Jihlava – Kometa Brno 3:4 (kon.) | Kobra – K. Vary 4:3 (kon.) | PZ Kladno – Chomutov 1:9 (kon.)
Warriors Brno – Havířov 0:1 (kon.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 3:7 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:6 (kon.)
Vítkovice – Zlín 5:2 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 2:0 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Technika Brno – Třinec 2:6 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 5:4 (3:0 po s.n.) | Tábor – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.)
Slavia – Kladno 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:6 (0:3, 2:2, 0:1 - N 0:1)
HC ZUBR Přerov
Čtvrtek 13.09.2018, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 2. kola ELIOD Extraligy dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC ZUBR Přerov.
     
    Domácí – VHK ROBE Vsetín
    Na dorostence čekal v úvodním týdnu jen jeden zápas. Valaši se k jeho odehrání vydali do nedalekého Zlína, kde už o den dřív bojovali jejich starší kolegové z juniorky. Na ledě soupeře vsetínští dorostenci padli poměrem 1:4 po utkání, ve kterém nedokázali proměnit jasné gólové šance, a tím dlouho vyrovnané utkání otočit ve svůj prospěch. Při jedné vstřelené brance nemohou být statistiky Valachů nijak pestré. Autorem tohoto gólu byl Matyáš Dědek, přihrávali mu Václav Kočí a Boris Babeliak.
     
    Hosté – HC ZUBR Přerov
    To přerovští Zubři získali v úvodním duelu všechny dostupné body. Hattrickem se navíc blýskl Martin Ryšavý. Dvě ze svých tří branek vstřelil v základní hrací době a výrazně tak dopomohl svého celku k vítězství 4:3. Třetí gól ale Ryšavému stále chyběl a připsal si jej až v následné nadstavbě, což pro něj znamenalo nejen další bod do střelecké listiny, ale také do tabulky ELIOD extraligy dorostu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Krňa) – Machů, Mikula, Velikovský, Kočí, Dořičák, Prčík, Kuchařík, Kunst – Bednařík, Rybár, Novotný, Jurek, Babeliak, Urban, Půček, Dědek, Turek, Čajanová.

    HC ZUBR Přerov: Suchánek (Žurek) – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Tomiga, Holík – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Šilhavý.

    Rozhodčí: Kovařčík – Poláček, Bařinka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly dnešního zápasu vyšlo lépe hostujícímu celku. Nahození Zubrů ale ihned zachytil Kunst a je to on, kdo může ze středního pásma rozehrát.
     
    00:46
    Jurek poslal přes dva hráče zadovku na Bednáříka. Bednařík kotouč také tečoval za sebe, jeho najíždějící spoluhráč už však puk nezasáhl.
     
    01:25
    Jurek stál v mezikruží a před sebou nikoho neměl. Mohl si nabruslit blíže ke gólmanovi, ze středního pásma už ale dojížděli Přerovští a hrozilo, že jej o kotouč oberou. Proto se Jurek rozhodl pro tvrdou ránu, kterou Suchánek vytěsnil betony.
     
    02:53
    Z ostrého úhlu pálil Kunst. Jeho pokus zablokoval špičkou hole Šilhavý.
     
    03:21
    Zubři se drželi v útočném pásmu, ale Tkadlecovu bránu neohrozili. Vsetínští puk vyhazují za modrou čáru a Palguta zaváží puk do vlastní třetiny.
     
    04:30
    Dědek obral ve svém pásmu o kotouč Machalíka a Valaši na se na chvíli ujali puku za brankou Tkadlece. Hosté už se však nechtějí spokojit se svým neúspěchem v ofenzivě a Brázda nutí Tkadlece přikrýt puk u levé tyčky. Poprvé v zápase je hra přerušena.
     
    05:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    MARTIN RYŠAVÝ se trefil počtvrté v této sezóně, čímž dnes posílá přerovské Zubry do vedení. Po kombinaci našel skulinku ve vsetínské bráně a z pravého kruhu poslal puk do branky. Asistence: Matěj Halík, Adam Holík.
     
    07:04
    Vsetínští byli blízko k vyrovnání, když puk vystřelený z vrcholu levého kruhu tečoval před brankou Dědek. Kotouč těsně minul levou tyčku Suchánkovy branky.
     
