Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 0:3 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 3:2 (po pr.)
Žďár n/S – Kometa Brno 1:5 (kon.) | Jihlava – Salzburg 2:7 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
2:1 (1:0, 1:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 13.09.2018, 17:00 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný čtvrteční podvečer z města automobilů! Vítám Vás u sledování našeho online přenosu z utkání skupiny B v rámci juniorské extraligy, společně se dnes zaměříme na souboj mezi Mladou Boleslaví a Mountfieldem HK. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:00.
     
    BK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavští vstoupili do nové sezony juniorské nejvyšší soutěže velmi dobře, v úvodních dvou kolech totiž nepoznali hořkost porážky. Proti Pardubicím začali svěřenci trenéra Křivohlávka velmi dobře, když po dvou třetinách vedli už 4:1, Východočeši se ale zmátořili a dotáhli utkání do prodloužení, kde o vítězství Bruslařů rozhodl Dotter. Z ledu pražské Sparty si pak celek z města automobilů odvezl dokonce čtyři body. V základní hrací doby Pražany udolal 3:2 a další bod navíc získal v nadstavbě, jedné z novinek letošního ročníku, když lépe zvládl samostatné nájezdy.
     
    Mountfield HK

    Juniorský výběr Hradce Králové je na tom po dvou kolech o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Svou pouť novou sezonou zahájil Mountfield na ledě Havlíčkova Brodu, kde se střelecky trápil a neprosadil se jak v základní hrací době, tak v samostatných nájezdech. Proti Liberci nejprve Východočeši předvedli parádní obrat, když otočili skóre z 1:3 na 4:3, o těsné vedení ale krátce před koncem třetí třetiny přišli. Rozhodnout tak muselo prodloužení, v němž premiérové vítězství této sezony Hradci přiřkl Vojtěch Síla. V přípravě dokázal Mountfield Bruslaře porazit, povede se mu to i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Zajíček, Hovorka, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma

    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Kukla (C), Perička, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Sklenář, Jakubec, Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Poppel

    Rozhodčí: Jakub Smitka – Lukáš Kajínek, Lukáš Podrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Jako první se kupředu vydal Foerster, jeho přihrávka směrem k Vasilevovi ale nebyla přesná. U puku hosté.
     
    00:41
    Hradečtí se zmohli jen na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Dvořákem.
     
    01:09
    První střelecký pokus tohoto mače vyslal od modré čáry Karel Klikorka, trefil však pouze pravý beton připraveného Dvořáka.
     
    01:42
    Zatím jsou aktivnější Bruslaři. Z poměrně dobré pozice se pokoušel dorážet Vladislav Houška, nešťastně však podklouzl a vůbec nezakončil.
     
    02:18
    Mountfield se vymanil z dalšího náporu svého soupeře. Hosté do dnešního mače vstoupili hodně vlažně, zatím se jim nedaří ale vůbec nic.
     
    02:59
    Do náznaku šance se hnal Ďuriš, ve středním pásmu byl ale tvrdě zpacifikován Dotterem. Krásný hit boleslavského zadáka.
     
    03:23
    První práce pro Maška, z hranice levého kruhu jej prověřil Dominik Sklenář, mladoboleslavský gólman ovšem měl nachystanou svou vyrážečku.
     
    04:20
    Domácí sice dostali puk do sítě, ovšem Klikorka tak učinil jen za pomoci hrou vysokou holí – gól tak nemůže být uznán.
     
    04:58
    Mladou Boleslav předchozí situace nijak nerozhodila, i nadále pokračuje ve vysokém tempu. Hovorkovo ukryté nahození zachytil Dvořák až na poslední chvíli.
     
    05:33
    Teď měli hosté znovu štěstí, puk totiž poskakoval skrze brankoviště, načež jej Zajíček u pravé tyče nezvládl došťourat do branky.
     
    06:04
    Znovu Jakub Zajíček. Boleslavský útočník opět dorážel puk z bezprostřední blízkosti, Hradec tentokráte podržel dobrý reflex Daniela Dvořáka.
     
    06:35
    Konečně o sobě dali vědět i hráči Mountfieldu, když z levé strany tvrdě vypálil Pinkas, mladoboleslavský gólman ale měl dobrý výhled a spolehlivě zasáhl.
     
