Benátky n/J – Prostějov 6:4 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 7:0 (kon.) | Vsetín – Kadaň 11:0 (kon.)
Slavia – Přerov 2:4 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 0:3 (kon.)
Poruba 2011 – Kladno 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 10.09.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Série je natažena! Motor nevyhrál nad Duklou podeváté v řadě a dnes tedy dostal v Jihlavě pořádnou dardu. Ve třetí třetině existoval na ledě prakticky pouze jeden tým. Nejprve se prosadil ve 42. minutě Lukáš Anděl. O deset minut později přišly v rozmezí dvou minut dvě trefy Matěje Pekra, který tak zkompletoval hattrick. Celou čtyřgólovou třetinu uzavřel v 57. minutě trefou Martin Osmík a bylo vymalováno. Motor tak prohrál v Jihlavě 0:7. Děkovačka se zahalila do žlutého dýmu z nějakého toho stroba. Naposledy prosím přijměte omluvu za technické potíže, budeme makat na zlepšení. S přáním příjemného zbytku týdne se loučí Tomáš Kalas. (20:05:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Poslední minuta zápasu, který se pouze dohrává, Jihlava hraje v oslabení, ale žádné drama nepřipouští.
     
    58:29
    Ještě jednou přijměte omluvu za technické potíže, které nám neumožňují přenášet textem, co se vůbec na stadionu děje. WiFi na Horáckém zimním stadionu nyní trošku hapruje.
    56:48 Martin OSMÍK - 7:0
     
    56:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    A s góly se tu vůbec nekončí! Z přečíslení se prosadil MARTIN OSMÍK a návrat domů hostům pěkně zhořkne. Asistence: Jan Pohl, Dominik Hrníčko.
    53:50 Matěj PEKR - 6:0
     
    53:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    MATĚJ PEKR kompletuje hattrick! Po přihrávce od Anděla prostřelil Svobodu mezi betony a hned ve druhém zápase dává tři góly! Asistence: Lukáš Anděl.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Šimánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    Omlouváme se za technické potíže, všechno se nám to tu sype...
     
    52:08
    Podle některých Motor neexistuje. Některých se rozumí zhruba celou protější tribunou. Hostující kotel odpovídá podobně a o zábavu je postaráno.
     
    52:06
    Komerční přestávka, na stadionu mezitím probíhá maximální pohoda a všichni se dobře baví.
    51:11 Matěj PEKR - 5:0
     
    51:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skvělý hokejový večer pro Duklu! Hosté ztratili kotouč při rozehrávce v útočném pásmu, Anděl přehrál kotouč na volného MATĚJE PEKRA, který dovezl puk až do prázdné brány – 5:0! Asistence: Lukáš Anděl.
     
    50:41
    Hosté mají neskutečný tlak v útočném pásmu, trojice hráčů nevystřídala už dvě minuty!
     
    50:22
    Dukla ve čtyřech a nejhorší je pro domácí pryč.
     
    50:13
    Parádní momenty zápasu! Dukla famózně brání přesilovku 6 na 3, hosté se nemohou vůbec prosadit, i díky skvělému Lundströmovi v brance, který chytá s naprostým přehledem!
     
    49:36
    Lundström nastavil lapačku střele Endála a domácí fanoušci si vychutnávají hostujícího hráče, který sympatie v Jihlavě moc nemá.
     
    49:11
    Ten samý hráč následně spadl lehce obscénněji a Čachotský je vyloučen za podrážení. Motor hraje 1:11 6 na 3!
     
    48:31
    Endál se napřáhl ve střední vzdálenosti od branky, ale trefil brusle prvního bránícího hráče.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Pekr – 2 min., podrážení).
     
    48:05
    Pozorní čtenáři si mohli všimnout, že jsem dlouho nezmínil Tomáše Jiránka, ten po blíže nespecifikovaném zranění odstoupil ze zápasu. Na ledě mezitím Lundström chytil Kutlákovu střelu od modré a následuje komerční brejk.
     
    47:45
    Domácí v plném počtu.
     
    47:08
    Nepovedená střela od modré pro Plášila. Nahradil ho ale plně Šimánek, jeho pokus vykopl Lundström betonem do ochranné sítě. Na vyvolávání fanoušků ale nereaguje, je vidět, že se plně soustředí na zápas.
     
    46:08
    Za sedmnáct sekund druhá přihrávka rukou pro hostující barvy. Motor absolutně vypadl z role a Dukla jasně vládne. Jak na hřišti, tak v hledišti.
     
