Zlín – Vítkovice 6:4 (kon.) | Kladno – Plzeň 0:3 (kon.) | Liberec – Havlíčkův Brod 5:0 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:10 (kon.) | Vsetín – Havířov 4:2 (kon.) | Třinec – Přerov 4:0 (kon.)
K. Vary – Slavia 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:2 (1:0, 2:1, 1:1 - N 0:1)
AZ Havířov
Pátek 14.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • Skupina D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 3. kola DHL Extraligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a AZ RESIDOMO Havířov.
     
    Domácí – VHK ROBE Vsetín
    Vsetínští junioři vstoupili do soutěže obratem proti Zlínu. Na Zimním stadionu Luďka Čajky prohrávali po 12 minutách už 0:3, dokázali však vyrovnat, a to hlavně díky dvěma gólům Lukáše Jindry. Na začátku třetí třetiny museli Vsacané znovu dotahovat. V tomto dějství svého soupeře přehráli a na konci utkání se radovali z plného bodového zisku. V neděli už to z pohledu zelenožlutých tak veselé nebylo. Z Přerova odjížděli bez bodu a s výsledkem 0:5, o kterém rozhodly přesilovky Zubrů a jejich tři rychlé góly ve třetí třetině.

    Lukáš Jindra je tedy se svými 2 góly a 1 asistencí na čele kanadského bodování vsetínských útočníků. Mezi obránci je na tom bodově nejlépe Šimon Jenáček (1+1). V obou odehraných utkáních se v brance Valachů představil Jakub Málek.
     
    Hosté – AZ RESIDOMO Havířov
    Havířovští mladíci mají po dvou zápasech na kontě dva body. A jestliže Valaši začali sezónu v derby ve Zlíne, Havířov na tom byl podobně, když se vydal na led třinecký. První i druhá třetina tohoto zápasu byly vyrovnané a o zisku třech bodů se rozhodlo v 52. minutě, kdy se za záda gólmana Štipčáka prosadil Macháček. AZ si těsnou prohru vykompenzoval alespoň v nadstavbě. V poslední minutě prodloužení se trefil Adámek. Stejný hráč vstřelil branku také v druhém extraligovém utkání, tentokrát to bylo proti zlínským Beranům. Adámek se prosadil v 8. minutě utkání a dlouho to byla v tomto zápase jediná branka. Ve třetím dějství Havířov svůj hubený náskok navýšil, Zlín však rychle odpověděl a vzápětí přidal ještě jeden gól. Tudíž bylo vyrovnáno a AZ nakonec dobře rozehrané utkání prohrál v nájezdech.

    Nejproduktivnější hráč, tříbrankový Lukáš Adámek, byl již výše několikrát zmíněný. Stejný počet bodů, tedy tři, mají však také Maxim Mastič (1+2) a Lukáš Juhász (0+3). Michal Dufek a Marek Štipčák si první dvě utkání rozdělili, takže oba z této vyrovnané brankářské dvojice Havířova už si v letošním ročníku zachytali. Dufek s úspěšností 94,87%, Štipčák s 90,7%.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser, Jenáček J. – Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frydrych, Šánek.

    AZ RESIDOMO Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Topolanský, Szturc, Máca, Uhlíř, Grygar, Šěvěček, Thiel – Stodůlka, Hilšer, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Byčkov, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K.

    Rozhodčí: Kubičík – Novák, Poruba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Zápas mezi Vsetínem odstartoval a první buly šlo na hokejky domácích. Jakub Jenáček doplnil útočné trio a vydal se se svými spoluhráči dopředu.
     
    00:47
    Grygar obral Petrisku u mantinelu o kotouč a nahodil jej za branku. Odtud se bude Havířov snažit rozehrát, přes napadání Vsetínských to ale nebude úplně jednoduché.
     
    01:18
    Stodůlkovi utekl na útočné modré čáře kotouč, a tak jej zpět do středního pásma poslal Pospíšil. Hosté nakonec přeci jen nahazují do blízkosti Sachrovy branky a snaží se o střelu.
     
    02:16
    Sachr si připisuje svůj první zákrok, a to proti Szturcově střele od modré. Ta se zastavila o jeho pohotový pravý beton.
     
    02:29
    Havířovští se stále drží v pásmu, přihrávky za brankou však nejsou přesné a hosté si zatím nedokáží vytvořit stálý tlak.
     