    07:16
    Schulz bojoval u mantinelu proti přesile a nakonec si se dvěma protivníky nevěděl rady. Hradečtí tak mohou vystřídat.
     
    07:58
    Ďuriš si nejprve neúspěšně zkusil prohodit Procházka, o chvíli později se přeci jen dostal ke střele, jenže trefil pouze blokujícího Dottera.
     
    08:42
    Kukla skvělou zadovkou uvolnil Sklenáře, jehož ukryté nahození před brankou stačil zastavit bránící Matěj Houška.
     
    09:14
    Po Mouchově ráně puk Dvořákovi vypadl, hradečtí obránci ale svému brankáři pomohli a zvládli puk dostat pod jeho lapačku.
     
    09:49
    Vladislav Houška nabral rychlost ve středním pásmu, po rychlém obratu nachystal palebnou pozici pro svého bratra Matěje, který trefil jen Dvořákovu lapačku.
     
    10:18
    Mašek zaváhal při rozehrávce, načež byl lehce blokován Hrabčákem a puk chytil jen tak tak. Před jeho bránou se posléze rozpoutala menší šarvátka, vylučovat se však nebude.
     
    10:48
    Samuel Hrabčák získal puk ve středním pásmu a posléze zkusil své štěstí, Mašek ovšem předvedl dobrý zákrok pravým ramenem.
     
    11:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují jako první, jejich vedení je zcela zasloužené, zatím jsou lepším týmem. Vasilev využil chyby v rozehrávce hostí a připravil palebnou pozici pro SAMUELA DOTTERA, který tvrdou ranou z voleje překonal marně se natahujícího Dvořáka. Asistence: Miroslav Vasilev.
     
    12:24
    Dotter se zbytečně zbavil kotouče, načež před branku servíroval puk Vojtěch Síla, ale Poppel na letící puk o kousek nedosáhl.
     
    12:51
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi, hra se stěhuje před Davida Maška.
     
    13:05
    Kuklův pokus zastavil Grim, který vyslal kupředu Petra Foerstera. Boleslavský útočník vypálil ke vzdálenější tyči, Dvořák ale jeho záměr přečetl.
     
    13:48
    Trmu – vrmu ve středním pásmu nejlépe vyřešil Dlask, po jehož zadovce ale Zajíčkovi poodjel puk od čepele, čehož využil Kynčl.
     
    14:02
    Další icing, tentokráte na straně Mountfieldu.
     
    14:18
    A další zakázané uvolnění v podání hostí, kteří v posledních minutách opravdu nestačí tempu mladoboleslavských hráčů.
     
    14:46
    Teď se hosté vydali do přečíslení dvou proti jednomu, které po Ďurišově nahrávce zakončoval Martin Janda, Mašek ale srazil betony k sobě včas.
     
    15:14
    Ofsajd a v něm domácí Vladislav Houška, jenž v rámci přípravy nakoukl i do boleslavského A-týmu.
     
    16:04
    Grim sice vyhrál sprinterský souboj s Kynčlem, puk si ale pustil až příliš daleko do jízdy, čehož využil brankář Dvořák.
     
    16:28
    Hradečtí herně ožívají, nyní spálili další velkou šanci, když Tadeáš Pinkas zakončil samostatný únik ranou do lapačky Davida Maška.
     
    17:18
    Karel Klikorka u mantinelu tvrdě atakoval Ďuriše. Možná zvedl své ruce až příliš vysoko, tady se dalo vylučovat .
     
    17:44
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Šíma – 2 min., hákování).
     
    18:06
    Kukla vypálil opravdu tvrdě, k Maškovi se ale puk nedostal, parádní blok totiž předvedl domácí kapitán Grim, jenž posléze odpálil kotouč do bezpečí.
     
    18:39
    Hradecká kombinace vyústila v další rána kapitána Kukly, jenže tentokráte domácí dobrým zásahem podržel Mašek.
     
    19:01
    Běží poslední minuta prvního dějství.
     
    19:39
    Boleslavští znovu vyhazují a vše nasvědčuje tomu, že první oslabení v tomto utkání zvládnou na jedničku.
     
