Havlíčkův Brod – Tábor 5:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 1:5 (kon.) | Šumperk – Val. Meziříčí 3:0 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 3:4 (kon.) | Orlová – Opava 3:6 (kon.) | Písek – David Servis 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
HC Tábor
Sobota 22.09.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěrečné části hry si domácí svůj náskok pohlídali, a naopak ještě přidali pojistku. Střeleckou listinu uzavřel Ondřej Procházka. Bruslaři si tak připisují další tři body do tabulky, Čeněk Novák vychytal první čisté konto v sezoně. (19:29:38)
     
    Konec zápasu.
     
    58:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali! Bruslaři třetí využitou přesilovou hru získávají pětibrankový náskok. Matěj Blinka naservíroval parádní přihrávku ONDŘEJI PROCHÁZKOVI, který už si v dobré pozici věděl rady! Asistence: Matěj Blinka, Vojtěch Holenda.
     
    57:24
    Domácí se snaží o vstřelení páté branky, Milan Dudáček je ale proti. Následně pokus Tomáše Semráda přes blokující hráče na bránu ani neprošel.
     
    56:32
    Tábor se držel v útočném pásmu, vinou útočného pásmu o něj ale přichází. Patrik Zayml (TAB) je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    55:46
    Kryštof Hrala udržel kotouč proti přesile čtyř bránících hokejistů Havlíčkova Brodu, z čehož mohl těžit Jan Březina, jeho zakončení zblízka ale zastavil Čeněk Novák.
     
    54:35
    Luboš Voříšek přihrával mezi kruhy Miroslavu Třetinovi, to už ovšem ve chvíli, kdy byli hosté kompletní. Tábor přežil oslabení bez výraznějších potíží.
     
    53:32
    Přesilová hra teď domácím nevychází podle představ. Bruslaři se nemohli dostat přes střední pásmo, pak se hosté dokonce osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
     
    52:27
    Havlíčkův Brod sebevědomými kroky směřuje k vítězství. Nic v těchto chvílích nenasvědčuje opaku. Jan Raiterman (TAB) je navíc vyloučen, takže se budou hosté bránit ve čtyřech.
     
    51:55
    Dominik Točík nabral obrovskou rychlost a po pravém křídle se prohnal až do třetiny Bruslařů. Dostal si do těžkého úhlu, přesto zkusil Čeňka Nováka překvapit, domácí brankář zasáhl betony.
     
    Dnešní utkání sleduje 586 diváků.
     
    50:51
    Vojtěch Šmíd šikovným manévrem mezi kruhy zmátl brankáře i obranu Tábora. kotouč mu sice sklouzl z hole, střílet po něm ovšem mohl Luboš Voříšek. Toho ale stačila hostující obrana zablokovat.
     
    49:49
    Jan Březina zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle a snažil se jej nasměřovat do nebezpečného prostoru před brankoviště. Tam jej ale David Vala nepustil.
     
    49:00
    Bruslaři se stále drží před bránou Tábora. Od modré čáry vystřelil Martin Nepokoj. Hostující brankáře jeho ránu neudržel a k dorážkám se tlačili Jan Milfait s Filipem Benešem, puk za záda Milana Dudáčka ale nedostali.
     
    48:04
    Domácí se dokázali ubránit, teď už sami okupují útočnou třetinu. Ondřej Procházka vystřelil z pravé strany, Milan Dudáček jeho pokus zápěstím vytěsnil rukávem.
     
    46:35
    Jihočechům se nedaří dostat přes střední pásmo. A když už se jim to povede, zaúřaduje havlíčkobrodská obrana, která získá kotouč a vyhodí jej přes všechny čáry.
     
    45:53
    Tábor se v pásmu Havlíčkova Brodu neudržel a musí útočnou akci zakládat zpoza vlastní brány. Bruslaři mezitím posílají na led čerstvé síly.
     
    45:09
    Tam hra dlouho nevydržela. Vhazovat se bude po levici Čeňka Nováka poté, co je Jan Milfait (HBR) vykázán na trestnou lavici za podrážení.
     
    44:52
    Jan Milfait střílel z mezikruží, hostující klec ale těsně minul. K odraženému kotouči se dostala obrana Jihočechů, ta jej ale vyhodila jen na zakázané uvolnění. Hra se tak přestěhuje zpátky před Milana Dudáčka.
     
    44:16
    Tomáš Chlubna se z levé strany snažil bekhendem posunout puk k protější tyči, kde stál zcela volný David Kozlík, hostující obrana k němu ale kotouč nepropustila.
     