    45:51
    Přihrávka rukou Budějovickým kazí počínající nápor během přesilové hry.
     
    45:45
    Hrníčko zezadu podkopl Vydareného a dostává dvě minuty za podrážení, ač s tím domácí hráč moc nesouhlasí.
     
    45:26
    Zakázané uvolnění Dukly a poměrně unavená pětka hráčů nemůže ani pořádně vystřídat.
     
    44:51
    Doležal zkusil přihrávku od modré do útočného pásma, Suchánek ale působil velice jistě a kotouč ihned rozdal na jihlavské hole.
     
    44:14
    Harkabus protečoval ze svého pásma pryč a Jihlava se v klidu brání a drží výsledek 4:0. Pokud by vyhrála, Budějovice by podesáté za sebou Jihlavu neporazily!
     
    43:22
    Motoru hoří obrana! Další přečíslení nabídl Zeman s Dostálkem, Dostálek se opět nemohl prosadit, neboť mu dojíždějící Fillman odpravil puk z hole.
     
    42:59
    Jihlava vyhodila dvakrát za sebou na icing, vše je ale na dobré cestě za napravením prohry v Přerově.
     
    41:55
    Mohlo to být o pět! Osmík ale v dalším přečíslení 2 na 1 mířil vedle a nováčka v bráně, Daniela Svobodu, nepřekonal.
     
    41:45
    Střídání v týmu ČEZ Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jan Strmeň, přichází Daniel Svoboda II.
    41:45 Lukáš ANDĚL - 4:0
     
    41:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovka využita, Dukla jde za třemi body. I přes nucené opuštění útočného pásma se domácí vrátili rychle před Strmeně. Suchánek přes Pekra vybídl ke střele z mezikruží LUKÁŠE ANDĚLA, který dnes střílí druhý gól v zápase! Asistence: Matěj Pekr, Jakub Suchánek.
     
    41:07
    Hosté vyhodili přes všechny čáry a Dukla musí založit vzorec znovu.
     
    40:21
    Trest je ale možná překvapivý. Jediný trestaný je Endál, který dostává dvě minuty za sekání. Následná odezva od obránců bez trestu.
     
    40:03
    Začala třetí třetina, hosté se ihned natlačili do pásma a Endál sekl po odpískání Lundströma, což vyústilo v útok na hráče samotného. Bude se vylučovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za námi je i druhá dvacetiminutovka. Ta nabídla hokej vysoké kvality. Obraz hry je stále stejný. Zatímco Motor se snaží tvořit, Jihlava čeká na chyby pramenící v rozehrávce a následné brejky. Využila dokonce i přesilovku, když se prosadil částí fanoušků neoblíbený Matěj Pekr, to vše v čase 20:58. Šance byly na obou stranách, například Pohlova tyčka, nebo Endál na opačné straně kluziště před prázdnou brankou. Pokračujeme dále za stavu 3:0, zpět se vrátíme za 15 minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Harkabus možná zbytečně vyřešil další brejk střelou, Strmeň zase chytá. Na druhé straně byl v permanenci Lundström, ten se bránil střele Endála.
     
    38:40
    Jdeme do poslední minuty druhé třetiny, která nabídla velice dobrý hokej z obou stran. Dukla ale přidala, narozdíl od hostí, gól.
     
    38:08
    Hlinka na modré čáře obral Pavlina o kotouč a naskytlo se přečíslení 2 na 1, Chlubna dostal kotouč před brankou, ale Strmeň výborně vykryl nastalou událost!
     
    37:17
    Icing domácích, ti jsou nyní horším celkem.
     
    36:59
    Dukla si chvíle hrůzy přežila, mezitím se stadionem line popěvek mířený k Lukáši Endálovi. Inu, každý není v Jihlavě oblíbený...
     
    36:05
    Chvíle nervů si prožili domácí, když Lundström výborně zasáhl proti Endálovi na druhé straně kluziště, než byl on sám. Motor vyvinul neskutečný tlak na obranu, ta ale ubránila!
     
    35:32
    Pavlin zkusil na hraně útočného pásma střelu od modré, jenže ji Pekr zblokoval a dal kotouči pá pá.
     
    34:51
    Situace, která může Motor nakopnout. Dvě minuty dostává Štebih za nedovolené bránění.
     
    34:47
    Hrníčko parádní bojovností utrhl puk a jel dopředu, před modrou přehrál na Chlubnu, kterému ale podskočil touš pod nohou a následné Hlinkovo zpracování přišlo již v ofsajdu.
     
