Jablonec – Plzeň 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 24.09.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! FORTUNA:LIGA nám v pondělí nabídne dohrávku 9. kola mezi týmy, které musely přes týden polknout hořké pilulky v pohárové Evropě. FK Jablonec přivítá celek FC Viktoria Plzeň! Jedná se o velmi atraktivní utkání, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    FK JABLONEC

    Severočeši neprožívají úplně ideální období. V české lize zažili dvě nepříjemné porážky bez vstřelené branky v řadě. Nejprve proti nim poprvé zvítězila Opava, jenž je zdolala 2:0. Poté na střelnici zavítali mladoboleslavští fotbalisté a Jablonec absolutně nezvládl roli favorita. Vysoká prohra 0:3 nebyla zrovna nejlepším počinem před vstupem do Evropské ligy a zároveň se tím svěřencům Petra Rady vzdálily horní příčky tabulky, tam by také letos zcela jistě rádi patřili. Aktuální deváté místo není chválihodné.

    Zelenobílé ve čtvrtek čekalo vůbec první utkání v základní skupině Evropské ligy v historii klubu. Cestovali na severozápad Francie, kde se pokoušeli zaskočit domácí Rennes. Nutno podotknout, že se jim to poměrně dařilo. Francouzský celek byl zaskočen aktivním jabloneckým přístupem a po chytře zahraném přímém kopu v podání Michala Trávníka se zdálo, že si Severočeši odvezou zasloužený bod.

    To se však nestalo, a to zejména díky zbytečně vytvořené penaltě v poslední minutě. Výkon je však příslibem nejen do další fáze evropské soutěže, ale především také do FORTUNA:LIGY. Okusí to Viktoria?
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ

    Obhájce titulu vstoupil do sezóny na první pohled malinko rozpačitě, ale bez přestávky vítězil. Dokázal totiž ovládat těsné zápasy a několikrát udržel skóre 1:0. Jediná bodová ztráta Západočechů se urodila v hlavním městě a direkt to byl vskutku tvrdý. Na Slavii totiž padli 0:4, což určitě nebylo to, co chtěli v souboji s jedním z hlavních rivalů předvést.

    Plzeňský úkol je také pro letošek jasný, cílem číslo jedna je titul ve FORTUNA:LIZE! Jeho plnění se zatím nedá považovat za neúspěšné, Viktoriáni se totiž drží v těsném závěru za silným tandemem Slavie a Sparty. Los Ligy mistrů navíc splnil mnoha hráčům sen, do skupiny totiž inkasovali moskevské CSKA, AS Řím a především giganta Real Madrid! Do milionářské soutěže vstoupili ve středu domácím zápasem s ruským protivníkem.

    Plzeň začala velmi dobře. Gólem Michaela Krmenčíka se totiž dostala do vedení, hrála skvěle, a stejný hráč navíc ještě zvýšil na 2:0. Krmenčík si tím řekl o místo v nejlepší sestavě soutěže, kde v útoku stanul po boku Lionela Messiho. Druhý poločas nicméně nezapočal ideálně, Rusové rychle snížili a v závěru Viktorii sevřeli pod mohutným tlakem. Dvě branky sice díky faulu a ofsajdu uznány nebyly, ovšem Plzeň, stejně jako Jablonec, doplatila na faul při bránění rohového kopu. CSKA v 95. minutě vyrovnali na konečných 2:2, což bylo pro českého mistra velice frustrující. Vynahradí si to na hřišti Jablonce, proti kterému se Západočechům dlouhodobě daří?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Považanec, Jovović – Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Pleštil.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, R. Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – J. Kopic, D. Kolář, J. Kovařík – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – M. Havel, Ekpai, Al. Čermák, Hejda, Chorý, M. Petržela.

    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Frimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Petr Rada dnes musí učinit jednu poměrně významnou změnu v základní jedenáctce. Jelikož si hrotový útočník Martin Doležal přivezl z Rennes zranění, nahrazuje jej Jan Chramosta. Více potenciálního prostoru se tím otevírá také pro zatím paběrkující letní posilu Davise Ikauniekse.
     
    To plzeňská jedenáctka je plná bývalých fotbalistů Severočechů. V základní sestavě jsou hned tři! Jedná se o stopera Luďka Pernicu a členy záložní řady, Jana Kopice a Jana Kovaříka. Také z tohoto důvodu nás čeká pikantní souboj.
     
