Havlíčkův Brod – Pardubice 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 1:3 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (2:0 po s.n.)
Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.) | Havířov – Zlín 2:3 (1:2 po s.n.) | Sparta – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:4 (po pr.) | Plzeň – HC Litvínov 2:1 (kon.) | Vítkovice – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:3 (0:0, 1:1, 0:2 - N 0:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 08.09.2018, 12:30DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Utkání je za námi, Jihlava si vítězství po základní hrací době uhrála především v poslední třetině, kdy se ji podařilo skórovat hned dvakrát. V prodloužení jsem pak moc šancí neviděli, až Matěj Vála vystřelil svému týmu i bonusový bod.

    Děkuji vám za pozornost, z toho utkání je to vše. (14:36:53)
     
    Konec zápasu.
     
    62:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava z jihu Čech odjede se všemi čtyřmi body! Krajíček poslal pas na MATĚJE VÁLU, který od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Krajíček, Tomáš Vala.
     
    61:50
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Doktor.
     
    61:29
    Pavel Zvěřina posílal z bekhendu kotouč před branku, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nestál.
     
    60:35
    Motor se dostal na delší dobu do pásma, ale k žádné střele se nedostal. Možnost usadit se v pásmu pak má také Jihlava, jenž je v držení kotouče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třetí branka Jihlavy je tu! VÍTĚZSLAV BROŽ se vrátil z trestné lavice, načež se hned dostal k odraženému puku, který v klidu uklidil do prázdné svatyně. Asistence: Martin Barák.
     
    58:05
    Motor si vzal oddychový čas. Po jeho uplynutí zůstává Marek Dvořák na střídačce svého týmu. Domácí jdou do hry se šesti hráči v poli!
     
    58:05
    Přesilová hra se českobudějovickým hráčům zatím příliš nedaří. Chaloupek mockrát zasahovat nemusel, střely domácích většinou skončily mimo branku.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Brož – 2 min., podrážení).
     
    56:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Převrátí! A to na jihlavskou stranu! TOMÁŠ VALA se zničehonic dostal do komfortní střelecké pozice. Následnou střelou vymetl přesně horní růžek Dvořáky klece! Parádní trefa. Asistence: Matěj Vála.
     
    54:43
    Českobudějovičtí mají problém vymanit se z vlastního obranného pásma. V posledních minutách bude zajímavé sledovat, jestli se skóre převrátí na nějakou stranu.
     
    53:46
    Na ledové ploše toho nyní není moc k vidění. Až nyní se do útoku dostal Jakub Krajíček, který se z úniku neprosadil.
     
    52:24
    U útočné modré čáry Jihlavy puk vyskočil ze hřiště až na českobudějovickou střídačku. Bude se vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    50:18
    Martin Barák v dobré pozici nedává! Barák se ujal kotouče před soupeřovo brankou, kde byl chvíli úplně sám. Přesto skóre na stranu svého týmu nepřevrátil.
     
    49:44
    Marek Dvořák musel dávat pozor na střelu, která šla zpoza branky. Českobudějovický brankář byl ale plně přimáčknut k tyči a nachytat se nenechal.
     
    48:23
    Schwartzova zasekávačka nevyšla úplně podle představ a na druhou stranu se s kotoučem na holi vydala Jihlava. Nicméně Dvořák zasahovat nemusel, žádná střela Jihlavských nepřišla.
     
    47:50
    Hubata nevypálil z velké dálky vůbec špatně! Chaloupek jeho pokus navíc viděl až na poslední chvíli, se štěstím pak dokázal kotouč vyrazit.
     
    46:12
    Po Doktorově nahození od modré nastala na brankovišti menší skrumáž, nicméně Chaloupek si poradil. Motor se pak ale stála drží v útoku.
     
    45:34
    Nepřesná rozehrávka českobudějovických hokejistů skončila až u Jihlavských. Ti se zkusili dostat přes modrou čáru, ale jejich snažení zastavuje čárový sudí pro ofsajdové postavení.
     
    44:27
    Dobrá příležitost zůstává neproměněna! Matyáš Grossmann dostal přesnou přihrávku před branku, ale v pravou chvíli branku netrefil!
     
