Villach – Znojmo 4:3 (po pr.)
po prodl.
EC Villach SV
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 14.09.2018, 19:15 • Stadthalle Villach • bet-at-home ICE Hockey League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Hezký páteční den! Jednou ze soutěží, která dnešním dnem vstupuje do nové sezóny, je také mezinárodní Erste Bank Eishockey Liga (EBEL), v níž už osmou sezónu začíná také český zástupce Orli Znojmo. Jihomoravský klub se v úvodním kole představí na ledě klubu z Villachu, který letos nese název EC Panaceo VSV.
     
    Oba celky toho mají společného víc, než se na první pohled může zdát. Oba mají ve znaku orla, oba jsou z druhého největšího města ve svém kraji. Oba ale také měly hodně dlouhou pauzu od hokeje. Ani jeden z nich se totiž v loňském ročníku EBEL nedokázal probojovat do vyřazovacích bojů a sezóna pro ně skončila nadstavbou.
     
    Villach sáhl po neúspěšné sezóně k poměrně razantním změnám. Kádr opustila brankářská dvojice Kickert s Herzogem a hned několik útočných opor. Tu se bude snažit zacelit několik nových útočných es v čele s Coeym Trivinem, ve Znojmě dobře známým Kanaďanem, který v sezóně 2015/16 právě českému týmu pomohl k zisku stříbrných medailí.
     
    Znojmo zakončilo přípravu minulý týden vysokou výhrou nad Zvolenem. Výsledkem 9:4 si útočné formace zvedly sebevědomí a budou na to chtít navázat i v pátek.

    "Proti Villachu bude sestava stejná jako proti Zvolenu. Brankářskou jedničkou bude Patrik Nechvátal. Kapitánské "C" dostane David Bartoš," prozradil Miroslav Fryčer. Ten se bude muset na jihu Rakouska obejít bez dvou hráčů základní sestavy. Chybět budou Jan Lattner a Patrik Novák, oba léčí zranění v dolní části těla.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Villacher SV: Schluderbacher (Bakala) – Schlacher, Fraser, Wolf, Pelech, DeSantis, Bacher, Winkler – Kromp, Trivino, Down – Pollastrone, Sharp, Lanzinger – Spannring, Maxa, Alderson – Petrik, Brunner, Lahoda – Wohlfahrt.

    Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, McEachen, Stehlík, Parkkonen, Tejnor, Kruckovyč, Šnajnar – Luciani, Stretch, Kalus – McPherson, Braes, Hlava – Guman, Bartoš, Špaček – Mrázek, Matuš, Němec – Bulín.

    Rozhodčí: Bulovec, Piragić – Bärnthaler, Zgonc.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání prvního kola EBEL začne během pár vteřin. Domácí celek nastupuje v modrých dresech, hosté ze Znojma v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Domácí celek se hned dostal do útoku a vybojoval vhazování po levici hostujícího brankáře. Nahození na Nechvátala nebezpečné nebylo.
     
    01:00
    Zatím sledujeme vyčkávací hokej, ani jeden celek se zatím nedostal do kombinace a hraje se spíše ve středu ledové plochy. Uvidíme, zda nějaký z celků něco vymyslí.
     
    02:10
    Poprvé se do útočné třetiny dostali také hokejisté Znojma, ale Orli svou akci nezakončili nějakou nebezpečnou střelou. Český celek si alespoň vybojoval vhazování.
     
    03:05
    Alexander Lahoda se následně dostával do útočné třetiny Orlů, zakončit se mu ale přes dvojici bránících hráčů nepovedlo. Následně si hosté vybojovali další buly před Bakalou.
     
    04:27
    Znojemským nevyšla akce zpoza branky a mohl přijít trest v protiútoku. MacGregor Sharp se dostal před branku, kde zakončoval na dlouhou hůl a pro hostujícího brankáře to nic nebezpečného nebylo.
     