    03:14
    Zakázané uvolnění dalo Vsetínu příležitost v podobě vhazování v útočné třetině. Avšak puku se po buly ujali hosté. Dál než do středního pásma se ale přes domácí obranu nedostali.
     
    03:50
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Stodůlka.
     
    04:45
    Přesilová hra domácího celku zatím nevypadá nijak nebezpečně. Havířovu se daří držet kotouč dál od své branky.
     
    05:14
    Krupa s Vašenkou přivezli puk před Dufka. Po nahození je ale kotouč opět na hokejkách soupeřů, kteří se s ním dostávají ven ze třetiny.
     
    05:37
    Pernického střelu od modré tečoval před brankou Šánek. Puk trefil Dufka, který si s následným skákavým kotoučem u pravé tyčky poradil.
     
    05:50
    Hosté v plném počtu.
     
    05:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy po skončení přesilové hry se Valaši dostávají do vedení. V závěru počtení výhody se domácí tlačili do branky a gól z toho vytěžil TADEÁŠ POSPÍŠIL, který poslal puk bekhendem do pravého horního rohu. Asistence: Vojtěch Vrána, Martin Lašák.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Stodůlka – 2 min., podrážení).
     
    07:40
    Tuhle přesilovku začal Vsetín lépe. Drží se v útočném pásmu a kombinuje. Ránu od modré vyslal Jakub Jenáček. K jedné z dorážek z pravého kruhu se zase dostal Frydrych.
     
    08:22
    Krupa poslal puk zpoza branky do mezikruží, kde již čekal Frydrych. Vsetínský útočník trefil připravený Dufkův beton.
     
    08:39
    Šimon Jenáček vybídl ke skórování Lukačku. Ten stejně jako Frydrych trefil pouze připraveného gólmana Havířova.
     
    08:49
    Lašákovu střelu od modré zblokoval Janeček do rohu kluziště. Vsetínští se stále drží v útočném pásmu.
     
    09:17
    Vašenkovu tvrdou ránu odnesl před brankou stojící Pawliczek. Havířov může poslat kotouč alespoň kousek za modrou čáru.
     
    09:28
    Hosté v plném počtu.
     
    10:04
    Po icingu se hra na chvíli přestěhovala před Sachra. Odtud kotouč vyhodil Pospíšil, čímž našel Šánka ve středním pásmu. Posledně jmenovaný ale kotouč nezpracoval ideálně a hostující obránce Topolanský tak mohl uklidnit situaci.
     
    11:38
    AZ vyhrál buly v útočném pásmu, nepřesnými přihrávkami se ale sám připravil o možnost skórovat. Puku se ujali domácí obránci a snaží se něco vymyslet.
     
    12:16
    Frydrychovi vypíchl kotouč v útočném pásmu Janeček. Ve středním pásmu se k puku dostal Vašenka, který jen nahazuje na gólmana Dufka a vydává se střídat. Pro svůj tým tím však získal vhazování po brankářově levici.
     
    13:00
    Šánek se snažil udržet puk okolo mantinelu, dotěrný Thiel byl ale v tomto minisouboji úspěšnější a získává kotouč pro Havířov.
     
    13:59
    Jakub Jenáček obešel havířovské obránce a nabruslil do mezikruží, odkud také vyšla jeho tvrdá střela. Puk zaduněl o mantinel za brankou a odrazil se na pravý kruh.
     
    14:39
    Hraje se v útočném pásmu Havířova. Hostům se ale nedaří kombinace a Sachr zasahovat nemusí.
     
    15:30
    Hned tři vsetínští hráči se objevili před Dufkem. Přes obránce měli střeleckou situaci složitější, Vašenka i přes to vypálil. Havířovský brankář proti pokusu úspěšně zakročil.
     
    16:16
    Karel Dufek se spolu s Mastičem ocitl v situaci dva na dva, ve které je dobrusloval ještě jeden ze Vsetínských. Dufek to vzal na sebe a z vrcholu levého kruhu rychle vypálil. Střela trefila obránce Šimona Jenáčka.
     
    17:05
    Pernického nahození od modré mohli v předbrankovém prostoru tečovat hned tři jeho spoluhráči. Tato útočná akce se ale domácím nepovedla a puk končí za brankou.
     
    17:49
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Pernický – 2 min., podrážení).
     
    18:10
    AZ se dostal po vhazování rychle ke kotouči a začal kombinovat. Na konci přišla střela Janečka z první a z bezprostřední blízkosti. Hostující útočník trefil pouze Sachrův beton.
     
