Mountfield HK – Tábor 10:0 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:8 (kon.) | Zlín – Vsetín 4:1 (kon.)
Plzeň – Kobra 3:0 (kon.) | HC Litvínov – PZ Kladno 8:1 (kon.) | Kladno – K. Vary 8:4 (kon.)
Přerov – Warriors Brno 4:3 (kon.) | Sparta – Slavia 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Havlíčkův Brod 8:1 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 6:1 (kon.) | Třinec – HK MD Šumperk 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Žďár n/S 9:1 (kon.)
Č. Budějovice – Jihlava 3:1 (kon.) | Chomutov – Třemošná 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (1:1, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1)
HC Slavia Praha
Sobota 08.09.2018, 12:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím, přeji úspěšný zbytek soboty. Na počtenou! (15:00:55)
     
    Šimon Slavíček proměňuje! Vítěznou branku si připisuje Jakub Svoboda, a Slavia tak získá bonusový bod navrch.
     
    Oto Theimer neproměňuje.
     
    Jakub Altrichter proměňuje!
     
    Jan Krupička neproměňuje.
     
    Jakub Svoboda proměňuje!
     
    Nájezdy začaly! Michal Vitouch neproměňuje.
     
    Nadstavba o vítězi bonusového bodu nerozhodla, po krátké úpravě ledu tak bude následovat dovednostní soutěž.
     
    Prvním vyloučeným hráčem v prodloužení je Adam Srdínko (SLA), který si odsedí dvě minuty za sekání. V téže čase si Sparta vyžádala oddechový čas.
     
    Prodloužení začalo před malou chvílí. První akce mají na svědomí slávisté, kteří zavezli puk do třetiny a na chvíli zaměstnali Sluku. Na druhé straně mohl pomýšlet na hattrick Vitouch, v nájezdu však trefil pouze beton Pittra.
     
    V základní hrací době vyhráli sparťané 3:1, nyní bude následovat pětiminutová nadstavba, ve které se bude podle nových pravidel hrát o další bonusový bod.
     
    Konec zápasu.
     
    Do prázdné branky to ještě zkusil Straka a Broš, ale puk do branky ani jeden ze sparťanů nedostal.
     
    59:01
    Je to tak! Pitter už sprintuje na střídačku a slávisté hrají v šest proti pěti.
     
    58:25
    Srdínko za svou brankou bere puk a okamžitě se s ním snažil zajet do útočného pásma. To se povedlo a slávisté už kombinují.
     
    58:11
    Trenér Jiří Veber si společně se svým realizačním týmem vzal oddechový čas na poradu! Slávisté zřejmě ještě zkusí hru bez brankáře.
     
    57:17
    David Straka sám v útočném pásmu udělal oblouk za branku soupeře, ale byl tam sám, čímž o puk rychle přišel.
     
    56:26
    Oba celky posílají na led čerstvé síly, u puku jsou sparťané. Hosté se ještě nehodlají vzdát a snaží se se stavem ještě něco udělat.
     
    55:42
    Sparťané už kontrolují hru v základní hrací době, nyní se snažil vymotat z úhlu Oto Theimer, tomu však chyběla podpora jeho spoluhráčů.
     
    54:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pravidlo Nedáš – dostaneš se nyní opět potvrdilo! Slávisté propadli v útočném pásmu a domácí ujeli do přečíslení. MICHAL VITOUCH ujel do brejku dva na jednoho, který zakončil milimetrovou střelou k tyči! Bez asistence.
     
    53:43
    Velkou šanci na vyrovnání měl hostující Altrichter, ale sám před Slukou mu puk sjel z čepele a následnou jemnou střelu mu sparťané zablokovali.
     
    52:38
    Adam Mácha nyní přišlápl do plných a s pukem a holi se snažil přebruslit posledního obránce v sešívaném dresu. Obhodit se mu ho ale nepodařilo.
     
