Poruba 2011 – Litoměřice 4:5 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 2:7 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (kon.)
Přerov – Kadaň 5:0 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 4:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:3 (kon.)
Jihlava – Havířov 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 22.09.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:21:07)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 43 – 20
    Střely mimo: 8 – 10
    Zblokované střely: 13 – 11
    Vhazování: 30 – 35
    Přesilové hry: 1/6 – 2/5
     
    Zápas provázely také značné boje nejen na ledě, ale i v hledišti. Několikrát jsme byli svědky soubojů ochranky a hostujících fanoušků. Za domácí tým šel dokonce do kotle Prostějovských vyjednávat Stanislav Bednařík a nutno dodat, že po jeho zásahu se emoce trochu zklidnily. Dokonce to na pár okamžiků zpomalilo hru, jelikož sudí chvíli čekali, jak se situace vyvine. Po několika desítkách vteřin se však pokračovalo ve hře.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec dotáhl do vítězného konce Motor, který byl v průběhu zápasu jasně lepším týmem a tři body si zasloužil. Do třetí třetiny vstoupili Jihočeši dobře, jelikož se prosadili Miloslav Čermák. Prostějov se nevzdal a ve třetí třetině rozhodně předvedl nejlepší výkon v utkání, díky čemuž snížil na rozdíl jedné branky zásluhou Tomáše Divíška, který vstřelil branku o hůl Reného Vydareného.

    Budějovické mohly za celý zápas mrzet dvě neproměněná trestná střílení, která byla nařízena po jasných situacích. Své možnosti nevyužili Zdeněk Doležal ani Cody Bradley.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    To vypadá pro Budějovice dobře! Lukáš Endál s velkými problémy, ale poslal puk tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:25
    To bude ještě drama v závěrečných vteřinách! Motor totiž vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Minuta do konce!
     
    58:43
    Prostějovští jsou poprvé za zápas v tlaku v útočné třetině. Celá pětka Motoru toho má celkem dost, ale podařilo se jí dostat puk alespoň za modrou.
     
    58:04
    Obrovská šance na srovnání! Tomáš Karpov dostal křižný pas a byl úplně sám před gólmanem, přesto počkal, než k němu dojel Kutlák, který jeho pokus zastavil.
     
    57:46
    Prostějov to zkouší v šesti!
     
    57:29
    Do konce utkání nám chybí něco málo přes dvě a půl minuty a Motor stále vede o jednu branku! Vypadá to však, že ještě máme zaděláno na drama.
     
    56:48
    Prostějovští protečovali kotouč do útočného pásma, kde se strhnul boj o puk. Ten však vyhráli domácí hráči, kteří oddalují tlak Prostějovských.
     
    55:53
    Škoda, že Čermák musel počkat, než Babka přejede útočnou modrou. Takhle mohl jít sám na gólmana, nebo z toho mohlo být přečíslení dva na jednoho.
     
    55:21
    Vzápětí dobrá šance na straně Motoru! Endál ujel se spoluhráči z lajny do přečíslení. Vzal to celé na sebe, ale jeho ránu Neužil vyrazil ramenem.
     
    55:08
    Dobrá střela v podání prostějovského obránce. Strmeň toho moc neviděl, přesto dokázal puk vytěsnit lapačkou mimo tři tyče.
     
    54:53
    Zdeněk Kutlák vzal celou akci na sebe. Najel si s pukem a vyslal nebezpečnou ránu zápěstím na zadní tyč. Neužil musel přijít se zákrokem lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    53:58
    Škoda pro budějovické hráče! Babka dobře zastavil puk na mantinelu. Chvíli mu však trvalo, než si všiml, že u branky je osamocený Jakub Doktor. Když si toho všiml, bylo již pozdě a Doktor byl odzbrojen.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Doktor (Čermák, Babka), 14. Z. Doležal (Pavlin, Čermák), 17. Bradley (Plášil, Strmeň), 42. Čermák (Babka) – 13. Nouza (Divíšek), 40. Nouza (Žálčík), 47. Divíšek (Nouza)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Rašner, D. Kolář, Havlík, Foltýn, Mikliš, J. Zdráhal – Karpov, Prokeš, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Divíšek, Nouza – V. Meidl, Krejčiřík, Matýs.

    Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Kreuzer, Šimán

    Diváci: 5504
    ocianews.com