    19:44
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Domácí do zápasu vlétli jako uragán a téměř pet minut svého soupeře k ničemu nepustili. Řada jejich šancí skončila neúspěchem, až ve dvanácté minutě otevřel skóre přesně pálící obránce Dotter. Hradec se zvedl až poté, obě jeho příležitosti z nadějných pozic ovšem lapil zatím jistě chytající Mašek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Grim v souboji kapitánu přebruslil Kuklu a poté přichystal tutovku pro Vasileva, který z pozice mezi kruhy trefil jen pozorného Dvořáka.
     
    21:09
    Kašpar místo přihrávky na volného Kynčla zkusil další kličku, což se mu hrubě nevyplatilo, výborně totiž v obraně zasáhl Matěj Houška.
     
    21:43
    Ofsajd královéhradeckého Mountfieldu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:29
    Dvořák zariskoval a rozhodl se rozehrát před dojíždějícím Zajíčkem, čímž založil protiakci hostí, ti ale znovu doplatili na neklid v kombinaci.
     
    22:57
    Úmyslný ofsajd v podání domácích hokejistů, hra se tak postěhuje před brankáře Maška.
     
    23:12
    Sklenář uvolnil Pinkase, jenž mu chtěl vrátit puk před poloprázdnou branku domácích, Maška ale výtečně zapracoval hokejkou.
     
    23:59
    Dotterovo bekhendové nahození nemělo šanci na úspěch, hradeckého brankář pak přeci jen trochu vyděsil tečující Vasilev, nemířil ale přesně.
     
    24:39
    Dobrou ránu vypustil Šíma, o chvíli později Daniela Dvořáka prověřil také Matěj Houška, hostující gólman ale stačil ukryt puk ve své výstroji.
     
    25:06
    Vladislav Houška svým zákrokem rozhodil s pukem jedoucího Hrabčáka, pro hlavního rozhodčího to ale nebyl dostatečný důvod k tomu, aby vylučoval.
     
    25:53
    Puk je na hradecké střídačce, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    26:19
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Zajíček – 2 min., hákování).
     
    26:41
    Teď měli domácí hokejisté velké štěstí, Peričkovo jedovaté nahození totiž před brankou těsně vedle levé tyče tečoval Jaroslav Kašpar.
     
    27:06
    Další založení akce Hradce Králové zastavilo ofsajdové postavení Dominika Sklenáře.
     
    27:49
    Mountfieldu zatím přesilová hra vůbec nevychází, hosté se nemohou usadit v obranné polovině soupeře, jejich kombinace nikam nevede.
     
    28:09
    Poppelova střela prolétla jen kousek na horní tyčí Maškovi branky, domácí brankář pa podržel své spoluhráče reflexivním zásahem proti Jakubcovi.
     
    28:19
    Domácí v plném počtu.
     
    29:05
    Simonovu nabídku málem vyslyšel Hovorka, který vypálil z voleje. Dvořák, jenž byl v posledních okamžicích bez práce, ale nevychladl a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    29:50
    Po Houškově nahrávce se kupředu mohl vydat Závora, v klíčový moment mu ale kotouč nešťastně přeskočil přes čepel hokejky.
     
    30:25
    Moravčíkův bekhendový pas směřoval do jízdy Vladislav Houškovi, jenž měl za sebou dlouhé střídání a už mu nezbyly síly.
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Poppel.
     
    31:09
    Utaženou pumelici od modré čáry vyslal zatím jediný přesný střelec dnešního mače, tentokráte ale domácí zadák Dotter nezamířil mezi tři tyče.
     
    31:38
    Do přečíslení se nejprve vydali hosté, jenže Jakubce dobruslil Matěj Houška. Okamžitou protiakci Boleslavi pokazil Simon nepřesnou nahrávkou.
     
    32:19
    Ani Mladoboleslavským se při přesilové hře nedaří, o další vyhození puku přes celé kluziště se postaral Pěnčík.
     
    32:43
    Hosté v plném počtu.
     
    33:05
    Domácí se zatím mohou spolehnout na výborného Maška, který chytil další velkou šanci soupeře, když vystihl forhendovou kličku Martina Jandy.
     
    33:52
    V další zajímavé možnosti se zničehonic zjevil Poppel, před poloprázdnou svatyní domácích ale na kotouč o kousíček nedosáhl.
     