    51:16
    Slávisté oslabení přečkali bez úhony a už hrají v plném počtu. Mezitím se snažil probít do útočného pásma Straka, ale přes pevnou obranu hostí nemohl projít.
     
    50:42
    Michal Vitouch dostal přihrávku před brankoviště, kde měl ale zablokovanou hůl, a nemohl tak vystřelit.
     
    49:43
    První část početní výhody se domácím hráčům moc nepodařilo. Slávisté dokázali dvakrát vyhodit kotouč ze svého pásma a sparťané musí začít znovu od vlastní branky.
     
    49:16
    Přesilovou hru si teď pro změnu vyzkouší zase sparťané. Tomáš Kluch (SLA) putuje na trestnou lavici za podražení.
     
    48:24
    Až teď se sešívaní dostali do útočného pásma. Jakub Altrichter měl čas na střelu, ale svůj pokus až moc přetáhl za vzdálenější tyčku, a ta kotouč šel mimo.
     
    47:29
    Holešovičtí se už poněkolikáté v krátkém sledu za sebou dokázali osvobodit a vystřídat. Nyní navíc Straka nepříjemně dorážel na hostující rozehrávku, ale slávisté si s tím poradili.
     
    46:49
    Oto Theimer si teď počínal nedovoleně, když svého protějška fauloval loktem. Slávisté si zahrají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    46:16
    Domácí se snažili vydolovat puk zpod bruslí slávistických hokejistů, to se podařilo, ale bude se vylučovat.
     
    45:40
    Matěj Vymětal se snažil vystřelil zpoza kruhů, do střely se však výborně postavil obránce Nino Tomov, od kterého se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    44:39
    Sparťané zbytek oslabení zvládli, Theimer osvobodil svůj celek od dalšího nebezpečí a domácí se mohou srovnat.
     
    44:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale pozor! Sparťané se na chvíli dostali do útočného pásma a hned je z toho problém pro Slavii. Krupička výborně našel před brankou MICHALA VITOUCHA, který prostřelil Pittera. Slavia tak bude muset dotahovat. Asistence: Jan Krupička.
     
    43:32
    Slávisté se už usadili v útočném pásmu, ale sparťané hrají výborně pozičně a nedovolují svému soupeři dostat se do nějakého většího tlaku.
     
    43:06
    Sparťané si ovšem v oslabení počínají zatím výborně, nyní dokonce ohrozili brankáře Pittera, který byl nucen svým zákrokem přerušit hru.
     
    42:39
    Hned po buly v pásmu Sparty se domácí dopustili dalšího faulu. Christián Menzel (SPA) dostal dvě minuty za podražení.
     
    42:22
    Theimer se hnal za pukem do útočného pásma, proti dvěma protihráčům ale neměl šanci. Slávisté si ho pohlídali a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    41:58
    Adam Mácha výborně vystoupil do útočného pásma, kde sparťané díky jeho zásluhou na chvíli získali kotouč, ale krátce na to se hra přesunula ke Slukovi.
     
    41:21
    Všichni hráči nyní opustili svá místa na trestných lavicích a trenéři mají opět k dispozici kompletní počet svých hráčů.
     
    40:15
    Slávisté dohrávají svou přesilovou hru. Aleš Čech se snažil nahazovat kotouč do brankoviště, Sluka byl pozorný a nepustil kotouč do branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:07 hodin.
     
    Prostřední a trochu hektická třetina je minulostí. Více ze hry měli proti prvního dějství o něco málo více ze hry, ale další gól či posun ve skóre jsme i přes několik dobrých šancí zatím nezaznamenali. V závěru třetiny rozhodčí vyloučili hráče za menší potyčky a menší prohřešky. Třetí třetinu tak slávisté zahájí v početní výhodě, kterou budou hrát ještě 37 vteřin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Slávisté v závěru druhé třetiny nestihnou vystřelit, sparťané oslabení ve třech hráčích v poklidu ustojí.
     
