Lille – Nantes 2:1 (kon.) | Angers – Toulouse 0:0 (kon.) | Montpellier – Nice 1:0 (kon.)
Remeš – Dijon 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Caen 2:1 (kon.) | Štrasburk – Amiens 3:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
1:0 (1:0)
OGC Nice
Sobota 22.09.2018, 20:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Montpellier HSC a OGC Nice.
     
    Montpellier HS

    Fotbalisté Montpellieru se na startu letošní sezóny potýkají s dobrou formou, z pěti odehraných ligových zápasů nasbírali sympatických osm bodů, což momentálně stačí na šestou pozici. Montpellieru se sice nevydařilo úvodní kolo, ve kterém prohrál na domácím hřišti proti Dijonu (1:2), posléze ale přišla první tříbodová výhra, konkrétněji na stadionu Amiens (2:1). Aby toho nebylo málo, tak jsme se dočkali také první remízy, souboj se Saint Etienne nenabídl ani jednu branku. Jedinou přesnou trefu nabídlo další utkání, ve kterém Montpellier uspěl na půdě Reims. Poslední ligové klání pak nabídlo výsledek 1:1, přičemž Štrasburk vyrovnával až ve třetí minutě nastavení.
     
    OGC Nice

    Na opačné straně se nachází Nice, které by v letošním ročníku chtělo usednout na pozice, které zaručují pohárovou Evropu. Tento celek ale neprožívá zrovna ideální start do domácí soutěže, z pěti odehraných zápasů má na kontě sedm bodů, což stačí na jedenáctou pozici. Nice rovněž vstoupilo do ligové scény prohrou, v úvodním kole překvapivě podlehlo Reims (0:1). Cenná remíza pak přišla v souboji s Caen (1:1), další domácí klání ale opět nabídlo porážku, tentokráte hodně vysokou (0:4 s Dijonem). Nice se postupem času herně probudilo, první výhra přišla na půdě Olympique Lyon (1:0), ta druhá pak v domácím prostředí proti Rennes (2:1).
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Mendes, Hilton, Congré – Aguilar, Schirí, Le Tallec, Oyongo – Delort, Sambia – Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Camara, Porsan-Clemente, Lasne, Škuletić, Píriz, Cozza.

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante, M. Sarr – Attal, Cyprien, Tameze, Lees-Melou, Boscagli – Saint-Maximin, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Srarfí, Walter, Coly, Makengo, Jallet.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Hebrard.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Oyongo operoval s míčem u levé autové čáry, kde ho včas dostoupil pozorný Cyprien. Montpellier si vybojovalo autové vhazování.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Benítez, který ho přidal vedle stojícímu Dantemu. Hosté to zkouší od vlastní šestnáctky.
     
    5
    Posléze Delortovi uskočil míč daleko od kopačky, což hrálo do karet Benítezovi, po jehož odkopu ale neudržel balón Lees Melou.
     
    6
    V samotném úvodu je tu výstraha pro hostujícího Attala, který hodně surově poslal k zemi protihráče. Standardka pro domácí mužstvo.
     
    7
    Na útočné polovině vhazoval Aguilar, který si pro spolupráci vybral Mendese. Druhý jmenovaný se s míčem vrátil ke středovému kruhu.
     
    8
    Nakonec to Sambia zkoušel pohotovým centrem ke vzdálenější tyči, naběhnvuší Schirí k němu měl opravdu hodně daleko.
     
    9
    Benítez se opět ujal odkopu od své svatyně. Jeho rozehrávka nepatřila k těm nejlepším, soupeř se tak dostane k dalšímu autu.
     
    10
    Na druhé straně se do šestnáctky dostával Attal, který ve finální fázi upadl. Hlavní sudí ukazuje, že se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    11
    Schirí si to namířil do přehuštěného prostoru, kde neměl šanci na sebemenší úspěch. Tameze pouze odklidil míč na druhou stranu.
     
    12
    Oyongo se s trochou štěstí dostal přes bránícího soupeře, poté vypálil z velkého úhlu pouze do boční sítě. Benítez bude rozehrávat.
     
    13
    Cyprien se dostal do otevřené obrany, jenomže přihrávku na Balotelliho poslal pouze k protihráči. To je velká škoda pro hostující hráče.
     
    14
    Oyongo to zkusil rychlostním způsobem kolem Hérelleho, který se sice dostal k míči, záhy ho ale poslal zpět na kopačku protihráče.
     
