Liberec – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 2:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:2 (kon.)
Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 16.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivan Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. V pátek naplno odstartoval nový ročník extraligy a dnes je na řadě druhé kolo. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a PSG Berani Zlín.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí VERVA Litvínov už dávno dala zapomenout loňské sezóně, kdy musela hrát baráž o udržení se v extralize a do nového ročníku vstoupila více než dobře. Litvínovští hokejisté totiž hned v úvodním duelu nové sezóny brali všechny tři body po výhře v 4:3 v Mladé Boleslavi. V tabulce jsou tak po prvním kole na šestém místě. Výborně se uvedla velká posila VERVY, navrátilec z Třince Jakub Petružálek se totiž na vítězství Litvínova podepsal dvěma asistencemi a pomohl tak svému celku k důležitým prvním bodům. A na ty by dnes hráči severočeského celku rádi navázali před svými diváky. Proti Zlínu je však nečeká nic lehkého.
     
    PSG Berani Zlín

    Berani totiž byli také úspěšní v prvním odehraném utkání v nové sezóně, když na svém ledě srazili finalistu posledního extraligového ročníku, a sice třinecké Oceláře v poměru 4:2. Takže i hosté jsou se vstupem do dlouhodobé soutěže spokojeni. V tabulce jsou po prvním kole na čtvrté pozici a do dalekého Litvínova jedou s cílem jakkoli bodovat, nejlépe však plně. Čeká nás jistě zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít. Kdo se bude dnes radovat z jakéhokoli vítězství, nám samozřejmě napoví až samotný zápas.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulém ročníku se oba celky utkaly čtyřikrát a třikrát se z výhry radoval Zlín, z toho jednou v prodloužení. Chemici dokázali vyhrát pouze v jednom případě a mají tak dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Baránek, Sörvik, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Šesták – Petružálek, J. Mikúš, J. Černý (A) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

    PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Pešek, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před samotným utkáním ještě proběhla minuta ticha za Jiřího Ambrože, dlouholetého pracovníka litvínovského klubu, který nedávno zemřel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Litvínovští se hned po vhazování ve středovém kruhu dostali na kotouč a zamířili do útočného pásma, kde však velmi rychle museli zpět. Hosté otočili hru a zamířili před Januse.
     
    00:38
    Michal Poletín, bývalý hráč Chomutova, nyní zahrozil před Janusem, ovšem akci hostů zastavila pozorná obrana. Následně pak zasahoval Janus a přerušil hru.
     
    00:55
    Na ledě je mladičký Jan Myšák, který je velkým talentem litvínovského hokeje a je mu teprve šestnáct let. Svým startem v prvním utkání Litvínova překonal dokonce i Roberta Reichla.
     
    01:34
    Hosté dostali kotouč před litvínovskou branku, pouze ho ale nahodili, aby mohli odejít následně střídat.
     
    02:07
    Freibergs sebral kotouč ve vlastní obranné třetině a sám zakládá další akci zlínského celku. Ovšem hned na to museli ven a pokusit se projít zpět do útočného pásma, posléze je ale zastavil ofsajd.
     
    02:43
    Nahození domácích před branku, kde se snažil kotouč tečovat Marek Baránek, ale trefil jen boční síť hostující klece.
     
    03:03
    A hned na to si do blízkosti Sedláčka nabruslil Juraj Mikúš, někdejší hráč Slovanu Bratislava však poslal puk jen do připraveného brankáře Sedláčka.
     
    04:06
    Hosté se po delší době dostali do útoku, kde se však dopustili útočného faulu na Michala Trávníčka, který okamžitě odjel do kabiny. Vypadá to na tržnou ránu v obličeji.
     
    04:06
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Popelka – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    04:06
    Popelka byl hráčem, který zranil Trávníčka a dostal větší trest na dvě plus dvě minuty. Domácí tak mají velkou šanci otevřít účet dnešního duelu.
     
    04:07
    Petružálek poslal kotouč Mikúšovi, jenž si sjel na levý kruh a střelou na branku hostů nechal vyniknout Sedláčka. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    04:56
    Znovu musel zasahovat Jakub Sedláček, proti střele Jiřího Hunkese z pravého kruhu vytasil efektní semafor a pak raději přerušil hru.
     
