Sittard – Willem II 4:4 (kon.) | Excelsior – Heerenveen 3:3 (kon.) | Venlo – Breda 3:0 (kon.)
Arnhem – Den Haag 1:1 (kon.)
konec
Fortuna Sittard
4:4 (2:2)
Willem II Tilburg
Sobota 22.09.2018, 18:30 • Fortuna Sittard Stadion, Sittard • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Fotbalisté Sittardu se v sobotu večer představí v domácím prostředí proti Tilburgu, který mohou v případě vítězství v tabulce o bod přeskočit a přiblížit se k příčkám zajišťující playoff o účast v UEFA Europa League. Fortuna bude před svými fanoušky usilovat o první tři body, když v prvním domácím utkání podlehla těsně PSV a ve druhém remizovala s Utrechtem 1:1.

     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Sittard: Koșelev – Ciranni, Niňaj, Dammers (C), Ospitalieri – Smeets, El Messaoudi, Rodríguez – Semedo, Novakovich, Diemers.
    Náhradníci: Özer, Koot – Lamprou, Essers, Vidigal, Stokkers, Ciss, Hutten, Ramírez, Breukers.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Lewis, Heerkens (C), Palacios – Llonch, Crowley, Lieftink – Croux, Sol, Avdijaj.
    Náhradníci: Woud, Branderhorst – Saddiki, Kristinsson Ingi, Akkaynak, Anita, Meißner, Abbel, Lauwers.

    Rozhodčí: Allard Lindhout. Asistenti: R. Bluemink, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: M. Nagtegaal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů dokončili rozcvičení a do začátku utkání mezi Sittardem a Tilburgem zbývá jen pár okamžiků. Čekáme na oficiální nástup hráčů na hřiště.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Allard Lindhout dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Sittardu. Fortuna ihned nakopla míč dopředu, Alessandro Ciranni se ale na pravém křídle neprosadil.
     
    2
    Daniel Crowley si v pravém rohu pokutového území zpracoval míč a proti dvěma protihráčům se rozhodl pro centr, který se ze vzduchu nebezpečně stáčel pod břevno, Alexei Koșelev ho ale rukou dokázal vyrazit na rohový kop!
     
    3
    Centr z rohového kopu nebezpečně propadal na vzdálenější levou tyč, Alexei Koșelev ale předvedl dobrý zákrok, když se vydal proti míči a vpádu ho rychle ukryl pod sebou.
     
    4
    Willem II vstoupil do utkání hodně aktivně a nyní se dostal k centru do šestnáctky na levém křídle, v pokutovém území ale nebyl nikdo a Alexei Koșelev odvládl vzdušný prostor.
     
    5
    Lisandro Semedo spěchal za kolmou přihrávkou na levé straně pokutového území zbytečně, Timon Wellenreuther rychle vyběhl z brány a míč odkopl do bezpečí.
     
    6
    Donis Avdijaj se pokoušel poslat míč do ohně z levé strany hřiště, jenže do jeho centru se postavil domácí José Rodríguez a odvrátil ho na rohový kop. Další standardní situace.
     
    7
    Willem II na levé straně hřiště v rychlém sledu rozehrál dva rohové kopy a oba dva shodně na přední tyč, kde se ovšem ani v jednom případě nedostal k hlavičce Francisco Sol.
     
    8
    Alessandro Ciranni v rychlosti vyvážel míč podél pravé postranní čáry a ještě před půlící čárou byl zezadu faulován, když se po něm jeden z protihráčů ohnal evidentně rukou.
     
    9
    Jordy Croux předvedl na pravém křídle parádní sprint, když pronikl až do pokutového území, následná zpětná přihrávka mu ale nevyšla, protože našel pouze jednoho z protihráčů.
     
    10
    Andrija Novakovich si nabíhal do šestnáctky na dlouhou kolmou přihrávku podél osy hřiště, jenže k míči měl blíže vybíhající brankář Timon Wellenreuther a sebral ho ze země.
     
    11
    Elmo Lieftink se na levé straně hřiště skácel k zemi poté, co byl jedním z protihráčů zezadu jednou rukou stažen k zemi. Hosté rychle rozehráli a dlouhý kolmý pas Jorrit Smeets odvrátil na rohový kop.
     
    12
    Centr z rohového kopu a pravé strany hřiště opět propadl na vzdálenější levou tyč, hosté se ale do zakončení nedostali.
     
    13
    Mark Diemers byl u pravé postranní čáry faulován Damilem Dankerluim a oba si to ostře vyříkali. Následovala domluva rozhodčího.
     