    05:38
    Následně se hosté dostali do dvou střeleckých pokusů od modré čáry, ani jeden ale pozorného Bakalu nepřekonal. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    07:00
    Erik Němec nyní dostával přihrávku na pravé křídlo, ale kotouč se mu nepovedlo zpracovat. Hra tak bude pokračovat vhazováním před brankou Patrika Nechvátala.
     
    08:27
    Hraje se z jedné strany na druhou. Oba celky se pokouší něco v útočné třetině vymyslet, ale zatím se nikomu nepovedlo vyslat nějakou nebezpečnou ránu.
     
    09:05
    Jamie Fraser nyní vyslal od modré čáry svižnou ránu, která před brankou udělala vzruch. Kotouč byl ale nakonec sražen mimo branku a Nechvátal zasahovat nemusel.
     
    10:34
    Nyní Patrik Nechvátal nahození třetiny raději ukryl v lapačce a pozastavil hru. Vhazovat se bude na levém útočném kruhu domácího Villacheru, který je o malinko aktivnější.
     
    10:49
    Hned po vhazování se dostali Orli do zajímavé akce. Jeden z hráčů přihrával z mezikruží k levé tyčce, zatímco on si najel k pravé. Akce ale nakonec nepokračovala.
     
    11:25
    Znojemští se dostali do obrovské šance! Anthony Luciani postupoval sám na brankáře a svižně zakončoval do horní části branky, tu ale nakonec jen přestřelil!
     
    12:38
    Následovala aktivita domácího celku, Corey Trivino to například zkoušel od levého mantinelu. Na přední tyčce ale českého brankáře ve službách Znojma nepřekonal.
     
    13:05
    Po aktivitě Villacheru se do útoku dostali také hosté, kteří taktickou střelou vybojovali vhazování před brankou Dana Bakaly. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    13:46
    Znojmo si zahraje přesilovou hru! Domácí Stefan Bacher inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    14:27
    Allan MacPherson posílal kotouč do ohně, kde se ale nikdo z hostujících hráčů neprosadil. Následně ale přišel faul a Orly čeká dvojnásobná převaha.
     
    14:39
    Vyloučení v týmu EC Villacher SV (Markus Schlacher – 2 min., sekání).
     
    15:06
    Orli právě vstřelili branku!
    Dvojnásobná přesilovka Orlů je využita a český celek jde do vedení! Na konci úspěšné kombinace byl po přihrávce Parkkonena ANTHONY LUCIANI! Asistence: Patrik Parkkonen.
     
    15:19
    Villach právě vstřelil branku!
    Hodně rychle ale přichází odpověď od domácího celku! FELIX MAXA využil zaváhání Patrika Nechvátala a zblízka jej dokázal překonat. To byla pořádná hrubka znojemské jedničky. Bez asistence.
     
    16:24
    Znojemská družina nicméně pokračuje v přesilovkové kombinaci. Český celek sice kombinuje, ale do zakončení se zatím moc nedostává.
     
    17:27
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Michal Kruckovyč – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:00
    Patrik Nechvátal byl nyní pod velkým tlakem a povedlo se mu alespoň dočasně zastavit ataky domácích hráčů. Znojemský brankář pokryl několik nepříjemných střeleckých pokusů zblízka.
     
    18:27
    Markus Schlacher nejdříve zakončoval u levé tyčky, ale neuspěl. Následně byl Nechvátal pozorný proti střeleckému pokusu od modré čáry. Kotouč schoval v lapačce.
     
    19:27
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je za námi. Utkání nám nabídlo po jedné brance na každé straně. Znojmo šel do vedení z hole Lucianiho, jenž využil dvojnásobnou přesilovku. Vedení Orlů ovšem trvalo pouhých třináct sekund, než vyrovnal po zaváhání Nechvátala domácí Maxa.

    Střely na branku: 11:11
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Znojemští jdou hned do na startu třetiny do čtyř. Za podražení bude pykat hostující Patrik Parkkonen.
     