    15
    Už se zdálo, že se Laborde dokáže dostat až před brankáře, nakonec jeho slabé zakončení skončilo v náruči pozorného Beníteze.
     
    16
    Aguilar si navedl míč na silnější nohu a poté vyprodukoval prudký centr, který skončil na prvním protihráči. Nice se nemůže osvobodit.
     
    17
    Nyní ve vlastním pokutovém území zasáhl Dante, který nepustil do vyložené šance Labordeho. Montpellier bude ještě vhazovat.
     
    18
    Sambia se postavil k rozehrávce volného kopu, který zakroutil přímo do rukavic Beníteze. To byla hodně katastrofální rozehrávka.
     
    19
    Benítez měl další rutinní práci, tentokráte zachytil slabý centr z levé strany. Jeho spoluhráči se ale nemohou dostat na útočnou polovinu.
     
    20
    Hérelle se drzým průnikem dostal až k šestnáctce, odkud přihrával pod sebe na Balotelliho, který ale narazil na dvojici protihráčů.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Aktivnější je Montpellier, které to většinu času zkouší přes křídla.
     
    22
    Schirí zkoušel z první přeposlat míč na Le Talleca, který sice narazil do obrany soupeře, volný balón se stal kořistí kolegy Aguilara.
     
    23
    Domácí hráči si přichystali další rohový kop. Tentokráte si vzal rozehrávku na starost Sambia. V šestnáctce došlo k prodloužení míče, zakončující Le Tallec ale trefil na brankové čáře stojícího protihráče.
    23. Le Tallec nepropálil míč do sítě.
     
    24
    Nyní se na zemi ocitl jeden z hráčů Nice, domácí tak sportovně odevzdali balón. Hosté si ale kulatého nesmyslu moc dlouho neužili.
     
    29
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Nyní se do rozehrávky domácích zapojil také Lecomte, který raději rozehrál po zemi.
     
    30
    Congré se dokázal protáhnout kolem protihráče, po následné přihrávce pod sebe upadl na zem Sambia, pokutový kop se ale konat nebude.
     
    31
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Laborde, který omylem trefil nohu Sarra. Nice se konečně dostane k souvislejší kombinaci.
     
    32
    Hilton sklepl míč pod sebe, kde se nacházel Balotelli. Tento kontroverzní útočník bez váhání vypálil, balón ale vystoupal vysoko nad branku.
     
    33
    Lecomte raději odkopl míč kousek za středový kruh, ve vzduchu se ale dokázal prosadit pouze Hérelle, který navíc přihrál vedle stojícímu Tamezemu.
     
    34
    Dante měl co dělat, aby stihl odehrát míč před napadajícím Delortem. Nakonec si pomohl zpětnou přihrávkou až k Benítezovi.
     
    35
    Saint-Maximin dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec si vybral Boscagliho, jehož centr prodlužoval za sebe Congré.
     
    35
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Centr z levé strany našel volného Aguilara, jehož tvrdou ránu vyrazil Benítez pouze před sebe. Tam se nejlépe zorientoval GAËTAN LABORDE, který už měl opravdu snadnou práci.
    35. Gaëtan LABORDE - 1:0
     
    36
    Hlavní sudí ještě pořádně domluvil Hiltonovi s Balotellim. Oba jmenovaní si řekli pár nehezkých slov, nakonec se to ale obešlo bez žluté výstrahy.
     
    37
    V tuto chvíli to budou mít hostující hráči hodně těžké, budou muset totiž výrazně zabrat. Na případné vyrovnání mají dostatek času.
     
    38
    Tameze pokoušel přenést těžiště hry na pravou stranu na Attala, který měl k míči daleko. Montpellier se okamžitě ujalo autového vhazování.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Balotelli se sice po souboji s protihráčem ocitl na zemi, nakonec se ale píská ve prospěch domácího celku. Rozehrávky se ujme sám brankář.
     
    41
    Nyní se Schirí pokoušel dostat do pokutového území, ještě před onou hranicí ho čistým způsobem dokázal odstavit od míče Dante.
     
    42
    Vyložená šance domácích! Jeden z domácích přeposlal míč ke vzdálenější tyči, kde se ocitl zcela osamocený Delort, který trefil padajícího brankáře.
    42. Velká šance domácích.
     