    Nedá se říci, že by dnes počasí návštěvě fotbalového utkání zrovna dvakrát přálo. V Jablonci je velice chladno, teplota se pohybuje pouze kolem sedmi stupňů. Po celý den navíc přicházely přeháňky a silné poryvy větru. Ty hráčům mohou nadělat nemilé potíže.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na hrací plochu. Jablonečtí oblékli tradiční zelené dresy, Viktoria se představí v červenomodré variaci. Všemu přihlížejí velice skromně zaplněné ochozy, zřejmě především kvůli nehostinnému počasí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Je rozehráno! Utkání vykopli hosté, konkrétně Daniel Kolář. Viktoria tedy zahajuje utkání krátkými přihrávkami na vlastní obranné polovině, do hry se vydatně dostávají oba stopeři.
     
    2
    První snahu Plzně o přechod vpřed dobře přečetl Matěj Hanousek, jenž odclonil tělem Michaela Krmenčíka. Jablonečtí tedy mohou vhazovat a pokusit se dostat za polovinu hřiště.
     
    2
    Viktoriáni obléhají pokutové území. Daniel Kolář se prodíral za centrem z pravé strany, rozhodčí ale našel útočný faul a hra je přerušena. Míč uvede do pohybu Vlastimil Hrubý.
     
    3
    Tomáš Hübschman měl spoustu času na zpracování ve středu pole a akci zakončil Hanousek, jenž z levého křídla posílal míč do šestnáctky. Skvěle zaprocoval Radim Řezník a odvrátil jej.
     
    4
    David Hovorka se důrazně vložil do narážečky Plzně ve středu pole a nepustil k míči Daniela Koláře. Domácí se poté vrhli kupředu a vytěžili autové vhazování z levé strany.
     
    5
    Michal Trávník na několik málo metrů nedokázal přesně oslovit Lukáše Masopusta a míč se dokutálel do zámezí. Západočeši vhazují, příliš daleko se nyní ovšem nedostali.
     
    6
    David Limberský vyřešil krušnější situaci před vlastním vápnem velmi zkušeně, napálil balon do Michala Trávníka a donutil jej tak k teči mimo hrací plochu. Jablonec nicméně pokračuje v aktivitě.
     
    7
    Patrik Hrošovský se prezentoval naprosto přesným přenesením hry. Míč se tak dostal k Limberskému, který se s ním už žene směrem na plzeňskou útočnou polovinu.
     
    8
    Pozor! Lukáš Masopust po zemi nacentroval do vápna a Roman Hubník zasáhl velice rozpačitě. Kulatý nesmysl se tedy mohl dostat až k Michalu Trávníkovi, který z rohu malého vápna napálil boční síť!
    8. Trávník pálil jen do boční sítě
     
    9
    Patrik Hrošovský se chopil nákopu Tomáše Hübschmana a rozvinul akci svého týmu. Skvěle však zasáhl Jakub Považanec, jenž okamžitě obrací hru na druhou stranu.
     
    10
    Vladimir Jovović se po rychlém brejku odhodlal ke střele z rohu pokutového území a trefil obránce. Míč se mohl odrazit přímo ke Chramostovi, ale akrobaticky zakročil David Limberský! Z následného rohového kopu nic závažného nevzniklo.
    10. Jovovičova nápaditá šajtle málem překvapila Kozáčika
     
    11
    Severočeský celek se prezentuje velice sympatickým výkonem. Nyní před hostující klecí nebezpečně operoval Lukáš Masopust, leč otočka mu nevyšla a k zakončení tedy nakonec nedošlo.
     
    12
    Tomáš Holeš netrefil míč úplně čistě a jeho nákop tedy nepřelétl půlicí čáru. Plzeňští se tak po delší době dostali do kombinace, jež bude pokračovat autem na pravé straně.
     
    13
    Lukáš Masopust i v obtížné poloze dokázal posunout balon na Michala Trávníka. Ten nenacentroval úplně přesně, ale Kozáčik přesto musel zasahovat, Řezník mu totiž hlavou adresoval poněkud složitější malou domů.
     