    39:11
    Na ledě se strhla menší potyčka, kterou rozhodčí vyřešili několika tresty. Sparťané budou hrát ve třech, slávisté ve čtyřech.
     
    39:10
    Další vyloučený hráčem v zápase je obránce Filip Ducháč (SPA), který předvedl faul loktem a půjde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    38:52
    S tresty není konec. Adam Srdínko (SLA) nyní sekal svého protihráče, čehož si rozhodčí nemohl nevšimnout. Slávistický obránce dostane dvě minuty za sekání.
     
    38:37
    Na ledě byla k vidění menší potyčka, kterou rozhodčí vyřešili těmito tresty: Jakub Svoboda (SLA) společně s Patrikem Brůnou (SPA) vyfasovali dvě minuty za hrubost, Andrej Adamec dostal dvě minuty za hrubost + OK do konce zápasu.
     
    38:24
    Rozeběhly se poslední dvě minuty prostředního dějství. Sparťané jdou dopředu, na hrotu útoku byl v dobré pozici Michal Vitouch, sám proti přesile na útočné modré čáře nemohl uspět.
     
    37:54
    Další práce do sparťanského muže s maskou, který v posledních minutách čelí několika nebezpečným střelám z gólových pozic. Altrichter dostal přihrávku do jízdy, mohl volit přihrávku, ale rozhodl se vystřelit. Sluka ztlumil kotouč na své hrudi a hra se přerušuje.
     
    37:17
    Slávisté opět v útočném pásmu. Hned tři hráči v červených dresech operovali před Slukou a hlídkovali na případné dorážky. Ani jedno se však nestalo, sparťanský brankář měl svoji lapačku připravenou.
     
    36:49
    Michal Vitouch nyní pouze protečoval kotouč do útočného pásma, aby mohli jeho spoluhráči v klidu vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    36:08
    Aleš Čech si nyní udělal výlet do útočného pásma z pozice obránce. Neměl moc na výběr, a tak volil střelu zápěstím, kterou ale Sluka dobře viděl a lapačkou ji zneškodnil.
     
    35:40
    Domácí svoji přesilovku nevyužili, slávisté hrají opět v plném počtu hráčů na ledové ploše. Pittr ve vlastním oslabení moc zasahovat nemusel.
     
    34:52
    František David dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, kde chtěl zkusit střelu z první, puk se mu ale namotal na čepel a sparťané navíc ještě ztratili útočné pásmo.
     
    34:29
    Sparťané vyhráli vhazování ve útočném pásmu, střela jednoho z domácích borců skončila v lapačce gólmana Pittera.
     
    34:19
    Pražané přenesli hru do útočného pásma, v rohu kluziště se následně strhl souboj o kotouč, který neměl vítěze. Rozhodčí přerušuje hru, bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    33:40
    Sparťané se mohou na moment dostat do tlaku. Slávisté půjdou opět za katr, tentokrát Matěj Svoboda dostal dvě minuty za podražení.
     
    32:45
    Nyní byli na výletu v útočném pásmu slávisté. Před útočnou modrou ale nepřešli tak, jak by si představovali. Na druhé straně měl trochu volného prostoru David Straka, který směřoval svoji přihrávku na najíždějícího Davida, ale ten přihrávku nezachytil.
     
    31:33
    Domácí hrají v plném počtu a mohou pomýšlet na větší ofenzivu, než tomu tak bylo v uplynulých minutách zápasu.Vitouch přebral puk ve středním pásmu, ale přes posledního obránce se neprocpal.
     
    31:04
    Sparťané se znovu poněkolikáté za sebou osvobozují. Patrik Brůna na nic nečekal a prudkou ranou poslal pozdrav na druhou stranu Pitterovi.
     
    30:13
    Domácí zatím v poklidu kontrolují hru a nepouštějí svého soka do vyložených příležitostí. Teď to sice zkoušel Hofmann, ale neprostřelil klubko hráčů před ním.
     
