Tábor – Mor. Budějovice 3:1 (kon.) | David Servis – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.) | Pelhřimov – Písek 3:4 (po pr.)
Nový Jičín – Orlová 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 0:9 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
BK Havlíčkův Brod
Středa 26.09.2018, 18:00 • Hokejové centrum Pouzar • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mne z Hokejového centra Pouzar vše. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek týdne a budu se těšit u dalších onlajnů. (20:14:41)
     
    Plány domácích na vyrovnání dostaly trhlinu hned v úvodu třetí třetiny, kdy v přesilové hře poslal Bruslaře do dvoubrankového trháku Luboš Voříšek. České Budějovice se sice ve zbytku utkání snažily střílet ze všech pozic, hostující obrana v čele s Čeňkem Novákem ovšem pracovala spolehlivě. V závěru tak Matěj Blinka přidal už jen pojistku na vítězství Havlíčkova Brodu.

    Střely celkem: 33:29.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Tomáš Vak se ještě z posledních sil snažil přejít přes havlíčkobrodskou defenzivu, ta jej ale za sebe nepustila. Další gól už v dnešním utkání neuvidíme.
     
    58:57
    Vrátka trestné lavice se otevírají také na druhé straně. Karel Schmidmayer (DAS) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    58:44
    Hosté se budou ještě v poslední minutě bránit ve čtyřech. Kryštof Kulhánek (HBR) je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    58:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto. Hosté využili chybné rozehrávky Českých Budějovic a po důrazu na brankovišti se podruhé v utkání prosazuje MATĚJ BLINKA! Asistence: Luboš Voříšek, Ondřej Procházka.
     
    57:49
    Roman Šulčík se snažil překvapit hostujícího gólmana střelou přes obránce, Vojtěch Šmíd jeho pokus zablokoval holí do rohu kluziště.
     
    57:31
    Jan Kříž se vydal na útočný výlet. Snažil se přejít přes Jiřího Kopice, puk mu ale utekl, a Čeněk Novák jej schoval pod lapačku.
     
    56:11
    Patrik Přidal mířil dopředu po pravém křídle, na druhé straně se mu ukázal volný Miroslav Třetina. Přihrávka přes brankoviště na něj ale neprošla.
     
    55:42
    Hra je velmi ubojovaná. Matěj Blinka spoluhráče před brankovištěm nenašel, do protiútoku tak přešli domácí. Přes obranu Havlíčkova Brodu ale neprošli, puk skončil na hostující střídačce.
     
    54:12
    Jan Bárta nabral obrovskou rychlost a už měl před sebou jen Tomáše Semráda, ten ale domácího útočníka za svá záda nepustil.
     
    53:10
    Matěj Blinka zůstal úplně sám před bránou David Servisu, kam také dostal přihrávku. Střela ale havlíčkobrodskému útočníkovi nesedla podle jeho představ, a Tomáš Klestil kotouč vyrazil!
     
    51:58
    Jan Milfati obral soupeře o kotouč, přešel do útočného pásma a připravil pozici pro Miroslava Třetinu, jehož přízemní ránu bez přípravy vyrazil Tomáš Klestil levým betonem.
     
    51:11
    V závěru početní převahy se domácí usadili v pásmu Havlíčkova Brodu. Jakub Káník tečoval puk těsně před brankovištěm, kotouč se ale odrazil nad bránu.
     
    49:51
    Bruslaři vyhráli buly a okamžitě se osvobodili. Od té doby soupeře do svého pásma nepustili. Puk teď na modré čáře zachytil Vojtěch Šmíd a hned jej poslal za Klestilovu svatyni.
     
    49:16
    Domácí mají možnost ke snížení v přesilové hře. Jan Milfait (HBR) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    48:59
    Tomáš Klestil vyrazil pokus Tomáše Semráda od modré čáry jenom před sebe, Jan Milfait se ale přes bránícího hráče k dorážce nedostal.
     
    48:03
    Čeněk Novák je pod palbou. Rána Jana Radoše od modré čáry tentokrát prošla až na bránu. Havlíčkobrodský brankář ji vyrazil a hosté vyvezli puk do středního pásma.
     
    47:30
    David Servis vyhrál buly v útočném pásmu, po níž okamžitě vypálil Jonáš Kronus. Hostující gólman byl ovšem pozorný a pohotově zasáhl lapačkou.
     
    46:46
    Jan Radoš trefil od modré čáry prvního blokujícího hráče a hosté mohli přejít do přečíslení. Hráč s pukem na hole ale těsně před modrou čarou zpomalil, a Bruslaři se tak dostali do ofsajdu.
     
    46:16
    Domácí se snaží ostřelovat hostující svatyni ze všech stran, jejich ránám teď ale chybí přesnost. Čeněk Novák zasahovat nemusel.
     
    44:18
    Jiří Bárta (DAS) se teď hodně zlobil a rozhodčího zřejmě počastoval nějakým nevybíravým slůvkem. Okamžitě viděl osobní trest za nesportovní chování, a když se domácí forward znovu zlobil, byl vykázán rovnou do šaten.
     
    44:17
    Roman Šulčík dostal nabito na pravý kruh, domácí kapitán se opřel do kotouče bez přípravy. Čeněk Novák byl ovšem dobře postaven a jeho prudkou ránu vytěsnil vyrážečkou.
     
    43:27
    Čeněk Novák si musel znovu dávat dobrý pozor. David Servis se bleskově dostal zpátky do útočného pásma, střela od modré čáry ale hostujícího brankáře nepřekonala.
     