    14
    K Vladimiru Jovovićovi se nyní dostal míč trošku šťastně a Černohorec zkusil štěstí z hranice šestnáctky. Do střely se ale netrefil vůbec dobře a zamířil daleko mimo. Pavlu Vrbovi už se nicméně projev jeho týmu přestává líbit a hlasitě udílí pokyny.
     
    16
    Viktoriáni nikam nespěchají a spíše si užívají přítomnost balonu na vlastních kopačkách. David Limberský přenesl hru, ale hosté se opět vrátili vzad a v poklidu kombinují.
     
    17
    Nejvýše ze všech vyšplhal ve středovém kruhu Roman Hubník, jenž nikomu jinému nedal šanci. Plzeň tak přerušila domácí přechod vpřed, zelenobílí musejí začít znovu odzadu.
     
    18
    David Limberský se musel mít na pozoru proti dlouhému nákopu Matěje Hanouska. Hlavou si však poradil a Jablonec si tak na další šanci bude muset ještě minimálně chvíli počkat.
     
    19
    A vskutku nečekal dlouho! Po ošemetném souboji na hranici pokutového území se míč dostal na nohu Jana Chramosty, který ve velké příležitosti pálil z otočky slabě přímo do Kozáčika.
    19. Krásná kombinace Severočechů, Chramosta střílel jen doprostřed
     
    20
    Západočeši se zatím nemohou dostat do herní pohody. Domácí jsou o mnoho pohyblivější a působí iniciativnějším dojmem. Stejný obrázek je k vidění i v těchto momentech.
     
    21
    Teď už však Plzeň zahrozila. Po pěkné akci centroval uvnitř vápna před branku Jan Kopic a jen skvělý zákrok Davida Lischky poslal míč na rohový kop. Z něj už nic nebylo.
     
    22
    Před domácí klecí bylo opět poměrně živo, Luděk Pernica nastřelil jen zelenobílý blok. Zanedlouho si na polovině hřiště vysloužil první žlutý kartonek David Limberský (PLZ).
     
    23
    Jakub Považanec ve středu pole přerušil hostující kombinaci a Jablonec se tedy vydává do protiakce. Zatím ji táhne po pravém křídle aktivní Lukáš Masopust.
     
    24
    Matúš Kozáčik si po několika minutách znovu sáhl na míč, ale nejednalo se o nic složitého. Centr Matěje Hanouska mu totiž přistál přímo do rukavic, načež posílá brankář míč kupředu.
     
    25
    Lukáš Masopust se z rohu pokutového území nebál vystřelit, a zřejmě to bylo dobré řešení. Škoda pro Jablonecké, že jeho pokus skončil přibližně metr nad horní tyčí.
    25. Masopust střílel na bližší tyč, ale nepřesně
     
    26
    A další střela Severočechů, nyní v podání Tomáše Holeše. Nešťastník ze zápasu s Rennes si mohl udobřit fanoušky pokusem zpoza vápna, ale nepotkal se s razancí. Nic obtížného pro Kozáčika.
     
    27
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ale nyní už to zelenobílým vyšlo a zcela zaslouženě se ujímají vedení! Jan Chramosta se na levém křídle dobře vyhl ofsajdové pasti a nacentroval na malé vápno. Tam se v souboji s jedním ze stoperů prosadil MICHAL TRÁVNÍK, jehož hlavička se jemně otřela o tyčku a skončila za čárou! Oba účastníci akce si tedy tak trošku prohodili zažité role.
    27. Michal TRÁVNÍK - 1:0
     
    29
    Viktoria se po obdržené brance nabudila k náporu a obléhala domácí pokutové území. Jablonec zatím brání velmi dobře a především Jan Kopic nedostává mnoho prostoru.
     
    30
    Centr Tomáše Hořavy neomylně přečetl Tomáš Hübschman a rozehrál míč dále. Domácí se nicméně nedostali přes půlicí čáru a opět je tak čekají defenzivní povinnosti.
     
    31
    David Limberský překvapil všechny, když se zničeho nic objevil na malém vápně. Zakončit ale nedokázal, stejně jako Roman Hubník po následném rohovém kopu z levé strany.
     
    32
    David Limberský ve vzdušném souboji před střídačkami drcl do Lukáše Masopusta, což zapříčinilo pád druhého jmenovaného. Rozhodčí Franěk k hostující nelibosti píská faul.
     