    43:06
    Po zakázaném uvolnění se ke střele od modré čáry odhodlal Daniel Dudáček. Bohužel pro něj a pro jeho tým ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil, puk se zastavil až o zadní mantinel.
     
    42:44
    Tomáš Hubata přepral kotouč od Marka Dvořáka. Českobudějovičtí se tak opět pokusí dostat do útočné akce.
     
    41:46
    Útočnou akci zkusil založit Patrik Čermák, při přechodu přes útočnou modrou čáru ale nepřihrál svému spoluhráči přesně. U puku jsou tak opět domácí hráči.
     
    40:42
    Jan Janoch se zkusil prosadit z pravého křídla, ale jeden z jeho soupeřů mu do střely vložil hůl a stačil ji zblokovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V druhé periodě už jsme se dočkali také gólového přídavku. A to na obou stranách. Nejprve se trefil Pavel Novák, na 1:1 ale za chvíli srovnával Patrik Čermák. Do třetí třetiny tedy půjdeme za vyrovnaného stavu. Uvidíme, kdo se nakonec bude moci po základní hrací době radovat více.

    Další perioda začne přibližně v 13:59.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Od modré čáry nahazoval puk Tomáš Hubata. Ačkoliv před jihlavským gólmanem bylo několik hráčů, cestu k puku si dokázal najít. Bude se vhazovat po Chaloupkově levé ruce.
     
    38:13
    Střelou z úhlu na sebe nyní strhl pozornost Jan Janoch. Zamířil na bližší tyč, s čímž ale Chaloupek počítal a kotouč dostal mimo tři tyče.
     
    37:09
    Aleš Řezáč inkasoval od protihráče nepříjemný hit, po němž zůstal ležet na ledové ploše. Po chvíli se ale zvedá a vypadá to, že snad bude v pořádku.
     
    36:45
    Jihlava byla dlouho pod tlakem, až Valentýn Smolko vyhodil puk až k domácí svatyni. Nakonec je z toho zakázané uvolnění, a hra se tak přesune opět před Ondřeje Chaloupka.
     
    35:59
    K docela nebezpečné dorážce se dostal Martin Barák. Pohotový Marek Dvořák ale padl na zem včas a betony puk dostal mimo nebezpečí.
     
    34:56
    Vojtěch Doktor neměl na střelu moc času, přesto nevyslal vůbec špatný pokus. Chaloupek ale zasahovat nemusel, puk prolétl mimo jeho svatyni.
     
    33:41
    Dvořák vyrazil kotouč před sebe, kde stál volný Miroslav Juda! Naštěstí pro domácí ale českobudějovický gólman stihl zasáhnout. Na druhou stranu pak záhy míří Jihlava.
     
    32:28
    Kapitán hostí Vítězslav Brož se pokoušel šikovně dostat do akce. V samostatné akci ho ale zastavil čárový sudí, jenž zdvihl pravici na znamení ofsajdu.
     
    31:49
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Novák.
     
    31:24
    Šikovná přihrávka od Pavla Nováka! Novák poslal přihrávku na vzdálenější tyč, kde už se ke střele připravoval jeden z jeho spoluhráčů, který v posledním okamžiku ale promáchl.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Piskač – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:48
    Parádní střelu z větší vzdálenosti poslal Patrik Škola. Chaloupek na ni však viděl a neměl problém ji vykopnout betonem mimo nebezpečí.
     
    29:11
    Pěknou akci předvedl Dudáček, který se z pozice obránce dostal málem až do gólové pozice. V nepravou chvíli mu ale kotouč zablokoval jeden z Jihlavských.
     
    28:28
    Chaloupek si docela v nevhodnou dobu sjel za bránu, kde puk zachytil Pavel Novák, jenž zpoza branky ale v poslední chvíli kotouč z brankovou čáru nedostal. Další střela Českobudějovických pak končí přímo v lapačce jihlavského gólmana.
     
    28:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava proměňuje přesilovou hru! Máme tedy srovnáno! PATRIK ČERMÁK se díky své rychlosti dostal až před branku, odkud propálil Dvořáka zřejmě mezi betony. Asistence: Vítězslav Brož, Tomáš Pigl.
     