    29:33
    Sparťané se budou v následných minutách muset bránit náporu slávistů. Oto Theimer (SPA) vyfasoval menší trest za hákování.
     
    28:20
    Sparťané se nyní alespoň osvobodili vyhozením do středního pásma, ale slávisté se opět rychle vracejí zpět do útočné třetiny. Jak Hofmann z mezikruží úplně sám trefil jen brankáře Sluku do hrudi!
     
    26:50
    Maxim Brummel útočil na svůj druhý gól v zápase. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu slávistický útočník střílel z mezikruží a Sluka zasáhl svým betonem opravdu za minutu dvanáct!
     
    26:05
    Hosté zase trochu přišlápli a sparťané museli být opět ve střehu. Matěj Svoboda dostal puk do brankoviště od modré čáry, nebezpečnou dorážku Sluka dokázal zlikvidovat.
     
    25:19
    Hra se po delší době přesunula zpět do útočného pásma domácích, ale dlouho tam sparťané nepobyli. Ve středním pásmu se puku zmocnili slávisté.
     
    24:15
    Sparťanský brankář Sluka měl nyní obrovské štěstí! Jeden ze slávistů vystřelil a orazítkoval spojnici Slukovy branky. Následný nebezpečný pokus od modré v podání Čecha domácí gólman zachytil ve své výstroji.
     
    23:38
    Slávisté nyní byli trochu netrpěliví na útočné modré čáře, když hned dva hráči v sešívaném dresu přejeli modrou čáru dříve než puk. Rozhodčí tak píská postavení mimo hru.
     
    22:53
    Aktrichter se snažil probít skrz zahuštěné střední pásmo, nepodařilo se, jelikož sparťanští beci odvedli parádní práci a mohou na chvíli uklidnit hru.
     
    22:06
    V obranném pásmu Pražanů byli úspěšnější právě domácí hokejisté, kteří se hned snažili založit protiútok. To se nepodařilo, ale na druhé straně je pro změnu pískán ofsajd.
     
    21:19
    První velká šance sparťanů ve druhé třetině! David Straka dostal kotouč do brankoviště, kde se ho ještě snažil dorazit Broš, ale Pittr všechny pokusy pochytal!
     
    20:39
    Sparťané mají problémy vyvézt kotouč z vlastního obranného pásma. Situaci si trochu zkomplikoval Ducháč, ale pro domácí to dopadlo dobře.
     
    20:05
    Slávisté přečkali náročné oslabení ve třech, nyní už jsou opět v plném počtu. V útočném pásmu Slavie musel být na pozoru Sluka, který rychle přikryl kotouč před dotírajícími protihráči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:17 hodin.
     
    Úvodní třetina prvního zápasu nové sezony mezi Spartou a Slavií je u konce. Nutno podotknout, že oba celky dávají do zápasu naprosté maximum, čímž nikdo z týmů nemá jasnou územní převahu. Poprvé se dostali do vedení Pražané zásluhou obránce Nino Tomova, ve vlastním oslabení na konci třetiny vyrovnal stav Maxim Brummel. Do druhé třetině tak oba týmy půjdou za nerozhodného stavu 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V první třetině se už nic podstatného nestane. Pražané ještě zkusili vyslat poslední střelu v první třetině, ale neúspěšně. Slávisté tyto krušné chvilky už zvládnou.
     
    19:39
    Tři sparťané měli dobrou pozici pro střelu, ale místo toho volili přihrávky. Poslední, kdo mohl pomýšlet na gól, byl Theimer. Sparťanský útočník byl ale už v záklonu a musel se s pukem otáčet.
     
    19:03
    První vyloučený Altrichter už je na ledě a slávisté budou na ledě už ve čtyřech hráčích. Sparťané se drží v útočné třetině a kombinují.
     
    18:05
    Slávisté nyní půjdou už do tří! Matěj Svoboda (SLA) je dalším z aktérů, který v dnešním utkání vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    17:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sparťanům se zatím přesilové hry v tomto utkání moc nedaří. David ztratil kotouč na útočné modré a Slavíček ujel společně s MAXIMEM BRUMMLEM do přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný v pohodě uklidnil kotouč do sítě. Asistence: Šimon Slavíček.
     