    43:27
    Radim Heřman postupoval dopředu po pravém křídle, jeho rána byla ale sražena, a narazila jen do zadního hrazení, kde kotouč přebrali obránci Havlíčkova Brodu.
     
    42:52
    Kohouti přešli do útoku a také se v pásmu Havlíčkova Brodu udrželi, domácí obrana je ale vytlačila k zadnímu hrazení, odkud Čeňku Novákovi nebezpečí nehrozí.
     
    41:36
    Až teď se jeden z týmů dokázal usadit v pásmu soupeře. Luboš Voříšek zblízka dorážel, Milan Dudáček měl však betony na pravém místě, nezbylo žádné místo, kudy by puk proklouzl.
     
    40:44
    Obě mužstva za sebou mají první střídání, ani jeden z brankářů zatím nemusel zasahovat. Zaútočit se sice pokoušely oba týmy, lež bez úspěchu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zatímco první perioda byla vyrovnaná, ta druhá patřila jednoznačně Havlíčkova Brodu. Domácí díky dvěma trefám Kryštofa Kulhánka odskočili soupeři na tři branky, pak se navíc ještě prosadil i Jan Milfait. Před třetí periodou mají domácí pohodlný náskok. Dokáží jej hosté ve třetí třetině umazat? To se začneme dozvídat přibližně od 18:37.

    Střely na bránu po druhé třetině: 26:18.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Domácí i v posledních sekundách druhé třetiny útočí, na levý kruh dostal přihrávku Tomáš Semrád. Střela mu ale příliš nesedla, puk bez cizího přičinění putoval až do ochranné sítě, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    39:05
    Bruslaři teď měli problémy s přechodem do útoku, Tábor dobře bránil střední pásmo. Nakonec se po pravém křídle snažil vyvézt kotouč Vojtěch Holenda a nahodit jej do útoku, puk ale po jeho nahození skončil na havlíčkobrodské střídačce.
     
    37:42
    Jenže domácím nevyšla rozehrávka a po zakázaném uvolnění se vhazovalo před Čeňkem Novákem. Na buly byli úspěšnější hosté, propagační pokus Martina Havrana ale domácí brankář bez problému chytil do lapačky.
     
    37:16
    Hostům se teď na hole navíc lepí i nepřesnosti. Milan Kalaš mohl na pravém křídle vyslat dopředu Kryštofa Hralu, nepřesnou přihrávku ale zpracovala obrana Havlíčkova Brodu.
     
    36:39
    Tábor hraje v plném počtu, musí se ale stále bránit. Kohouti vyhodili puk po mantinelu tak, aby doputoval do středního pásma. Tam k němu měl nejblíže Vojtěch Šmíd a Jihočeši tak nestihli vystřídat, protože to mají ve druhé třetině na střídačku daleko.
     
    35:58
    Hosté přežili sérii havlíčkobrodských šancí, a teď využili jejich zakázané uvolnění k tomu, aby v útočném pásmu vyhráli buly a drželi se tam co nejdéle.
     
    34:21
    Místo toho, aby se hosté snažili s výsledkem něco udělat, se musí znovu bránit. Kryštof Hrala (TAB) je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    33:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V přesilové hře to už domácí nestihli, krátce po její konci se ovšem ujímají čtyřbrankového vedení! JAN MILFAIT dostal příliš prostoru na okraji levého kruhu a vyslal chirurgicky přesnou ránu zápěstím do levého horního rohu hostující klece! Asistence: David Michálek, Filip Beneš.
     
    33:28
    Domácí se ovšem rychle nastěhovali zpět do pásma soupeře. David Michálek uviděl u levé tyče volného Ondřeje Procházku, přihrávka byla ale příliš prudká.
     
    33:08
    Jihočeši vyhodili puk přes všechny čáry. Teď navíc využili střídání Havlíčkova Brodu a poslali puk znovu až za svatyni Čeňka Nováka.
     
    32:10
    Havlíčkův Brod se po vyhrané buly udržel v pásmu soupeře, Tomáš Semrád z pravého kruhu vystřelil na bránu. Hostující brankář jeho pokus vyrazil jenom před sebe, Patrik Přidal na dorážku ale nedosáhl.
     
    31:46
    Bruslaři budou hrát další přesilovou hru. Marek Duben (TAB) se při bránění provinil sekáním, za což je odměněn dvouminutovým trestem.
     
    31:11
    Hra nabrala pořádné tempo, hra se přelévá ze strany na stranu. Ondřej Procházka mířil proti dvěma bránícím hráčům. Přes jednoho přešel, druhý jej od puku odstavil.
     
