Sparta – Pardubice 4:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:4 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 1:2 (po pr.)
Liberec – Třinec 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.)
Litvínov – Chomutov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HC Olomouc
Neděle 23.09.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Jiří Ondrušek se dostal do velké příležitosti, z mezikruží tvrdě vystřelil, ale pouze do středu brány Mountfieldu, kde byl připraven Jaroslav Pavelka.
     
    57:51
    Rozhodčí teď možná trochu kompenzují předchozí nedovolené zákroky na Hradecké. Dujsík dohrál tvrdě, ale nejspíš čistě Rosandiče u hrazení, přesto obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    53:28
    Tomáš Dujsík teď zastavil klíčovou přihrávku do předbrankového prostoru, kterou by jinak Juraj Bezúch nejspíš přetavil v gól!
     
    51:49
    Přesilovka se ale hrát nebude! Hanáci porušili postup při vhazování, za což se od letoška ukládá trest ne dvě minuty. Trest odpyká Jan Káňa.
     
    51:49
    Hanáci dostávají možnost dostat se na rozdíl dvou branek. Nedomlel je vyloučen za hákování.
    51:09 Marek LAŠ - 4:1
     
    51:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc koriguje výsledek utkání a připisuje si alespoň čestný zásah. MAREK LAŠ našel kousek za modrou puk odražený ze souboje dvou hráčů a tvrdou ranou přes beka jej poslal do sítě! Asistence: Jan Káňa, Jan Knotek.
     
    50:41
    Patrik Miškář obral před bránou soupeře o puk, udělal mu kličku a následně chtěl bekhendem poslat puk pod horní tyč. Mířil však příliš vysoko.
     
    48:31
    Strapáč obdržel přihrávku na pravý kruh a tvrdě vypálil na přední tyč! Pavelka ale jeho pokus dokázal vyrazit.
     
    46:39
    Druhá přesilovka pro Olomouc v tomto utkání. Chalupa si vykoledoval dvě minuty za podrážení. Následuje komerční přestávka.
     
    45:51
    Smoleňák nyní zapracoval směrem dozadu a zachránil Hradec v situaci, kdy na něj šli dva protihráči. Důležitou přihrávku svou holí zastavil.
     
    45:00
    Koukal si najel z pravé strany, zamíchal s pukem a následně se ho snažil zamést pod betony Lukáše do sítě. Brankář Hanáků je však měl k ledu přitisknuté pevně!
     
    45:00
    Koukal byl faulován v průniku a Mountfield pojede trestné střílení!
    42:10 Matej PAULOVIČ - 4:0
     
    42:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vsítil čtvrtou branku! MATEJ PAULOVIČ obdržel z levé strany přihrávku na osu hřiště, kde z bezprostřední blízkosti překonal Lukáše a vsítil svůj první extraligový gól v hradeckém dresu! Asistence: Maris Bičevskis, Patrik Miškář.
     
    41:58
    František Skladaný vypálil z pravého kruhu bekhendem, Pavelka jeho pokus s obtížemi vyrazil.
     
    38:01
    Hradečtí jsou kompletní. Škůrek tvrdě vystřelil z pravého kruhu, brankář Východočechů však byl připraven a ránu ukryl mezi svými betony.
     
    35:59
    První přesilovka pro Hanáky. Dominik Graňák vyfasoval trest na dvě minuty za hákování.
     
    28:37
    Velká šance Filipa Pavlíka! Obránce Lvů pálil z mezikruží, jeho rána měla parametry gólové. Lukáš však předvedl ukázkový semafor!
    26:37 Patrik MIŠKÁŘ - 3:0
     
    26:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede o tři branky! Zámorský vypálil z pravé strany, Lukáš ránu pouze vyrazil před sebe. PATRIK MIŠKÁŘ se na vrcholu brankoviště zorientoval nejrychleji a okamžitě vrátil puk do sítě – 3:0! Asistence: Petr Zámorský, Jan Berger.
     
    23:38
    Paulovič se objevil v obrovské šanci! Z ničeho nic vyplul za obranou Hanáků a zakončoval kličkou na vyrážečku Lukáše, který ji však měl velmi hbitou a pokus zastavil!
     
    22:28
    Berger vystřelil z pravého kruhu, Lukáš si ránu na přední tyč pohlídal a vykopl ji betonem.
    20:39 Petr KOUKAL - 2:0
     
    20:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec na začátku druhé třetiny zdvojnásobuje své vedení! Zámorský posunul na pravé straně puk na vrchol kruhu PETRU KOUKALOVI, který se opřel do hole a trefil nádherně bližší kout brány – 2:0! Asistence: Petr Zámorský.
     
    18:27
    Strapáč se na levém kruhu ocitl v dobré pozici a ihned pálil, Pavelka jeho ránu vytěsnil jen s obtížemi!
    12:41 Tomáš VINCOUR - 1:0
     
    12:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku a jde do vedení! Piché vyvezl puk zpoza brány Kohoutů a nahrál ho na levý kruh, kde byl připravený TOMÁŠ VINCOUR, který využil zmatků v brankovišti Hanáků a poslal kotouč do odkryté klece Olomouce! Asistence: Sébastien Piché, Petr Koukal.
     
    11:26
    Vincour dostal v rychlé akci přihrávku na levý kruh a okamžitě pálil! Dostatečný hbitý však byl také gólman Hanáků, který střelu vykopl betonem!
     
    10:52
    První vyloučení a přesilovka pro Mountfield. Jan Káňa inkasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    06:58
    Mráz dostával v situaci dvou na jednoho přihrávku na levý kruh, v rozhodující chvíli ale promáchl!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. Vincour (Piché, Koukal), 21. Koukal (Zámorský), 27. Miškář (Zámorský, Berger), 43. Paulovič (Bičevskis, Miškář) – 52. Laš (J. Káňa, J. Knotek)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Berger, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Jaroměřský, Staněk, Dujsík – J. Káňa, J. Knotek, Laš – Irgl, Kolouch, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – V. Tomeček, Mráz, Ostřížek.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Lederer, Ganger

    Diváci: 4420
    thejrc.org