Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference BK Mladá Boleslav

Úterý 11.09.2018, 10:00 • Hotel Sand Martin Michalovice • Tiskové konference
     
    10:21
    Z Michalovic přejeme pěkný zbytek dopoledne. Na počtenou. (10:21:32)
     
    10:21
    Oficiální část tiskové konference skončila, nyní následují individuální rozhovory, občerstvení a golfový turnaj.
     
    10:18
    "Jedna věc je kabina, ale druhá jsou výkony na ledě. Oba jsou to inteligentní a chytří hráči, kteří tomu mužstvu hodně pomohou. Oni si o tom nemusí nijak povídat, protože se oba velice dobře znají a herně spolu působili," dodal také sportovní manažer Jaromír Látal.
     
    10:18
    Dotaz deníku Sport na to, co si slibují funkcionáři od spojení Jakuba Klepiše s Michalem Vondrkou.

    Jan Plachý: "Po sezóně jsem za Vondrkou jezdil já, je to nesmírně pozitivní člověk a právě pozitivní atmosféra nám loni v kabině hodně chyběla. To si od toho slibuju. Věřím, že Michal nastartuje Jakuba Klepiše a hodí na něj kus pozitivní nálady," dodal Jan Plachý s úsměvem.
     
    10:17
    Trenér Vladimír Kýhos o zranění Jana Růžičky: "Samozřejmě, že to pro nás byla velká komplikace. Podařilo se nám angažovat Gašpera, jeho výkony mě velice překvapili. Na MS hokeji jsme na něj koukali s Radkem Haasem a zrovna o něm jsme mluvili. Byla to náhoda, že jsme ho sem dokázali přivést. Co se gólmanů týče, nejsem příznivcem toho, abychom je střídali, ale jak to bude, uvidíte až v sezóně," řekl Kýhos.

    "Honza Růžička chodí na rehabilitace a je to na dobré cestě, ale nemělo by se to uspěchat. Věřím, že v průběhu prosince by se mohl více zapojit," dodal Kýhos.
     
    10:15
    Daniel Marek: "Mně se ta vize moc líbí. Ale vůbec bych to nechtěl spojovat s komunálními volbami. Před dvěma roky už jsme představili nějakou vizi a řekli jsme, že by to stálo půl miliardy, nový zimní stadion se začal kreslit, jenže z veřejných prostředků by to zaplatit nešlo. Potom, když jsme pátrali po strategickém partnerovi a dotacích, zjistili jsme, že by to nešlo. Jsem rád, že Aufeer Design přišel s touto vizualizací, ale nechtěl bych se teď bavit o tom, že je to realistické. Chtěl bych spíš říct, že všichni, co na hokej chodíme, si přejeme, aby se zimák v průběhu bližšího času proměnil na nějakou lepší arénu nejenom pro hráče, ale také pro návštěvníky. Chtěli bychom tedy jeho proměnu, ale aby se zachovala jeho rodinná atmosféra. Pokud to dobře dopadne, udělám maximum pro to, aby šel stadion tou správnou cestou, i třeba tímto projektem, který pan Plachý zveřejnil," řekl Daniel Marek.
     
    10:13
    Otázka serveru Onlajny: Prostřednictvím klubového webu jste zveřejnil vaši vizi, jak by mohl v budoucnu vypadat stávající hokejový stadion v Mladé Boleslavi. Chystáte se nyní s vaší vizí oslovovat nějaké konkrétní politické strany a žádat je například o finanční podporu v případě, že by uspěly v komunálních volbách?


    Jan Plachý: "Firma, ve které pracuji, se zabývá nejen návrhy v autodesignu, ale máme tam také architekty. Nic víc jsem tím zatím nezamýšlel. Měsíc to nechám být a uvidíme, jak se toho chopí veřejnost."
     
    10:11
    "Pro tým je velice důležité mít obránce, který zblokuje pár střel. Na rovinu jsem moc nesledoval, jak byla obrana dříve v Mladé Boleslavi poskládaná, ale nyní si myslím, že jsou tu velice dobří obránci, co skvěle brání, ale také útočí," mluví Pláněk o svých spoluhráčích.
     
    10:10
    Nyní přišla řada na Martina Pláňka.
     
    10:09
    Michal Vondrka říká, proč přišel právě do Mladé Boleslavi. "Vybral jsem si to město proto, že vedení se mnou výborně komunikovali a splnilo všechny požadavky, které jsem chtěl. Druhá věc byla rodina. Je to kousek od Prahy, takže to je taky fajn. Je tu spousta kluků, které znám už od mládí," řekl s úsměvem.

