Tottenham – Liverpool 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Crystal Palace 0:1 (kon.)
Chelsea – Cardiff 4:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 3:0 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
4:2 (3:0)
Leicester City
Sobota 15.09.2018, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:06:26)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:15.
     
    Je konec, Bournemouth dnes potvrdil, že má na začátku sezony dobrou formu, když porazil Leicester 4:2. V prvním poločase domácí přestáli několik příležitostí svého soupeře, v té největší trefil Maddison břevno, a sami hned třikrát udeřili. Dva brejky do zdárného konce dotáhl Ryan Fraser, pár minut před odchodem do šaten penaltu proměnil Joshua King. Po přestávce se hra vyrovnala, zajímavé věci se znovu začaly dít v závěru druhé půle. Nejprve byl po druhé žluté karty vyloučen Morgan, v jednaosmdesáté minutě se pak trefil Adam Smith. Foxes se nakonec také přeci jen dočkali, z penaltového puntíku se nezmýlil James Maddison a o chvíli později v brance skončila i hlavička Marca Albrightona.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední minuty sice proběhly v hodně divokém tempu, nyní se ale zdá, že se hra uklidnila a domácí už v poklidu dokráčí k dalšímu tříbodovému zisku.
     
    90+3
    Ben Chilwell svůj problém, zdá se, rozběhal. Po Francisově zaváhání se totiž levý zadák Leicesteru dostal ke střele, po níž balon prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    90+2
    Ben Chilwell ve snaze vyrazit na Francise špatně došlápl a vypadá to, že si možná přivodil drobný zdravotní problém. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut.
    89. Marc ALBRIGHTON - 4:2
     
    89
    Leicester právě vstřelil branku!
    No vida, na Vitality Stadium se v závěru základní hrací doby dějí zajímavé věci, Leicester už je pozadu pouze o dva góly. Kelechi Iheanacho si přehodil balon na levačku, na jeho mimořádně povedený centr si poté v pokutovém území seběhl MARC ALBRIGHTON a přesnou hlavičkou k tyči uklidil míč do sítě.
    88. James MADDISON - 4:1
     
    88
    Leicester právě vstřelil branku!
    Tak se Lišky z Leicesteru přeci jen dočkaly čestného zásahu, krátce před koncem utkání snižují na 1:4. K penaltě se postavil JAMES MADDISON, jenž prudkou ranou nedal Begovićovi šanci. Mladý záložník dnes odehrál dobrý zápas, gól je pro něj zaslouženou odměnou.
    87. Rico fauloval Pereiru, penaltu tentokráte bude zahrávat Leicester.
     
    87
    Pozor, domácí v samotném závěru dost možná přijdou o čisté konto. Rico totiž ve vápně fauloval Pereiru, uvidíme druhou penaltu tohoto mače.
     
    87
    Callum Wilson v souboji s Maguirem zvedl pravou kopačku až příliš vysoko, tohle nemohl hlavní rozhodčí Craig Pawson přehlédnout. Přímý kop pro hosty.
     
    86
    Asmir Begović dnes předvádí velmi dobrý výkon a stále drží čisté konto. Nic se nezměnilo ani po centrovaném balonu Marca Albrightona, který bosenský gólman zachytil ve vzduchu.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Joshua King, přichází Lys Mousset.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Jonny Evans.
     
    83
    Domácí fanoušci si konec zápasu užívají, o tříbodovém zisku Bournemouthu už nemlže být sebemenších pochyb. Dočkají se Foxes alespoň čestného zásahu?
    81. Adam SMITH - 4:0
     
    81
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Vitality Stadium explodoval počtvrté, domácí využili početní převahu a znovu zaskočili nepřipravenou obranu soupeře. Ryan Fraser dostal až příliš volného prostoru a odcentroval na hranici vápna, odkud povedeným volejem prostřelil Begoviće ADAM SMITH. Obránce Bournemouthu si tak svůj jubilejní stý start v Premier League osladil pěkným gólem.
     
    80
    Přímý kop obstaral Maddison, tradiční exekutor těchto situací v dresu Leicesteru. Jeho střílený centr se nepovedl, míč skončil v rukavicích Asmira Begoviće.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Dan Gosling (AFC Bournemouth).
    79. Kingův únik gólem neskončil, hosty podržel Schmeichel.
     
