Sparta – Mountfield HK 1:2 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Mountfield HK
Úterý 25.09.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemný úterní večer! Od 18:30 budeme sledovat extraligovou předehrávku 27. kola mezi Spartou a Mountfieldem HK, ve které budou oba týmy usilovat o prodloužení vítězné série.
     
    Repríza prvního kola, bude opět slavit Sparta?

    Ačkoliv obě mužstva čeká teprve páté utkání nového ročníku, narazí na sebe už podruhé! Sparta totiž přivítala Východočechy už v prvním kole, v němž Mountfield HK domácí tým výrazně přestřílel.

    Všech 45 střeleckých pokusů pochytal brankář Matěj Machovský, zatímco svěřenci německého trenéra Uweho Kruppa proměnili čtyři z celkových 27 střel a do nového ročníku vstoupili vítězstvím 4:0.
     
    Spartu táhne obránce, brankář Machovský září

    Pražský celek chce dát zapomenout na zpackaný předešlý ročník a se vstupem do nové sezony může být výsledkově spokojený. Ze čtyř zápasů si připsal tři vítězství, když po výhře nad Mountfieldem (4:0) padl ve Vítkovicích (2:3), ale následně vyhrál v Plzni (2:1p) a naposledy proti Pardubicím (4:1).

    Základním kamenem úspěchu je brankář Matěj Machovský, který je alespoň prozatím spolehlivou jedničkou. Jméno tahouna Sparty je však překvapivé – je jím obránce Jan Košťálek.

    Mladý zadák, jenž strávil posledních šest let v zámoří, sestřelil vítěznou trefou indiány i Dynamo a s pěti kanadskými body je lídrem týmového bodování.

     
    Mountfield válí, připíše si čtvrtou výhru v řadě?

    Letní obměnu nemá za sebou jen Sparta, ale také Východočeši. Ti omladili kádr, jehož úkolem je vyhrát titul do pěti let. Na výsledcích Mountfieldu se však výrazný počet změn vůbec neprojevuje. Svěřenci Tomáše Martince po porážce na Spartě zabrali, zdolali Chomutov (3:2), uspěli ve Zlíně (2:1) a naposledy doma smetli Olomouc (4:1).

    Parádní výkony předvádí mladý útočník Patrik Miškář i zkušenější Jan Berger, kteří mají na kontě shodně gól a tři asistence. Východočeši se navíc spoléhají na stabilní brankářskou dvojici. Američan Brandon Maxwell (93,75 %) i jeho parťák Jaroslav Pavelka (89,36 %) nastoupili do dvou zápasů.

    Výraznou posilou je také navrátilec Radek Smoleňák, který se s Mountfieldem dohodl na smlouvě s dodatkem, že v případě zajímavé zahraniční nabídky může odejít.
    Matěj Machovský předvádí v brance pražské Sparty spolehlivé výkony. Dovede svůj tým k dalšímu vítězství?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský – Gregorc, Piskáček (A), Košťálek, T. Pavelka, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák – Černoch, Sill, Smejkal – Kudrna, Klimek, Buchtele – Jarůšek, P. Vrána (C), Říčka – Beran, Pšenička, Rousek.

    Mountfield HK: Maxwell – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – M. Chalupa, Koukal (C), Smoleňák – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Vopelka, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Kis, Rampír.
     
    Oba týmy už jsou připraveny. Utkání za pár vteřin začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Sparta vyhrála úvodní vhazování, ale Mountfield se dobrým napadáním dostal k puku. O něj však vzápětí přišel a sparťané se vydali do protiútoku. Akce dvou na jednoho skončila nepřesnou přihrávkou a následná střela z pravého kruhu mířila vedle pravé tyčky.
     
    01:03
    Východočeši mohli odpovědět svým prvním útokem, jenže jejich snaha žádné ohrožení Matěje Machovského nepřinesla. Hra se vzápětí přestěhovala znovu na hostující polovinu hřiště, když zpoza modré čáry střílel Richard Jarůšek, ale trefil jen pravý beton Brandona Maxwella.
     