    07:44
    Ryšavý mohl vedení hostujícího celku navýšit. Odrazila se k němu totiž střela Holíka od modré. Nejlepší střelec Přerova však tentokrát nezakončil.
     
    07:46
    Zubrům se podařilo skórovat! Avšak až po odpískání postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    08:22
    Babeliak v útočném výpadu trefuje tyčku.
     
    08:59
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kuchařík – 2 min., hákování).
     
    09:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté svou první přesilovou hru v utkání bleskově využívají. K pravé tyčce se dokázal prosadit ŠIMON JUŘIČKA. Asistence: Matěj Halík.
     
    09:33
    Domácí ztrácí na svého soka už dvě branky. Po vyloučení Palguty za sekání budou mít možnost snížit v přesilové hře.
     
    10:00
    Z pravého kruhu nejprve vypálil Jurek, ze vzdálenější pozice na pravém křídle následně Půček. Po přerovském vyhození přišla další střela na branku, tentokrát v podání Urbana. Valaši se drží v pásmu, ale Suchánek je zatím bezchybný.
     
    11:07
    Velikovského střelu od modré tečoval na hranici brankoviště Jurek. Suchánek na puk přes dva vsetínské hokejisty vůbec neviděl, a tak by proti této teči v krajní situaci nemohl zasáhnout. Naštěstí pro něj puk pouze proklouzal okolo levé tyčky.
     
    11:33
    Hosté v plném počtu.
     
    12:56
    Zubři jsou po návratu Palguty v plném počtu a opět jsou návštěvníky vsetínského pásma.
     
    13:17
    Sám po pravém křídle ujel Babeliak, který se pokusil ohrozit soupeřovu bránu. Sám ale a Suchánka nevyzrál a vhazovat se bude po levici přerovského gólmana.
     
    14:33
    Jurek byl při přechodu do útočného pásma rychlejší než spoluhráči, a tak využil příležitosti k zadovce. Bednařík byl těsně bráněn, takže v následné šanci nemohl přesně zakončit.
     
    14:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovský protiútok končí dalším pukem ve vsetínské síti. ONDŘEJ ZÁVADSKÝ vyslal od modré čáry nenápadnou střelu, po jejímž úspěchu byl nejspíš sám trochu překvapen. Asistence: Tadeáš Hlávka.
     
    14:40
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Tkadlec, přichází Krňa.
     
    16:58
    Valaši si dokázali vytvořit tlak před soupeřovou bránou, žádná ze střel ale nebyla natolik nebezpečná, aby s ním měl gólman hostujícího celku problémy.
     
    18:23
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Rybár – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:46
    Vsetínští vyhráli buly v obranném pásmu a okamžitě vyhodili. V následné akci zakončoval jako první Hlávka, k dorážce u pravé tyčky si dojel Závadský, autor třetí branky Přerova.
     
    19:23
    Krňa vytáhl proti střele z vrcholu pravého kruhu svůj levý beton. Zbytek přerovských střel končí na mantinelu za brankou.
     
    19:54
    Ryšavého pas na Halíka zblokoval Velikovský. Vsetínský obránce se vložil i do zpětné přihrávky a prvně jmenovaný tak netrefil kotouč přesně. Puk letí do rohu kluziště a vypadá to, že v první třetině už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dopadla lépe pro přerovské Zubry, kteří byli po valnou většinu jejího trvání lepším týmem. Drželi se v útočném pásmu a jejich střelecké pokusy byly nebezpečnější. O tom svědčí také skóre, které nyní svítí na světelné tabuli. Za námi je ovšem pouze první dvacetiminutovka a lecco se může změnit.
    Druhá třetina začne cca v 17:40
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Přerovští mají po prvním vhazování druhého dějství k dispozici ještě 23 sekund počtení výhody a hned si berou kotouč k sobě.
     
    20:23
    Domácí v plném počtu.
     
    20:48
    Z pravého kruhu vyslal kotouč na Krňovi bránu Ryšavý. Domácí gólman se chystal na zákrok betonem, nakonec se však puku vůbec dotknout nemusel, jelikož proletěl kolem pravé tyčky.
     