    18:24
    Valaši vyhodil a za kotoučem se vydal kromě hráčů hostujícího celku také Lukačka. Ten už letos na svém kontě jednu branku v oslabení má.
     
    19:35
    Juhász se napřáhl na levém kruhu a ohrozil vsetínskou branku. Stejně jako jeho spoluhráč však trefil betony vsetínského gólmana.
     
    19:49
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině je stav příznivější pro domácí. Ti si dokázali v jejím průběhu vytvořit více gólových šancí a jednu i proměnili. V 6. minutě utkání se po první skončené přesilovce trefil Pospíšil, a to tato početní výhoda zprvu nevypadala z pohledu Vsetínských vůbec dobře. Havířovu se přesilovka naskytla v posledních dvou minutách prvního dějství. I oni při přesile o jednoho muže přišli s nebezpečnými střelami, jejich pokusy ale zatím troskotají.
    Druhá třetina začne cca v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    První útok Havířova odrazil na modré čáře Jakub Jenáček, jenž po následném přechodu do pásma i vystřelil. Puk končí v Dufkově lapačce.
     
    20:57
    Krupova střela z mezikruží se zastavila o Pawliczka, který získal několika rychlými tempy směrem do útočné třetiny náskok nad svým soupeřem. Střela vyslaná z pravého kruhu končí v ochranné síti.
     
    21:13
    Byčkovovu střelu tečoval těsně před gólmanem Karel Dufek. Sachr ukrývá kotouč ve výstroji.
     
    21:55
    Šimon Jenáček se dostal ke kotouči ve středním pásmu. Jelikož byl těsně bráněn dvěma protihráči, rozhodl se po přechodu útočné modré čáry pouze nahodit. I tak je ale u kotouče Vsetín a snaží se ohrozit bránu Havířova.
     
    22:55
    Hosté se dokáží dostat do pásma, se střelbou nebo vytvořením tlaku už je to však horší. Sachr nyní nemá příliš práce, i když se hraje před ním.
     
    23:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Krupa – 2 min., držení).
     
    23:32
    Karel Dufek s Juhászem se tlačili na hranici brankoviště, kde Sachrovi pomáhal ještě obránce Lašák. Další střela vyšla z hokejky Mastiče a byla tečována Adámkem. Tento pokus se pouze proletěl kolem branky.
     
    24:46
    Szturcova střela vypadl Sachrovi z výstroje a ke dvěma dorážkám se v bezprostřední blízkosti dostal Janeček. Vsetínský gólman si s těmito nepříjemnými puky poradil a Šimon Jenáček tak mohl vyhodit na druhou stranu kluziště.
     
    25:19
    Domácí v plném počtu.
     
    25:49
    Vsetínu se nepodařilo po skončeném oslabení vyhodit do středního pásma, a tak se puku s radostí chopil Pawliczek. Ten ohrozil vsetínskou bránu střelou z pravého kruhu. Sachr zasahuje lapačkou.
     
    26:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští ve 27. minutě navyšují své vedení. LUKÁŠ FRYDRYCH byl připraven u pravé tyčky hned vedle brankoviště, odkud jen lehce tečoval pokus Lukačky. Asistence: Marco Lukačka.
     
    26:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Před dalším vsetínským gólem proběhlo vhazování v obranném pásmu domácích. Následný rychlý protiútok využil ke skórování DANIEL KLÍMEK, který se s pukem na hokejce dostal mezi bránícími hráči až před gólmana a zakončil k pravé tyčce. Asistence: Šimon Jenáček, Marco Lukačka.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Šěvěček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    27:22
    Dufkovu bránu ohrozil střelou od modré Petriska. Z bližšího místa pak střílel i Vašenka. Oba pokusy skončily na betonech jistého brankáře.
     
    27:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Klímek – 2 min., hákování).
     
    28:02
    Přečíslení Havířova mohl zakončit Pawliczek. V tomto případě byl však rychlejší vsetínský gólman, který kotouč vypíchl.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček J. – 2 min., podrážení).
     
    28:38
    Hosté v plném počtu.
     
    28:47
    Střelu Szturce od modré tečoval ve vzduchu Adámek. Druhý jmenovaný mohl zakončovat i do odkryté brány. V obou případech měl domácí gólman také štěstí, protože kotouč skákal a byl hodně nepříjemný. Pomohla mu také obrana, dobře se v této situaci prezentoval Lašák.
     