    01:18
    Nahozený kotouč Mountfieldu končí za brankou Matěje Machovského, což znamená jediné – zakázané uvolnění.
     
    01:55
    Úvodní dvě minuty jsou z obou stran spíše rozkoukáním. Hradci Králové se nedaří zahrozit a opatrně začíná i Sparta.
     
    02:48
    Tentokrát už kombinace Východočechů přinesla střelecký pokus, když Sebastien Piché pálil od modré čáry, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Na druhé straně se prodíral Jan Buchtele, ale proti přesile soupeře neuspěl.
     
    02:48
    Krátce nato musel Matěj Machovský likvidovat střelu z mezikruží a jeho parťák z útoku fauloval. Jan Buchtele (SPA) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    04:11
    Východočeši jsou pochopitelně na puku, ale jejich první přesilové hře v utkání schází tempo. Kombinace Mountfieldu je zatím příliš pomalá. Hlavní však je, že stále trvá.
     
    04:32
    Mountfield si zatím vyprodukoval jen střelu od modré čáry, kterou Matěj Machovský bezpečně viděl a zdá se, že Sparta toto oslabení ustojí.
     
    05:06
    Opravdu je tomu tak a Jan Buchtele se ještě snažil z trestné lavice dohnat kotouč, jenže bohužel pro domácí marně. Při následné akci Mountfieldu musel zasahovat Matěj Machovský, který ukryl puk do své náruče.
     
    05:29
    Na druhé straně zasáhl stejným způsobem Brandon Maxwell, kterého jeden z napadajících útočníků pokropil sněhovou sprchou. Obránci mu následně vyčinili, ale k žádné velké potyčce nedošlo.
     
    06:03
    Sparta se osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění. Nutno říci, že v úvodních minutách nesledujeme žádnou hokejovou hitparádu.
     
    06:36
    Do střelecké pozice se tlačil Andrej Kudrna, který si připravil puk mezi kruhy, jenže kotouč mu při obstřelení obránce sjel z hole.
     
    06:48
    Východočeši zakončil akci lehkou střelou do lapačky Matěje Machovského, kterého ještě dohrál Radek Smoleňák. To se nelíbilo Jérémie Blainovi, jenž mu uštědřil ránu, ale pak došlo jen na slovní potyčku.
     
    07:01
    Po komerční přestávce pokračujeme v obranném pásmu Sparty, v jehož středu se dostal ke střele Tomáš Vincour a proti jeho pokusu zasáhl Matěj Machovský levým betonem.
     
    07:32
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, přesto šance nepřicházejí. Na ledě je vidět spousta nepřesností a ztrát kotouče.
     
    07:47
    To se však může změnit v nejbližších dvou minutách. Obránce Petr Zámorský (HKM) si v souboji se soupeřem pomohl nedovoleným zákrokem a trestem za podrážení dává Spartě první přesilovou hru.
     
    08:20
    Základní kámen byl položen, když Sparta vyhrála vhazování a od modré čáry střílel mimo Jan Košťálek. Vzápětí se ale Hradec Králové osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    09:00
    Pražanům se od zmíněného momentu nepodařilo vybojovat útočné pásmo zpět a navíc se museli bránit, protože se do zakončení prodral i přes přesilu soupeřů Patrik Miškář, ale svou střelou neuspěl.
     
    09:39
    V závěru přesilové hry se ocitl před brankou Jiří Smejkal, kterému však klička nevyšla a Brandon Maxwell slavil úspěch.
     
    09:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    O deset vteřin později už je vzájemný souboj vyrovnán! Petr Vrána nabil Tomáši Pavelkovi, který pálil za branku. Od mantinelu se puk odrazil zpátky na levý kruh, odkud to domácí obránce zkoušel podruhé a Brandon Maxwell levým betonem zasáhl. Puk se ovšem odrazil na hůl zcela volného JIŘÍHO SMEJKALA, a ten už usměrnil kotouč do odkryté klece – 1:0! Asistence: Tomáš Pavelka, Jan Košťálek.
    09:49 Jiří SMEJKAL - 1:0
     
    10:43
    Uvidíme, co vstřelená branka udělá s průběhem první třetiny a celého zápasu. Aktuálně jsou na kotouči hosté, kteří musí dohánět ztrátu.
     