    21:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři zkraje druhé třetiny navyšují své vedení, které je tak nyní čtyřbrankové. Z prostoru mezi kruhy poslal puk na zcela volného TADEÁŠE HLÁVKU Závadský. Střelec gólu se jen napřáhl a zametl kotouč do levého dolního rohu. Asistence: Miroslav Štíbr.
     
    22:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Buršík – 2 min., sekání).
     
    22:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na Lapači jsme mohli opět vidět rychle využitou přesilovou hru, tentokrát však ze strany domácích, kteří se poprvé v utkání prosazují. Dobrá práce okolo brankoviště přinesla gólovou střelu pro MATYÁŠE DĚDKA. Asistence: Stanislav Kunst, Jan Půček.
     
    23:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Uběhla minuta a Valaši se radují znovu. Gólman Zubrů si myslel, že má kotouč pod kontrolou mezi svými betony. Opak byl pravdou a ADAM TUREK našel puk na brankovišti u levé tyčky, odkud jej dopravil za brankovou čáru. Asistence: Boris Babeliak, Sára Čajanová.
     
    23:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    24:32
    Herní tempo nyní ničí častá přerušení. Hlavním důvodem jsou zakázaná uvolnění.
     
    24:52
    Štíbr zavezl kotouč za vsetínskou branku, kde je však již obklíčen domácími obránci. Nejvíce jde z defenzivních řad Valachů vidět Kočí.
     
    25:07
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kunst – 2 min., podrážení).
     
    25:49
    Vsetínu se daří vyhazovat nepříjemné kotouče z pásma a Dědek se dostal i do úniku, ve kterém gólmana z levého křídla nepřekonal.
     
    26:15
    V přečíslení dva na jednoho se ocitlo vsetínské duo Půček – Kuchařík. Prvně jmenovaný to vzal na sebe, a i když byl jedním hráčem Přerova těsně bráněn, zakončil na Suchánkovy betony. Brankář Zubrů si je v tomto zákroku jist a vyráží puk do rohu.
     
    27:07
    Domácí v plném počtu.
     
    28:03
    Babeliak obral Brázdu za přerovskou brankou o kotouč a bez váhání poslal nahrávku na Čajanovou, která již stála připravena na pravém kruhu. Vsetínská hráčka vypálila z první, Suchánek ukrývá puk ve výstroji.
     
    28:57
    Ryšavý pálil z mezikruží nad. Puk se od plexiskla za bránou odrazil zpět před brankoviště a umožnil tak Ryšavému ještě dorážku. O její likvidaci se postaral Velikovský.
     
    30:07
    Častá zakázaná uvolnění opět kouskují hru. Ani jeden z celků se dlouho nemohl dostat do šance, až Babeliak najel po pravém křídle na branku a z vrcholu kruhu poslal kotouč bekhendem na bližší horní roh. Suchánek vyráží lapačkou puk do bezpečí.
     
    31:20
    Pokus Ryšavého z mezikruží zaduněl o Krňovi betony. Vsetínský gólman si s pukem poradil a přerušuje hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    31:47
    I nadále je Krňa v permanenci a nyní si při závaru rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Obrana domácích z pásma vyhodila, aby mohli Valaši vystřídat.
     
    32:55
    Vsacané to zkouší na Suchánka individuálně. Nejprve se pokusil prodrat mezi třemi hráči soupeře Rybár. Byl sice ve značné nevýhodě, i přes to vystřelil. O další podobnou akci se postarala Čajanová, po jejíž střele z levého kruhu je hra přerušena.
     
    33:56
    Kunst vypálil ihned po vhazování v útočném pásmu. Suchánek zasáhl vyrážečkou na poslední chvíli a na druhou stranu se dostávají Přerovští.
     
    34:49
    Půček si nabruslil těsně před gólmana a za jízdy vystřelil. Kotouč letěl nad levý horní roh.
     
    35:19
    Krňa zasahuje proti vyhrocené ofenzivě hostů. Rozhodčí hru přerušují a vhazovat se bude v útočném pásmu Zubrů.
     
    35:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    TADEÁŠ HLÁVKA číhal na přihrávku těsně na hranici brankoviště. Když k němu kotouč od Štíbra doputoval, vystřelil bekhendem z otočky na Krňovu branku poprvé. S tímto pokusem si vsetínský gólman poradil, načež si ale Hlávka našel kotouč znovu a ihned jej poslal k pravé tyčce. Asistence: Miroslav Štíbr, Ondřej Závadský.
     
