Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Úterý 11.09.2018, 14:04Tiskové konference
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, z Hradce Králové přeji příjemný zbytek dne. (14:18:37)
     
    Společná část tiskové konference končí.
     
    Další dotaz na Schöna míří k mladému týmu, což je rozdíl oproti posledním sezónám. Tým se prý pokoušel urvat titul silou. Chybělo ale srdíčko, každou sezónu tam měl tým jednoho nebo dva Hradečáky. Teď by se chtěl o titul ucházet s tím, že polovina kádru budou odchovanci. Což samozřejmě míří do dalších let.
     
    Schön sám sebe přesvědčil, že musí být velmi, velmi trpělivý. Co se týče Ligy mistrů, všichni prý známe jeho názor na soutěž. A jestli tým postoupí, nebo ne, tak z toho se mu žíly nekrátí.
     
    Bude mít Miroslav Schön trpělivost, pokud se nebude dařit? Odpovídá, že se bude snažit být maximálně trpělivý, ale i to má své hranice. Kdyby měl pocit, že tým začíná dělat ostudu, tak prý zasáhne velmi radikálně. Zatím k těmto domněnkám nemá důvod, chápe, že některé zápasy se nepovedou.
     
    Prostor dostávají dotazy novinářů.
     
    Koukal už se těší, až extraliga vypukne.
     
    Coby kapitán povede Hradec do sezóny Petr Koukal: Céčko je pro mě i trochu čest, že jsem dostal i hlasy od kluků v kabině i cítil důvěru od vedení. Je to závazek, abychom do sezóny vstoupili dobře. V kabině je ale dost zkušených kluků, kteří se se mnou můžou podělit o to, abychom mužstvo vedli.
     
    Tým by se chtěl prezentovat aktivní hrou jako v přípravě, aby diváci na stadion chodili rádi. Trenér ale ví, že výsledky jsou hodně důležité a zatím nejsou ideální. Věří, že mužstvo začátek zvládne.
     
    Hlavní trenér Tomáš Martinec: Tým prošel velkou obměnou a my trenéři jsme spokojení s tím, jak kluci pracují, jak noví hráči zapadli do týmu. Chceme se prezentovat způsobem hry, který kluci zatím plní. Zatím jsme zklamaní z produktivity, výsledný efekt není takový, jaký bychom chtěli. Neuhráli jsme v Lize mistrů takové výsledky, jaké bychom chtěli. Víme, že nás čeká ještě hodně práce.
     
    Co se týče útoku, nejlépe se mi z příchodů zatím jeví Matěj Chalupa. Na svůj věk je výborně ofenzivně naladěn a vybaven, pak další kluci jako Paulovič, Bezúch, naši odchovanci se také jeví dobře. Doufám, že do sezóny vstoupíme dobře.
     
    Na řadu přichází nový sportovní manažer Jaroslav Bednář, který po loňské sezóně ukončil aktivní kariéru: Co se týče příchodu nových hráčů, vzal bych to zezadu. Máme Brandona Maxwella, ten se bude střídat s Jardou Pavelkou, u kterého počítáme, že bude brankářskou jedničkou. Vzadu bych chtěl vypíchnout Tomáše Linharta, výborně se jeví i mladí hráči. Obrana je velice silná, přesně podle našich předpokladů.
     
    Chtěli bychom také pomoci Vrchlabí ve druhé lize, aby postoupilo do první ligy.
     
    Slovo dostal generální manažer Aleš Kmoníček: Kádr jsme omladili a stáhli si do přípravy spoustu kluků z první ligy. Některé mladé hráče se nám podařilo umístit do Litoměřic, některé do Přerova.
     
    Primátor Zdeněk Fink hovoří o nové akcionářské smlouvě Mountfieldu s městem Hradcem Králové na dalších šest let. Spokojen je stejně jako s tou starou.
     
    Stanovili jsme si pětiletý horizont, do té doby bychom chtěli zabojovat o titul. Zatím chceme hrát hokej, který se bude líbit fanouškům, nebude dělat ostudu sponzorům. Účast v play-off považujeme za povinnost, žádné další cíle nemáme. Chceme stmelit tým do budoucnosti.
     
    Jaké jsou cíle do sezóny? "Naprosto striktní cíle jsem si poprvé nestanovili. Tým prošel generační obměnou, má věkový průměr 25 let."
     
    Moderátor Tomáš Borovec nejprve představil přítomné hosty a jako první dostává slovo prezident klubu Miroslav Schön.
     
    Tisková konference začíná.
     
    Začátek tiskové konference se o pár minutek posune.

    Martin Voltr

    thejrc.org