    29:14
    Havířov právě vstřelil branku!
    V přesilové hře 5 na 3 hosté skórují. Šance této přesilovky využil LUKÁŠ JUHÁSZ, který Sachra propálil střelou švihem z mezikruží. Asistence: Jan Thiel, Vojtěch Šěvěček.
     
    30:25
    Domácí v plném počtu.
     
    30:28
    Za vsetínskou brankou zůstal po dohrání od Janečka ležet domácí obránce Zeman. Situace vypadala děsivě, hráč domácího celku nyní odjíždí za pomoci svých spoluhráčů na střídačku, snad bude vše v pořádku.
     
    30:42
    Jakub Jenáček stál na začátku útočné kombinace, jež se zrodila před branku jeho týmu. Následně přihrál na Lukačku, který vybídl k zakončení Frydrycha.
     
    31:41
    Havířovské vstřelená branka očividně nabudila. Jakub Jenáček musel blokovat ránu z levého kruhu. Před gólmana si zase najížděl Revaj. Jeho pokus skončil na Sachrově lapačce. Domácí gólman si poradil i se střelou Pawliczka a následnou Revajovou dorážkou.
     
    32:05
    Také Dufek se musel mít na pozoru, když na něj letěla střela z pravého kruhu. I havířovský brankář je ale nyní jistý.
     
    32:58
    Lukačka poslal zpoza branky přihrávku na Frydrycha, který ze skvělé pozice před brankovištěm vypálil z první. Kotouč prostor třech tyčí přeletěl.
     
    33:19
    Tomeček nahazuje na branku. V rohu kluziště se však puku ujímá Klímek a útočná formace Vsetína se vydává dopředu.
     
    33:49
    Lašák vypálil ihned po buly v útočném pásmu. Dufek předvedl své reflexy a puk bleskově ukryl do lapačky.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Thiel – 2 min., pozdní dohrání).
     
    34:25
    Havířovu se zatím daří vyhazovat. Vsetín se ještě v pásmu neusadil.
     
    34:55
    Hostující čtveřice opět vyhazuje. Ve středním pásmu se k puku dostal Jakub Jenáček a v klidu jej zaváží před Dufka.
     
    35:26
    Klímkovu střelu z vrcholu levého kruhu zblokoval Szturc. Havířov se opět osvobozuje.
     
    36:01
    Hosté v plném počtu.
     
    36:10
    Na vrcholu pravého kruhu byl připraven Pospíšil. Když se k němu dostala přihrávka z rohu kluziště, po krátkém zpracování vypálil. Kotouč se odrazil od betonů před Dufka, kde jej havířovský brankář raději přikryl lapačkou.
     
    36:46
    Vsetínskou kombinaci vystihl Byčkov a svérázným způsobem zavezl kotouč až k mantinelu útočného pásma. Tam se ale hra dlouho nezdržela. Do útoku jde opět Vsetín.
     
    37:31
    Vsetínské přečíslení dva na jednoho na pravém křídle se chystal zakončovat Šimon Jenáček. Puk mu zezadu vypíchl Szturc, přičemž vsetínského obránce i fauloval. Valaši hrají ve výhodě.
     
    37:50
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Szturc – 2 min., podrážení).
     
    38:32
    Vsetínští se drží v pásmu a po chvíli začali i přesilovkovou kombinaci. Výraznější je havířovská čtveřice, která dobře brání.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček J. – 2 min., podrážení).
     
    39:18
    Z levého kruhu vypálil Kožený. Svou ranou havířovskou branku přestřelil.
     
    39:50
    Hosté v plném počtu.
     
    39:58
    Dva na jednoho se v posledních sekundách druhé třetiny řítili Szturc se Šěvěčkem. Sachr proti přízemní střele bezchybně zasahuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Při pohledu na skóre byli i ve druhé dvacetiminutovce úspěšnější domácí. Dvěma rychlými brankami ve 27. minutě se Valaši dostali do již tříbrankového náskoku, který později v přesilovce 5 na 3 snížil Juhász. Hra ve druhé třetina působila vyrovnaněji a i Sachr musel několikrát řešit velmi obtížené situace.
    Třetí třetina začne cca v 19:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté dohrávají minutu a devět sekund přesilové hry, takže se ihned dostali do útočného pásma. Nejnebezpečnější byl v ofenzivě Janeček, který se nadvakrát pokusil přehodit Sachrův levý beton.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Pernický – 2 min., krosček).
     