    35:58
    Další branku přerovští Zubři nepřidali, i když k tomu měli hned ve třech případech velmi blízko. Střely z levého kruhu trefily brankářovu výstroj, pokus z vrcholu pravého kruhu vytěsnil Krňa hokejkou.
     
    38:19
    Prčík drží puk za svou brankou a snaží se o rozehrávku.
     
    38:43
    Prčík našel Rybára, který kotouč svou těčí nasměroval na Turka. Celá vsetínská akce končí ve středním pásmu, odkud se jako první dostávají ofenzivním směrem hosté.
     
    39:33
    Tempo druhé třetiny se uklidňuje, Valaši drží kotouč ve svém pásmu.
     
    39:59
    Poslední střela druhého dějství půjde na konto domácího obránce Kunsta. Ten zkusil ještě v poslední sekundě vypálit, jeho pokus zblokoval pohotový Juřička.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka skončila vyrovnaným skóre 2:2, a tak hosté stále vedou tříbrankovým rozdílem, který si pro sebe získali v prvním dějství. Ve 21. minutě však odskočili už na náskok čtyřgólový, dva rychlé góly Vsetína ale následně potvrdily, že Zubři to ani s takovým náskokem nebudou mít dnes zadarmo.
    Třetí třetina začne cca v 18:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Ještě neuplynula ani minuta ze třetí třetiny a Ryšavý si připsal už dvě střely. Jeho výkon v dnešním zápase je opravdu třeba vyzdvihnout. Jeho první střelu na betony Krňa vyrazil. Druhý pokus šel z levého kruhu do vzdálenějšího horního rohu.
     
    41:33
    Na Palgutovu střelu od modré domácí brankář příliš dobře neviděl. Nezabránilo mu to však v úspěšném zákroku betonem.
     
    42:05
    Z otočky v mezikruží vypálil Brázda. Puk se zastavil o Velikovského a toulá se útočným pásmem Přerova. Zubři jsou v úvodu třetího dějství aktivnější.
     
    43:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    A jejich snaha je proměněna v gól. Hra se chvíli odehrávala ve středním pásmu, ale Zubři si opět dokázali najít cestu ke vsetínské síti a prosadit se přízemní střelou. Autorem této branky je, teď již dvougólový, ŠIMON JUŘIČKA. Asistence: Matěj Halík, Zdeněk Kaprál.
     
    43:20
    Turek s Babeliakem se rychle řítili do útočného pásma. Vyměnili si kotouč a druhý jmenovaný jej před brankou pouze tečoval špičkou hole. Puk nakonec končí v rohu za Suchánkovou brankou.
     
    43:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Urban – 2 min., napadení).
     
    44:44
    Štíbr měl před sebou odkrytou branku. Trefil jen boční síť.
     
    44:54
    Po pravém křídle se uvolnil Půček a pokusil se propasírovat kotouč mezi Suchánkovy betony. Hostující gólman opětovné snížení Vsetína, ještě k tomu v oslabení, nepovolil.
     
    45:58
    Domácí v plném počtu.
     
    47:07
    Valaši se dostali do útočného pásma a rozestavěli formaci. Střela Půčka vypadala nadějně, letěla však příliš vpravo nato, aby skončila gólem.
     
    47:58
    Pobyt vsetínských v útočné třetině skončil a před soupeřova gólmana se opět vydali hosté. Zprvu to vypadalo, že budou mít Vsetínští s tímto útokem problémy. Nakonec se však obrana Valachů vytáhla a zablokovala střelecké pokusy.
     
    48:52
    Hradil se nebyl příliš jistý na puku, a tak se vsetínským podařilo dostat ke kotouči. Své zaváhání přerovský útočník napravil, když dostal puk zpět a donutil Krňu přerušit hru.
     
    49:58
    Puk je na hokejkách domácích hokejistů, kteří jej drží v okolí své branky.
     
    50:11
    Vsetínští tak dlouho čekali u své branky, až se přiřítil netrpělivý přerovský útok. Hlávka mohl zkompletovat hattrick, odkrytou pravou tyčku vsetínské brány však trestuhodně minul.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Machalík – 2 min., podrážení).
     