    05:08
    Po vhazování před hostujícím brankářem získali hosté puk a okamžitě ho vyhodili až před domácí branku. Hráči Vervy tak musejí zakládat akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    05:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    První část přesilové hry domácí využívají. Po střele Lukeše z prostoru mezi kruhy se puk odrazil na levou stranu, kde byl připraven KAREL KUBÁT a pohotovou střelou trefil částečně odkrytou Sedláčkovu branku – 1:0. Domácí celek tak čeká ještě další dvouminutová početní výhoda. Asistence: František Lukeš a František Gerhát.
    05:41 Karel KUBÁT - 1:0
     
    06:48
    Juraj Mikúš střílel z levého kruhu a patrně orazítkoval tyčku hostující branky! Tlak Vervy tak neutichá a domácí prahnou po druhém gólu.
     
    07:41
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    07:49
    Příznivci Litvínova už zvedali ruce nad hlavy a radovali se. Doudera zakončoval a vypadalo to, že puk skončil za Sedláčkem, ale nakonec za brankovou čarou nebyl.
     
    08:34
    Nicméně hráči Litvínova zatím předvádějí hodně útočný hokej, který se musí i nezaujatému divákovi líbit. Hosté po inkasované brance jsou spíše zakřiknuti.
     
    09:03
    Nyní už se ale dostali ke střele, kterou vyslal Michal Poletín, Janus si však dokázal poradit a puk dostal pod kontrolu.
     
    09:38
    A další pobyt hostů v útočném pásmu. Jejich hra se pomalu začíná zvedat a před malou chvílí střílel David Nosek, jeho projektil byl zastaven litvínovskou obranou.
     
    10:25
    Jan Myšák dostal od Hübla přihrávku těsně před branku Zlína, jeho následná střela však skončila mimo tři tyče.
     
    10:37
    Na řadě je první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    10:55
    Podél levého mantinelu se dostal do útočné třetiny Juraj Mikúš, jenže dobře kotouč nezpracoval a ten skončil v moci hostující obrany. Ta okamžitě puk posílá do středního pásma.
     
    11:31
    Je signalizováno vyloučení hostujícího hráče, Verva tak má ponechanou výhodu a pokud nevstřelí branku, bude hrát další početní výhodu.
     
    12:24
    Domácí stále drží kotouč na svých holích a snaží se dostat do útočné třetiny. Zatím se jim to však nedaří a naopak hosté se snaží zachytit puk.
     
    12:43
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Nicolas Werbik – 2 min., podrážení).
     
    12:56
    Hosté drží puk co nejdále od své branky a nechtějí pustit Vervu blíže jejich brance. Zatím se jim to daří na výbornou.
     
    13:23
    A když už se Litvínovští dostali do útočné třetiny, ztratili puk, který znovu hráči Zlína bez čekání posílají až před domácí branku.
     
    13:44
    Hned na to domácí pronikli do útočné třetiny a byla z toho hned velká šance. Viktor Hübl střílel z prostoru mezi kruhy a orazítkoval břevno zlínské branky!
     
    14:04
    Lukeš nahodil puk před branku Zlína, kde ho zblízka tečoval František Gerhát, ale Sedláček vytasil další přesný zákrok, po němž hru přerušil.
     
    14:12
    Další dobrá střela Viktora Hübla, jenž střílel z vrcholu pravého kruhu a po ní kotouč jen těsně minul pravou tyč Sedláčkovy branky.
     
    14:43
    Zlínští hokejisté jsou už v plném počtu.
     
    14:51
    Jan Myšák si poslal puk do bekhendu a z pravého kruhu vyslal na Sedláčka střelu, kterou zlínský brankář chytá a poté znovu raději pozastavuje hru.
     
    15:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva jde do dvoubrankového náskoku. Pěkně sehraná akce domácích, kdy zpoza hostující branky poslal přihrávku Jurčík na TOMÁŠE MATOUŠKA a ten bleskovou střelou zblízka propálil Sedláčka. Ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už podruhé. Asistence: Ondřej Jurčík.
    15:28 Tomáš MATOUŠEK - 2:0
     
    16:35
    Lukeš uvolnil Jana Myšáka, který před hostující brankou neuspěl. Nicméně domácí stále mají tlak a vytváří si další šance před brankou Sedláčka.
     