    40:40
    Pawliczkovu ránu zblokoval Šimon Jenáček. Kotouč je za brankou.
     
    40:49
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček Š. – 2 min., krosček).
     
    40:49
    Oddechový čas pro hosty.
     
    40:56
    Na Havířov teď čeká dvouminutový přesilovka 5 na 3. V té minulé skóroval. Povede se mu početní výhody využít i teď?
     
    41:08
    Pawliczek mířil z levého kruhu na bližší tyč. Sachr se stihl rychle přemístit a kotouč jej tak trefil.
     
    41:16
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Pawliczek – 2 min., hákování).
     
    41:38
    Sachr přes clonícího Janečka neviděl úplně nejlépe. I přes to proti Šěvěčkově střele od modré zasáhl lapačkou. Hra je přerušena, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    41:38
    Ale pozor, Janeček je z vhazování vykázán rovnou na trestnou lavici. Dostává dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    42:31
    Pernický je zpět ve hře, Valaši jsou ve čtyřech proti třem.
     
    42:49
    Už je na ledě i Šimon Jenáček. Začíná krátká vsetínská přesilovka 5 na 3.
     
    43:19
    Jakub Jenáček s Lukačkou dovezli při vzájemné spolupráci kotouč až před Dufkovu branku. Nikdo ze Vsetínských však zakončit nedokázal.
     
    43:38
    Hosté v plném počtu.
     
    44:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    DANIEL KLÍMEK stál již delší dobu připraven před brankou, jeho kolega s kotoučem na hokejce byla ale těsně bráněn, a tak se k němu nemohla dostat přihrávka. Vzápětí však skóroval ze zcela jiné situace, když puk od pravé tyčky zametl pod nepozorného gólmana. Asistence: Jakub Jenáček.
     
    44:47
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Adámek – 2 min., podrážení).
     
    45:15
    Od pravé tyčky poslal Frydrych přihrávku na pravý kruh k Jakubu Jenáčkovi, ten z první vypálil. Nyní si byl Dufek svým zákrokem jist a kotouč je v jeho lapačce.
     
    45:52
    Po vhazování přesilovka Valachů ubrala na tempu. Havířov vyhazuje a vypadá to, že nikdo nikam nespěchá.
     
    46:07
    Havířov se ofenzivně předvádí ve vlastním oslabení. Střela Karla Dufka končí u Sachra.
     
    46:07
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sachr – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Petriska.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukačka – 2 min., sekání).
     
    46:47
    Hosté v plném počtu.
     
    47:22
    Po další sérii vyloučení na vsetínské straně jsou domácí opět oslabeni o dva hráče a musí čelit silnému havířovského náporu.
     
    47:43
    Havířov právě vstřelil branku!
    Máme tu další havířovskou branku, která padla z přesilovky 5 na 3. Sachr byl postaven před několik střel a nepříjemných drážek z bezprostřední blízkosti od levé tyčky. Se všemi si poradil, za jeho zády však skončilo sklepnutí ze vzduchu, o které se postaral DOMINIK PAWLICZEK. Asistence: Adam Hilšer, Michal Janeček.
     
    47:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    48:39
    Domácí v plném počtu.
     
    49:31
    Hra se nyní odehrává především ve středím pásmu a není k vidění moc střeleckých pokusů.
     
    49:59
    To změnil Revaj, který si našel od mantinelu odražený, nahozený kotouč. Nabruslil si do mezikruží a poslal střelu k levé tyčce. Sachr byl připraven.
     
    50:20
    Adámek jel sám na vsetínskou branku. V tomto okamžiku se ale ukázal domácí obránce Kožený, který jej od puku na pravém kruhu odstavil.
     
    51:39
    Vsetín vybojoval útočné pásmo, nepovedlo se mu však rozestavit svou formaci. Lašák tak vypálil z mezikruží a jeho střela byla soupeřem zblokována do ochranné sítě.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Byčkov – 2 min., hákování).
     
    52:36
    Janeček s Adámkem si vydali na útočné tažení proti Klímkovi a Pernickému. Prvně jmenovanému se ve střele snažil zabránit domácí útočník, ale ani to Janečkovi nevadilo a vypálil. Vsetínský gólman si s tímto pokusem hlavu příliš nelámal a ukryl jej v lapačce.
     
    53:30
    Po dvou vsetínských střelách hosté vyhazují a drží se na puku dál od své branky.
     
    53:45
    Hosté v plném počtu.
     
