Chomutov – Liberec 1:3 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:3 (kon.)
K. Vary – Třinec 0:2 (kon.) | Pardubice – Litvínov 2:6 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 21.09.2018, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:36 Jan KOŠŤÁLEK - 2:3
     
    63:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Pražany nakonec k vítězství za dva body dovedly početní výhody, v nichž vsítili druhý a třetí gól. JAN KOŠŤÁLEK tvrdě vypálil z levého kruhu a kotouč zapadl nad beton Frodla k pravé tyči. Asistence: Jeremie Blain.
     
    63:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    63:22
    Gulaš přišel o kotouč a fauloval, Sparta bude hrát početní výhodu čtyři na tři!
     
    62:50
    Kudrna dostal dobrý pas na levou stranu a z levého kruhu vypálil, Frodl vyráží výstrojí. Hned poté dorážel tvrdou ranou Zach Sill, tečovaný pokus skončil v ochranné síti!
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2+2 min, hrubost).
     
    55:18
    Petr Kalina dvakrát v krátkém sledu podklouzl, ale Stach toho nevyužil a jeho pas přes branku si defenziva pohlídala. Tlak Škodovky však pokračoval, ránu Vráblíka ovšem Machovský pokryl, následovala potyčka a bude se vylučovat.
     
    52:39
    Miroslav Indrák ujel hostující obraně a měl velkou šanci na třetí gól, nedokázal však střelou zápěstím propálit Machovského!
     
    50:25
    Blaž Gregorc namazal kotouč Kantnerovi, ten ujížděl sám na Machovského, ale svou třetí tutovku také neproměnil! Gólman Sparty zasáhl betonem, Plzeň se ještě tlačila k dorážce, ale sudí ztratil puk z dohledu a přerušil hru. Domácí protestují, ale pochopitelně marně.
     
    46:58
    Sparta ale také zahrozila! Po střele Pecha od modré čáry se k nebezpečné dorážce dostal Jan Buchtele, Frodl však dokázal vyrazit a následně i tygřím skokem přikryl kotouč.
    45:38 Conor ALLEN - 2:2
     
    45:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka hned po obdržené brance začala znovu dominovat a po zásluze srovnává na 2:2! Na Machovského neprošlo několik dobrých pokusů od modré čáry, nakonec se však indiáni dočkali! CONOR ALLEN vypálil od modré čáry, před Machovským projížděl Němec, gólman Sparty toho moc neviděl a puk mu proskočil mezi betony. Pro amerického obránce je to rovněž první branka v plzeňském dresu! Asistence: Denis Kindl.
    43:40 Richard JARŮŠEK - 1:2
     
    43:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přesilovku bleskurychle využívají! Petr Vrána vypálil z levého kruhu, Frodl nic neviděl a kotouč skončil nad jeho betonem v síti, střelu vrány tečoval RICHARD JARŮŠEK! Asistence: Petr Vrána, Petr Kalina.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Dominik Frodl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Denis Kindl.
     
    41:54
    Blain se šikovně vytočil před brankou a nebezpečně zakončoval, Frodl vyráží! Vzápětí přišla ještě tvrdá rána z levého kruhu, ale plzeňský gólman si znovu dokázal poradit. Indiáni už v plném počtu a dokázali se vymanit z tlaku.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min., krosček).
     
    37:51
    Další šance Škodovky! Po střele od modré se k dorážce dostal Matyáš Kantner, ale opět neuspěl, Machovský famózně vyrazil betonem!
     
    36:55
    Neuvěřitelné! Sparta byla ve velikém tlaku, ale nakonec nepřesnou přihrávkou vyslala do brejku Gulaše s Kantnerem proti jedinému obránci, po přihrávce kapitána zakončoval Matyáš Kantner už téměř do odkryté branky, ale trefil znovu prokletou levou tyč! Část fanoušků se znovu začala radovat, ani nyní to však gól nebyl.
     
    35:30
    Ondřej Kratěna vypálil z pravého kruhu, překonal Machovského a domácí fanoušci se začali radovat, sudí však rozpažil! Puk skončil zřejmě na levé tyčce.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., podrážení).
     
    31:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    30:56
    Smejkal využil chyby Stacha na modré čáře, vypíchl mu kotouč a pelášil sám na Frodla, zakončil však pouze do jeho betonu! To byla veliká šance Sparty.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
    26:36 Andrej KUDRNA - 1:1
     
    26:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hrálo se ze strany na stranu a z rychlého brejku hostů přišlo srovnání! ANDREJ KUDRNA dostal od Klimka povedený pas za obranu a vyřešil ho na jedničku, vypálil nad beton Frodla k levé tyči. Plzeňský gólman inkasuje v extralize vůbec poprvé. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    25:14
    Dvě tvrdé rány Kaliny od modré, první šla vedle, druhou Frodl jen vyrazil a Říčka promáchl před prázdnou brankou! Škoda se poté vymanila z tlaku.
     
    22:02
    Beran udržel pro hosty útočné pásmo a Černoch posunul kotouč před branku na volného Zacha Silla, jenž byl sám před Frodlem, ale kličkou do forhendu neuspěl, plzeňský gólman si střelce dobře vybruslil a zasáhl lapačkou.
    17:52 Jan EBERLE - 1:0
     
    17:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    První branka je na světě, z nenápadné akci ji vstřelili Západočeši! Petr Straka byl první u kotouče za brankou, rychle ho zadovkou posunul před branku na najíždějícího a osamoceného JANA EBERLEHO, který střelou z první vypálil nad Machovského rameno pod břevno a dává svůj první gól v plzeňském dresu! Asistence: Petr Straka, Jakub Kindl.
     
    13:52
    Říčka se natlačil před branku, ale nezakončil, kotouč se však dostal k volnému Jarůškovi, který zblízka minul cíl! Následně se ještě procpal před Frodla, ale plzeňský brankář odolal závaru.
     
    08:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Robert Říčka – 2 min., pozdní dohrání).
     
    07:15
    Kracík byl v útočném pásmu na hraně faulu odzbrojen a dopředu zamířila Sparta Forman se proháčkoval až ke střele, Dominik Frodl podržel domácí famózním zákrokem!
     
    04:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jiří Smejkal – 2 min., podrážení), za zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    02:01
    Jakub Kindl odvedl dobrou práci pro Kodýtka, který z mezikruží tvrdou ranou netrefil branku! Vzápětí ještě střílel Straka, Machovský tentokrát musel zasahovat, ale vyráží.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 18. Eberle (Straka, J. Kindl), 46. Allen (D. Kindl) – 27. Kudrna (Klimek), 44. Jarůšek (P. Vrána, Kalina), 64. Košťálek (Blain)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Lhotský, Klouček

    Diváci: 6336
    thejrc.org