    33:35
    Pohl potáhl po pravé straně kotouč a servíroval před bránu Motoru, tam se nikdo v červeném dresu nenacházel a Strmeň se po dlouhé době dostal do nějakého dotyku s kotoučem.
     
    33:11
    Částečné osvobození přichází s výhozem alespoň do středního pásma, Dukla je nyní pod tlakem. Ale stále je tu Lundström, který parádně drží zatím Duklu a nepřipouští drama.
     
    32:37
    Gilbert se obtáčel okolo branky, nezakončil ale díky připravenému Pohlovi, který ho odzbrojil.
     
    31:28
    Hraje se delší dobu bez přerušení, hra je z obou stran vyrovnaná, oba týmy se snaží hrát do útoku, což je velice pozitivní.
     
    30:52
    Dlouhý pas na Hrníčka nebyl brán jako icing, proto musel hrát Strmeň a rozehrát za svoji branku.
     
    30:06
    Pavlin, střelec gólů proti Benátkám, se třikrát dostal k pokusu z různých pozic v útočném pásmu, ani jednou ale netrefil prostor mezi třemi tyčkami a ledem.
     
    29:12
    Půža vyhrál souboj za domácí brankou a podržel kotouč. Nakonec z toho ale vzniklo menší drama, které vyřešil zkušeným zákrokem Lundström a dostává se mu ovací.
     
    27:58
    Hosté měli náznak 3 na 1, Kutlák ale vracením pod sebe na Šimánka vše pohřbil. Na druhé straně Čachotský parádně vyvezl kotouč a kombinací přes tři hráče nechal zakončit Dostálka mezi kruhy do prázdné branky. Bývalý hráč Motoru ale odmítá čtvrtý gól!
     
    26:59
    Zmatky provázely rozehru domácích hráčů v obranném pásmu, důležité pro ně bude, stále se držet své hry. Hosté ale toho využili, Kutlák pálil tvrdě od modré a způsobil Lundströmovi menší problémy. Nervy lehce vytekly Endálovi, který se snažil o strkanici, ale ani jeden z domácích neměl zájem.
     
    25:51
    K Suchánkovi se dostal puk od mantinelu, domácí obránce si ho srovnal a pálil, ale nad branku.
     
    24:56
    Ohromná chyba Kajínka, který fakticky daroval kotouč Babkovi. Ten mířil sám na branku, ale Lundström jeho záměr výborně přečetl a zabránil gólu!
     
    24:12
    Beránek vyvezl kotouč z pásma zase ven, dokonce se pokoušel o střelu, vracející se Pohl ho ale v tom zastavil. Dukla pak přejela do útočného pásma, kde donutila Strmeně k zákroku a hra je přerušena.
     
    23:29
    Hosté v plném počtu, ale přijde pro ně další trest. Disciplína hostům zoufale chybí. Tentokrát jde ven Šimánek za držení.
     
    23:02
    Další vyhození hostí z pásma, tentokrát ale není nejhorší ze strany domácích.
     
    22:21
    Pohl se na modré napřáhl a trefil levou tyčku! Následně střílel podruhé, hůl zlomil a bylo po šanci.
     
    21:35
    Budějovicím se vstup do druhé třetiny nedaří. Vyloučen byl po faulu na Čachotského obránce Pavlin, dvě minuty za podrážení.
    20:58 Matěj PEKR - 3:0
     
    20:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita a jakékoliv křivdy vůči MATĚJI PEKROVI byly snad zapomenuty! Pekr si najel podél pravého mantinelu do útočného pásma a po přihrávce od Suchánka vystřelil. Kotouč prošel překvapivě Strmeňovi tzv. teploměrem a Dukla je na dobré cestě. Asistence: Jakub Suchánek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Před startem druhé třetiny byl opět vytažen duklácký Megadres. V domácím kotli navíc obráceně vyvěšena vlajka, buď prohráli fanoušci bitku, nebo to je opravdu jinak.
     
    Končí nám výživná první třetina. Ta nabídla optickou převahu Motoru, na vyjádření gólů ale vede Dukla 2:0. První gól zaznamenal Anděl v rychlém útoku z oslabení. Druhý přidal ve 14. minutě Michal Hlinka po krásném vyřešení situace 2 na 1 od Tomáše Chlubny. Společně s koncem první třetiny doplácí Motor na disciplínu, za posledních pět minut dostal tři tresty. Dukla ale žehrá na špatnou přesilovku, do druhé třetiny bude mít ještě minutu a půl. Zápas skončil pro Martina Heřmana, který dostal nejprve 2+10 za vražení na hrazení, následně další desítku za nesportovní chování. Další třetina začne za 13 minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Trest je následující. Heřman dostává 2+10 minuty za srulování Půži u mantinelu (vražení na hrazení). Dvouminutový prohřešek odpyká Bradley. Heřman si ale neodpustil poznámky vůči sudím i nadále na trestné, on sám tedy po druhé desítce v zápase skončil.
     