    33
    Vladimir Jovović předvedl svůj typický průnik po levé straně a několika naznačeními oklamal Řezníka. Následná střela už ale přišla v pádu a Kozáčika ani zdaleka neohrozila.
     
    34
    Luděk Pernica se snažil nastartovat Jana Kovaříka dlouhou přihrávkou na levou stranu. U míče byl však jako první Tomáš Holeš a v klidu jej nechal doskákat do zámezí.
     
    35
    Daniel Kolář (PLZ) si vyšlápl na Tomáše Hübschmana a vidí druhou plzeňskou žlutou kartu. Přímý kop rozehrál Michal Trávník, jehož centr byl prodloužen přesně do rukavic gólmana.
     
    36
    Jablonečtí fotbalisté se nyní nikam neženou a poměrně pohledně kombinují na útočné polovině. Míč se nakonec odrazil k trenérovi Radovi, jenž pobavil diváky technickou finesou.
     
    37
    Vladimir Jovović si za podpory od domácích fanoušků našlápl ke sprintu po levém křídle. Ještě si chtěl obhodit Radima Řezníka, nicméně ten už skluzem zasáhl naprosto přesně.
     
    38
    Matěj Hanousek si několikrát vyměnil přihrávku s Michalem Trávníkem. Druhý jmenovaný nakonec vrátil míč nepřesně a Hanousek jej už odehrál v prostoru mimo hrací plochu, jehož si všiml pozorný pomezní.
     
    39
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to byla senzace, jablonečtí příznivci jsou naprosto u vytržení! Lukáš Masopust zvedl hlavu a pěkně nabil MICHALU TRÁVNÍKOVI. Ten si naběhl za pokutové území a z nějakých dvaceti metrů pálil z voleje. Nádherná rána se snesla přesně do vzdálenějšího horního rohu, a ačkoliv si Kozáčik na míč možná trošku sáhl, neměl šanci zakročit. 2:0!
    39. Michal TRÁVNÍK - 2:0
     
    40
    David Limberský si při průniku do pokutového území lehce postrčil míč rukou. Rozhodčí tuto hru klasifikoval jako nedovolenou, a i když se to Limberskému příliš nelíbilo, musel rozhodnutí akceptovat.
     
    42
    Viktoriáni se, stejně, jako když inkasovali poprvé, snaží zareagovat zvýšením aktivity. Obrana Severočechů ovšem prozatím funguje na jedničku a k ničemu favorita zápasu nepouští.
     
    43
    Nyní si domácí pomohli lehčím útočným faulem a červenomodří rozehrávají z vlastní defenzivní poloviny hřiště. Jejich snaha nicméně vyústila v naprosto stejné provinění.
     
    44
    Zatímco se na stadion začíná snášet mrholení, kombinuje Jablonec okolo půlicí čáry. Nakonec se rozhodli hru vrátit až k vlastní brance, po další době se tak dostane do lehčí akce také Vlastimil Hrubý, který se tak alepoň trošku zahřeje.
     
    45
    Vladimir Jovović využil volného prostoru za pokutovým územím, obtočil se okolo svého strážce a vystřelil. Ačkoliv se nejednalo o nikterak razantní zakončení, Matúš Kozáčik vůbec nereagoval a pouze sledoval, jak balon proskákal těsně vedle tyčky!
    45. Jovovičova střela zaplavala těsně vedle levé tyče
     
    45+1
    Severočeši už se snaží první půli hlavně v poklidu dohrát na ofenzivní polovině hřiště. Viktoria se ale k míči dostala a David Limberský vybojoval ještě jeden rohový kop z levé strany!
     
    45+2
    Ten si vzal na starost Jan Kovařík, jenž centroval tradičně levačkou. Nebyl to špatný míč, nicméně nejvýše se dostal Jakub Považanec, jehož obranný zákrok ukončuje první poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi prvních pětačtyřicet minut a hrálo se jen a pouze podle zelenobílých not! Jablonec obhájce titulu nečekaně jasně přehrává a zaslouženě tak vede 2:0. Utkání má prozatím jediného střelce, a tím je Michal Trávník. Opora zálohy domácího celku skórovala ve dvou diametrálně odlišných situacích. Nejprve se prosadila hlavou v souboji na malém vápně, načež zvýšila parádní ranou bez přípravy. Uvidíme, zda se Viktoria zmátoří, statistika střel hovoří výmluvně.