    11:24
    Útočná akce Mountfieldu HK končí hvizdem sudího. Východočeši se dostali do útočného pásma, kde jejich kombinaci zablokoval jeden z bránících hráčů a poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    11:44
    Sparta krátce po vhazování vyrazila do útoku. Domácí dokázali vybojovat útočné pásmo, kde se dostali do zakončení, ale Brandon Maxwell si se střelou z kruhu poradil.
     
    11:44
    Když Brandon Maxwell kotouč přikryl, zazněl hvizd. Ne jen kvůli zákroku amerického brankáře, ale také proto, že o chvíli dříve si Patrik Miškář (HKM) pomohl háčkem a Sparta si zahraje druhou přesilovku.
     
    12:44
    Máme za sebou první minutu, která se odehrála převážně ve středním pásmu, a když už se Sparta dostala ke střele, pálila mimo.
     
    13:14
    Další střelecký pokus z levé strany orazítkoval pouze mantinel za brankou a Mountfield HK se následně dvakrát osvobodil.
     
    13:34
    Pražané se v závěru druhé početní převahy usadili v útočném pásmu, kde pálil od modré Petr Kalina a jeho přízemní střelu zkoušel usměrnit ještě clonící Lukáš Klimek – neúspěšně.
     
    14:17
    Hradec Králové hraje v plném počtu a od pravého mantinelu pálil Radek Smoleňák, jehož pokus Matěj Machovský pohlídal a poslal Spartu do útoku.
     
    14:33
    Útočná akce domácích úspěch neslavila, dokonce se museli rychle bránit. K zajímavé střele od modré čáry se dostal Petr Zámorský, jehož tvrdá střela zaplula do připravené náruče Matěje Machovského. Komerční přestávka.
     
    14:49
    Po vhazování pokračuje hra v obranném pásmu Sparty, která se však zvládá bránit a nepouští soupeře k nebezpečné střele.
     
    15:38
    Sparta byla na vhazování opět úspěšná, ale v útočném pásmu se příliš dlouho neohřála. I přesto, že se do něj několikrát dostala znovu, brankáře Brandona Maxwella neohrozila.
     
    16:36
    Domácí útočník Andrej Kudrna je v úvodu sezony střelecky při chuti, ale tentokrát si další zářez nepřipsal. Jeho pokus z levé strany útočného pásma proletěl těsně nad ramenem Brandona Maxwella.
     
    17:03
    Na druhé straně zkoušel střílet Petr Koukal, jehož střelu zablokoval jeden z domácích obránců a puk pouze doskákal do náručí Matěje Machovského.
     
    17:32
    Na ledě se poprvé v utkání přiostřilo. Matěj Machovský vychytal šanci Východočechů, ale Radovan Pavlík dohrál akci, což se nelíbilo Jiřímu Černochovi a před brankou Sparty došlo ke strkanici. Rozhodčí však vylučovat nebudou.
     
    18:03
    Útočná akce hostů pokračuje v jejich útočném pásmu, jenže sparťanská defenziva dobře blokuje střely, a když už se Královehradečtí dostanou do zakončení, Matěj Machovský je připravený.
     
    18:53
    Sparta se pokoušela uspět nahozeným kotoučem, o který se oba týmy přetahovaly v rohu obranného pásma Mountfieldu. Z úspěchu se nakonec radovali hosté a vyráží do útoku...
     
    19:33
    Tomáš Vincour měl zajímavou myšlenku, když zpoza branky hledal mezi kruhy Lukáše Cingela, kterému zablokoval hokejku bránící hráč Sparty. Její bývalý útočník se tak ke střele nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou prvních dvacet minut zápasu, který žádnou oslnivou podívanou rozhodně nenabídl. Žádnou velkou šanci jsme neviděli, přesto se stav měnil, když krátce po vypršení první přesilové hry trefil odkrytou branku Jiří Smejkal a poslal Spartu do vedení.