    27:04
    Z velkého úhlu pálil jihlavský Dominik Adam. Proti jeho pokusu se Dvořák dobře přemístil a kotouč uschoval ve své výstroji.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Egert – 2 min., faul kolenem).
     
    26:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku! Matouši Hrubcovi sjel puk při střele z hole, díky čemuž se ke kotouči dostal PAVEL NOVÁK. Ten objel soupeřova brankáře a zasunul do prázdné svatyně. Asistence: Matouš Hrubec.
     
    24:59
    Valentýn Smolko se zkusil dostat před branku efektivní stahovačkou, ta mu ale příliš nevyšla. O chvíli později se vhazuje v obranné třetině domácích.
     
    24:21
    Jihlava se v rychlosti dostala do pásma poté, co kotouč nahodil Daniel Piskač. Doktor pak puk dostal puk až do ochranné sítě, avšak hostující hráč kotouč ještě tečoval.
     
    23:42
    Na hřišti se toho nyní moc neděje. Motor drží kotouč, ale nemůže se dostat z obranného pásma.
     
    22:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ryba.
     
    21:44
    Ondřej Chaloupek v pohodě rozehrál kotouč poté, co jej zachytil. Jeho spoluhráči tak mohou jít do útoku.
     
    20:41
    První zákrok ve druhé třetině si připsal Marek Dvořák, jenž pohotově zasáhl betonem. O chvíli později to Jihlava zkoušela v útoku znovu, dostala se ale do ofsajdu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. O něco lepším týmem se zdá být Motor, který měl mimo jiné k dispozici trestné střílení, které však zůstalo neproměněno. Jihlavský tým drží především Ondřej Chaloupek, který má zatím na svém kontě nejeden dobrý zákrok.

    Další třetina začne přibližně v 13:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Vítězslav Brož to zkusil individuálně. Pár sekund před koncem úvodního dějství se ale až před branku – jak zjevně zamýšlel – neprodral.
     
    19:01
    Jihlava bude necelou minutku před koncem hrát přesilovou hru. Dvě minuty za faul kolenem od rozhodčích vyfasoval Vojtěch Krcho, který již usedá na trestnou lavici.
     
    17:54
    Svachův dalekonosný pokus nebyl vůbec špatný, Chaloupek jej však po celou dobu letu kontroloval, nicméně to ani nebylo třeba. Kotouč mezi tři tyče nemířil.
     
    16:35
    Motoru se nepovedlo rozehrávka, a tak se ke kotouči dostal Tomáš Vala. Na útočnou činnost byl ale sám a proti přesile domácích neměl moc šancí.
     
    15:36
    Matěj Šafář na modré přiťukl puk Vojtěchu Doktorovi. Druhý jmenovaný to zkusil z první, ale netrefil. Kotouč prosvištěl jen kolem pravé tyče.
     
    14:47
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zvěřina – 2 min., podrážení).
     
    14:20
    Společně s jihlavským útočníkem se stihl vrátit bek domácích Václav Svach. Díky jeho zblokování střely nemusel Dvořák zasahovat.
     
    13:09
    Na druhé straně to zavánělo prvním gólem! Marek Dvořák vyjel pro puk a nakonec ho stihl odehrát jako první. Pak se k němu ale dostal Tomáš Pigl, který jen tak tak netrefil odkrytou svatyni!
     
    12:54
    Motor stále obstřeluje jihlavskou klec. Od modré napřáhl Vojtěch Doktor, jenže netrefil.
     
    12:41
    A jihlavský strážce svatyně drží puk i o chvíli později. Tentokrát jej má schován pevně ve výstroji, bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    12:12
    V celkem dobré střelecké pozici se objevil Daniel Dudáček, který zamířil do spodních pater branky. Chaloupek předvedl další zákrok, tentokrát betonem.
     
    11:04
    Střelu od modré čáry Marek Dvořák vyrazil před sebe, kde stál nikým nehlídaný Tomáš Vala! Ten si zkusil puk ještě lépe zpracovat a vystřelit, bohužel pro něj se mu ale zakončení nepovedlo tak, jak by určitě chtěl.
     