    34:15
    V posledních okamžicích si lépe vedou Východočeši, tentokráte Maška prověřil Kryštof Lang, domácí gólman ale stačil puk nadvakrát zkrotit.
     
    34:59
    Z hodně ostrého úhlu Dvořáka prověřil Vasilev, hostující brankář ale stačil zasáhnout a stejně tak učinil i proti následnému nahození od Dottera.
     
    35:29
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští zamkli svého soupeře v obranném pásmu a ze svého náporu nakonec vytěžili druhý gól! Foerster před brankou mocně dorážel, nakonec puk se štěstím prostrčil na hokejku JANA GRIMA, jenž už se z bezprostřední blízkosti nezmýlil. Asistence: Petr Foerster.
     
    36:23
    Krásnou ránu z hokejky vypustil Kynčl, mladoboleslavský gólman toho moc neviděl a kotouči v cestě do sítě zabránil jen díky dobrým reflexům.
     
    37:06
    Hovorkovu průnikovou přihrávku těsně před rozjetým Simonem tečoval Perička, což domácího hráče rozhodilo, rychlý brejk se tedy nekonal.
     
    37:44
    Kuklova rána nebyla vůbec zlá, navíc ji těsně před Maškem tečoval Poppel. Puk zamířil těsně mimo branku, tentokráte měl domácí gólman štěstí.
     
    38:26
    Vojtěch Síla napřáhl po přejezdu modré čáry, Mašek ale zůstává nepřekonán. Domácí brankáři to dnes zatím svědčí.
     
    39:00
    Začíná poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:34
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kuboš – 2 min., držení).
     
    39:53
    Ještě navýšit vedení domácího týmu mohl v samotném závěru druhého dějství Foerster, po Grimově nahrávce ale z ostrého úhlu rozvlnil pouze boční síť.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi, mladoboleslavští hokejisté během ní dokázali své vedení ještě navýšit. Tentokráte jsme sledovali vyrovnanější partii, Hradec zlepšil svůj výkon a rozhodně měl dostat šancí na to, aby srovnal. Nezvládl je však proměnit a v šestatřicáté minutě přišel trest, když puk do branky silou vůle dotlačil domácí kapitán Grim.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Bruslaři začínají třetí dějství přesilovou hru, která potrvá ještě něco málo přes minutu a půl. Povede se jim přidat třetí branku?
     
    40:33
    Zatím se jim nedaří udržet v obranném pásmu soupeře, snadné vyhození puku předvedl hostující kapitán Kukla.
     
    41:17
    Grim to celé zbytečně překombinoval, puk se nakonec odporoučel mimo obranné pásmo Hradce. Toto oslabení hosté přečkají.
     
    41:34
    Hosté v plném počtu.
     
    42:15
    Zakázané uvolnění Boleslavi, vhazovat se bude po levici Davida Maška.
     
    42:52
    Domácí pětice už byla hodně unavená, proto se po Zajíčkově vyhození všichni co nejrychleji vydali na střídačku a pustili na led čerstvé síly.
     
    43:16
    Dotter se zbytečně zbavil kotouče, od modré čáry na to konto vypálil obránce Kukla, jehož přízemní pokus vytěsnil Mašek konečkem svého betonu.
     
    43:58
    Poppelova rána byla jedním z domácích zadáků tečována do ochranné sítě, hra tak zůstane před Maškem.
     
    44:16
    Dotterovo nahození nadělalo Dvořákovi na větší potíže, než se asi čekalo. Nakonec ale hostující gólman neposedný kotouč zvládl zkrotit.
     
    44:53
    Další zaváhání Samuela Dottera napravil Grim, jenž se posléze vydal do protiakce, jenže na rychle se vracejícího Kynčla si nepřišel.
     
    45:32
    Klikorkovi odskočil puk od čepele, načež si na hranici pravého kruhu vybruslil Hrabčák, jenže jeho pokus do ochranné sítě ztečoval Schulz.
     
    46:11
    Hradečtí zařadili na vyšší rychlostní stupeň. Mašek se musel ohánět proti prudkému pokusu z hole Sklenáře, ale stačil se přemístit včas.
     
    47:09
    Zajíček vybojoval puk ve středním pásmu a vyslal na zteč Simona, proti němu se ale povedeným vypíchnutím prezentoval Perička.
     