    79
    Domácí podnikli další rychlý výpad, na jehož konci mnoho nescházelo ke vstřelení čtvrté branky. King předběhl Pereiru a postupoval sám vstříc Schmeichelovi, dánský gólman ale stačil vytěsnit míč na roh.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jefferson Lerma, přichází Lewis Cook.
     
    77
    Foxes zahrávali dva rohové kopy v řadě. Po tom druhém Begović podběhl Maddisonův centr, načež Ndidi v dobré pozice poloprázdnou branku netrefil jen díky dobré práci Akého.
     
    76
    Marc Albrighton povedeně uvolnil Bena Chilwella, jemu ale na pravém křídle nevyšlo zpracování, čehož okamžitě využil střídající Simon Francis.
     
    75
    Joshua King vyslal přízemní nabídku k penaltovému puntíku, kde se Callum Wilson k zakončení nedostal jen díky včasnému výběhu brankáře Schmeichela.
     
    74
    Na hřišti se v posledních okamžicích přitvrdilo, o čemž svědčí i množství udělených karet. Dostat ji mohl také Iheanacho, sudí se nad ale smiloval.
     
    73
    Rico se z pozice levého beka propracoval až na hranici soupeřovy šestnáctky, kde pouze neúspěšně hledal z druhé vlny si nabíhajícího Wilsona.
     
    72
    Standardní situace Lišek opět skončila u Harryho Maguirea, jenž se do míče opřel na kraji pokutového území, poslal jej však hodně vysoko nad branku.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Callum Wilson (AFC Bournemouth).
     
    70
    Žlutou kartu dostává Kasper Schmeichel (Leicester City).
    69. Červená karta po 2. žluté
     
    69
    Lišky se samy připravují o tlak, který v posledních minutách vytvořily. Wes Morgan naprosto zbytečně došlápl kotník Adama Smithe a míří předčasně pod sprchu.
     
    69
    King mohl vyslat do dobré příležitosti Wilsona, jenže nepřihrál včas. Do protiakce se ženoucí Harry Maguire byl u postranní lajny nedovoleně zastaven Goslingem.
     
    68
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází David Brooks, přichází Simon Francis.
     
    68
    Po Goslingově sklepnutí za to vzal netradiční střelec Cook, jehož pokus sice nepostrádal razanci, přesnost ale ano – balon se mezi tři tyče nevešel.
     
    67
    Nampalys Mendy o chvíli prováhal ideální okamžik pro roztažení hry na střídajícího Albrightona, kterému mu byl okamžitě a správně odpískán ofsajd.
     
    66
    V posledních minutách se hraje především okolo domácí šestnáctky. Lišky si jdou za snížením a snaha jim opravdu upřít nelze. Pohne se skóre v jejich prospěch?
     
    65
    Vardy s přehledem přesprintoval Cooka a poté vyslal do vápna skákavou nabídku, na kterou u zadní tyče kvůli Akého teči o kousek nedosáhl Iheanacho.
     
    64
    Svou sílu v hlavičkových soubojích po dalším rohovém kopu hostí prokázal Maguire, který si naskočil na Maddisonův centr, na zatím vynikajícího Begoviće si ovšem nepřišel.
     
    63
    Míč do šestnáctky poslal James Maddison, jehož centr sice přistál na hlavě Wilfreda Ndidiho, ten ale z dobré pozice zakončil nad horní tyč.
     
    62
    Jamie Vardy si nevěřil na Rica v souboji jeden proti jednomu, proto vsadil na nejjednodušší variantu, otřel o něj balon a získal pro Leicester rohový kop.
     
    61
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Kelechi Iheanacho.
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Rachid Ghezzal, přichází Marc Albrighton.
     
    60
    Gray to nevymyslel vůbec špatně, když si obhodil míč okolo Diega Rica. Španělský zadák a jeden z letních nákupů Cherries ale předvedl důraznou hru tělem.
     
    59
    Aktivní James Maddison zpracoval míč po přihrávce od Pereiry a poté vypálil svou slabší levačkou. Asmir Begović se nemusel strachovat a předvedl rutinní zákrok.
     
    58
    Leicester má v posledních minutách trochu více ze hry, ovšem na pevnou obranu Bournemouthu zatím nemůže najít recept. Domácí se už nikam neženou, spíše čekají na možnost protiútoku.
     
    57
    Ndidi se se štěstím zbavil Goslinga a poté roztáhl hru pro Bena Chilwella, jehož přízemní nabídka byla velmi chytře myšlená, zůstala však nevyslyšena.
     