    Žádný velký rozruch už ale nepřišel. Když už se oba týmy dostaly do zakončení, domácí Matěj Machovský i hostující Brandon Maxwell byli pozorní. Oba brankáři dnes působí jistě, a pokud oba týmy tlačí někde pata, tak rozhodně v ofenzivě.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Úvodní střelecký pokus prostřední části si vypracovala Sparta, když jeden z hostujících obránců vedle své branky špatně rozehrál a Jiří Smejkal pobídl Jana Piskáčka, jehož střelu od modré čáry Brandon Maxwell vyrazil.
     
    21:28
    Otěže v posledních desítkách vteřin přebral Hradec Králové, který se dostal až do útočného pásma, jenže bez střeleckého efektu. Věšet hlavy však nemusí, alespoň donutil Spartu vyhodit zakázaným uvolněním.
     
    21:50
    Krátce po vhazování se sparťané osvobodili, ale Východočeši se do útočného pásma rychle vrátili a dokonce střelou z pravého kruhu prověřili pozornost Matěje Machovského.
     
    22:36
    Parta Tomáše Martince se prodrala do útoku, ale pásmo vybojovala jen za cenu úmyslného ofsajdu, což přesouvá hru před branku Mountfieldu. Kapitán Petr Koukal si před vhazováním ještě celou situaci vysvětloval s rozhodčím a bez větších emocí jeho rozhodnutí přijal.
     
    23:05
    Zkušený reprezentant vzápětí odpověděl vyhraným vhazováním, po němž se jeho tým dostal do útoku a Radek Smoleňák potvrdil, proč je ceněným zbožím. Nejprve donutil střelou z levého kruhu Matěje Machovského zasáhnout a následně ho dohrál, takže vznikla další menší strkanice s Janem Piskáčkem.
     
    24:00
    Uběhnutá minuta se odehrávala převážně na polovině Sparty, leč bez vážnější šance Východočechů.
     
    24:13
    Ti však mají zajímavou příležitost odpovědět. V rohu kluziště si počínal nedovoleně Blaž Gregorc (SPA), když poslal k ledu zakončujícího soupeře a dostal menší trest za hákování – přesilová hra pro Hradec Králové.
     
    24:34
    Mountfield okamžitě zahrozil, když si Petr Zámorský najel na pravý kruh. Obránce Východočechů dostal kotouč a střelou prověřil Matěje Machovského. Do branky se okamžitě tlačili jeho spoluhráči, není překvapením, že jedním z nich byl Radek Smoleňák, ale puk už z výstroje domácího brankáře nevyšťourali.
     
    25:12
    Mountfield se následně pokoušel usadit v útočném pásmu a vytvořit si tlak, jenže se mu to nepodařilo a Sparta se zatím úspěšně brání.
     
    25:51
    Tentokrát už se hosté v útočném pásmu usadili a zahrozili! Oskars Cibulskis dostal nabito na levém kruhu, odkud vyslal jedovatou střelu a sparťané měli velké štěstí, že Lukáš Cingel před odkrytou brankou odražený kotouč minul.
     
    26:10
    O chvíli později už musel Matěj Machovský puk přikrýt, protože střela z pravé strany byla nebezpečná.
     
    26:25
    Opět dochází k přerušení hry a další komerční přestávce, po které se bude vhazovat po levici Brandona Maxwella.
     
    26:38
    Sparta sice vyhrála vhazování a Petr Vrána našel na modré čáře Tomáše Dvořáka, ale ten našel svou přihrávkou jen Lukáše Vopelku a útočná kombinace domácích tím skončila.
     
    28:03
    Oba týmy se v posledních desítkách vteřin dostaly několikrát ke kotouči, ale pokaždé jejich snahu zastavila nepřesná rozehrávka, či kombinace. Na kotouči jsou aktuálně hráči Mountfieldu.
     