    47:49
    Klikorka si po přejetí modré čáry hodlal narazit s Vasilevem, k němu ale včas přistoupil Pěnčík a mladoboleslavského hráče o puk obral.
     
    48:23
    Zajímavou sóloakci rozjel Petr Foerster, který je dnes hodně aktivní. Ani on ale na hradeckou obranu nevyzrál, hosté ve třetí třetině brání výborně.
     
    48:39
    Oddechový čas pro domácí tým.
     
    49:03
    Boleslavští špatně střídali, před Petrem Poppelem se tak otevřela dálnice volného prostoru, další skvělý zákrok ale ze svého repertoáru vytáhl Mašek.
     
    49:18
    Hradeckým se dnes v ofenzivě prostě nedaří, jejich další ofenzivní snažení zastavilo ofsajdové postavení Dalibora Ďuriše.
     
    49:47
    Pěnčík objel téměř celé útočné pásmo, na konci své akce byl však u mantinelu čistě atakován Klikorkou, jenž získal puk pro Mladou Boleslav.
     
    50:11
    Zakázané uvolnění Mountfieldu.
     
    50:39
    Třetí třetina se zatím nese v duchu defenzivní hry. Do dobré příležitosti se z pravé straně hnal Sklenář, hokejkou mu však puk vypíchl Matěj Houška.
     
    51:08
    Zajíček zasáhl kotouč vysokou holí, hra se tak postěhuje před Davida Maška.
     
    51:26
    Domácí se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které zakončil Vladislav Houška střelou vedle vzdálenější tyče Dvořákova svatyně.
     
    51:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se posléze vydal do okamžité protiakce, kterou sehrál výborně, a dostel se tak na dostřel svému soupeři. Tadeáš Pinkas si počkal na ideální okamžik a pak předložil kotouč PETRU POPPELOVI, jemuž už pouze stačilo trefit poloprázdnou pokladnici Mladé Boleslavi. Asistence: Tadeáš Pinkas, Vojtěch Síla.
     
    52:16
    Málem bylo srovnáno. Nedorazů v domácí defenzivě využil Ďuriš, po jehož prudkém projektilu se puk otřel o tyč!
     
    52:45
    Na druhé straně u pravé tyče dorážel Zajíček, jenže Dvořák se k ní přilepil, co to jen šlo, a třetí puk za svá záda nepustil.
     
    53:29
    Simon se zvládl protáhnout mezi třemi protivníky, jeho následné bekhendové zakončení ale postrádalo dostatečnou razanci.
     
    54:05
    Boleslavští začínají hrát až příliš pasivně, veškeré zbývající síly věnují defenzivě. Tento přístup by se jim ve zbytku základní hrací doby nemusel vyplatit.
     
    54:40
    Navíc je čekají těžké chvilky, Klikorka zahrál na icing. Hodně unavená domácí pětka tak musí zůstat na ledě.
     
    55:07
    Výtečný zákrok Davida Maška! Boleslavský gólman se roztáhl po celém brankovišti a v pádu zastavil bekhendovou střelu Vojtěcha Síly.
     
    55:57
    Pěnčíkovu ránu odvrátil Sýkora pouze k Peričkovi, který z dobré pozice nedokázal kotouč usměrnit do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    56:25
    Domácí se dlouho nemohli dostat z obranného pásma, pomohl jim k tomu až Procházka, jenž na modré čáře v souboji jeden na jednoho přetlačil Kuboše.
     
    57:09
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci, Hradečtí se začínají nadechovat k závěrečnému tlaku. Povede se jim srovnat?
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Hradecký zámek vyústil pouze v Kubošovo nepřesné nahození, pro boleslavské hokejisty pak získal cenné vteřinky Miroslav Vasilev.
     
    58:38
    Oddechový čas pro Hradec Králové. Po jeho skončení se bude vhazovat po Maškově pravici.
     
    58:38
    Dvořák zůstává na střídačce, Mountfield zkusí štěstí v šesti!
     
    59:04
    Domácí se osvobozují zásluhou Simona, tlak Hradce, který se ihned vrátil před branku soupeře, ale stále roste.
     