    "Tým je složený z kluků s výbornými charakterovými vlastnostmi a není mezi nimi žádný kluk, který by to nějak narušoval. Z toho pohledu jsem moc rád, že si můžu s kýmkoliv popovídat. Nabídl jsem taky, že kdykoliv bude mít někdo nějaký problém, může za mnou přijít," dodal Vondrka.
     
    10:07
    Hovoří kapitán mužstva Jan Hanzlík. "Příprava byla dlouhá, k tomu dvě soustředění. To v Táboře bylo volnější, zatímco ve Špindlerově Mlýně se jednalo o tvrdou práci," řekl Hanzlík.
     
    10:06
    "V přípravných zápasech jsme samozřejmě hodně zkoušeli, ale myslím si, že na té hře se projevil progres, který chceme. Věřím, že hráči pochopili, co po nich chceme, aby hráli. Jsem spokojený," uvedl hlavní trenér.
     
    10:06
    Hlavní trenér Vladimír Kýhos je rád, že mužstvo vhodně doplnilo mužstvo. "Ti hráči dobře zapadli a podmínky pro přípravu jsme měli perfektní. Dostali jsme všechna soustředění, jaká jsme chtěli. K tomu nám přálo počasí a víceméně se nám nezranili žádní hráči," řekl Kýhos.
     
    10:05
    "Podmínky pro hokej jsou v Boleslavi velice dobré, jenže poslední dvě sezóny byla obrovská ostuda. Chceme hrát klidný střed tabulky a vytvořit si dobrou pozici do play off," dodal Látal.
     
    10:04
    Podle sportovního manažera Jaromíra Látala panuje spokojenost. "Jaké jsme měli požadavky na vedení klubu, tak byly splněny. O každém hráči jsme však hodně debatovali. Na všech postech se nám ale podařilo najít shodu. Se skladbou mužstva jsem maximálně spokojený," řekl novinářům Jaromír Látal.
     
    10:03
    "Máme nový vstupenkový odbavovací systém a je možné kupovat vstupenky on-line. Zítra spouštíme nový klubový web a budeme mít novou grafiku. Určitě budeme mít také spoustu novinek ve fanshopu. Největší marketingový tahák je pro mě ale dobrý hokej. Věřím, že budeme hrát výborný hokej a lidé se budou chodit na zimák bavit," dodal Jan Tůma.
     
    10:02
    Podle generálního manažera Jana Tůmy bude rozpočet na nadcházející sezónu vyšší než 100 milionů. Otázka výdajů se podle něj bude odvíjet od úspěchů. Pokud bude sezóna neúspěšná, může nákladů přibýt, uvedl Tůma.
     
    10:01
    Nyní hovoří náměstek primátora Daniel Marek (STAN). "U loňské sezóny jsem dost trpěl. Když postavíte hrad a každý rok ho trochu dostavíte, čekáte, že bude odolnější a silnější. A nepředpokládáte, že ho soupeři dobudou, jenže on se nám začal drolit. Oproti loňské sezóně podle mě letos každý kámen hradu ví, jakou jeho součástí je," řekl Marek.
     
    10:00
    "Dělat nějaké radikální změny v trenérském nebo hráčském složení by nebylo dobré. Mužstvo jsme dostatečně posílili o individuality. Loni tam byli dobří hráči, jen jsme to z nich nedokázali dostat," dodal Jan Plachý.
     
    10:00
    "Každá sezóna je těžká. Jestli je úspěšná nebo ne, se ukáže až na konci. Ty dvě předchozí nebyly úplně podle našich představ. Zvláště ta loňská byla úspěšně katastrofální. Naštěstí jsme se zachránili celkem rychle. O to více jsme se připravovali na tu letošní sezonu.

    Očekávám od ní, že budeme hrát lepší hokej a bude to pro lidi trochu zábava. S play off bych byl maximálně spokojený," uvedl Plachý.

    Vojtěch Drbohlav

    Hosté TK
    Jan Plachý, spolumajitel klubu
    Daniel Marek (STAN), náměstek mladoboleslavského primátora, za spolumajitele klubu
    Jan Tůma, generální manažer klubu
    Jaromír Látal, sportovní manažer
    Vladimír Kýhos, hlavní trenér
    Jan Hanzlík, kapitán týmu, obránce
    Michal Vondrka, útočník
    Martin Pláněk, obránce
    thejrc.org