    17:03
    Dlouho to netrvalo a slávisté půjdou opět do čtyř. Jakub Altrichter (SLA) se provinil podražením a poputuje na trestnou lavici. Sparťané budou hrát další přesilovou hru.
     
    15:49
    Sparťanům se tato početní převaha moc nepodařilo. Slávisté už hrají v plném počtu, a navíc mají puk na svých hokejkách.
     
    15:08
    Davidovi nyní puk na útočné modré čáře sebral Rulc, který společně se Slavíčkem ujížděli do protiútoku. Druhý jmenovaný však puk v prostoru u pravého kruhu puk ztratil.
     
    14:18
    Pražanům se zatím nedaří zavést kotouč do útočného pásma, Patrik Brůna tak nahodil puk za branku hostí, tam však jsou jen obránci v sešívaném dresu.
     
    13:49
    Slávisté budou mít další potíže ve svém obranném pásmu. Matěj Vymětal (SLA) podrazil jednoho ze sparťanů a půjde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    13:37
    Pražané vymysleli dobrou kombinaci, kterou zakončoval František David, ale jeho střela nebyla přesná a Pittr nemusel zasahovat.
     
    12:57
    Michal Vitouch se nyní krásně prodral přes střední pásmo, dokázal obejít dva protihráče, ale jeho akce skončila v rohu kluziště. Sparťané však i přesto zůstávají na puku.
     
    12:03
    Buly před Slukou vyhráli slávisté a hned se snaží sparťanského brankáře ohrozit. Aleš Čech však nedokázal udržet útočné pásmo a slávisté musí zpátky dozadu.
     
    11:12
    Josef Broš měl nyní trochu více času na levém kruhu, kde mohl už uklízet kotouč do prázdné branky hostí. Před ním však zasáhla jedna hostující hůl, která puk zablokovala mimo nebezpečí Pittera.
     
    10:35
    Dobrá šance slávistů. Šimon Slavíček se vytočil s pukem v mezikruží, odkud zkusil střelu bekhendem. Sluka viděl střelu na poslední chvíli.
     
    09:46
    Sparťané dokázali vyvést puk ze svého pásma, Michal Vitouch ještě pozdržel rozehrávku hostí, to už domácí hrají v plném počtu.
     
    09:24
    Slávisté se na chvíli zabydleli v útočném pásmu a kombinovali před Slukou. Srdínko opět nahazoval kotouč od modré čáry, ale před Slukou nikdo v sešívaném dresu nebyl.
     
    07:46
    Pražané nyní byli snad minutu pod velkým tlakem, když sudí signalizoval trest za naražení zezadu. Filip Ducháč (SPA) to trochu přehnal s tvrdostí a půjde si sednout za faul.
     
    06:39
    Pražané mohli vzápětí udeřit znovu! Themier dostal skvostnou přihrávku do samostatného nájezdu, zkusil bekhendový blafák, který však Pittr zneškodnil. Škoda pro Spartu.
     
    05:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    V momentě, kdy už vyloučený Altrichter naskočil zpátky do hry, sparťané dávají první branku tohoto utkání! Hamršmíd přihrál na osu kluziště NINU TOMOVI, který svou ranou rozjásal sparťanskou střídačku! Asistence: Jan Hamršmíd.
     
    04:56
    Podobně si teď vedl sparťan Adam Pírs, který v přečíslení tři na dva volil rychlou střelu zápěstím, ale opět jen rozezvučel zadní mantinel.
     
    04:15
    Sparťané se zpočátku usadili před Pitterem, jeden z domácích zkusil štěstí z pravého kruhu pro vhazování, ale kotouč zasáhl jen zadní mantinel.
     