    28:40
    Východočeši se po nahození kotouče usadili v útočném pásmu, kde zakombinovali a do zajímavé pozice se dostal Matěj Chalupa, který se dostal u tyčky ke kotouči. Útočník hostů mířil nahoru, ale na připraveného Matěje Machovského si nepřišel.
     
    29:35
    Poslední minuty patří Hradci Králové, který drží kotouč a snaží se najít cestu do obranného pásma Sparty. Ta v tomto úseku zápasu spíše vyhazuje kotouče a hlídá své území.
     
    30:31
    Rozhodčí přerušil hru poté, co si na červené čáře vyšlápl na jednoho ze soupeřů Jan PIskáček (SPA) a tvrdým zásahem ho poslal k ledu, za což dostává dvě minuty za podrážení. To se však nelíbilo domácím fanouškům, kteří verdikt sudího "ocenili" pískotem.
     
    31:07
    První nebezpečnou akci si vytvořila kuriózně Sparty, jmenovitě Jan Košťálek, který z pravého kruhu pálil těsně vedle tyčky.
     
    31:33
    Sparta se následně musela bránit kombinaci Východočechů, kteří však ztratili kotouč a Jiří Černoch ujel do přečíslení dvou na jednoho. Na jeho konci našel parťáka Jana Košťálka, jehož střelu zablokoval vracející se Petr Zámorský.
     
    32:06
    Na druhé straně hosté tentokrát nic nevymýšleli, po nahození kotouče rozehráli okamžitě na modrou čáru a dělovku Petra Zámorského musel Matěj Machovský pokrýt, za což si vyslechl potlesk tribun.
     
    32:55
    Zdá se, že máme zákrok večera! Sparta ujela do zajímavé šance, když se dostala až do zakončení a jeden z domácích hráčů na zadní tyči dorážel kotouč do odkryté klece. V tom se puku postavil do cesty Brandon Maxwell, který perfektním přesunem a pravým betonem zabránil gólu!
     
    33:06
    Obě mužstva si dopřála trošku odpočinku při komerční přestávce, po které si připsal první střelu Mislav Rosandič. Obránce Východočechů zamíchal s kotoučem na hranici pravého kruhu, jenže jeho střele chyběla potřebná razance a zejména přesnost.
     
    34:15
    Tentokrát pálil od pravého mantinelu jeden z jeho spoluhráčů, jehož pokus zablokovala hokejka bránícího sparťana. Matěj Machovský tak za přispění svých parťáků z obrany nadále hájí čisté konto.
     
    35:03
    Malý souboj Andreje Kudrny a Brandona Maxwella pokračuje převahou amerického brankáře! Střet dvou účastníků olympijských her v Jižní Koreji vyhrál i podruhé, když slovenský útočník střílel z pravého kruhu pouze do jeho levého ramene.
     
    36:11
    Vyrovnanou pasáž hry přerušilo zakázané uvolnění hostujícího týmu. Hra se tak stěhuje před Brandona Maxwella a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    36:33
    Sparta dlouho bojovala o kotouč v útočném pásmu, kde se ho dokonce ujal Robert Říčka a za brankou se pokusil vytěžit šanci pro své spoluhráče. Obránci Mountfieldu mu však nedali prostor a dokázali hru dostat ven z obranného pásma.
     
    37:00
    Kotouč následně končí opět v lapačce Matěje Machovského, který zlikvidoval střelu od modré čáry.
     
    37:36
    Hradec Králové pokračuje v kombinaci na útočné polovině hřiště, kde se mu sice nedaří dostat Spartu pod zámek, ale je nebezpečný. Od modré střílel Petr Zámorský, jehož pokus trefil jen hlouček hráčů před brankou. Tlak hostů však pokračuje.
     
    38:22
    I tento problém defenziva Sparty zvládá a hra se stěhuje do středního pásma. Oba týmy střídají.
     
