Rouen – Mountfield HK 2:0 (kon.) | Djurgården – Storhamar 5:2 (kon.) | Junosť Minsk – Mnichov 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Eisbären 4:3 (kon.) | Norimberk – Kärpät 4:3 (kon.) | Tappara – Třinec 3:2 (po pr.)
JYP – Banská Bystrica 6:0 (kon.) | Lugano – Plzeň 2:3 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 09.09.2018, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři se svými fanoušky už sedí v letadle a za chvíli naberou směr Ostrava. Děkujeme vám za pozornost a těšíme se na vás u zápasů Tipsport extraligy. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (22:51:25)
     
    Ze severského tripu je to vše. Páté kolo skupiny E hokejové Ligy mistrů se uskuteční v úterý 9. října v třinecké WERK Aréně a stockholmské Hovet Areně. Už to může rozhodnnout o tom, zda bude o dvou postupujících do play-off rozhodnuto nebo ne. Po dnešním dni jsou mnohem blíž postupu hráči švédského Djurgardenu a finské Tappary.
     
    Oceláři opouštějí led na stadionu v Tampere s obrovským zklamáním. Do posledních chvil věřili v zisk druhého vítězství, bohužel nakonec mají z utkání bod, který jim v konečném účtování nemusí ani při dvou výhrách nad norským soupeřem stačit.

    Oceláři ve zbylých dvou zápasech proti norskému Storhamaru musí nahrát na švédský Djurgarden pět bodů nebo na finskou Tapparu dokonce šest.
     
    Konec zápasu.
     
    64:05
    Aron Chmielewski ještě protestoval proti verdiktům rozhodčích za což obdržel trest 2+10 minut. Svůj názor na závěr utkání sdělili fanoušci obou týmů velkým pískotem.
    64:05 Valtteri KEMILÄINEN - 3:2
     
    64:05
    Tappara právě vstřelila branku!
    Třinečtí mají smůlu, však podívejte se sami. Jan-Mikael Järvinen poslal k ledu Chmielewského, získal puk a domácí šli sami dva na gólmana. Järvinen přihrál VALTTERIMU KEMILÄINENOVI, který střelou do prázdné brány rozhodl o vítězství Tappary 3:2. Asistence: Jan-Mikael Järvinen.
     
    60:22
    Obrovská chyba rozhodčích mohla rozhodnout zápas! Kuusela naskočil ze střídačky za zády třineckých hráčů a mířil na třineckou bránu, ale Hrubec ho vychytal!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části byli blíž vítězství domácí, kteří po gólu Elorinneho vedli 2:1, ale Oceláři dokázali ve druhé polovině třetí části z brejkové situace vyrovnat na aktuálních 2:2. Oceláři tak mají jeden bod v kapse, ale potřebují ještě jeden, aby zvýšili naději na postup do play-off.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Zakázané uvolnění Třince po nepřesné přihrávce Gernáta na útočnou modrou.
     
    59:26
    Na druhé straně chtěl Krajíček dopíchnout Chmielewského střelu, ale gólman Heljanko byl rychlejší a puk skryl pod lapačku.
     
    59:05
    Domácí v poslední minutě přitlačili a tlačí se za třemi body, jenže bez střeleckého efektu.
     
    57:35
    Oba týmy střídají, Hladoník zkoušel zaútočit po pravé straně, ale Heljanka nepřekvapil.
     
    56:43
    Domácí hráči vjeli do útočného pásma o něco rychleji než měli, což rozhodčí odpískali a vykázali hru do středního pásma.
     
    55:29
    Třinečtí jsou kompletní, ale Tappara je po přesilovce na koni.
     
    54:14
    Záborský se prokličkoval před bránou až k zakončení, Hrubec se pořádně natáhl a Záborskému nezbylo nic jiného, než poslat střelu do boční sítě. Třinečtí fanoušci si oddechli a dále povzbuzují svůj celek!
     
    53:43
    Oceláři se znovu brání výborné přesilovce Tappary. Finové ví, jak Slezany zamknout.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 38. M. Järvinen (Mäntylä), 42. Elorinne (Rautanen, Kuusela), 65. Kemiläinen (J. Järvinen) – 21. Hrňa (Doudera, Adamský), 53. Viedenský (Dravecký, Hladonik)


    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Vittasmäki (A), Rantakari, Mäntylä (A), Kemiläinen, Rautanen, Elorinne, Utunen, Moilanen – Erkinjuntti, J. Järvinen, Kuusela (C) – Záborský, Malinen (TS), Levtchi – Rauhala, Jasu, Ojamäki – Luoto, M. Järvinen, Tanus.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Doudera, Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Bartko, Adámek – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Vlach, Svačina – Hladoník, Viedenský, Dravecký (TS, A).

    Rozhodčí: Zrnič (SLO), Fonselius (FIN) – Elonen (FIN), Hägerström (FIN).

    Diváci: 3351
    thejrc.org