    51:10
    Suchánek přerušuje hru ukrytím kotouče mezi betony.
     
    51:45
    Vsetínští se usadili v útočném pásmu a začali svou přesilovkovou kombinaci. Tu od pravé tyčky zakončil Kočí. Střela neměla dostatečnou razanci na to, aby Suchánkovu branku nějak výrazněji ohrozila. U tyčky navíc pozorně hlídkoval přerovský obránce.
     
    52:26
    Domácí drží svého soupeře v sevření. Jejich střely jsou však blokované a po jednom z těchto bloků Brázda vyhazuje do prostoru mezi modrými čarami.
     
    52:46
    Hosté v plném počtu.
     
    53:13
    Jurek se prohnal brankovištěm, přičemž stihl zakončit. Jeho pokus se od betonů odrazil ve směru jeho jízdy, takže se dostal i k méně razantní dorážce z nulového úhlu. Suchánek se stačil včas přemístit k pravé tyčce.
     
    54:23
    Z rohu kluziště poslal Turek pas do mezikruží. Babeliak jedním postrčením dostal kotouč na Čajanovou. Té se přes bránícího přerovského hráče nepovedlo vystřelit.
     
    55:05
    Přerov se opět usadil v útočném pásmu a začal si vytvářet tlak. Akce hostů však trvala příliš dlouho a o kotouč přišli.
     
    56:24
    Dlouhá přihrávka přes střední pásmo nezastihla Jurka přesně, i přesto se vsetínský útočník k puku dostal. Věděl, že jeho pozice na ledové ploše už není úplně ideální, a tak přihrál najíždějícímu Půčkovi. Ten si vyměnil kotouč s Kočím, který od modré vypálil. Vše zastavil Suchánek. Na druhé straně musel Krňa likvidovat rychlý pokus Juřičky.
     
    58:07
    Valaši se drží v útočném pásmu. Suchánek na všechny střely dobře vidí a jejich zneškodnění mu nedělá problém.
     
    58:44
    Vsetínští byli zahnáni až za vlastní branku. Obránci domácího celku rozehrávají.
     
    59:20
    Situace v mezikruží před Krňou nahrála do karet Kunstovi, který se proti dvěma přerovským obráncům vydal do útoku. Z pravého kruhu zakončil do betonů, na druhém křídle se snažil odražený kotouč dostat do branky Rybár. Jeho pokus zblokoval Holík. Poslední střela z tohoto sledu patřila vsetínskému Urbanovi, jenž měl na hokejce třetí vsetínský gól. K jeho smůle byl přerovský brankář opět úspěšnější.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli jen jednu branku, kterou si Zubři definitivně pojistili své vítězství. Tři body za výhru 6:2 tedy putují do Přerova. Nyní nás čeká nadstavba, ve které se dozvíme, kdo dnes získá poslední volný bod do tabulky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Jako první se puku chopil Kunst. Nahodil ho do útočného pásma a i dobruslil. Začíná se tedy u Suchánkovy branky.
     
    60:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto i o posledním bodu. Po pravém křídle ujel MARTIN RYŠAVÝ, který zamíchal s pukem, roztáhl si vsetínského gólmana a poslal kotouč pod beton. Asistence: Matěj Halík, Adam Holík.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Vsetínem a Přerovem je u konce. Všechny body si z Lapače po dobrém a jistém výkonu odvážejí hosté. Nutno říct, že zcela zaslouženě.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:21:04)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 23. Dědek (Kunst, Půček), 24. Turek (Babeliak, Čajanová) – 6. Ryšavý (Halík, Holík), 10. Juřička (Halík), 15. Závadský (Hlávka), 22. Hlávka (Štíbr), 36. Hlávka (Štíbr, Závadský), 43. Juřička (Halík, Kaprál), 61. Ryšavý (Halík, Holík)


    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (15. Krňa) – Machů, Mikula, Velikovský, Kočí, Dořičák, Prčík, Kuchařík, Kunst – Bednařík, Rybár, Novotný, Jurek, Babeliak, Urban, Půček, Dědek, Turek, Čajanová.
    HC ZUBR Přerov: Suchánek (Žurek) – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Tomiga, Holík – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Šilhavý.

    Rozhodčí: Kovařčík – Poláček, Bařinka
    ocianews.com