    39:01
    Do statistik se zapsal také lotyšský útočník Maris Bičevskis, který střílel do horní části branky, ale bohužel pro jeho tým bez úspěchu.
     
    39:26
    Na druhé straně ujela Sparta do přečíslení, které vedl Lukáš Klimek. Útočník domácích zamíchal s pukem a pokusil se ho poslat na najíždějícího Jana Buchteleho, jenže jeho pokus zastavila hokejka hostujícího hráče.
     
    39:26
    První jmenovaný sparťan však vybojoval alespoň faul, kterým se provinil Filip Pavlík (HKM), jenž si odpyká menší trest za hákování.
     
    39:49
    Arénou to pouze zahučelo! Mountfield se dostal ke kotouči a na útočné modré se po přihrávce natahoval jeden z jeho hráčů, ale naštěstí pro domácí puk nezachytil. Kdyby ano, mohl pelášit sám na Matěje Machovského.
     
    39:53
    No, to je zajímavé! Rozhodčí nachytali hosty při špatném střídání, což znamená, že Sparta si zahraje minutu a 32 vteřin přesilovou hru pěti proti třem. Ta se velmi pravděpodobně přenese do třetí třetiny, kterou na trestné lavici zahájí Lukáš Vopelka (HKM).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Končí druhá třetina, která byla rozhodně zajímavější, než byla ta první, přesto druhou branku zápasu nenabídla. K vidění však bylo několik šancí na obou stranách, ale Brandon Maxwell pokračuje v jistém výkonu, zatímco Matěj Machovský úspěšně hájí čisté konto.

    Klíčový moment zápasu může nabídnout už úvod třetího dějství, do kterého si Sparta přenese zkrácenou přesilovou hru v pěti proti třem. Ač je kratší, bude dost dlouhá, protože Východočeši v ní budou muset vydržet minutu a 26 vteřin.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Sparta se pochopitelně okamžitě vydala do útoku, jenže její úvodní nátlak Mountfield ustál a vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    40:54
    Sparta se opět vyhání z útočného pásma, ale tentokrát vlastní nepřesností.
     
    41:30
    Tentokrát si kotouč vyměnili snad všichni sparťané v útočném pásmu, až dostal nabito Jan Košťálek a Brandon Maxwell jeho pokus vyrazil. K dorážce se ještě dostal Robert Říčka, leč bez úspěchu.
     
    41:42
    Téměř totožná akce neslavila úspěch ani později a Brandon Maxwell pokryl kotouč. Východočeši tak jeden z klíčových momentů ustáli a už jim chybí pouze dvanáct vteřin do návratu Lukáše Vopelky.
     
    41:55
    Mountfield se osvobozuje a přes minutu a půl dlouhé oslabení ve třech zvládl bez výraznějších problémů. Uvidíme, jak tento úsek zamíchá s průběhem celého zápasu.
     
    42:19
    Krátce po vhazování v útočném pásmu pálil v útočném pásmu Zach Sill a jeho jedovatou střelu Brandon Maxwell raději podržel.
     
    42:40
    Sparta vyhrála vhazování, ale v útočném pásmu se nakonec neudržela a Mountfield se může vydat do útoku.
     
    43:37
    Východočeši zatlačili Spartu kolem její branky, až se k ní nesl zajímavý oblouček, při němž Matěj Machovský o kotouči zřejmě nevěděl a puk spadl těsně vedle jeho pravého betonu. Domácí obránci ho však uklidili do bezpečí.
     
    44:03
    Puk skončil mimo hrací plochu a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    44:42
    Mountfield pokračuje v mírném tlaku a těží z něho i nadále. Matěj Machovský si poradil i s lehkou střelou Oskarse Cibulskise z levého kruhu.
     
    45:10
    Na hranici toho pravého dostal kotouč Radek Smoleňák a tvrdou střelu poslal pouze nad levé rameno sparťanského brankáře.
     
    45:20
    Do zajímavého úniku se dostal Richard Jarůšek, který byl ovšem bráněn soupeřem a nestihl si připravit kotouč do ideální střelecké pozice. Domácí útočník se ho alespoň snažil zasunout backhandem, ale Brandon Maxwell pokryl kotouč lapačkou.
     