    Střely v 1. poločase:
    Jablonec 13:1 Plzeň.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Daniel Kolář, přichází Aleš Čermák.
     
    46
    Trenér Vrba podle očekávání sáhl hned o pauze ke střídání. Nyní už zápas pokračuje, výkopu se chopil Jablonec, avšak příliš dlouho si míč na kopačkách neudržel.
     
    47
    Vladimir Jovović si udržel na zádech napadajícího Řezníka a vrátil balon dozadu. Domácí jej poté znovu pouze odevzdali Viktorii, která se tak pomalu přibližuje k jejich brance.
     
    48
    Luděk Pernica dobře zabojoval a Jan Kopic tak mohl zpoza vápna centrovat před Hrubého. Svoji pobídku však trošku přetáhl a vše hlavou vyřešil dobře dobře pozičně postavený Lischka.
     
    49
    Severočeši mohli dost možná rozhodnout! Hosté totálně propadli a Lukáš Masopust mířil do rozevřené obrany. Zdálo se, že už balon táhl příliš dlouho, nicméně pěkně posunul na Chramostu, jenž nabízel zakončení do prázdné klece Jovovićovi. Tomu ale chyběl krok!
    49. Nebezpečný protiútok domácích, Jovovič promáchl centr
     
    50
    Jablonečtí hrají s chutí. Nyní obrana Viktorie nezachytila Jana Chramostu, který se dostal s míčem až za velké vápno, odkud mu k domácí smůle zakončení úplně nesedlo.
     
    51
    Na hrací ploše zůstává ležet David Hovorka. Obránce Jablonce se drží za hlavu a na hřiště už spěchají zdravotníci. Uvidíme, o jak závažný problém se bude jednat.
     
    52
    Hovorka byl zřejmě jen otřesen, už je totiž zpátky na nohou a pokračuje ve hře. Teď si řekl o míč Vlastimilu Hrubému, který obdržel malou domů od Tomáše Holeše.
     
    53
    David Limberský mohl centrovat do pokutového území, kde měl patřičnou podporu. Místo toho ale pouze předal Hořavovi, jehož snaha už v pranic nebezpečného nevykrystalizovala.
     
    54
    Roman Hubník se vehementně hlásil o rohový kop, nicméně sudí usoudil, že to byl právě on, kdo se dotkl míče při jeho cestě do zámezí jako poslední. Vlastimil Hrubý tedy může vykopávat od své brány.
     
    55
    Vladimir Jovović odcestoval s míčem na kopačce hluboko na svoji obrannou polovinu, načež velice pěkně rozvinul akci, v jejímž finále nechybělo mnoho, aby se Michal Trávník dostal k centru Chramosty.
     
    56
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Michal Trávník s Janem Chramostou si dnešní zápas naprosto podmaňují. Následný rohový kop totiž velmi dobře zahrál právě Trávník. Míč se s lehkou tečí dostal přesně na hlavu JANA CHRAMOSTY, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Matúše Kozáčika. Je to už 3:0!
    56. Jan CHRAMOSTA - 3:0
     
    58
    Domácí fanoušci si nyní už dokonce směle přejí bůra. Na míči se nicméně momentálně nachází Plzeň, ale dojmem, že by byla schopna s výsledkem ještě něco udělat, zrovna nepůsobí.
     
    59
    Viktoriáni si vybojovali rohový kop z levé strany. Ten zahrál Patrik Hrošovský a své místo si velmi dobře našel Vlastimil Hrubý, jehož pěsti zařídily odklizení míče z šestnáctky.
     
    60
    Jan Kopic si míč pokrýval ve středu pole nedostatečně a zaskočil jej rychle přistoupivší Matěj Hanousek. Severočeši tedy odložili další ofenzivní snahu svého soupeře.
     
    61
    Dnešní utkání sleduje 2 782 diváků.
     
    62
    Jablonečtí se vůbec nikam neženou a několik desítek sekund v kuse kombinovali před svoji vlastní klecí. To stejné můžeme nyní vidět na druhé straně v podání hostujícího mužstva.
     
    63
    David Lischka rozjíždí z hloubi své obranné poloviny další pozvolnou akci zelenobílých. Ti si po zemi předávají míč z kopačky na kopačku a v těchto chvílích si zápas skutečně užívají.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Tomáš Chorý.
     