    56
    Maddisonův centr nenašel žádného z nabíhajících si hráčů Foxes, Pereira měl posléze navíc co dělat, aby uhájil míč před Wilsonem, a nepustil jej tak do úniku.
     
    55
    Chilwell natáhl krok a dostal se před Brookse, který se celou situaci rozhodl řešit obranným skluzem. Nakonec je z toho faul a přímý kop pro Puelovu družinu.
     
    54
    Rachid Ghezzal se před šestnáctkou zamotal ve vlastních kličkách, po jeho ztrátě musel rodící se protiakci jen za cenu faulu hasit James Maddison.
     
    53
    Ben Chilwell se zbytečně unáhlil. Místo rozehrávky na některého z volných kolegů totiž vyslal mimořádně nepřesnou střelu, která Begoviće nijak neohrozila.
     
    52
    Hosté sice prohrávají o tři branky, ovšem i tak lze říci, že James Maddison podává velmi dobrý výkon. Trochu mu dnes chybí větší podpora ze strany spoluhráčů ...
     
    51
    Fraser tentokráte mohl těžit z parádní patičky od Brookse. Střelec dvou branek nahrával na hranici malého vápna, jenže jeho záměr přečetl Morgan.
     
    50
    Ryan Fraser opět ukázal, že je při chuti, když se u rohového praporku rozhodl bojovat proti třem protivníkům a nakonec získal autové vhazování.
    49. Čtvrtou branku Cherries mohl přidat Wilson, Maguire ale jeho ránu usměrnil vedle branky.
     
    49
    Tohle zavánělo dalším gólem v síti Leicesteru. Hosté se znovu nevyvarovali zbytečné chyby v rozehrávce, Wilsonův pokus stačil těsně vedle tyče tečovat Maguire.
     
    48
    Morgan byl nucen odevzdat balon Schmeichelovi, na jehož výkop si seběhl Jamie Vardy. Anglický útočník jej ovšem zpracoval v ofsajdu, dobrá práce pomezního sudího.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během přestávky nesáhl ke střídání, na straně Leicesteru se možná jedná o malé překvapení. Po spoustě nepřesností se kupředu vydává Chilwell.
     
    46
    Na úvod druhé půle rozehrávku obstarali Foxes, kterým k vítězství v dnešním utkání pomůže už jen malý fotbalový zázrak. Nechme se překvapit, zda si Cherries udrží vysoké tempo, nebo zda dají hostům šanci se zápasem ještě něco udělat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, Bournemouth drtí Leicester 3:0. Hrdinou dosavadního průběhu utkání je bezesporu Ryan Fraser, jenž zařídil úvodní dva góly svého týmu. Ve čtyřicáté minutě navíc rukou ve vlastní šestnáctce zahrál Pereira, načež nařízenou penaltu s přehledem proměnil King. Lišky nebyly úplně bez šancí, Vardyho ale dvakrát vychytal Begović a Maddison zamířil do břevna. Svěřenci trenéra Puela mohou být rádi, že nehrají o deseti, druhou žlutou a posléze tedy červenou kartu měl totiž, dle mého názoru, dostat Harry Maguire.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Wes Morgan (Leicester City).
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45
    Vardy netradičně operoval v prostoru křídla, odkud vyslal směrem do branky hodně nepříjemný centr, po němž balon, naštěstí pro Begoviće, přistál pouze na boční síti.
     
    44
    Maddison rozkvrdlal ramena a díky tomu ošálil Goslinga. Zbytek jeho počínání ale už za tolik nestál, přihrávka pro Vardyho se tentokráte nepovedla.
     
    43
    Rozhodně nelze říci, že by Cherries svého soupeře nějak výrazně přehrávali. Zatímco Lišky ale trefily pouze břevno a zahodily i další šance, domácí jsou neuvěřitelně produktivní.
    41. Joshua KING - 3:0
     
    41
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Bournemouth přidává třetí branku, Eddie Howe může být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase velice spokojen. Penaltu si vzal na starost JOSHUA KING, jenž poslal Kaspera Schmeichela na druhou stranu branky a přízemní střelou k tyči zvýšil už na 3:0.
    40. Pereira zahrál v šestnáctce rukou, penalta pro Bournemouth!
     