    17:12
    Jan Ščotka vyslal na Sedláčka střelu z pravého kruhu, s tou si však Jakub Sedláček bez větších problémů poradil. Před dotírajícími domácími hráči pak raději přerušuje hru.
     
    17:32
    Na led se vrací Michal Trávníček. Kapitán Litvínova je po ošetření v pořádku a může se tak zapojit do hry.
     
    17:55
    Po hodně dlouhé době dostali hosté puk do útočného pásma, kde však ke střele nedošlo. Obrana Litvínova jim sebrala puk a chvíli ho držela ve své moci. Až poté se k němu znovu dostali hosté a ke střele se dostal Řezníček. Janus byl mezi třemi tyčemi připraven.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Ralfs Freibergs – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Janus rychle rozehrál kotouč mezi své spoluhráče a ještě je posílá do útočné akce.
     
    19:32
    Na druhé straně střílel Karafiát, ale na brankáře Litvínova si nepřišel. Hned na to se rodila další akce domácích, kdy Lukeš uvolnil Jana Myšáka, který ale Sedláčka nepřekonal.
     
    19:43
    Vhazuje se po levici Sedláčka a v závěru první třetiny tak mohou domácí hokejisté ještě ohrozit branku hostů. Moc času už však nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi a domácí hokejisté s ní mohou být jednoznačně spokojeni. Jsou zatím lepším týmem, než hosté a svou velkou aktivitu zúročili dvěma brankami a dvakrát dokonce orazítkovali konstrukci zlínské klece. Skóre v šesté minutě otevřel v přesilové hře Karel Kubát a potrestal tak krvavé zranění Trávníčka, kterého holí trefil Popelka. V šestnácté minutě přidal další přesnou trefu Litvínova Tomáš Matoušek a domácí tak mají po první části hry dvougólový náskok. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 11 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Fořt nabral dobrou rychlost a střílel na Januse, ten pohotově puk vyrazil do rohu kluziště. Hned na to přebírají puk Litvínovští.
     
    20:21
    A hned na to střílel po chvilce David Nosek, ale i s jeho projektilem si domácí hráči dokázali poradit a přemisťují se okamžitě na opačnou stranu.
     
    20:56
    Jakub Černý si podél pravého mantinelu nabruslil do útočné třetiny, z pravé strany chtěl vystřelit, byl ale cloněn obranou Zlína.
     
    21:38
    Lukáš Doudera chtěl zkrotit skákavý kotouč a usměrnit ho za Jakuba Sedláčka, nakonec byl úspěšnější hostující brankář, jenž pak přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    22:05
    Hunkes nahodil puk před branku hostů, tam ho ale do bezpečí srazil jeden z hostujících obránců a hosté jdou do další útočné akce.
     
    22:33
    V ní však neuspěli a do rychlého protiútoku se hnali domácí hráči, Juraj Mikúš se však vystavil ofsajdové pasti a tato situace byla posouzena jako úmyslná, proto se bude vhazovat před Janusem.
     
    23:01
    Pozor si musel dávat Jaroslav Janus, jenž byl v obležení dvou hráčů Zlína, ovšem svojí holí dokázal dostat puk do bezpečí.
     
    23:33
    Poté se do útočné třetiny vydali domácí hráči a Jan Myšák se dokázal dostat ke dvěma střelám, které ale za zády Jakuba Sedláčka neskončily.
     
    24:35
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., hákování).
     
    24:35
    Gerhát zastavil nedovoleně Hermana a zahákoval ho. Dostává tak vůbec první dvě minuty na straně Litvínova a hosté útočí na kontaktní branku.
     
    25:01
    Fořta dobře pokryl Daniel Sörvik a ten dokázal vyhodit puk až před branku Jakuba Sedláčka. Zlínští hokejisté tak zakládají akci z vlastního obranného pásma.
     
    25:33
    Kulda neudržel puk na modré čáře a do samostatné akce ve vlastním oslabení mohl jít Martin Hanzl s Michalem Trávníčkem. Hosté se stihli vrátit a pohromě zabránili.
     