    64
    A mohli jsme vidět další gól v síti úřadujícího mistra! Vladimir Jovović si počkal na Lukáše Masopusta a vybídl jej ke sprintu do šestnáctky. To přesně domácí záložník udělal a ranou po zemi vyprášil Kozáčikovy připravené rukavice.
    64. Po Jovovičově průniku pálil Masopust, Kozáčik byl pozorný
     
    66
    Tribuny tleskají, jablonečtí fotbalisté jsou pány pažitu. Nyní se tak trošku ve stylu Barcelony po zemi prokombinovali až do pokutového území. Škoda pro ně, že přihrávka Trávníka na Hanouska už byla kapánek delší.
     
    67
    Viktoria vůbec poprvé v utkání vážnějí zahrozila! Jan Kovařík pěknou přihrávkou našel za penaltovým puntíkem nehlídaného Chorého. Ten se ovšem musel při střele trošku zaklonit a mířil pouze doprostřed.
    67. První vážnější akce Viktorie, střílel Chorý
     
    68
    Západočeši v těchto chvílích jemně stupňují aktivitu. O to se stará mimo jiné David Limberský, po jehož dobré práci přilétl do vápna centr, se kterým si poradil David Lischka.
     
    69
    Odkop Vladimira Jovoviće skončil mezi diváky na tribuně. Hosté tedy budou mít k dispozici autové vhazování. Plzeň musí nezbytně přidat, stále totiž ztrácí rozdílem třídy.
     
    70
    Michal Trávník pěknou narážečkou s Hanouskem vyšachoval hned trojlístek soupeřů, nicméně pomezní rozhodčí usoudil, že už míč těsně opustil hrací plochu, což se divákům úplně nezdá.
     
    71
    Po pěkné kolmici za obranu to zavánělo samostatným únikem Jana Chramosty, útočník Jablonce ovšem na balon jen těsně nedosáhl! Viktoria si tedy může oddychnout.
     
    72
    Vladimir Jovović si vysloužil potlesk na otevřené scéně. U obranného rohového praporku totiž zkrotil skákavý míč, a ještě jej o Michaela Krmenčíka odrazil do zámezí. Čeká nás výkop Vlastimila Hrubého.
     
    73
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Vojtěch Kubista.
     
    74
    Vojtěch Kubista ihned po vstupu na zelený pažit okusil tvrdost kolíků na kopačkách Jana Kopice. Ten za svůj počin vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    75
    Radim Řezník se akrobaticky snažil zasáhnout centrovaný míč, leč hostům se dnes zkrátka nedaří. Pouze tak hlavou trkl balon k Michalu Trávníkovi, jenž svůj tým osvobodil z pod menšího tlaku.
     
    76
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    77
    Čerstvě příchozí Ubong Moses Ekpai okamžitě naháněl s míčem postupujícího Michala Trávníka. Domácí ale balon udrželi a fanoušci pokřikem odměňují každou jejich přihrávku.
     
    78
    Zelenobílí už dobrou minutu v kuse neumožnili soupeři kontakt s míčem. Už to vypadalo na docela zajímavou situaci, leč Jan Chramosta byl na pravém křídle nachytán v těsném ofsajdu.
     
    79
    Jablonečtí nadále s velkou chutí kombinují. Plzeň působí už naprosto rezignovaným dojmem a ani Severočechy nikterak neobtěžuje. Ti suverénně vedou zápas k vítěznému konci.
     
    80
    Michal Trávník se stal obětí nedovoleného zákroku přibližně na polovině hřiště. Domácí rozehráli standardní situaci nakrátko a jejich přihrávky už míří spíše zpátečním směrem. Jablonečtí už nikam nespěchají.
     
    81
    Centr Jana Kovaříka byl sražen na rohový kop. Toho se na levé straně ujal Hrošovský, jenž vybídl k centru Limberského. Těžký souboj s Chorým posléze úspěšně zvládl brankář Vlastimil Hrubý.
     
    82
    Matúš Kozáčik si nyní dobře vystoupil ze svého pokutového území, aby zabránil Janu Chramostovi v šanci dostat se k míči. To byla také poslední akce, do které se dnes jedna z hvězd utkání dostala.
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    84
    Michal Trávník posunul míč ze středu na pravou stranu, kde se nacházel Vladimir Jovović. Ten se snažil obejít Davida Limberského, ale ten mu čistě nastavil tělo a nepustil Černohorce dál.
     