    10:26
    O chvíli později byl v akci opět Matouš Hrubec. V přečíslení dostal přihrávku ke vzdálenější tyči, Ondřej Chaloupek se však včas přesunul a kotouč vyrazil.
     
    09:57
    Matouš Hrubec byl faulován při úniku, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Tentýž hráč uspěl při čtvrtečním duelu mezi těmito dvěma týmy, nyní ale nedal.
     
    09:24
    Aleš Řezáč společně se svým spoluhráčem kotouč v útočné třetině neudržel. Hosté ale jen vyhazují, Motor je stále na puku.
     
    08:22
    František Schwartz měl dobrou rychlost a tlačil se před soupeřovu branku, jihlavský bek se s ním ale stačil vrátit. Schwartzův pokus tak neměl potřebnou razanci, Chaloupek v pohodě vyráží.
     
    07:11
    V útočném pásmu se držela Jihlava, ale Dvořáka v brance neohrozila. Po chvíli puk končí na druhé straně kluziště, ale zakázané uvolnění z toho nebude. Puk šel přímo na Chaloupka.
     
    06:15
    Na druhé straně musel zasahovat i Marek Dvořák. Nejprve si poradil s několika pokusy zblízka, následně vyrazil i Válovu střelu.
     
    05:11
    První přesilová hra Motoru končí. Střelu s v ní připsal ještě Daniel Dudáček také od modré čáry. Proti jeho pokusu Javůrek stihl betony zasáhnout. Smolko se vzápětí vrací do hry.
     
    03:56
    Michal Silný se dostal ke střele od modré čáry. Vyslal slušnou ránu, jenže puk prolétl jen kolem pravé tyče z pohledu gólmana. Jihlavští se následně osvobozují.
     
    03:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Smolko – 2 min., podrážení).
     
    02:31
    Jihlavští se museli bránit v obranné třetině a měli nemalé problémy. Nakonec se z pásma dostali, ale v útoku nic moc nevymysleli, kotouč záhy ztratili.
     
    01:10
    Nyní už to mohl být první gól! Matouš Hrubec se po rychlé souhře dostal až přímo před Chaloupka. Na něho si ale zblízka nepřišel. Jihlavský gólman podržel svůj tým.
     
    00:34
    Jako první se ke kotouči dostali domácí hokejisté. Jihlava je ale dobrým pohybem do první útočné akce nepustila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Škola, Šafář, Hubata, Dudáček, Svach, Doktor – Egert, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Novák, Silný, Krcho

    HC Dukla Jihlava: Javůrek (Chaloupek) – Piskač, Bouška, Křišta, Marek, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Krajíček, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Čáp – Jindra, Oudes.
     
    Vzájemný zápas z 1. kola

    Branky a nahrávky: 28. Krcho (Masopust, Dudáček), 60. Řezáč (Hrubec), rozh. náj. Hrubec.

    České Budějovice: Svoboda – Škola, Šafář, Hubata, Svach, V. Doktor, Dudáček – Egert, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho.

    Jihlava: Chaloupek – Piskač, Marek, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín, Mareš – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Čermák, Juda, Pigl, Barák.
     
    Dobrý den! Motor se dnes chystá k prvnímu domácímu mistrovskému zápasu. Odehraje ho se stejným soupeřem, s jakým sehrál 1. kolo – s jihlavskou Duklou. Z Vysočiny mohli svěřenci Martina Štrby odjíždět určitě spokojení. Nejenže vyhráli v základní hrací době (2:0), ale podmanili si také nadstavbovou část, v níž došlo až na nájezdy. V nich Motoru vystřelil čtvrtý bod Matouš Hrubec. Od 12:30 budeme moci sledovat, zda Jihlavští svému soupeři prohru oplatí, a nebo naopak.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 27. Novák (Hrubec) – 29. Čermák (Brož, Pigl), 57. Vala (Vála), 60. Brož (Barák), 63. Vála (Krajíček, Vala)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Škola, Šafář, Hubata, Dudáček, Svach, Doktor – Egert, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Novák, Silný, Krcho
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Javůrek)– Piskač, Bouška, Křišta, Marek, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Krajíček, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Čáp – Jindra, Oudes
    thejrc.org