    19:29
    Aktivní napadání hostí ale přináší další trest pro Motor. O něm se dlouho debatuje.
     
    18:31
    Kajínek nahrál přímo na hůl Kutláka, která touš vypálila daleko od branky hostí.
     
    17:50
    Dukla má šanci na reparát, Harkabus ale zanechal při střele kotouč za sebou a je po usazení se v pásmu.
     
    17:28
    Dnešní utkání je věnováno doktorům v hledišti, ale také zřejmě Doktorům na trestné. Jen, co se hostující hráč vrátil, přesekl napřahujícímu Andělovi hůl a dostává dvě minuty.
     
    17:00
    Opravdu, tato přesilovka Dukly není vůbec, ale vůbec povedená. Motor bude zanedlouho v plném počtu.
     
    16:44
    Suchánek měl mnoho prostoru ke střele, ale puk se mu zamotal pod nohy a je signalizován těsný ofsajd.
     
    16:17
    Půlka přesilovky pryč, hosté hrají oslabení špičkově, dokonce ani není poznat, že hrají ve čtyřech.
     
    15:39
    Zatím se ale nemohou dukláci dostat do pásma, Motor dobře napadá rozehrávku.
     
    15:18
    Doktor zezadu sekl Zemana, upalujícího po levém křídle. Přichází tak první přesilovka Jihlavy.
     
    14:30
    Domácí rázem hrají s dvougólovým polštářkem, ale zase mají nezvané hosty v pásmu. Tvrdý hit schytal Bradley, ale nepřerušuje se, ani nevylučuje.
    13:49 Michal HLINKA - 2:0
     
    13:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Naprostá hokejová paráda v podání Tomáše Chlubny. Tohle byl z velké části hlavně jeho gól. Dokázal totiž vybojovat kotouč na modré čáře a „vytvořit“ brejk 2 na 1. Když už to vypadalo, že bude Chlubna zblízka střílet, nahrál na MICHALA HLINKU, a ten už měl před sebou prázdnou bránu. Krásná akce a Chlubnův přehled. Asistence: Tomáš Chlubna
     
    12:36
    Hrálo se dlouho bez přerušení, to nakonec bylo zlomeno odražením puku do hlediště. Následuje komerční přestávka, v uplynulé pasáži hry ukázal držení puku více Motor, který dobrou minutu hrál v útočném pásmu.
     
    11:44
    Motor zase má převahu v útočném pásmu a Babka prostrkoval před branku, tam ale obrana Dukly vše vykryla a osvobodila se.
     
    11:16
    Souboj na modré čáře rezultuje v ofsajd Dukly. Poslední dobou se velmi často přerušuje.
     
    10:16
    Nahrávka Pýchy nenašla cíl a Jihlava je tak znovu na kotouči. Ani už to ne, zase se majitelé vystřídali, více než majitelé studentských bytů v Brně.
     
    10:03
    Brejk 2 na 1 vzal na sebe Osmík zakončením, když se natlačil před Strmeně, ten ale svůj tým podržel dobrým zákrokem! Motor pak vyhodil na icing.
     
    09:20
    Suchánek dostal prostor na modré čáře a využil ho, Strmeň vyráží před sebe na Zemana, který následně zajel za branku a byl zde postrčen, vše je bez trestu. Následná střela z mezikruží mířila vysoko do ochranné sítě.
     
    08:51
    Sudí jsou velice úzkostliví na vhazování a nijak nepřipouští žádné debaty. Tentokrát to schytal lehce Anděl.
     
    08:29
    Čachotský dlouhým pasem vytáhl ven Dostálka, který zkoušel prostřelit obránce mezi nohama, ten mu ale nic takového nepovolil a domácí se sami dostali do ofsajdu.
     
    08:21
    Po vhazování to zkoušel z prostoru kruhu Pýcha, jeho střelu ale Lundström viděl dobře a přikryl ji. Komerční přestávka, o které ale tak moc neví hráči na ledě.
     