    85
    Vlastimil Hrubý uvedl míč do hry dlouhým nákopem z vlastního pokutového území. Našel si jej Luděk Pernica, po jehož dobré práci se snažil prosadit Krmenčík. Ten ovšem vůbec nemá svůj den, Hanousek jej opět v klidu ustrážil.
     
    86
    David Limberský je dnes zřejmě nejaktivnějším Viktoriánem, a nyní získal pro své barvy další rohový kop z levé strany. Centr Hrošovského prodlužoval Hubník, poslední slovo měl však opět Vlastimil Hrubý.
     
    87
    Před domácí brankou to vypadá na velice nepříjemnou situaci. Dvojice hráčů se totiž srazila hlavami, těžko odhadovat, o koho se přesně jedná. Na místo spěchají zdravotníci.
     
    88
    Na hřišti stále zůstává ležet jeden z plzeňských fotbalistů, nevypadá to úplně dobře. Na hrací plochu už dokonce míří také nosítka. Zřejmě se bude vydatně nastavovat.
    88. Nepříjemná srážka hlav, Hubník je těžce otřesen
     
    90
    Opět se hraje. Plzeň bude muset utkání dokončit v oslabení, Pavel Vrba už totiž vyčerpal všechny možnosti střídání. Viktoriáni kombinují na vlastní obranné polovině a pomalu postupují vpřed.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
     
    90+2
    Druhý poločas je nastaven o šest minut! Potlesk na otevřené scéně si před chvilkou zaslouženě užil také střídající Vladimir Jovović. Zápas se už pouze dohrává, nikdo už nikam nespěchá.
     
    90+3
    Jablonečtí ještě vybojovali rohový kop, hlavička Vojtěcha Kubisty totiž byla přizvednuta nad horní tyč. Roh rozehráli domácí dozadu a šetří čas poblíž půlicí čáry.
     
    90+4
    Jablonečtí příznivci potleskem odměňují své oblíbence za předvedený výkon. Matúš Kozáčik posílá dlouhý nákop na útočnou polovinu, Michael Krmenčík se ale nacházel v postavení mimo hru.
     
    90+5
    Davis Ikaunieks se rozběhl pro dlouhou přihrávku od Davida Hovorky, nicméně k míči se přes dobře postaveného Radima Řezníka nedostal. Plzeň se ještě dostává kupředu, už toho však nemá šanci mnoho stihnout.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se naprosto zaslouženě stává tým FK Jablonec! Zelenobílí obhájce titulu zcela přejeli ve všech ohledech. Základ ke třem bodům položili především v první půli, nicméně i druhých pětačtyřicet minut odehráli velmi zdařile a díky hlavičce Jana Chramosty, jenž zvýšil na finálních 3:0, bylo definitvně jasno. Právě Chramosta a Trávník byli hlavními tahouny domácí ofenzivy. Viktoriáni na druhé straně prakticky nezahrozili, nejnebezpečnější situací byla střela Chorého doprostřed klece. Severočeské obraně se navíc podařilo doslova vymazat ze hřiště Michaela Krmenčíka. Výběr trenéra Vrby tak podruhé v sezóně padl, a opět naprosto jednoznačně.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:8.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, z mrazivého Jablonce se s vámi loučím. Přeji příjemně prožitý večer a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (20:02:41)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 27. Trávník (Chramosta), 39. Trávník (Masopust), 56. Chramosta (Trávník)

    Karty:   22. Limberský (PLZ), 35. D. Kolář (PLZ), 74. J. Kopic (PLZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:8. Fauly: 6:19.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Považanec (73. V. Kubista), Jovović (90+2. R. Acosta) – Chramosta (83. D. Ikaunieks).
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Pleštil.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, R. Hubník (C), Limberský – Hořava (64. Chorý), Hrošovský – J. Kopic (76. Ekpai), D. Kolář (46. Al. Čermák), J. Kovařík – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – M. Havel, Ekpai, Al. Čermák, Hejda, Chorý, M. Petržela.

    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Frimmel.

    Diváci: 2 872
    thejrc.org