    43
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Hérelle, který dostal ránu do zátylku. Na nic vážnějšího to ale v žádném případě nevypadá.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Až nyní se Nice usadilo s míčem na útočné polovině, Attal si několikrát vyměnil míč s Cyprienem, následně je zastavil Le Tallec.
     
    45+2
    Sambia celkem zbytečně zariskoval, čímž přišel o kulatý nesmysl. Plně ho ale nahradil Hilton, jenž nedal soupeři sebemenší šanci.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Laborde. Montpellier mělo v úvodním dějství výrazně navrch, avšak hodně často naráželo na pozornou obranu soupeře. Na druhé straně jsme neviděli žádnou kloudnou akci, Nice směrem dopředu vůbec nic nepředvedlo, Lecomte se tak v domácí brance spíše jen nudil. Hosté budou muset výrazně zabrat, tento výkon na bodový zisk stačit nebude. Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Vitorino Hilton (Montpellier HSC).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu byl sveden hodně tvrdý souboj. Na zemi skončil domácí Delort, který je v péči lékařského personálu.
     
    49
    Nice rozehrálo standardku nakrátko, Balotelli si hodil míč na pravačku a poté zamířili vysoko nad horní konstrukci, Lecomte nemusel zasahovat.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Junior Sambia (Montpellier HSC).
     
    51
    Na opačné straně to Oyongo zkoušel po levém křídle, kde mu cestičku vpřed zamezil Hérelle. Montpellier bude zahrávat rohový kop.
     
    52
    Do pokutového území plachtil nadýchaný bochánek, který skončil na hlavě Sarra. Hostující obránce pouze prodloužil míč za postranní čáru.
     
    53
    Aguilar si všiml naběhnuvšího Delorta, kterému k zachycení přihrávky scházel zhruba krok. K míči se tak dostal pouze hostující Sarr.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Mario Balotelli (OGC Nice).
     
    54
    Cyprien se jako první dostal k volnému míči, následně se pak ocitl na zemi, načež se kolem sudího seskupila smečka fotbalistů.
     
    55
    Úvod druhého poločasu nám nabízí celou řadu nedovolených zákroků. Zatím sledujeme pouze ležení na hřišti, místo kvalitní fotbalu.
     
    56
    Oyongo si to namířil po své oblíbené levé straně, kde vybojoval další autové vhazování. Jeho spoluhráč Aguilar ale nepředvedl nejistější zpracování.
     
    57
    Nice se zatím marně pokouší dostat k hracímu předmětu. Le Tallec v tísni zvolil přihrávku až na Lecomteho, který záhy odkopl balón.
     
    58
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Olivier Boscagli, přichází Myziane Maolida.
     
    59
    Tím dalším, kdo skončil na zemi byl hostující Saint-Maximin, který při pádu použil také hlasitý výkřik. Žlutou kartu pro soupeře to ale neznamená.
     
    60
    Cyprien se drzým průnikem pokoušel obejít Congrého, zasekávačka do protipohybu mu příliš nevyšla, domácí se postarají o další aut.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, ve druhém poločase stále čekáme na nějakou vyloženou šanci. Nice se snad ještě nedostalo k brance soupeře.
     
    62
    Hérelle si nyní neporozuměl s Benítezem, domácí se tak naprosto zdarma dostávají k rohovému kopu. Ten zlevé strany obstará Schirí.
     
    63
    Vzdušná nabídka mířila do přehuštěného prostoru, kam si naskakoval Mendes. Pohotová hlavička směřovala daleko vedle brány.
     
    64
    Congré hned nadvakrát zasahoval u postranní čáry, kde nakonec odvracel míč do zámezí. Nice se okamžitě dostalo k autovému vhazování.
     
    65
    Aguilar se dožadoval nedovoleného zákroku, hlavní sudí byl opačného názoru. To překvapilo také domácího trenéra, který se výroku hodně diví.
     
    66
    Ani tentokráte se nepíská, to už je trochu s podivem. Laborde se hnal do otevřené obrany, zezadu ho podrazil Dante, faul se ale nepíská.
     
    67
    Až nyní je pískáno, na zemi se zjevil hostující Attal, který využil Oyongova špatného pohybu. Nice má k dispozici standardní situaci zprava.
     
    68
    Odpovědnost na sebe vzal Cyprien, kterému se centr moc nezdařil. Míč doplachtil na nohu Congrého, který špičkou kopačky odklidil balón za brankovou čáru.
     