    07:54
    Individuálně se prosazoval Šimánek, kotouč mu ale odebral někde u modré, Štěbih a bylo hned po akci.
     
    06:47
    Jihlava vyhodila z pásma ven, za chvíli ale měla nastěhované Motoráky u sebe. Hosté hrají přesilovky velice slušně, a také nebezpečně. Vše ukončuje až Skořepa, který vyhazuje.
     
    06:34
    Z levého kruhu nebezpečně střílel jeden z hostujících hráčů, sražená střela mířila nedaleko od vinglu domácí branky.
     
    06:10
    Jen co se Jihlava ubránila první přesilovce Budějovic, přichází hned další. Domácí hráli chvíli v šesti a na trestnou putuje mladý Tomáš Chlubna.
     
    06:04
    Jedeme od nuly. Tímto nápisem se prezentují domácí fanoušci, navíc za signalizace vyloučení pro domácí.
     
    05:22
    Osmík vyvezl kotouč ven z pásma, následně ho i poslal do rohu soupeře, takže v tomto je určitě na domácí střídačce spokojenost.
     
    04:59
    Domácí nemají vůbec zájem hrát, nakonec se jim celou akci povedlo dotáhnout k přerušení hry a hosté se trochu zlobí. Bude se vhazovat po pravici Lundströma.
     
    04:37
    Motor je ale hned zpátky v útočném pásmu a drží Duklu pod zámkem.
    04:08 Lukáš ANDĚL - 1:0
     
    04:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Oslabení = Dukly síla. Tak to je po první dvě kola. Kajínek vyhazoval velmi nepřesvědčivě přes jednoho hráče, následně prostrčil na Skořepu, který vyslal do jízdy lehce krkolomně LUKÁŠE ANDĚLA. Mladý útočník si zkušeně poradil střelou do levého vinglu! Asistence: Josef Skořepa, David Kajínek.
     
    03:55
    Štindl v předbrankovém prostoru fauloval jednoho z hostí a dostává dvě minuty.
     
    03:24
    Dostálek nahodil do útočného pásma, odkud hosté založili rychlý útok, Čermákovi se však nepovedlo prohodit Suchánka a navíc se bude vylučovat.
     
    03:19
    Přerušení hry, druhý ofsajd Motoru za sebou.
     
    03:09
    Zakázané uvolnění Motoru značí přestěhování hry před Strmeně.
     
    02:41
    Vhazování v útočném pásmu provází vyhazov z obou stran a menší emoce, ale vše se vyřešilo pro hru samotnou dobře a jedeme dále.
     
    02:17
    Chlubna zahnal do rohu Fillmana, hostující bek si ale poradil a vyjel do útočného pásma. Zde přenechal na střelu Kutlákovi, ten od modré vypálil, Lundström vyrazil betony, domácí obrana pak vyhodila na icing.
     
    01:40
    Osmík si pokoušel prohodit Přikryla, což se i povedlo, jenže Osmík následně puk nedojel a Motor převzal iniciativu. Vše ale skončilo u trestné lavice, když byl puk zašlápnut a ani jeden tým dále nehrál.
     
    01:29
    Hra rukou, signalizuje hlavní sudí a Motor přichází o chvilkovou výhodu přečíslení.
     
    00:52
    První šance Dukly! Anděl dostal kotouč osamocen mezi kruhy, Strmeně zblízka ale nepřekonal!
     
    00:23
    Gilbert udržel ještě kotouč v útočném pásmu a za modrou vypálil, Lundström viděl dobře a ani nezasahoval.
     
    00:03
    Začíná utkání, úvodní buly vyhráli domácí hráči!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -3:00
    Před utkáním proběhně akt předání ceny trenérům juniorů, Karlu Nekvasilovi a Viktoru Ujčíkovi. Oba spolu s zdravotníkem Česko-finské hokejové školy, Metodějem Renzou, profesionálně zachránili život juniorovi Dukly během tréninku. Renza se bohužel účastnit kvůli studijním povinnostem účastnit nemůže, předání tak proběhne pouze trenérům. Kluci, děkujeme!
     
    -9:30
    V domácím kotli se chystá choreo, to je nyní jasné. Při pohledu do hostujícího se jedná o nižší zaplněnost, důvod je logický: pondělí. Přesto to dnes bude solidní celková návštěva na stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, M. Hlinka, Hrníčko.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

    Rozhodčí: Doležal, Grech – Zídek, Šimán.
     