    40
    A pozor, pro Leicester to vypadá ještě hůře – po Pereirově hře rukou ve vápně budou domácí kopat penaltu!
     
    39
    David Brooks to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s horlivostí a zezadu atakoval Chilwella. Jasný faul, přímý kop pro Lišky z Leicesteru.
    37. Ryan FRASER - 2:0
     
    37
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, Leicester před pár okamžiky spálil velkou příležitost a nyní sám inkasoval. Wilson vymyslel parádní kolmici pro RYANA FRASERA, jenž rozkmital své rychlé nohy, pláchl Maguierovi a na Schmeichela tentokráte vyzrál šikovnou střelou mezi nohy.
     
    36
    Konec prvního poločasu se nezadržitelně blíží. Šance jsou k vidění na obou stranách, dokáže se některý z týmů prosadit ještě před odchodem do šaten?
    35. Výtečný Begović nejprve vychytal Vardyho a poté vytěsnil Maddisonovu ránu na břevno.
     
    35
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Maddison vysunul vpřed Vardyho, jehož střelu stačil zlikvidovat Begović. Posléze pálil právě bývalý hráč druholigového Norwiche, ovšem brankář Bournemouthu se štěstím vytěsnil míč na břevno.
     
    34
    Morgan ukázkově bojoval na útočné polovině, kde ukázal, že ani práce s balonem mu není cizí. Poté jasně fauloval Rica, načež jej hlavní sudí ušetřil žluté karty.
     
    33
    Grayovi to individuálně nevyšlo, proto anglický mladík otočil hru k Chilwellovi. Ke zdárnému konci ovšem nevedl ani jeho centr, balon doskákal až do zámezí.
     
    32
    Z nařízeného přímého kopu Puelovi svěřenci vymysleli pouze Maddisonův centr, ke kterému se sice dostal Morgan, jeho hlavička ale neměla šanci na úspěch.
     
    31
    Rico si nevyhověl s Lermou, načež Maguire zkusil zrychlit hru křižným pasem pro Graye. S včasným blokem přispěchal Wilson, jenž zasáhl míč pravou rukou.
     
    30
    Poslední dva verdikty hlavního rozhodčího vzbudily v ochozech pořádnou nevoli. Co se žluté karty pro Lermu týče, rozhodl Craig Pawson správně, ruka v Maddisonově obličeji byla vidět na míle daleko.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Jefferson Lerma (AFC Bournemouth).
     
    28
    Harry Maguire přímo před střídačkou Cherries dohrál Kinga. Dle mého názoru se jednalo o zákrok, za který se měla udělit karta, hlavní sudí Pawson se ale neodvážil obránce Leicesteru poslat pod sprchu.
     
    27
    Aké sice prohrál sprinterský souboj s Vardym, útočník Foxes se ale zbytečně staral o to, aby dohrál svého protivníka, a nechal si balon utéct do zámezí.
     
    26
    Vypadalo to na Ghezzala, nakonec ale pálil sám faulovaný James Maddison. Asmir Begović mohl zůstat v klidu, balon totiž zablokoval ve zdi stojící Aké.
     
    25
    Svěřenci trenéra Howea čekají krušné chvilky, kousek před pokutovým územím totiž Smith nedovoleně atakoval Maddisona. Jak hosté se touto standardní situací naloží?
     
    24
    Brooks vysunul povedenou kolmici pro Calluma Wilsona, který z voleje branku soupeře přestřelil. Škoda pro Cherries, s touto možností šlo naložit lépe.
     
    23
    Ghezzal to nyní neudělal dobře, když místo pokusu o střelu z dobré pozice ještě hledal obsazeného Vardyho. Balon nakonec doputoval až k Begovićovi.
     
    22
    Adam Smith si doslova vymodlil přímý kop. Z něj ale Bournemouth nevytěžil nic, v souboji kapitánů obou týmů totiž Cooka k hlavičce nepustil důrazný Morgan.
     
    21
    Gray si počkal na Chilwella, kterému poslal balon do druhé vlny. Centr obránce Leicesteru, jenž během reprezentační pauzy poprvé oblékl dres národního týmu Anglie, skončil pouze u Begoviće.
    19. Ryan FRASER - 1:0
     
    19
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Domácí trpělivě čekali na svou šanci a když přišla, tak ji bez zaváhání využili. Rychlý brejk začal u Kinga, který se dobře zorientoval a poté poslal balon k RYANU FRASEROVI. Drobný záložník si počínal fantasticky, když si navedl balon na pravačku a technickou ranou překonal Schmeichela.
     