    13
    Lisandro Semedo z levé strany pronikl do šestnáctky a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, kterou Timon Wellenreuther na přední tyči vyrazil na rohový kop! Skvělý zákrok.
    13. Lisandro Semedo krásně pronikl do šestnáctky a vypálil
     
    14
    Sittard právě vstřelil branku!
    WESSEL DAMMERS si naběhl uprostřed šestnáctky na krásný centr z rohového kopu a pohotovým volejem poslal míč z blízkosti do levého horního rohu brány! Sittard se po necelé čtvrthodině hry ujal vedení – 1:0 pro domácí.
    14. Wessel DAMMERS - 1:0
     
    16
    Tilburg se pokusil přijít s rychlou odpovědí, jenže z průniku do šestnáctky nakonec byla pouze standardní situace a vzápětí hodně nepřesný centr. Alexei Koșelev mohl zůstat ledově klidný.
     
    17
    Do pokutového území Sittardu tentokrát z levého křídla mířil nebezpečný diagonální centr, Alexei Koșelev ale hru dobře přečetl a po výběhu z brány míč stáhl ze vzduchu.
     
    19
    José Rodríguez si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele pravačkou, která o pořádný kus minula pravý horní roh brány hostujícího Willemu II.
     
    20
    Hosté hrozí především centry ze stran a jednomu z nich se nyní dostali na pravé straně šestnáctky, zpětný střílený centr ale domácí fotbalisté dokázali úspěšně odvrátit.
     
    21
    Jordy Croux si z pravé strany hřiště navedl míč směrem do středu a zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k nádherné technické střele, která málem vymetla vzdálenější levý horní roh brány, nakonec se ale od břevna odrazila do hry!
    21. Croux nádhernou technickou střelou orazítkoval břevno!
     
    24
    Hra je během posledních okamžiků utkání hodně kouskována zásluhou častých faulů a odehrává se mezi oběma šestnáctkami.
     
    25
    Mark Diemers sice na levé straně hřiště doběhl prudkou a nepřesnou kolmou přihrávku, zpětná přihrávka se mu už ale nepovedla, když našla pouze kopačku hostujícího týmu.
     
    26
    Jordy Croux se dostal na pravé straně šestnáctky proti dvojnásobné přesile k zpětnému centru z ostrého úhlu, kteří domácí trochu zbytečně na přední tyči odvrátili na rohový kop.
     
    27
    Willem II právě vstřelil branku!
    Francisco Sol si na přední tyči krásně naběhl na centr z rohového kopu a parádní hlavičkou o břevno vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Willem II po necelé půlhodině vyrovnal na 1:1 a gól byl nakonec označen jako vlastní. Nešťastníkem se stal AHMED EL MOUSSAOUDI.
    27. Ahmed EL MOUSSAOUDI - 1:1
     
    29
    Jeden z obránců hostujícího celku udělal v pokutovém území obrovskou chybu, když nedokázal odvrátit přízemní centr Alessandra Ciranniho z pravého křídla a Andrija Novakovich si mohl vybrat, kam míč pošle! Nakonec přízemní střelou z otočky mířil k levé tyči, jenže Timon Wellenreuther ho fantastickým zákrokem dokázal vychytat!
    29. Andrija Novakovich neuspěl v obrovské šanci!
     
    31
    Pol Llonch nepříjemně napadal rozehrávajícího Wessele Dammerse, který byl těsně po odkopnutí míče faulován.
     
    33
    Hra byla na několik okamžiků přerušena, aby rozhodčí u videa přezkoumali ruku domácího týmu v pokutovém území. Hosté se jí ale dožadovali marně!
     
    34
    Willem II právě vstřelil branku!
    FRANCISCO SOL si naběhl do šestnáctky na parádní centr Donise Avdijaji od pravé postranní čáry a v předklonu míč poslal ke vzdálenější levé tyči! Francisco Sol vstřelil svůj druhý gól v zápase, přičemž oba dva padly po jeho hlavičce a Willem II otočil skóre utkání!
    34. Francisco SOL - 1:2
     
    36
    Sittard působí jako opařený a domácí nyní navíc museli čelit nebezpečnému průniku jednoho z hostujících hráčů do šestnáctky, situaci ovšem zvládli vyřešit.
     
    37
    Když už se Sittard po dlouhé době dostal na levé straně hřiště do útoku, tak následovala nepřesná kolmá přihrávka.
     
    38
    Francisco Sol podstoupil ve středovém kruhu tvrdý hlavičkový souboj, během něhož ho fauloval slovenský obránce Branislav Niňaj a viděl žlutou kartu, stejně jako hostující Sol.
     
