Mouscron – Kortrijk 1:0 (kon.) | Antverpy – Waregem 5:1 (kon.) | Gent – Sint-Truiden 1:2 (kon.)
konec
Royal Antverpy
5:1 (3:0)
SV Zulte-Waregem
Neděle 16.09.2018, 18:00 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:57:30)
     
    Toto utkání belgické ligy bylo ovlivněno červenou kartou v patnácté minutě. Hostující celek od té doby tahal za kratší konec provazu a na konec si odvezl nepopulárního bůra. Antverpy si i díky tomu mohly zastřílet a také se jim to podařilo. Royal se díky třem bodům posunul na třetí místo tabulky, zatímco Waregem je třináctý a zatím hraje o záchranu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Royal zasazuje soupeři další ránu a dává už pátou branku! William Owusu Acheampong snad ani neviděl na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče a z otočky tam centr poslal. FARIS HAROUN se s tím nepáral a pohotovou střelou nedal brankáři žádnou šanci.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    88
    Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal ještě Sandy Walsh, ale jeho zakončení postrádalo razanci, a tak skončilo jen v náručí brankáře.
     
    86
    Zápas se už pouze dohrává na polovině domácího týmu, který také kombinuje. Fanoušci Royalu už oslavují tři body, jelikož prozpěvují vítězné chorály.
     
    84
    Domácí celek si po akci z pravé strany vybojoval rohový kop. Centr na zadní tyč odvrátila hostující obrana a další roh. Ten už se Royalu podařilo zakončit, jenže hlavička Amara Babyho mířila jen nad branku.
     
    82
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Lior Refaelov, přichází Geoffry Hairemans.
     
    81
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Hicham Faik, přichází Nill De Pauw.
     
    80
    Asi z dvaceti metrů se ke střele odhodlal Théo Bongonda, jeho pokus mířil jen doprostřed branky. Pro Sinana Bolata to byl další lahůdkový zákrok nedělního večera.
     
    78
    Simen Jukleröd dlouho váhal, kam přihraje. Rozhodl se pro pravou stranu pokutového území. Ovšem dříve než jeho spoluhráč byl u míče Sammy Bossut.
     
    77
    Dlouhý pas za obranu měl mířit na nabíhajícího útočníka, ovšem byl tak dlouhý, že skončil až u hostujícího gólmana. Waregem se rychle žene zpátky na polovinu soupeře.
     
    76
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Ivo Rodrigues, přichází Amara Baby.
     
    75
    Hostující tým se opět dral do útoku, ale nepovedený centr vypadal spíše jako přihrávka na brankáře. Sammy Bossut dostal od soupeře předčasný vánoční dárek.
     
    72
    Útok hostů byl v situaci tři na tři, jenže celou akci zabrzdila nepřesná přihrávka. Naopak se to Zulte-Waregem, který se musí rychle vracet do obrany.
     
    71
    Jenže centr z klidné pozice zamířil jen na hlavu soupeře. Ovšem Waregem se k balonu rychle vrátí, jelikož bude moci vhazovat.
     
    70
    Waregem bude moci znovu zahrozit, jelikož i u pravé postranní čáry vynutil další faul. Hosté v se ani v deseti lidech nevzdávají.
    69.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Refaelov, 10. Arslanagic, 27. Owusu Acheampong (pen.), 62. Owusu Acheampong, 90+1. Haroun – 53. de Fauw

    Karty:   5. Rodrigues (ANY)   15. Marcq (WAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:0.
    Royal Antverpy: Bolat – Jukleröd, Arslanagic, Buta – Jelle Van Damme, Haroun (C), S. Yatabaré, Rodrigues (76. Baby) – Bolingi (68. Mbokani), Refaelov (82. Hairemans), Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Teunckens – Baby, Lamkel Zé, Hairemans, Batubinsika, Opare, Mbokani.

    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Walsh, Björdal – Marcq, Faik (81. De Pauw), Harbaoui – Bongonda, Bedia (46. Sylla), Björdal (46. Tardieu).
    Náhradníci: Bostyn – Buffel, Demir, De Pauw, Sylla, Heylen, Tardieu.

    Rozhodčí: Boucaut – Meers, Blaise – Vertenten
    thejrc.org