    69
    Tentokráte na zemi skončil aktivní Laborde, který si ani tentokráte nevymodlil faul. Čistým zákrokem do něj vletěl hostující Hérelle.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Wylan Cyprien, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    74
    Do konce zápasu zbývá něco kolem dvaceti minut, Lecomte je i nadále bez složitějšího zákroku. Nyní to u postranní čáry nevyšlo Balotellimu.
     
    75
    Oyongo se postaral o provedení autu od levé postranní čáry. Jeho dalekonosná nabídka našla Delorta, kterému uskočil míč daleko od nohy.
     
    76
    Dante si zbytečně nechtěl komplikovat život a v tísni zvolil přihrávku na Beníteze, který mu posléze kulatý nesmysl vrátil zpět.
     
    77
    Tameze to zkoušel kolmicí na Saint-Maximina, tentokráte před ním zakročil Congré, který okamžitě poslal míč ke středovému kruhu.
     
    78
    Delort se dostával s míčem až do velkého vápna, kde mu přihrávku na Schirího odkopl Dante. Montpellier se přibližuje k Benítezovi.
     
    79
    Momentálně hra postrádá nějaký ten náboj. Oba celky jsou v těchto momentech hodně nepřesné, to nyní potvrdil hostující Lees Melou.
     
    80
    Laborde si nejvýše vyskočil na nákop od Lecomteho, posléze ho prodlužoval za sebe, kde k němu měl hodně daleko útočný kolega Delort.
     
    81
    Po delší době přišel na řadu rohový kop, na který si naskakoval urostlý Dante. Hlavička v tísni nebyla vůbec přesná a ani razantní.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hráčům Nice se evidentně krátí čas, na vyrovnávací branku nezbývá už moc času.
     
    83
    Aguilar nyní možná trochu zbytečně střílel, místo toho aby přihrál do strany na úplně volného Labordeho. Rána volejem skončila v náruči Beníteze.
     
    83
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Petar Škuletić.
     
    84
    Až nyní se hosté konečn nadechují k slušnému náporu. Nice dokonce dopravilo míč do sítě, už předtím byl pískán útočný faul.
     
    85
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Basím Srarfí.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Paul Lasne.
     
    86
    Lecomte si dával s rozehrávkou od své branky hodně načas, nakonec hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Vše se obešlo bez žluté karty.
     
    87
    Balotellimu se nezdařilo zpracování neposedného míče, ten následně skončil daleko v zámezí. Aguilar se zmocní autového vhazování.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Delort to zkusil z hranice pokutového území, jeho dělovka skončila pouze na tyči.
    88. Delort trefil pouze tyč.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Nice se krátí čas, určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ruben Aguilar (Montpellier HSC).
     
    90+2
    Nice bude mít jedinečnou šanci na vyrovnání, domácí si totiž pomohli faulem zhruba dva metry před vlastním pokutovým územím. Následovat bude přímý kop, u balónu se nachází také Balotelli.
     
    90+3
    Nakonec to na sebe vzal právě Balotelli, jehož obstřel nebyl vůbec špatný. Pohotová rána ale směřovala zhruba metr nad břevno.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Allan Saint-Maximin (OGC Nice).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se už v prvním poločase postaral domácí Laborde. Druhý poločas sice nabídl vyrovnanější partii, avšak Nice si opět nevytvořilo nic zajímavějšího. Směrem dopředu byl výrazně nebezpečnější domácí celek, který se spoléhal na útočnou dvojici Laborde – Delort. Montpellier ještě mohl ke konci zápasu pojistit hubené vedení, druhý jmenovaný ale orazítkoval pouze tyč.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10. (21:52:30)

    David Suchý

    Branky: 35. Laborde

    Karty:   47. Hilton (MON), 50. Sambia (MON), 90+1. Aguilar (MON) – 53. Balotelli (NIC), 90+4. Saint-Maximin (NIC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
    Montpellier HSC: Lecomte – Mendes, Hilton, Congré – Aguilar, Schirí, Le Tallec, Oyongo – Delort, Sambia (85. Lasne) – Laborde (83. Škuletić).
    Náhradníci: Bertaud – Camara, Porsan-Clemente, Lasne, Škuletić, Píriz, Cozza.

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante, M. Sarr – Attal, Cyprien (73. Makengo), Tameze (85. Srarfí), Lees-Melou, Boscagli (58. Maolida) – Saint-Maximin, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Srarfí, Walter, Coly, Makengo, Jallet, Maolida.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Hebrard
    thejrc.org