    39
    Diego Palacios hodně špatně vhodil autové vhazování a poté musel sáhnout k ostrému skluzu, za který viděl žlutou kartu.
     
    40
    Sittard právě vstřelil branku!
    Sittard rychle rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a po krásné narážečce poslal míč do ohně Alessandro Ciranni, na jehož centr od pravé postranní čáry si na přední tyči naběhl ANDRIJA NOVAKOVICH a nataženou pravou nohou ho přes hlavu hostujícího brankáře poslal ke vzdálenější levé tyči – 2:2!
    40. Andrija NOVAKOVICH - 2:2
     
    43
    Jordy Croux si z pravého křídla navedl míč na svou silnější levou nohu a přízemní střelou zpoza šestnáctky mířil k přední tyči, kde ji Alexei Koșelev skvěle vyrazil!
     
    44
    Fotbalisté Willemu II vybojovali na pravém křídle standardní situaci v podobě rohového kopu, následný centr byl ale příliš dlouhý a zamířil do území, kde nebyl vůbec nikdo.
     
    45
    Jorrit Smeets sáhl v blízkosti půlící čáry k faulu, ke kterému se hlavní rozhodčí vrátil, a udělil mu žlutou kartu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sittard vstoupil do utkání dobře, když se po necelé čtvrthodině hry prosadil Wessel Dammers, jenže Willem II inkasovaný gól nakopl a Francisco Sol dokázal dvěma přesnými hlavičkami během rozpětí sedmi minut otočit skóre na stranu hostujícího celku. Ani hosté se ale neradovali z vedení dlouho a pět minut před přestávkou vyrovnal Andrija Novakovich. Skóre po poločase. Fortuna Sittard 2 Willem II 2.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Lisandro Semedo, přichází Lazaros Lamprou.
     
    46
    Willem II právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Willemu II po dlouhém kolmém pasu do šestnáctky krásně přenesli hru z pravé strany doleva a na vzdálenější levé tyči se ve skluzu prosadil z úhlu DONIS AVDIJAJ! Fantastický vstup hostujícího celku do druhého poločasu. Tilburg vede ihned po přestávce 3:2.
    46. Donis AVDIJAJ - 2:3
     
    48
    Francisco Sol si naběhl do šestnáctky na pěkný centr z pravé strany hřiště a bez přípravy mířil k pravé tyči, Alexei Koșelev byl ale připravený a připsal si snadný zákrok.
     
    49
    Willem II vstoupil do druhého poločasu neskutečně zostra a fotbalisté Sittardu nevědí, kde jim hlava stojí.
     
    51
    Sittard je skutečně hodně opařený a hosté se na ose hřiště dostali k prudké střele zpoza šestnáctky, která byla těsně před její hranicí zablokována.
     
    52
    Willem II mohl v akci pokračovat, jenže se na levé straně pokutového území dopustil nepřesné přihrávky.
     
    53
    Sittard právě vstřelil branku!
    ANDRIJA NOVAKOVICH těsně před šestnáctkou převzal krátkou přihrávku a na její levé straně poté po pěkné zasekávačce technickou přízemní střelou mezi dvěma protihráči zamířil ke vzdálenější pravé tyči – 3:3!
    53. Andrija NOVAKOVICH - 3:3
     
    54
    Domácí rychle mohli otočit skóre zpět na svou stranu, jenže prudký přízemní centr z levé strany hřiště dokázala hostující obranná řada na přední tyči odvrátit.
     
    55
    Andrija Novakovich napřáhl na pravé straně šestnáctky z ostrého úhlu k prudké ráně, kterou Timon Wellenreuther na přední tyči s problémy vyrazil, a měl kliku, že ho míč trefil!
     
    57
    Hra byla na několik okamžiků přerušena, aby mohl být jeden z domácích fotbalistů po ostrém střetu ošetřen.
     
    58
    Jorrit Smeets nemůže v zápase pokračovat zřejmě kvůli nataženému stehennímu svalu. Domácí chystají střídání.
     
    59
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Jorrit Smeets, přichází Amadou Ciss.
     
    60
    Fotbalisté domácího týmu se na levé straně hřiště dostali ke dvěma přízemním centrům, z nichž první přišel ze hry a druhý z rohového kopu. Ani jeden ovšem nebezpečí nepřinesl a Lazaros Lamprou pálil po odraženém míči ze střední vzdálenosti vysoko nad.
     