    26:35
    Verva je už v plném počtu.
     
    26:58
    Hosté udrželi útočné pásmo a ještě zahrozili před Janusem, který poté po jejich střele přerušil hru. Vhazovat se tak bude před ním, to ale až po další komerční přestávce, která právě následuje.
     
    27:03
    Jakub Šlahař se ocitl před Janusem a po jeho střele nakonec domácí brankář nemusel zasahovat, Sörvik totiž kotouč srazil do rohu kluziště.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Hunkes – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:58
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a na chvíli se už usadili v pásmu Litvínova. Domácí se však dostali na kotouč a poslali ho až před hostující branku.
     
    28:46
    Hráči Litvínova hrají znovu své oslabení velmi dobře, Martin Hanzl sebral kotouč uprostřed obranného pásma a odpálil ho zase až před Jakuba Sedláčka.
     
    29:14
    Freibergs si sjel před branku Litvínova, jeho střela po zemi však nenašla prostor v domácí brance. Nicméně hosté udrželi pásmo a stále hrozí před Janusem.
     
    29:51
    Hunkes skáče na ledovou plochu a domácí tým je tedy v plném počtu.
     
    30:13
    Jakub Petružálek pálil z levého kruhu a proti jeho projektilu vytasil brankář hostů další přesný zákrok. Petružálek se pak ještě natlačil před jeho klec, Sedláček ale hru přerušil.
     
    30:34
    Před Janusem bylo znovu velmi rušno. Proti němu se jal zakončit Pavel Sedláček, brankář Litvínova však předvedl další přesný zákrok a udržel čisté konto.
     
    30:44
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje zpět před Jaroslava Januse, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:05
    Poté se v pásmu hostů uhnízdili hráči Vervy, Jiří Hunkes střílel z první na branku Jakuba Sedláčka, ale ten svůj prostor u levé tyčky uzamkl.
     
    31:27
    Kubiš hledal dlouhou přihrávkou Ondráčka, ale nakonec z této spolupráce sešlo. Verva ale nedokázala dostat puk do středního pásma a hosté stále útočí.
     
    32:09
    Daniel Gazda vyslal nebezpečnou střelu, se kterou si opět Janus poradil a znovu tak přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce po další komerční přestávce.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., podrážení).
     
    32:25
    Další domácí faul nabízí hostům další přesilovku a ti se pokusí ji využít, aby se dostali na kontaktní branku.
     
    32:32
    Ralfs Freibergs pálil kus od modré čáry a jeho dělovku u své pravé tyče vykryl Jaroslav Janus. Další pohotový zákrok domácího brankáře tak udržel dvoubrankové vedení Vervy.
     
    33:03
    Ondráček střílel z pravého kruhu a do dalšího zákroku šel Janus, jenž vykopl puk svým levým betonem.
     
    33:17
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale i Janus musel smířit s tím, že na jeho kontě nebude svítit nula. Hosté přesilovou hru využívají a jsou tak Litvínovu na dostřel jediné branky. JIŘÍ ONDRÁČEK dostal přihrávku na pravý kruh, odkud dělovkou dokázal Januse prostřelit mezi jeho betony – 2:1. Asistence: Ralfs Freibergs a Jakub Šlahař.
    33:17 Jiří ONDRÁČEK - 2:1
     
    33:49
    Zlínští hráči ožili a opět se hned po vstřelené brance nastěhovali do útočného pásma, kde musel zasahovat opět Janus. Nyní se dá očekávat hostující tlak.
     
    34:17
    Martin Hanzl střílel na Sedláčka a ten také předvedl přesný zákrok. Domácí se snaží o další branku, kterou by znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl.
     
    34:59
    David Šesták se napřáhl ke střele před Sedláčkem a orazítkoval břevno hostující branky!
     
    35:04
    Akce střídá akci, čas se v posledních chvílích nepřerušoval. Oba celky se snaží o vstřelení gólu, to se jim zatím nedaří.
     