    21:16
    Rakouský celek dlouho kombinoval, ale nakonec vymyslel jen takové nahození od modré čáry. Nechvátal nemusel ani zasahovat a Znojmo se po tomto pokusu osvobozuje.
     
    21:47
    Za ostrý zákrok za brankou Znojma zůstal jeden z hostů ležet za brankou. Rozhodčí se nyní rozmýšlí, jaké tresty rozdá. Na verdikt si pár sekund ještě počkáme.
     
    21:47
    Vyloučení v týmu EC Villacher SV (Blaine Down – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
     
    22:24
    Hosté v plném počtu.
     
    23:43
    Orli právě vstřelili branku!
    Domácí celek hrál dlouhé pětiminutové oslabení a nakonec inkasuje, Znojmo jde opět do vedení! Rychlá akce Orlů byla zakončena z pravého kruhu, úspěšným střelcem je ANTHONY LUCIANI! Asistence: C.J. Stretch a Patrick McEachen.
     
    24:40
    Orli pokračují v přesilové hře a pokouší se vytěžit maximum. Jejich kombinace není vůbec špatná a Villach se zuby nehty brání.
     
    25:16
    Následná kombinace hostů byla zakončena pokusem Parkkonena od modré čáry. Finskému obránci se ale branku trefit nepovedlo, Villacher se následně osvobodil.
     
    25:40
    Na ledě to začíná být pěkně vyhrocené. Jeden z domácích zůstal ležet za brankou, hra ale pokračovala a byla pozastavena až před Nechvátalem. Tam byla k vidění menší strkanice.
     
    25:40
    Ležící hráč se stále nezvedá a je mu pomáháno doktory. Vypadá to na koleno, na ledě se dokonce stihly objevit nosítka. Nějakou dobu se hrát nebude.
     
    25:47
    Domácí v plném počtu.
     
    26:00
    Domácí hokejisté se dostali do dobré šance. Mezi kruhy se ke kotouči dostal jeden z hráčů v modrém, z výborné pozice ale zakončoval jen vedle branky.
     
    26:38
    Jerry Pollastrone následně přijímal přihrávku mezi kruhy, odkud v pokleku zakončoval. Ani jeho pokus ale neskončil v brance Nechvátala, který krom jedné chyby chytá parádně.
     
    28:52
    Tvrdý zákrok na útočné modré čáře se nelíbil fanouškům domácích a máme tu vzájemné vyloučení. Sharp MacGregor a Marek Špaček inkasují dvouminutové tresty.
     
    32:05
    Sledujeme nadále vyrovnanou bitvu, Znojmo stále vede o jednu branku. Ve druhé třetině vidíme velký počet tvrdých zákroků, což hře celkem ubírá.
     
    32:40
    Domácí celek se pokoušel prokličkovat do útoku, ale po nepovedené přihrávce se píská icing a hra se přesouvá před Bakalu. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    33:38
    Znojmo bylo nadále aktivní, ale hra byla přerušena ofsajdem. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    34:11
    Aktivní Jerry Pollastrone si najel do útočné třetiny a z vrcholu pravého kruhu nahrával k tyči na spoluhráče. Akce se ale domácím nepovedla a kotouč skončil mimo ledovou plochu.
     
    34:47
    Villach právě vstřelil branku!
    Parádní akce domácího celku znamená vyrovnání. Útok po pravé straně domácí zakončili přihrávkou před branku, kde se zakončením mezi betony prosadil CHRISTOF KROMP! Asistence: Brandon Alderson a Corey Trivino.
     
    35:30
    Znojmo se následně dostalo do pásma, kde nic nevymýšlelo. Jeden z hráčů od levého mantinelu vybojoval vhazování a šel společně s celou lajnou střídat.
     