    62
    Ze zápasu uplynula více než hodina hry a z obou stran sledujeme velice otevřené utkání, které již na obou stranách shodně přineslo tři góly. Čekají nás další?
     
    64
    Daniel Crowley se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou podél pravé postranní čáry, která mířila do ofsajdu.
     
    65
    Sittard na levé straně hřiště za bouřlivých ovací svých fanoušků vybojoval rohový kop, následný centr už ale za zmínku nestál. Willem II se bez problémů a potíží ubránil.
     
    66
    Alexei Koșelev musel dávat obrovský pozor, aby nebezpečný centr hostů z levé strany hřiště pěstí odvrátil do bezpečí.
     
    69
    Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou situaci, jenže hru během posledních okamžiků kouskují fauly.
     
    70
    Francisco Sol si nabíhal do šestnáctky na centr z pravé strany hřiště, který domácí odvrátili za postranní čáru. Hosté poté mohli dvakrát vhazovat, k ničemu se ale nedostali.
     
    71
    Oba týmy se snaží i s přibývajícími minutami o kombinační fotbal, za který byli hosté odměněni rohovým kopem.
     
    72
    Willem II právě vstřelil branku!
    DANIEL CROWLEY před pár sekundami hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle pravého horního rohu brány, nyní ale uprostřed šestnáctky předvedl pěknou zasekávačku a přízemní střelou pravačkou zamířil k levé tyči! Willem II potřetí v zápase vede, tentokrát 4:3.
    72. Daniel CROWLEY - 3:4
     
    75
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Pol Llonch, přichází Vurnon Anita.
     
    76
    Jordy Croux viděl žlutou kartu, ovšem zřejmě ne za faul, nýbrž za zbytečné protesty, na které si musí dát pozor.
     
    77
    Sittard právě vstřelil branku!
    MARK DIEMERS rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a jeho diagonální centr zapadl ke vzdálenější pravé tyči! Rozhodčí ještě kontrovali video, gól ovšem zůstal k radosti domácích fanoušků platný. Ahmed El Messaoudi míč netečoval a Sittard vyrovnal skóre krásného duelu na 4:4.
    77. Mark DIEMERS - 4:4
     
    79
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Jordy Croux, přichází Thomas Meißner.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut plus nastavení a vypadá to vypadá, že body se v Sittardu budou dělit.
     
    82
    Sittard fauloval v blízkosti šestnáctky a Willem II bude v závěru zápasu zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    83
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází José Rodríguez, přichází Lars Hutten.
     
    84
    Willem II rozehrál standardní situaci a centr z pravé strany bez teče zamířil vedle vzdálenější levé tyče brány.
     
    85
    Donis Avdijaj se dostal k odraženému míči a jeho bomba zpoza šestnáctky zamířila těsně nad břevno!
     
    86
    Donis Avdijaj před pár okamžiky pálil zpoza vápna těsně nad a nyní viděl žlutou kartu za taktický faul ve středu hřiště.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Utkání dvou celků ze středu tabulky nabídlo nesmírně dramatický a nádherný zápas, v němž si Sittard a Willem II nakonec body rozdělily. Hosté po skvělém obratu třikrát vedli, ani jednou ovšem náskok udržet nedokázali. Utkání nabídlo celkem osm branek. Konečný výsledek. Fortuna Sittard 4 Willem II 4. (20:31:03)

    Tomáš Reiner

    Branky: 14. Dammers, 40. Novakovich, 53. Novakovich, 77. Diemers – 27. El Messaoudi (vla.), 34. Sol, 46. Avdijaj, 72. Crowley

    Karty:   38. Niňaj (FST), 45. Smeets (FST) – 38. Sol (WLM), 39. Palacios (WLM), 76. Croux (WLM), 86. Avdijaj (WLM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:14.
    Fortuna Sittard: Koșelev – Ciranni, Niňaj, Dammers (C), Ospitalieri – Smeets (59. Ciss), El Messaoudi, Rodríguez (83. Hutten) – Semedo (46. Lamprou), Novakovich, Diemers.
    Náhradníci: Özer, Koot – Lamprou, Essers, Vidigal, Stokkers, Ciss, Hutten, Ramírez, Breukers.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Lewis, Heerkens (C), Palacios – Llonch (75. Anita), Crowley, Lieftink – Croux (79. Meißner), Sol, Avdijaj.
    Náhradníci: Woud, Branderhorst – Saddiki, Kristinsson Ingi, Akkaynak, Anita, Meißner, Abbel, Lauwers.

    Rozhodčí: Allard Lindhout. Asistenti: R. Bluemink, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: M. Nagtegaal
    thejrc.org