    36:18
    Na druhé straně se zblízka snažil prosadit Tomáš Fořt, jeho přízemní střelu ale Janus ukryl mezi betony. Poté je hra přerušena a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    36:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A nyní se to domácím povedlo a vrací si dvougólové vedení. František Lukeš vyslal prudkou přihrávku před branku hostů, kde byl připravený VIKTOR HÜBL a jeho sklepnutí hole znamená další přesnou domácí trefu – 3:1. Asistence: František Lukeš a Jan Myšák.
    36:27 Viktor HÜBL - 3:1
     
    37:06
    Domácí publikum nyní vyvolávalo jména Jana Myšáka, který si připsal první bod v extralize. Mladičký útočník měl sám velkou radost.
     
    37:34
    Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje zpět před Jaroslava Januse, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    38:09
    Popelka v souhře s Kubišem nevystřelil přesně a hosté tak okamžitě přicházejí o útočné pásmo. Na druhou stranu už míří zase domácí celek.
     
    38:47
    Další střela Viktora Hübla a další trefená konstrukce hostující branky. Hráči Litvínova dnes nastřelili už čtyřikrát tyč nebo břevno Sedláčkovy branky.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Viktor Hübl je při chuti a nyní ještě, ač mu už ubyly síly při dlouhém pobytu na ledě, vystřelil a Sedláček nastavil svoji lapačku.
     
    39:55
    Ještě to hosté zkusili před domácí brankou, ovšem nic před ní nevymysleli. I druhé dějství je tak u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině se hosté dostali domácímu celku na dostřel jediné branky. Ve čtyřiatřicáté minutě využil početní výhodu Zlína Jiří Ondráček a hosté tak byli zpátky v zápase. Jenže o tři minuty později dostal před branku Zlína rychlou přihrávku Viktor Hübl, jenž rozvlnil síť za Sedláčkem. Domácí tak podruhé do kabin jdou s dvougólovým náskokem. Třetí třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Do útočné akce se hned natlačili domácí hráči, ale ke střele před Sedláčkem se nedostali.
     
    40:19
    Za brankou Litvínova zůstal ležet zřejmě po nějakém souboji Jakub Ferenc a zatím se z ledu nezvedá.
     
    40:19
    Nyní už za pomoci spoluhráče a lékařů odjel na střídačku. Uvidíme, zda bude moci ještě pokračovat ve hře.
     
    40:33
    Werbik se dostal do nebezpečné akce před Janusem, ale jeho střela nakonec končí mimo tři tyče.
     
    41:07
    Hosté vlétli do třetí třetiny jako uragán a znovu se natlačili před branku Litvínova. Snaží se opět o kontaktní branku, obrana Vervy je však proti.
     
    41:58
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Popelka – 2 min., sekání).
     
    42:22
    Domácí se uhnízdili v hostujícím pásmu a Jakub Černý dělovkou ohrozil Jakuba Sedláčka. Puk se poté odrazil zpět k domácím hráčům a ti stále kombinují před zlínskou klecí.
     
    42:59
    Až nyní se hosté osvobozují a posílají puk před Jaroslava Januse. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    43:23
    Další vyhození puku až před domácí klec a oslabení hosté zatím zvládají velmi dobře.
     
    43:58
    Hostující celek je už v plném počtu.
     
    44:30
    David Tůma našel přihrávkou Martina Hanzla, který střílel z levé strany a Jakub Sedláček musel do zákroku. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Šesták – 2 min., podrážení).
     
    45:29
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a pokusí se o vstřelení kontaktního gólu. Už jsou v útočném pásmu a kombinují před Janusem.
     
    46:02
    Ondráček nadvakrát neprostřelil Januse a domácí se zatím dobře brání. Stále však nemohou vyhodit kotouč pryč z obranného pásma.
     
    46:45
    Až nyní se Verva osvobozuje a vyhazuje puk až před Jakuba Sedláčka. Hosté tak musí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    47:09
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    47:37
    František Lukeš dostal od Myšáka přihrávku na pravý kruh, odkud vyslal jedovatou střelu, ale Jakub Sedláček byl na svém místě a připraven.
     
    48:38
    Následuje komerční přestávka.
     