    19
    Rico svým naznačením dokonale zmátl Pereiru, načež poslal míč na hranici vápna. Tam se jej ujal Joshua King, byl však včas dostoupen Maguirem a vůbec nevystřelil.
     
    18
    Hodně drzý průnik předvedl Aké, jenž byl odměněn hlasitým potleskem z ochozů stadionu. Z jeho přihrávky těžil Rico, který pro domácí získal autové vhazování.
     
    17
    S hlavním rozhodčím Pawsonem o celé situaci diskutovali hráči obou týmů, ke změně jeho rozhodnutí ovšem nedošlo. Dle mého názoru se ale pokutový kop odpískat měl ...
     
    16
    Ryan Fraser se z levé strany vydal až do šestnáctky, kde se poroučel k zemi po souboji s Pereirou. Jednalo se o hodně sporný zákrok, penalta se ale podle všeho kopat nebude.
     
    15
    O žlutou kartu si hlasitě říkal také druhý stoper Lišek, Wes Morgan totiž hodně dlouho přidržoval Wilsona, což zraku hlavního sudího neušlo. Nakonec se vše obešlo bez trestu.
     
    14
    Aktivní Ghezzal si obhodil míč kolem Rica, nachystal si jej na levačku a zkusil své štěstí, ovšem rána se mu příliš nepovedla. Snadný zákrok pro Begoviće.
     
    13
    Po faulu anglického reprezentanta kopali domácí standardní situaci. Míč do šestnáctky dopravil Fraser, hlavičku však Akému nedovolil vybíhající Schmeichel.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Leicester City).
     
    11
    James Maddison po chvilkovém váhání roztáhl hru k Rachidu Ghezzalovi, jenž si balon užuž chystal na centr, v poslední možný okamžik jej o něj ovšem připravil Rico.
     
    10
    Brooks lehce podcenil Schmeichelův výkop, a vytvořil tak prostor pro Bena Chilwella. Velšský záložník se ale s hráčem soupeřem zodpovědně vrátil a předvedl povedený skluz.
    9. Proti Vardymu stačil včas vyběhnout Begović.
     
    9
    Tohle už zavánělo nebezpečím. Ghezzal se parádně odpoutal od svého strážce a vyslal na zteč Vardyho, proti kterému výtečně vyběhl Asmir Begović. O penaltový zákrok se nejednalo.
     
    8
    Begović si nerozuměl se Smithem, načež si na levém křídle balon vyměnili Chilwell s Grayem, centr prvního jmenovaného ale nenašel ani Vardyho a ani Ghezzala.
     
    7
    Domácí fanoušci se začali zvedat ze sedaček, sám na Schmeichela se totiž řítil Callum Wilson. Jednalo se však o předčasné nadšení, útočník Cherries číhal v jasném ofsajdu.
     
    6
    První zakončení tohoto mače měli na starosti hosté, když Maddison sklepl balon pro Jamieho Vardyho, ten jej ovšem z krkolomné pozice vyslal vedle vzdálenější tyče.
     
    5
    Pereirovi se nepovedl odkop, to samé lze říci i o zpětné přihrávce kapitána Morgana, po níž musel Schmeichel hodně zabrat, aby odvrátil míč před dotírajícím Wilsonem.
     
    4
    Bournemouth do zápasu podle očekávání vlétl. S další akcí se kupředu vydal King, jenž byl těsně před šestnáctkou zpacifikován Morganem. O faul se ani tentokráte nejednalo.
     
    3
    Gosling vybojoval míč a vyslal vpřed Calluma Wilsona, po jehož centru se domácí dožadovali odpískání penalty, Maguire ale rukou určitě nezahrál.
     
    2
    Cookův vysoký nákop doputoval jen do míst, kde se pohyboval Wes Morgan, který odvrátil nebezpečí. O chvíli později King fauloval Ndidiho.
     
    1
    Craig Pawson právě odstartoval dnešní souboj mezi Bournemouthem a Leicesterem, pojďme na to! Rozehrávky se chopili domácí, kteří nastupují v červeno-černých dresech, naopak Lišky budou hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook (C), Aké, Rico – Brooks, Lerma, Gosling, Fraser – C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Mousset, Ibe, L. Cook, Defoe.