    36:00
    Patrik Nechvátal nyní zachránil své spoluhráče od pohromy! Před brankou jeden z domácích zakončoval bekhendově, ale kotouč nakonec za svá záda nepropustil.
     
    37:30
    Následně je hra přerušena. Dominik Tejnor byl totiž ve středu hřiště tvrdě dohrán a s pomocí lékařů opouští ledovou plochu v předklonu. Snad bude hostující bek v pořádku.
     
    38:16
    Charles Stretch zakončoval aktivní hru znojemského celku pokusem od modré čáry. Mířil ke vzdálenější tyčce, ale tu nakonec jen minul.
     
    39:01
    Orli rozehrávají zpoza své branky přesně v moment, kdy je oznámena poslední minuta druhé třetiny. Ta nejspíše skončí stejným výsledkem, jako první část.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Znojemští Orli se i ve druhé části dostali do vedení v přesilové hře, nyní se prosadil bek Kruckovyč. I nyní se ale domácímu celku povedlo odpovědět, na průběžných 2:2 totiž vyrovnal domácí Christof Kromp. Stav po čtyřiceti minutách je tedy nerozhodný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Třetí část hry začala poklidně a hostující celek Rakušany zamkl. Orli se pokouší něco vymyslet, ale zatím to k ničemu nesměřuje.
     
    41:16
    Následně se českému celku nepovedlo ideálně zakombinovat a přihrávka směrem do útoku skončila na icingu. Vhazovat se tak bude před Nechvátalem.
     
    41:50
    Felix Maxa využil dlouho rozehrávajícího hráče Znojma a u mantinelu jej pěkně dohrál. Hráč českého celku ovšem stihl kotouč odehrát a na kotouči jsou nadále hosté.
     
    43:10
    Villach právě vstřelil branku!
    Villacher se dlouho nemohl dostat do pásma a když už se mu to povedlo, tak je z toho branka! Střelu od modré čáry Nechvátal sice vyrazil, na dorážku MACGREGORA SHARPA ovšem nedosáhl a Rakušané poprvé v duelu vedou! Asistence: Jamie Fraser.
     
    43:40
    Domácí celek se pokouší pokračovat v aktivní hře, což se mu zatím daří. Znojmo se po obdržené brance zatím ke kotouči nedostalo.
     
    44:16
    Následně se hosté dostali ke kotouči a v útočné třetině kombinovali. Nebyla z toho ovšem nebezpečná střela, Bakala i tak kotouč raději udržel ve své rukavici a hru tak přerušil.
     
    46:30
    Mezitím probíhá ve Villachu první komerční pauza třetí třetiny. V posledních sekundách jsou aktivní pouze hosté, ale nějaký velký tlak nevidíme.
     
    47:05
    Hra pokračovala rychlou akcí Znojma. Jeden z hráčů si najel na pravý kruh, odkud svižně zakončoval. Jeho rána ale skončila v lapačce připraveného brankáře.
     
    48:16
    Orli právě vstřelili branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno, Orli se po rychlé akci dostali do zakončení a srovnali stav duelu na 3:3. Na konci akce českého celku je slovenský forvard TOMÁŠ GUMAN. Asistence: David Bartoš a Marek Špaček.
     
    49:30
    Nutno podotknout, že hosté si vstřelenou branku zasloužili. V utkání jsou aktivnějším celkem, stejně jako v posledních minutkách. Hraje se spíše před brankou Villachu.
     
    49:55
    Patrik Nechvátal nahození od levého mantinelu raději ukryl v lapačce a nerozehrával. Hra tak bude pokračovat vhazováním po pravici znojemského brankáře.
     
    51:16
    Znojemští se dostali podél levého mantinelu do útoku, ale pokračovat již nemohli. Pískán je ofsajd, a tak se bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    52:50
    Allan McPherson vjel po pravé straně do třetiny a před brankou našel osamoceného spoluhráče. Ten zblízka zakončoval k levé tyčce, brankáře ale ve velké šanci nepřekonal!
     