    59:39
    Kuklovo nahození bylo přidzvednuto nad horní tyč, hosté se i nadále drží v Maškově bezprostřední blízkosti.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Mladá Boleslav v základní hrací době poráží Hradec Králové 2:1. Ve třetím dějství sice hosté snížili zásluhou Poppela, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Po tříminutové přestávce bude následovat prodloužení, pokud během něj nepadne gól, tak uvidíme samostatné nájezdy. Kdo získá bonusový bod?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Prodloužení, ve kterém oba týmy nastupují se třemi hráči, odstartovali Hradečtí ofsajdem.
     
    60:54
    Klikorka připravil dobrou šanci pro Petra Foerstera, který z první trefil jen připravený beton brankáře Dvořáka.
     
    61:16
    Na druhé straně své štěstí zkusil kapitán Kukla, jenže nezamířil přesně, a Mašek byl tak bez práce.
     
    61:50
    Ďuriš to zkusil mezi betony domácího gólmana, Mašek je ale k sobě stáhl včas a nepustil puk za svá záda.
     
    62:16
    Alespoň bod z dnešního mače mohl Hradci zajisti Pinkas, zcela osamocen z prostoru mezi kruhy ale vypálil těsně nad branku Mladé Boleslavi.
     
    63:00
    Kukla se prokličkoval až před branku soupeře, tam ale předržel puk. O chvíli později vypálil Perička, jehož pokus byl tečován do ochranné sítě.
     
    63:29
    Sami před Dvořákem se v krátkém časovém sledu ocitli Grim s Foersterem, oba ale se střelou mezi betony neuspěli.
     
    64:00
    Běží poslední minuta prodloužení.
     
    64:29
    Až před Dvořáka se se štěstím propracoval Vladislav Houška, ani jeho zakončení ale nevedlo k úspěchu. Uvidíme nájezdy?
     
    65:00
    Konec prodloužení
     
    Prodloužení branku nepřineslo, o tom, zda Mladá Boleslav získá čtvrtý bod nebo Hradec Králové první, tak rozhodnou samostatné nájezdy, které začnou po úpravě ledové plochy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Dotter, ranou zápěstím ale branku soupeře přestřelil.
     
    1. série
    0:1
    Na druhé straně se přesnou ranou prezentoval Sklenář, Hradec vede.
     
    2. série
    1:1
    Klikorka předvedl parádní bekhendovou kličku, okamžitě je srovnáno.
     
    2. série
    1:1
    Ďuriš si se střelou mezi betony na Maška nepřišel.
     
    3. série
    1:1
    Vladislav Houška zamířil jen do lapačky hradeckého gólmana, skóre zůstává srovnané.
     
    3. série
    1:1
    Síla sice vykoupal Maška, poté ale zamířil jen do horní tyče.
     
    4. série
    1:1
    Neuspěl ani Andrej Moravčík, který trefil připravený beton Daniela Dvořáka.
     
    4. série
    1:2
    Lang to udělal parádně, proti jeho bekhendovému blafáku neměl Mašek šanci.
     
    5. série
    2:2
    Grim si počkal a přesnou ranou mezi betony udržel Bruslaře ve hře o bonusový bod.
     
    5. série
    2:3
    Také Petr Poppel usměrnil kotouč mezi betony, Hradec tak v Mladé Boleslavi uspěl alespoň v samostatných nájezdech.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.

    Autorem vítězné branky je POPPEL.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, někdy příště na počtenou. (19:21:10)
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 12. Dotter (Vasilev), 36. Grim (Foerster) – 52. Poppel (Pinkas, Síla), rozh. náj. Poppel

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Dotter (MBL)
    0:1   Sklenář (HKM)
    2. série:
    1:1   Klikorka (MBL)
    1:1   Ďuriš (HKM)
    3. série:
    1:1   V. Houška (MBL)
    1:1   Síla (HKM)
    4. série:
    1:1   Moravčík (MBL)
    1:2   Lang (HKM)
    5. série:
    2:2   Grim (MBL)
    2:3   Poppel (HKM)


    BK Mladá Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Zajíček, Hovorka, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Kukla (C), Perička, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Sklenář, Jakubec, Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Poppel

    Rozhodčí: Jakub Smitka – Lukáš Kajínek, Lukáš Podrazil
    ocianews.com