    03:28
    První početní výhodu si vyzkouší také hráči v rudém. Jakub Altrichter (SLA) přidržel svého protihráče a půjde pykat na trestnou lavici za držení hole.
     
    03:02
    Jan Krupička nyní krkolomně přecházel přes střední pásmo a v tom útočném už byl David Straka, a tak domácí museli vyklidit útočnou zónu.
     
    02:08
    Sparťané první oslabení v zápase zvládli na výbornou a téměř bez úhony. Vyloučený David naskočil zpět do hry a domácí hrají opět v plném počtu.
     
    01:48
    Nyní už to bylo ze strany slávistů o něco lepší! Adam Srdínko nahodil kotouč od modré čáry a ve skrumáži před Slukou se snažil dorážet Hofmann. Sparťanský gólman i v leže udržel puk před brankovou čarou.
     
    01:03
    Slávistům se zatím hra v početní výhodě vůbec nedaří. Teď navíc zaútočil Lukáš Kalný, jehož pohotovou střelu vyrazil Pittr svou lapačkou.
     
    00:08
    Máme tu první vyloučení zápasu. Sparťan František David (SPA) si odsedí dvě minuty za podražení. Hosté budou hrát první přesilovou hru.
     
    00:04
    Pražské derby právě před malou chvílí vypuklo. Úvodní vhazování vyhráli slávisté, ale rozhodčí hru přerušuje pro ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Sluka (Krbeček) – Adamec, Brůna, Ducháč, Ludvík, Tomov, Menzel – Mácha, Theimer, Theimer, M. Vitouch, David, Straka, Krupička, Broš, Pírs, Červenka, Hamršmíd, Kalný, Höll. Trenér: Richard Žemlička.

    HC Slavia Praha: Pittr (Janura) – Čech, Srdínko, Horáček, Palát, Kluch, Dráb, M. Svoboda – J. Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Š. Slavíček, Brummel, J. Hofmann, Rulc, Vymětal, Krásný, Adam. Trenér: Jiří Veber.

    Rozhodčí: Krátký, Svoboda.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Po dlouhé letní přestávce se opět ke slovu hlásí mládežnický hokej, avšak tentokrát trochu v jiném. ELIOD Extraliga dorostu dnes pod novým názvem vyjede ke svému prvnímu hracímu kolu, ve kterém fanoušci už mohou shlédnout tradiční derby pražských "S". Domácí Sparta v úvodním kole narazí na svého rivala ze Slavie. Utkání začne ve 12:30 hodin, pro ty, kteří se z různých důvodů nemůžete dostat do haly, sledujte náš podrobný online přenos!
     
    SPARTA VS. SLAVIA – PŘÍPRAVA

    Oba celky v letošní přípravě na novou sezonu sehrály několik zajímavých zápasů. Bezesporu je potřeba zmínit dvě pražská derby, které týmy absolvovaly v letošní přípravě již dvakrát. Obě výhry si však hráči obou táborů poctivě rozdělili. Nejprve zapsali výhru slávisté, kteří na svém ledě zvítězili 4:3. V odvetě se zase radovali sparťané, když svému rivalovi předchozí porážku oplatili poměrem 3:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Tomov (Hamršmíd), 45. M. Vitouch (Krupička), 55. M. Vitouch – 18. Brummel (Slavíček)


    HC Sparta Praha: Sluka (Krbeček) – Adamec, Brůna, Ducháč, Ludvík, Tomov, Menzel – Mácha, Theimer, Theimer, M. Vitouch, David, Straka, Krupička, Broš, Pírs, Červenka, Hamršmíd, Kalný, Höll.
    Trenér: Richard Žemlička.

    HC Slavia Praha: Pittr (Janura) – Čech, Srdínko, Horáček, Palát, Kluch, Dráb, M. Svoboda – J. Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Š. Slavíček, Brummel, J. Hofmann, Rulc, Vymětal, Krásný, Adam.
    Trenér: Jiří Veber.

    Rozhodčí: Krátký, Svoboda
    thejrc.org