    29:36
    Jan Milfait sebral volný kotouč ve středním pásmu a vtrhl s ním do třetiny Tábora. Následně jej zadovkou přenechal Tomáši Semrádovi. Ten mířil k levé tyči, Milan Dudáček jeho ránu vytěsnil lapačkou.
     
    28:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se v oslabení ubránili, hned po jeho konci se naopak sami prosadili! Matěj Blinka měl prostor u levé tyče, Milan Dudáček jeho ránu zápěstím ovšem vyrazil. Jenže domácí útočník se dostal k odraženému kotouči a vrátil jej na pravý kruh, odkud hostujícího brankáře prostřelil KRYŠTOF KULHÁNEK ránou po ledě! Asistence: Matěj Blinka.
     
    27:24
    Tomáš Chlubna vystihl přihrávku soupeře a ujížděl sám na brankáře! Milan Dudáček ale jeho přízemní pokus vyrazil betony. Následně na druhou stranu spěchal Dominik Točík, ani on ale na Čeňka Nováka nevyzrál.
     
    26:55
    Jihočeši získali puk z buly, díky čemuž mohli začít kombinovat. Petr Kuchta jim ale sáhl do kombinace a puk doklouzal až do středního pásma.
     
    26:23
    Tábor si svojí aktivitou vybojoval přesilovou hru. Vojtěch Holenda (HBR) si při bránění pomohl podrážením, a putuje tak za vrátka trestné lavice.
     
    25:52
    Kohouti dlouho svírali svého soupeře v jeho pásmu, nedokázali si ale vypracovat střeleckou pozici. Kotouče se nakonec zmocnili domácí a vyvezli jej až před bránu Milana Dudáčka.
     
    24:31
    Po Lukáši Květoňovi si vzal kotouč Dominik Točík. Čeněk Novák byl daleko z brány, přesto se stihl přesunout a vyrazil betony pokus hostujícího útočníka, který obkroužil bránu a zakončoval kolem tyče.
     
    21:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři přesilovou hru bleskově využívají a vedou o dvě branky! Miroslav Třetina dostal přihrávku k levé tyči, odkud uvolnil před brankoviště sjíždějícího KRYŠTOFA KULHÁNKA. Na jeho přízemní ránu hostující brankář nemohl reagovat! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    21:41
    Hosté dlouho v plném počtu nehráli. Martin Havran (TAB) před vlastní bránou zahákoval Patrika Přidala, za což jej dvouminutový trest nemine.
     
    21:04
    Milan Dudáček vyrazil střelu Martina Nepokoje levým betone přesně na hůl Ondřeje Procházky, ten měl ve velkém úhlu ale těžkou pozici. Přesto puk jen těsně minul tyč a skončil na boční síti!
     
    20:17
    Domácí vyhráli buly a okamžitě se přesunuli do pásma soupeře. Tam ale příliš dlouho nepobyli. Kohouti se rychle dostali k puku a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Bruslaři se brzy ujali vedení, přesilovou hru využil Martin Nepokoj. Jinak se hraje vyrovnané utkání, které ovšem postrádá větší příležitosti na obou stranách. Jakoby se soupeři po předešlých vysokých výsledcích zaměřovali především na obranu. Druhá třetina začne přibližně v 17:48.

    Střely na bránu po první třetině: 8:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Havlíčkobrodští hokejisté sice vyhráli buly v pásmu soupeře, pak ale o kotouč přišli. Hosté jej vyhodili přes všechny čáry a závěr třetiny se bude jen dohrávat.
     
    19:25
    Mužstvo z Vysočina má možnost vstřelit gól do šatny. Dominik Točík (TAB) se totiž provinil podrážením na Tomáše Chlubnu, a domácí tak budou hrát v závěru přesilovou hru.
     
    18:53
    Hosté se přes červenou hráz ve středním pásmu dopředu nedostali, naopak se otevřel prostor před Ondřejem Procházkou. Kotouč mu ale na chvilku sjel z hole. V tu chvíli přejeli jeho spoluhráči modrou čáru a domácí útočník musel puk jen odevzdat, aby se nejednalo o ofsajd.
     
    17:39
    David Blažek zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle a intuitivně hledal spoluhráče před brankovištěm. Nebezpečná přihrávka doputovala až ke Kryštofu Kulhánkovi, který jej odpálil pryč z předbrankového prostoru.
     
    16:43
    Tomáš Semrád měl problémy s napadáním Kamila Černého, který se vysunul z obrany až na hrot. Domácí obránce nejprve při snaze rozehrát trefil jeho brusle, následně si pomohl vzadu s Martinem Nepokojem.
     