    Před utkáním ještě proběhne slavnostní předání daru zachráncům lidského života. Při tréninku juniorského týmu Dukly Jihlava v úterý 24.7.2018 krátce po poledni prodělal jeden z hráčů zástavu srdce. Život mu zachránila rychlá reakce trenérů Karla Nekvasila, Viktora Ujčíka a zejména naprosto profesionální jednání přivolaného zdravotníka Metoděje Renzy, jenž na Horáckém zimním stadionu pobýval jako člen týmu Mezinárodní česko-finské hokejové školy. Tři zachránci, spolu s ředitelem Nemocnice Jihlava MUDr. Lukášem Velevem a ředitelkou Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Ing. Vladislavou Filovou, dostanou před zápasem Dukla – Motor speciální ocenění. Klub zároveň vzdal hold zdravotníkům a lékařům, jež pozval na zápas. S nadsázkou tak lze říci, že v případě nějakého zranění na ledě se hráči nemusejí vůbec obávat o následnou zdravotnickou péči.
     
    HC Dukla Jihlava
    11. místo, 0 bodů, skóre 4:5, bilance 0-0-0-1
    Jihlava taktéž „navázala“ na závěr přípravy, kdy prohrála proti Zlínu. Přitom v Přerově vedla po první třetině 1:0, přesilovou hru využil v 13. minutě obránce Suchánek. Ve druhé třetině ale vývoj hry hráčům zhořkl, stejně jako zhruba padesáti fanouškům Dukly. Za necelých sedm minut totiž Přerov nemilosrdně nasypal Jihlavě do Brožovy klece pět gólů! Dohrávanou přesilovku využil Tomáš Doležal střelou mezi betony gólmana. Po chvilce se štěstím dotlačil kotouč do branky Pala a Přerov rázem vedl. Další pohroma přišla po střele Matouše Kratochvíla z úhlu. Čtvrtou ránu zasadil Dukle v brejku 2 na 1 Hejcman. Jihlavě paradoxně pomohla oslabení. Nejprve snížil na 2:4 v oslabení Osmík, jenže za půl minuty bylo vše jinak, když Pšurný dal zase Zubrům tři góly klidu. Poslední periodu se ihned prosadil Vlastimil Dostálek. Ač se Jihlava snažila a měla šanci v podobě brejku Zemana, který ale ani netrefil branku, tak odjela z města piva s prohrou 4:5.
     
    ČEZ Motor České Budějovice
    1. místo, 3 body, skóre 5:1, bilance 1-0-0-0
    Motor navázal na povedený závěr přípravy, když z posledních pěti utkání vyhrál hned čtyři. Připsal si i skalp týmu z KHL, Amuru Chabarovsk, který „šmikl“ 4:1. Stejně jako v případě Dukly, i o výhře nad Benátkami rozhodla druhá třetina. V první části byla znatelná větší zkušenost Motoru a Benátky se dostávaly pod tlak, Schwarz v bráně ale vše zvládl dobře. Druhá třetina ale nabídla gól po 40 vteřinách, když se prosadila zámořská posila Bradley. Na dvoubrankový rozdíl navýšil Pavlin střelou ihned po buly. I nadále měl Motor více ze hry a třetí branku obstarala další posila, Lukáš Endál. Periodu uzavřel gólem v přečíslení Martin Novák. Hosté ale nic nevzdali, snížili ještě na 1:4, když se v brejku prosadil Breid. Domácí na chvíli vypadli z role, ale všechny uklidnil druhým gólem v přesilovce Pavlin a Motor tak vyhrál 5:1.
     
    Dobrý den z Jihlavy! Po prvním kole následuje hned ve dvou dnech to druhé. V něm se utkají dva týmy, které započaly svoji sezonu odlišně. Jihlavská Dukla nezvládla druhou třetinu v Přerově a prohrála 4:5, budějovický Motor vstoupil do ligy suverénně, výhrou 5:1 nad Benátkami. Pondělní utkání bude ostře sledované, jednak se jedná o první domácí utkání Jihlavy v sezoně a také to bude hned souboj dvou adeptů na postup. Začínáme v 17:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Anděl (Skořepa, Kajínek), 14. M. Hlinka (Chlubna), 21. Pekr (Suchánek), 42. Anděl (Pekr, Suchánek), 52. Pekr (Anděl), 54. Pekr (Anděl), 57. Osmík (J. Pohl, Hrníčko)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, M. Hlinka, Hrníčko.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (42. Da. Svoboda II) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

    Rozhodčí: Doležal, Grech – Zídek, Šimán

    Diváci: 3896
    thejrc.org