    45:38
    Na druhé straně si stejnou situaci zopakoval Radovan Pavlík, který byl Tomášem Dvořákem (SPA) podržen a obránce Sparty dostává menší trest.
     
    45:42
    A pozor na to! O pouhé čtyři vteřiny později si počínal u své branky nedovoleně Jan PIskáček (SPA) a posílá Spartu do tří hráčů!
     
    46:04
    Karty se obrací! Sparta svou příležitost nevyužila, na tahu je Hradec Králové, který má téměř celou přesilovku proti třem!
     
    46:30
    Sparta se dvakrát úspěšně ubránila, ale Východočeši opět kombinují v útočném pásmu.
     
    46:38
    Výborný Matěj Machovský drží čisté konto i nadále! Tentokrát musel zasahovat proti střele Petra Koukala a následně i proti zajímavé dorážce Radka Smoleňáka. Stav se však nemění.
     
    46:38
    Už došlo i na Radka Smoleňáka (HKM), který po zakončení švihl hokejkou přes beton Matěje Machovského a dostává menší trest za sekání. Přesilová hra Východočechů tak dostává trhlinu.
     
    47:27
    Brankář Sparty pokračuje ve fantastickém výkonu! Tentokrát musel Matěj Machovský natřikrát zasahovat, když podruhé dokonce vleže vyrazil kotouč vyrážečkou a následnou dorážku pokryl svým tělem. Velmi důležité zákroky sparťanského brankáře, který drží těsné vedení.
     
    48:37
    Oba týmy už jsou v plném počtu a stav zůstává stejný. Mountfield byl při přesilové hře nebezpečný, vytvořil si několik parádních šancí a jen díky svému brankáři Sparta nadále odolává.
     
    49:12
    Střela z levého kruhu v podání Jana Buchteleho gólové parametry neměla. Oba týmy se nadále střídají v držení kotouče a tempo zápasu povzbudilo i fanoušky na tribunách. Zdá se, že posledních deset minut bude ještě velmi zajímavých!
     
    50:27
    Východočeši pokračují v obléhání sparťanské branky. Ke střele se dostal Petr Zámorský, jehož pokus Matěj Machovský pokryl.
     
    50:59
    Lukáš Cingel dobře napadal rozehrávku Sparty, jejím zadákům nadělal plné ruce práce, přesto kotouč vybojovat nedokázal. Domácí mohou zaútočit.
     
    51:06
    Jejich útočný výpad skončil neúspěchem. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    52:11
    Východočeši se derou za vyrovnáním, ale když už se dostanou do zakončení, pálí pouze mimo tři tyče, nebo je na místě Matěj Machovský. Sparta naopak čeká na okénka v defenzivě soupeře.
     
    53:20
    Oba týmy se střídají v držení kotouče, ale ani jeden z nich se nedokázal protlačit do zakončení.
     
    53:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neprůstřelnost Matěje Machovského končí! A nutno říci, že je inkasovaná branka velkým šokem. Lukáš Cingel totiž vyhrál vhazování a vedle stojící TOMÁŠ VINCOUR na nic nečekal, poslal kotouč na branku a propálil sparťanského brankáře – 1:1! Asistence: Lukáš Cingel.
    53:23 Tomáš VINCOUR - 1:1
     
    54:46
    Uvidíme, co inkasovaná branka udělá se Spartou, a zda naopak nedodá čerstvou krev do žil hráčů Mountfieldu.
     
    55:24
    Nechybělo mnoho a mohlo to být 2:1 pro hosty! Do zajímavé pozice se dostal Mislav Rosandič, který pálil nad branku a o chvíli později neuspěl ani po přihrávce Juraje Bezúcha, po jehož pobídce mu ztečoval střelu jeden z bránících hráčů do ochranné sítě.
     
    56:25
    Do zajímavého závaru před brankou pálil Blaž Gregorc, ale jeho střela proletěla pouze vedle levé tyčky.
     
