West Ham – Chelsea 0:0 (kon.) | Arsenal – Everton 2:0 (kon.)
konec
West Ham United
0:0 (0:0)
Chelsea FC
Neděle 23.09.2018, 14:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Hezký zbytek dne. (16:28:22)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:9.
     
    Dnešní utkání končí bezbrankovou remízou, jediným stoprocentním týmem po šesti odehraných kolech tak zůstává Liverpool. Chelsea nenavázala na předchozí utkání a proti West Hamu nepředvedla příliš povedený výkon. V první půli sice měla optickou převahu, soupeři ale dovolila dva brejky, ze kterých mohl klidně skórovat Antonio. Po přestávce si oba týmy vypracovaly po jedné tutovce, jenže Morata z bezprostřední blízkosti trefil jen Fabiańského a osamocený Jarmolenko hlavičkoval těsně vedle branky. V nastaveném čase mohl tři body Blues zařídit střídající Barkley, jenže jeho technický pokus skvěle zastavil polský gólman Hammers.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jorginho vymyslel další lahůdkový pas, tentokráte si pro balon za obranu soupeře seběhl Willian, jeho rána z ostrého úhlu se ale nedala počítat mezi ty povedené.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Robert Snodgrass (West Ham United).
    90+2. Barkleyho střela se povedla, Fabiański ale zachránil Hammers skvělým zásahem.
     
    90+2
    Hosté málem zasadili West Hamu smrtící ránu. Hazard přenechal balon Barkleymu, proti jehož kroucenému pokusu ke vzdálenější tyči musel Fabiański vytáhnout zákrok tohoto utkání.
     
    90+1
    Závěr dnešního londýnského derby mezi West Hamem a Chelsea se protáhne ještě o čtyři minuty.
     
    90
    Ofsajd byl k vidění i na druhé straně, náběh za obranu soupeře si nepohlídal francouzský pracant Kanté. Kolik minut nastaví sudí nad rámec základní hrací doby?
     
    89
    Eden Hazard obdržel povedený pas od Jorginha, jeho následný přízemní centr byl však pro Morata příliš dlouhý a zároveň ideální pro brankáře Fabiańského.
     
    88
    Snodgrass vybojoval pro svůj tým alespoň autové vhazování. Krátce po něm byl však v ofsajdu přistižen Pedro Obiang, a domácí tak musí vyklidit pole.
     
    87
    Azpilicueta měl před sebou na pravé straně dostatek volného prostoru, míč ale po Kantého nahrávce zpracoval rukou, což neuniklo ani zraku hlavního arbitra.
     
    86
    Hazard se vrhl vstříc přesile, v souboji s třemi protivníky moc šancí nedostal. Belgického záložníka dnes domácí fotbalisté střeží velmi pečlivě, Hazard nemá na hřišti téměř žádný volný prostor.
     
    85
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Carlos Sánchez.
     
    84
    Kupříkladu rohové kopy dnes Chelsea vůbec nefungují. Willian vyslal do pokutového území už několikátý centr, pro míč si opět vyšplhal Fabiański.
     
    83
    Týmem, který se spíše snaží útočit, jsou Blues. Hosté určitě chtějí být stoprocentní po šesti odehraných kolech, a znovu se tak dotáhnout na vedoucí Liverpool.
     
    81
    Willian si obhodil balon okolo Zabalety a poslal je do palebné pozici pro Kantého, jehož rána z voleje skončila vysoko nad brankou. I z této možnosti šlo vytěžit více.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   52. Anderson (WHU), 90+3. Snodgrass (WHU) – 50. Kanté (CHE)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:9.
    West Ham United: Fabiański – Zabaleta, Diop, Balbuena, Masuaku – Obiang, Rice, Noble (C) (85. Ca. Sánchez) – Jarmolenko, Antonio (65. Lucas Pérez), Anderson (74. Snodgrass).
    Náhradníci: Adrián – Cresswell, Snodgrass, Ca. Sánchez, Ogbonna, Fredericks, Lucas Pérez.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger (69. Cahill), David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić (79. Barkley) – Willian, Giroud (65. Morata), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Fàbregas, Barkley, Moses, Zappacosta, Cahill, Morata.

    Rozhodčí: Mike Dean – Ian Hussin, Mark Scholes

    Diváci: 56 875
    thejrc.org