    48:51
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje zpět před Jaroslava Januse, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    49:05
    Ferenc poslal puk Freibergsovi a ten ho zatáhl zpět do útočného pásma. Hostům se však nedaří dostat se ke střele, která by mohla vést ke kontaktní brance.
     
    49:47
    Trávníček se dostal ke zlínské brance, měl ale těžkou pozici ke střele a nakonec tak Sedláčka vůbec neohrozil. Okamžitě pak hráči Zlína míří na opačnou stranu.
     
    50:30
    David Nosek pálil na domácí branku, puk mířil vedle domácí branky, Janus ho ale raději ukryl do lapačky a nechal přerušit hru.
     
    51:00
    Jan Myšák se z pravého kruhu napřáhl ke střele, kterou hasí brankář hostů. Poté se stejný hráč dostal k dalšímu pokusu, ale ani tentokráte z toho branka není. Ač by si litvínovský mladíček gól rozhodně zasloužil.
     
    51:53
    Domácí se snaží udržet svůj dvoubrankový náskok, nepouštějí tak hosty ke střele, která by Januse jakkoli ohrozila.
     
    52:38
    Nyní následuje ještě poslední komerční přestávka.
     
    52:41
    Sörvik vyslal do akce Františka Gerháta, který se vystavil ofsajdové pasti. Hra je tak vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Matoušek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    53:25
    Zlínští se usadili v útočném pásmu a na Januse šla střela, kterou obrana srazila do bezpečí. Následně pak se domácí celek osvobozuje.
     
    53:49
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    54:03
    Domácí se znovu dokázali osvobodit a pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení, které zatím zvládají velmi dobře.
     
    54:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští nakonec přesilovou hru využívají a ve skrumáži před Janusem se zorientoval JAKUB ŠLAHAŘ, který nakonec dopravil puk do jeho sítě – 3:2. Hosté jsou tak na dostřel jediné branky a drama je na světě. Asistence: Jakub Herman.
    54:42 Jakub ŠLAHAŘ - 3:2
     
    55:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hráči hned dokázali najít odpověď a znovu berou náskok o dva góly. Na levé straně dorazil odražený kotouč do odkryté branky JURAJ MIKÚŠ a domácím se zase lépe dýchá – 4:2. Asistence: Jakub Petružálek a Daniel Sörvik.
    55:37 Juraj MIKÚŠ - 4:2
     
    57:00
    Litvínovští drží puk co nejdále od své branky a nepouštějí tak hosty do zakončení. Sami se vydali do útoku a Černého střela skončila na obraně Zlína.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Jakub Sedláček je na střídačce a hosté zkouší powerplay a se šesti bruslaři v poli.
     
    58:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hokejisté Litvínova pečetí svou dnešní tříbodovou výhru. Trávníček poslal puk DAVIDU TŮMOVI, který poté ze středního pásma dovezl kotouč až do prázdné hostující klece – 5:2. Asistence: Michal Trávníček.
    58:15 David TŮMA - 5:2
     
    58:37
    Domácí mají kotouč pod kontrolou a pochopitelně nikam nespěchají. V podstatě už jen zápas dohrávají a hosté se už smířili s tím, že je pro ně dnešní duel ztracený.
     
    59:04
    Příznivci Litvínova jsou už na nohou a zbytek utkání vestoje aplaudují hráčům domácího celku.
     
    59:55
    Poslední vteřiny zápasu a Litvínovští už začínají slavit. I druhé utkání v nové sezóně zvládli a připíší si další tři body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí sice čelili kontaktní brance hostů a ti tak byli zpět ve hře, ovšem hned dokázali odpovědět a vrátili si dvoubrankový náskok. Nakonec pak výhru pečetili střelou do prázdné branky při powerplay hostů a získávají tak další tři body. Hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:03:59)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Kubát (F. Lukeš, Gerhát), 16. Matoušek (Jurčík), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 56. J. Mikúš (Petružálek, Sörvik), 59. D. Tůma (Trávníček) – 34. J. Ondráček (Freibergs, Šlahař), 55. Šlahař (Herman)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Baránek, Sörvik, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Šesták – Petružálek, J. Mikúš, J. Černý (A) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Pešek, Špringl

    Diváci: 5 725
    thejrc.org