    57:01
    Jan Piskáček si vysloužil potlesk tribun, když v rohu obranného pásma dohrál Matěje Chalupu a následně založil útok Sparty. Bohužel pro domácí byl ovšem neúspěšný.
     
    57:45
    Útočnou akci Mountfieldu zastavil pro změnu ofsajd a následuje komerční přestávka, po které nás čekají závěrečné minuty zápasu.
     
    58:05
    Další útočný výpad Mountfieldu zastavil ofsajd.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 373 diváků!
     
    58:17
    Nahozený kotouč ze středního pásma pohlídal Brandon Maxwell pravým betonem a jeho tým může zaútočit.
     
    58:39
    Na modré čáře se napřáhl Petr Zámorský, ale bohužel pro Východočechy trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    59:10
    Útočné pásmo se pokoušel pro změnu vybojovat Richard Jarůšek, a přestože se zdálo, že neuspěje, Sparta bojuje o vytvoření zajímavé šance.
     
    59:40
    Neuspěla a musela se hnát do defenzivy. Mountfield však neuspěl také a utkání nám spěje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba nerozhodla a půjdeme do prodloužení! A musím říct, že kdyby si dnes oba týmy body nerozdělily, asi by to nebylo fér. Obě mužstva nevyužila dlouhou přesilovku v pěti proti třem, ale nebezpečnější byl ve třetí třetině Hradec Králové, který několikrát vychytal výbornými zákroky Matěj Machovský.

    Brankář Sparty kapituloval jen po nenápadné střele Tomáše Vincoura, jenž pálil bezprostředně po vyhraném buly Lukáše Cingela a zajistil svému týmu minimálně bod. Za minutu jdeme na to!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Sparta vyhrála vhazování a zaútočí jako první.
     
    60:25
    Její útok ztroskotal na útočné modré čáře, odkud rozjel útočnou akci Mountfield HK a nakonec střílel mimo.
     
    60:49
    Do útoku se vydal Robert Říčka, kterého výbornou defenzivní hrou nepustil ke střele obránce soupeře a na druhé straně pálil od modré čáry Oskars Cibulskis, proti kterému zasáhl Matěj Machovský lapačkou.
     
    62:00
    Sparta zahrozila, jmenovitě Lukáš Klimek, který dostal nabito ve středu útočného pásma, ale jeho dělovku Brandon Maxwell dobře pokryl!
     
    62:30
    Jan Buchtele vyvezl kotouč do útočného pásma, objel pravý kruh pro vhazování a vystřelil vedle branky. Dopředu jede Mountfield HK!
     
    62:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto! Východočeši ujeli do přečíslení dvou na jednoho, když na levé straně vezl kotouč RADOVAN PAVLÍK, vyhlížel najíždějícího parťáka, ale nakonec vystřelil sám a dobře udělal, protože propálil Matěje Machovského a rozhodl o výhře. Asistence: Petr Zámorský.
    62:48 Radovan PAVLÍK - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Končí utkání, ve kterém se body dělily, ale ten bonusový nakonec putuje díky trefě Radovana Pavlíka na východ Čech. Asistencí se na tom podílel nejlepší hráč hostů Petr Zámorský, cenu na straně Sparty si zcela zaslouženě odnesl Matěj Machovský.
     
    To je z mé strany vše! Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:55:16)
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 10. Smejkal (T. Pavelka, Košťálek) – 54. Vincour (Cingel), 63. R. Pavlík (Zámorský)


    HC Sparta Praha: Machovský – Gregorc, Piskáček (A), Košťálek, T. Pavelka, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák – Černoch, Sill, Smejkal – Kudrna, Klimek, Buchtele – Jarůšek, P. Vrána (C), Říčka – Beran, Pšenička, Rousek.
    Mountfield HK: Maxwell – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – M. Chalupa, Koukal (C), Smoleňák – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Vopelka, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Kis, Rampír

    Diváci: 5 373
    thejrc.org