    Leicester City: Schmeichel – R. Pereira, Maguire, Morgan (C), Chilwell – Ndidi, N. Mendy – R. Ghezzal, Maddison, Gray – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – J. Evans, Iheanacho, Albrighton, Amartey, Iborra, Fuchs.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné utkání

    3. 3. 2018 – Leicester City – AFC Bournemouth 1:1

    Branky: 90+7. Mahrez – 35. J. King (pen.)

    Leicester City: Schmeichel – Amartey (20. Chilwell), Morgan (C), Maguire, Fuchs (79. Diabaté) – James, Ndidi – Mahrez, Silva (59. Iheanacho), Albrighton – Vardy

    AFC Bournemouth: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké – Smith, L. Cook, Gosling, Daniels – King (90+1. Mousset), Wilson (77. Surman), Stanislas
    Harry Maguire, jeden z nejlepších stoperů Premier League, během reprezentační přestávky podepsal s Leicesterem nový pětiletý kontrakt.

     
    Leicester City

    Také Leicester zažívá vcelku zdařilý vstup do ročníku 2018/19, v tabulce se drží jen dvě místa za svým dnešním soupeřem, na kterého ztrácí jediný bodík. Oba zápasy s papírově vyrovnanými celky zatím Lišky zvládly, Wolverhampton porazily 2:0 a na hřišti Southamptonu zvítězily díky pozdní trefě Harryho Maguirea. Claude Puel mohl být spokojen i s výkony svých svěřenců proti dvěma favoritům na ligový titul.

    Vždyť Rudé ďábly z Manchesteru Foxes trápili až do samotného konce a po bodu za remízu sahali také proti doposud stoprocentnímu Liverpoolu. Do základní sestavy předloňských šampionů by dnes poprvé mohl nakouknout turecký stoper Çağlar Söyüncü, jedna z letních posil, obranu Bournemouthu pak bude zaměstnávat Jamie Vardy, kterému vypršel trest za červenou kartu z utkání proti Wolves.
     
    AFC Bournemouth

    Cherries vstoupili do nové sezony velice dobře, v prvních čtyřech kolech posbírali sedm bodů a v tabulce je momentálně najdeme na solidní šesté pozici. Bournemouth si nejprve poradil s Cardiffem a o týden později zvítězil i na půdě West Hamu. Doma proti Evertonu sice svěřenci trenéra Howea, který byl v nejbližších dnech či týdnech měl podepsat novou smlouvu, prohrávali o dvě branky, jenže předvedli parádní obrat a bod za remízu 2:2 byl pro ně zlatý.

    Naprázdno vyšli červeno-černí až z posledního mače před reprezentační pauzou, ovšem s tím, že by uspěli na Stamford Bridge, asi nikdo nepočítal. V rámci Premier League se Cherries s Leicesterem střetli už třikrát a zatím s ním neprohráli. K prodloužení této série jim dnes zřejmě pomůže uzdravený kanonýr Joshua King, mimo naopak stále zůstávají Charlie Daniels a Junior Stanislas.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Reprezentační pauza je za námi, o slovo se tak znovu hlásí evropské soutěže a Premier League není výjimkou. V rámci pátého kola se dnes bude hrát na sedmi stadionech, my se společně zaměříme na souboj mezi Bournemouthem a Leicesterem. Začínáme v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Fraser (J. King), 37. Fraser (C. Wilson), 41. J. King (pen.), 81. A. Smith (Fraser) – 88. Maddison (pen.), 89. Albrighton (Iheanacho)

    Karty:   29. Lerma (BTH), 71. C. Wilson (BTH), 79. Gosling (BTH) – 12. Maguire (LEC), 45+2. Morgan (LEC), 70. Schmeichel (LEC)   69. Morgan (LEC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:15.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook (C), Aké, Rico – Brooks (68. Francis), Lerma (78. L. Cook), Gosling, Fraser – C. Wilson, J. King (85. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Mousset, Ibe, L. Cook, Defoe.

    Leicester City: Schmeichel – R. Pereira, Maguire, Morgan (C), Chilwell – Ndidi, N. Mendy – R. Ghezzal (61. Albrighton), Maddison, Gray (61. Iheanacho) – Vardy (84. J. Evans).
    Náhradníci: D. Ward – J. Evans, Iheanacho, Albrighton, Amartey, Iborra, Fuchs.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin

    Diváci: 10 543
    thejrc.org