    53:38
    V posledních sekundách byli na kotouči aktivnější domácí, kteří pomalu kombinovali a dostali se do zakončení. Nechvátal ale udržel branku a neinkasoval.
     
    54:19
    V další velké znojemské šanci se zjevil Marek Špaček, jenž zakončoval zblízka u pravé tyčky. Pozorného domácího brankáře ale neprostřelil, veliká škoda pro Orly!
     
    56:00
    Nyní měli hosté velké štěstí. Jeden z hráčů zakončoval z mezikruží a Nechvátalovi stínil útočník Villachu. Střelecký pokus ale skončil jen vedle branky.
     
    56:49
    Hraje se z jedné strany na druhou. Rychlý útok domácích zakončen nebyl, Tomáš Guman na druhé straně přihrával před branku, kde se ale čekající hráč neprosadil.
     
    58:01
    A právě odbyly poslední dvě minutky třetí třetiny. Znojemští Orli by si zasloužili klidně i tři bodíky, ale jistota alespoň jednoho bude těšit. Uvidíme, zda se ovšem nerozhodne ještě ve třetí části.
     
    58:48
    Jeden z hostů si nyní najel do útočné třetiny a na modré čáře zakončoval. Puk ovšem skončil na zadním mantinelu a zpět do brankoviště se neodrazil, Bakala kotouč podržel.
     
    59:24
    Ještě mohlo být opravdu zle, ale Patrik Nechvátal svůj celek zachránil. Rychlý protiútok domácích totiž zakončoval z levé strany svižně Christof Kromp, českého brankáře ale nepropálil!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    I třetí třetina nám nabídla po jedné brance na každé straně. Poprvé do vedení se dostali hokejisté Villacheru, když se prosadil Sharp, Orli se ale dokázali dostat zpátky do duelu. Po individuální akci srovnal Guman. Jde se tak do prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Jeden z hráčů Orlů dělal kličku, ale upadl a rozhodčí podražení neodpískali. Pokračovalo se protiakcí, pokus z pravého kruhu ale Nechvátal zachytil a drží naděje Znojma na dva body.
     
    60:56
    Villach právě vstřelil branku!
    Nyní už je ovšem hotovo, Villach dnes nakonec přecijen zvítězí. Markus Schlacher objel ležícího Nechvátala a následně dal kotouč do brankoviště. Tam byl důrazný MACGREGOR SHARP, jenž svým druhým zásahem rozhoduje o bonusovém bodu navíc pro rakouský celek. Asistence: Markus Schlacher.
     
    Konec zápasu.
     
    V prodloužení byli nakonec o něco šťastnější domácí, ale i hosté ze Znojma dnes podali skvělý výkon a nemusí se za nic stydět. Branky Orlů dnes vstřelili Anthony Luciani, Michal Kruckovyč a Tomáš Guman.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u EBEL na počtěnou. (21:47:25)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Maxa, 35. Kromp (Alderson, Trivino), 44. Sharp (Fraser), 61. Sharp (Schlacher) – 16. Luciani (Parkkonen), 24. Luciani (Stretch, McEachen), 49. Guman (Bartoš, Špaček)


    EC Villach SV: Bakala (Schluderbacher) – Schlacher, Fraser, Wolf, Pelech, DeSantis, Bacher, Winkler – Kromp, Trivino, Down – Pollastrone, Sharp, Lanzinger – Spannring, Maxa, Alderson – Petrik, Brunner, Lahoda – Wohlfahrt.
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, McEachen, Stehlík, Parkkonen, Tejnor, Kruckovyč, Šnajnar – Luciani, Stretch, Kalus – McPherson, Braes, Hlava – Guman, Bartoš, Špaček – Mrázek, Matuš, Němec – Bulín.

    Rozhodčí: Bulovec, Piragić – Bärnthaler, Zgonc

    Diváci: 2 641
    bahis siteleri