    15:49
    Jiří Kopic se musel rychle vracet, na záda mu dýchal napadající útočník Tábora. Mladý bek Havlíčkova Brodu si poradil a dokonce rozehrál na Patrika Přidala, jenž mohl do úniku vyslat Vojtěcha Holendu, přihrávce ale scházela špetka přesnosti.
     
    15:07
    Kryštof Hrala nabral rychlost ve středním pásmu a po ose hřiště vlétl do třetiny Havlíčkova Brodu. Namířil si to sebevědomě mezi trojici bránících hráčů, ta jej ale od puku odstavila.
     
    14:13
    Kryštof Kulhánek nahodil puk do soupeřova pásma z vlastní poloviny, Milan Dudáček ale musel zasahovat, takže se o zakázané uvolnění nejedná. Hostující brankář byl dokonce přinucen nerozehrát, a bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    13:47
    Ve zbytku přesilové hry se Táboru nepodařilo pořádně usadit v pásmu Havlíčkova Brodu, aby mohl začít kombinovat. Domácí se tak ubránili a Tomáš Ludvík se mezitím vrátil do hry.
     
    12:37
    Jihočeši mají nacvičený signál na jehož konci z levého kruhu pálí bez přípravy Radim Heřman. Čeněk Novák se ovšem dvakrát dobře přesunul a jeho pokus vyrazil.
     
    11:47
    Bruslaři v plném počtu příliš dlouho nevydrželi. Na trestnou lavici usedne Tomáš Ludvík (HBR) za zdržování.
     
    11:37
    Milan Dudáček odklepal poslední sekundy z trestu Havlíčkova Brodu a David Michálek naskakuje na ledovou plochu. Hned se může zapojit do útočení, protože domácí vyhodili puk jeho směrem.
     
    11:07
    Hosté hrají v plném počtu a mají k dispozici zkrácenou přesilovou hru. Teď se ale museli bránit. Kotouče se zmocnil Tomáš Chlubna a z pravé strany se řítil před hostující bránu, zastavil ho až úspěšný zákrok Milana Dudáčka.
     
    10:12
    Havlíčkův Brod se při hře čtyři na čtyři dostal do šance, mezi kruhy dorážel neposedný kotouč Vojtěch Holenda. Nemohl mu dát ale takovou razanci, jakou by si představoval, a Milan Dudáček zasáhl lapačkou.
     
    09:37
    Domácí špatně vystřídali a David Michálek (HBR) odsedí dvouminutový trest za hráčskou lavici. Bruslaři totiž nevědomky byli nastěhováni v pásmu Tábora s šesti hráči v poli, zastavil je až hvizd rozhodčího.
     
    09:16
    Jihočeši vystihli kombinaci domácích a ujali se kotouče. S vyhozením nespěchali a ušetřili tak několik sekund z Blažkova trestu. Dozadu spěchá Martin Nepokoj, aby mohl rozehrát novou útočnou akci.
     
    08:43
    Havlíčkův Brod se přestěhoval do pásma soupeře, kterého dokázal sevřít před jeho brankovištěm. David Blažek (TAB) si při bránění pomohl hákováním a na následující dvě minuty oslabí své spoluhráče.
     
    07:48
    Hosté nebyli daleko od vyrovnání, když v rychlém protiútoku přečíslili soupeře. Na levém kruhu si nakonec puk ke střele přichystal Jan Březina, Čeněk Novák ale jeho pokus vyrazil pravým ramenem!
     
    06:44
    Jan Milfait přihrál ve středním pásmu doleva Ondřeji Procházkovi, jenž se snažil prvně jmenovanému útočníkovi Havlíčkova Brodu puk před hostující svatyní vrátit, kotouč se stal ale kořistí obránců v bílém.
     
    05:32
    Kohouty v postupu do útočného pásma zastavil ofsajd. Následnou buly hosté zvládli a Jakub Matušík se tlačil do bránu, tam jej ale zastavil Tomáš Chlubna a vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    04:53
    Hosté se proti dobře bránícím Bruslařům nemohou prosadit. Domácí svého soupeře nenechávají ve vlastním pásmu v klidu kombinovat a čtyřikrát po sobě se osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    03:41
    Jihočeši mohou vyrovnat v početní převaze. Vylučuje se totiž i na druhé straně, Miroslav Třetina (HBR) je potrestán za sekání.
     