    54:08
    Frydrych s Klímkem vybojovali útočnou třetinu a kotouč museli hájit i v souboji v rohu za brankou. Klímek puk vybojoval a poslal jej do předbrankového prostoru, kde, bohužel pro něj, nikdo z jeho spoluhráčů nečekal.
     
    54:38
    Z ostrého úhlu pálil na Sachra Mastič. Domácí gólman zastavil kotouč hokejkou a posunul jej na svého kolegu na pravém křídle.
     
    55:36
    Petriskova střela z mezikruží netrefila branku. Na druhé straně střílel Revaj, vsetínský brankář proti němu vytáhl lapačku.
     
    56:07
    Lukačka se přes chumel bránících hráčů v mezikruží nedostal k zakončení. Pásmo pro svůj tým ale vybojoval.
     
    56:30
    K puku před brankovištěm se mohl dostat Klímek. V tomto případě by se ocitl sám a nikým nebráněn. V souboji o kotouč byla ale úspěšnější hostující osmička, Lukáš Juhász.
     
    56:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vašenka – 2 min., hákování).
     
    58:29
    Valaši se museli mít ve dvou případech na pozoru, hra je ale často přerušována kvůli menším potyčkám.
     
    58:46
    Domácí v plném počtu.
     
    59:20
    Krupa se dostával podél mantinelu do pásma, proti němu však stáli tři hráči Havířova a domácí útočník tak nebyl v příliš komfortní pozici k pokračování v útočné akci.
     
    59:54
    Sachr zastavil střelu Grygara z pravého křídla, stejně tak i pokus Šěvěčka z druhé strany. Do konce základní hrací doby už se pravděpodobně nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Po skončení šedesáté minuty zůstal na ledě ležet hostující útočník Mastič. Ten se za pomoci spoluhráčů ztěžka zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Puku se chopili Vsetínští a zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    60:35
    Vsetín byl však ve středním pásmu obrán o puk Janečkem, který se tak spolu s Pawliczkem dostal do přečíslení. Střelec druhého havířovského gólu se napřáhl i tentokrát. Trefil Sachrovo rameno.
     
    61:14
    Hilšer nahodil do pásma, kde si kotouč dobruslil Lukačka. Puk je na vsetínských hokejkách.
     
    61:45
    Valaši se i s pukem přemístili před Dufka. Petriskova prudká střela z vrcholu levého kruhu končí v jeho náruči.
     
    62:08
    Klímek mohl slavit hattrick, když si kotouč stáhl ihned po vhazování k sobě a z mezikruží vystřelil. Dufek byl při svém zákroku důsledný a puk mezi rukou a tělem nepropustil.
     
    62:50
    Lukačka se protáhl mezi trojicí soupeře a nikým nebráněn zakončil. Dufek vyráží kotouč vyrážečkou.
     
    63:06
    Pawliczek poslal kotouč z pravého křídla na Karla Dufka, kterému stačilo tečovat kotouč do odkryté brány. Tu ale v klíčovém okamžiku minul.
     
    63:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    DOMINIK PAWLICZEK nakonec skóruje sám, když vyčkal na svém místě na pravém křídle a poslal kotouč po ledě až za brankovou čáru. Tímto taky rozhoduje o tom, že jeho tým bere ze zápasu jeden bod. Asistence: Ondřej Grygar, Karel Dufek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi také nadstavba, kterou rozhodl nejpilnější střelec hostujícího celku. Blízko k poslednímu volnému bodu byli i Valaši, kteří se po většinu poslední části zápasu drželi v útočném pásmu. Střelecky se jim však nedařilo tak jako v základní hrací době, navíc jim v cestě stál jistý gólman Dufek. I přes to ale mohou vsetínští slavit, z dnešního utkání berou tři body.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína přeji příjemný zbytek pátečního večera. (20:08:01)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 6. Pospíšil (Vrána, Lašák), 27. Frydrych (Lukačka), 27. Klímek (Jenáček Š., Lukačka), 45. Klímek (J.) – 30. Juhász (Thiel, Ševěček), 48. Pawliczek (Hilšer, Janeček), 64. Pawliczek (Grygar, Dufek K.)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser, Jenáček J. – Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frydrych, Šánek.
    AZ Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Topolanský, Szturc, Máca, Uhlíř, Grygar, Šěvěček, Thiel – Stodůlka, Hilšer, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Byčkov, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K.

    Rozhodčí: Kubičík – Novák, Poruba
    bahis siteleri