    03:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácím stačilo k využití přesilové hry pouhých čtrnáct sekund! Po přihrávkách Jana Milfaita s Ondřejem Procházkou se puk dostal na modrou čáru k MARTINU NEPOKOJOVI, jenž propálil brankáře Tábora! Asistence: Jan Milfait, Ondřej Procházka.
     
    02:55
    Prvního faulu se dopustili hosté. Dopředu se hnal Martin Nepokoj, Tomáš Hajič (TAB) jej ale zastavil podražením. Putuje tak na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    02:30
    Tomáš Ludvík byl rychlejší než soupeř a z pravého křídla se protlačil až před brankoviště. Po něm se ještě k dorážce natahoval Tomáš Chlubna, Milan Dudáček ovšem udržel kotouč pod kontrolou.
     
    01:26
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jedno mužstva se ale zatím nedostává do zakončení. Až teď Dominik Točík přejel modrou čáru a vyslal střelu přes obránce, kterou Čeněk Novák ukryl ve výstroji.
     
    00:10
    Filip Beneš po vyhrané buly zavezl puk do útočného pásma, po něm Jan Milfait hledal před brankoviště najíždějícího Davida Michálka, přihrávku ve výši kolen ale nemohl zpracovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Ludvík, Kozlík, Chlubna – Kuchta

    Hockey Club Tábor: Dudáček (M. Novák) – Košař, Hlaveš, Černý (A), Duben, Hajič, Raiterman – Havran, Heřman (A), Kadilák, Točík, Blažek, Březina, Kalaš, Matušík (C), Zayml, Hrala, Pechánek, Květoň

    Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Hübl, Bohuslav Maloušek.
     
     BK Havlíčkův Brod získal ze dvou zápasů tři body. Nejprve si poměrně hladce poradil s Moravskými Budějovicemi, následně ale těsně padl ve Žďáru nad Sázavou. Bruslaři nastříleli ve dvou zápasech deset gólů, trápí je ale defenzivní hra, což se projevilo především v derby.

    „Pořád se mi zdá, že hrajeme strašně moc do ofenzivy a směrem dozadu nám to začíná trochu utíkat. Bohužel, takovou sílu, že bychom to přetlačili v takto těžkých zápasech na naši stranu jen ofenzivou, mít asi nebudeme. Je to dobrý signál, abychom si o tom jen neříkali, ale začali jsme to i plnit,“ prohlásil trenér Jiří Čelanský po utkání na Bouchalkách.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    15.09.2018 Havlíčkův Brod – M. Budějovice 6:2
    19.09.2018 Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod 5:4
     
     Hockey Club Tábor je v tabulce před mužstvem z Vysočiny, odehrál ovšem o jeden zápas více. Jihočeši vstoupili do sezony divokou porážkou s David Servisem České Budějovice, pak získali jeden bod po porážce v prodloužení s Pelhřimovem a nakonec porazili Písek. Táborští hokejisté nemají problém s produktivitou, mají dokonce vyšší průměr vstřelených branek na zápas než Havlíčkův Brod. Navíc je posílil Lukáš Květoň, jenž hned při svém prvním startu zaznamenal 3 body (1+2).

    „Máme ve hře stále zbytečné individuální chyby, ale řekl bych, že už se nám je pomalu daří minimalizovat. Za vítězstvím stojí čtyři zásadní věci. Podali jsme týmový výkon, trenéru Györimu se podařilo poskládat tři kvalitní řady, hodně nám samozřejmě pomohl příchod Lukáše Květoně, o kterého jsme hodně stáli, a velice dobře zachytal Milan Dudáček,“ zhodnotil první vítězství Tábora asistent trenéra Zdeněk Šťastný.

    Poslední zápasy Kohoutů:

    12.09.2018 Tábor – David Servis Č. Budějovice 6:8
    15.09.2018 Pelhřimov – Tábor 5:4p
    19.09.2018 Tábor – Písek 6:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu čtvrtého kola II. ligy, ve kterém změří síly týmy BK Havlíčkův Brod a Hockey Club Tábor. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Nepokoj (Milfait, Procházka), 22. Kulhánek (Třetina, Přidal), 29. Kulhánek (Blinka), 34. Milfait (Michálek, Beneš), 59. Procházka (Blinka, Holenda)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Ludvík, Kozlík, Chlubna – Kuchta
    HC Tábor: Dudáček (M. Novák) – Košař, Hlaveš, Černý (A), Duben, Hajič, Raiterman – Havran, Heřman (A), Kadilák, Točík, Blažek, Březina, Kalaš, Matušík (C), Zayml, Hrala, Pechánek, Květoň

    Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Hübl, Bohuslav Maloušek

    Diváci: 586
    ocianews.com