    43:03
    Štěpán Hřebejk se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy a bekhendem jej hned posílal na bránu, Čeněk Novák jej ovšem dokázal vyrazit pravým betonem.
     
    42:13
    Domácí si teď počínali tvrdě za bránou Havlíčkova Brodu, ale do prostoru, kam by potřebovali – tedy před brankoviště, se nedostali.
     
    41:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    bruslaři přesilovou hru využívají a poprvé vedou o dvě branky! Miroslav Třetina přihrál na modrou čáru Martinu Nepokojovi, jehož ránu vyrazil domácí brankář jen na hůl LUBOŠE VOŘÍŠKA, jenž pohodlně dorazil puk do odkryté klece. Asistence: Martin Nepokoj, Miroslav Třetina.
     
    40:16
    Havlíčkův Brod byl na buly úspěšnější, jeho nahození ale končí pod lapačkou Tomáše Klestila. Vhazovat se bude po brankářově levici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Domácí po parádní akci Tomáše Vaka otočili skóre na svoji stranu, po teči Matěje Blinky bylo ovšem brzy vyrovnáno. Nerozhodný stav vydržel až téměř do konce této části hry, než navrátil vedení na hole Havlíčkova Brodu Jan Milfait. Třetí dějství začne přibližně v 19:36.

    Střely po druhé třetině: 21:19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Pár sekund před koncem se mohli dostat hosté do dvoubrankového vedení. Patrik Přidal se řítil dopředu po levé straně, zblízka ale Tomáše Klestila neprostřelil.
     
    39:18
    Krátce před koncem druhé periody se domácí provinil faulem. Na trestnou lavici je vykázán Karel Schmidmayer (DAS).
     
    38:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    bruslaři se vrací do vedení! David Michálek přihrál na osu hřiště rozjetému JANU MILFAITOVI, který se protáhl mezi dvojicí beků a v úniku pokořil domácího brankáře po hbitém naznačení střelou mezi betony! Asistence: David Michálek, Kryštof Kulhánek.
     
    38:05
    Filip Beneš nabral rychlost a o pravé straně se prohnal až do pásma soupeře. Tam měl proti sobě Jiřího Kubeše, přes kterého se ale neprodral.
     
    37:08
    Domácí teď chytře směřovali kotouč před brankoviště Havlíčkova Brodu, tam se ale dobře zorientoval Jiří Kopic, který nebezpečný pas zastavil.
     
    36:28
    Roman Šulčík ve vlastním pásmu zastavil Matěje Blinku a po pravém křídle se vydal dopředu. Dostal se až do útočného pásma, kde si navedl kotouč na osu hřiště, jeho ránu ale Čeněk Novák bez potíží pokryl.
     
    35:18
    To teď změnil hostující Kryštof Kulhánek, ke kterému se odrazil kotouč, Tomáš Klestil jeho ránu z pravého kruhu ovšem vytěsnil vyrážečkou.
     
    34:51
    Oba soupeři urputně bojují o kotouč, na malém hřišti ale dominují obrany. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do výraznější šance, v posledních chvilkách ani ke střele.
     
    33:34
    Třetí útok Havlíčkova Brodu bojoval o kotouč v pásmu Českých Budějovic, neposedný puk ale na malém prostoru pod kontrolou neudržel.
     
    32:15
    Karel Schmidmayer se snažil překvapit Čeňka Nováka střelou z ostrého úhlu, hostující gólman měl ovšem betony přední tyč dobře pokrytou, a puk tak snadno vyrazil.
     
    31:27
    Tomáš Klestil neudržel nahození od modré čáry v rukavici, čehož málem využil Ondřej Procházka. Rychle se obtočil kolem brány, puk se ale zastavil mezi gólmanovými betony.
     
    30:28
    Vojtěch Holenda v útočném pásmu spoluhráče přihrávkou přes šířku pásma nenašel a do přečíslení dvou na jednoho přešli domácí. Roman Šulčík ale místo zakončení vracel přihrávku Tomáši Vakovi zpátky, který už byl mimo ideální pozici.
     
    29:32
    V těchto chvílích jsou o něco aktivnější domácí. Radek Rolínek dvakrát střílel z pravé střely bekhendem, na Čeňka Nováka si takto ale nepřišel.
     
    28:31
    Petr Škopek zachytil přihrávku soupeře ve středním pásmu a prošel až za modrou čáru, jeho rána ale mířila do prostředka brány, s čímž Čeněk Novák neměl problémy.
     
    27:46
    Ve zbytku oslabení se domácí brání dobře. Havlíčkovu Brodu se nedaří ani přejít do útočného pásma, kde by mohl kombinovat.
     
    26:52
    Po střele Jana Milfaita z pravé strany ještě dorážel Filip Beneš, Tomáš Klestil byl ale dobře postavený, a nenechal hostujícímu střelci žádnou skulinku, kudy by kotouč mohl projít.
     
    25:58
    Havlíčkův Brod si může vzít své vedení zpět v přesilové hře. Na trestnou lavici usedá Michal Michal (DAS).
     
    24:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ani domácí si ale vedení příliš dlouho neužili. Pouhé dvě minuty stačily Havlíčkovu Brodu k vyrovnání, střelu Miroslava Třetiny tečoval mimo brankářův dosah MATĚJ BLINKA! Asistence: Miroslav Třetina, Jiří Kopic.
     
    22:46
    David Servis právě vstřelil branku!
    Domácí otáčí stav utkání a dostávají se do vedení! Velezkušený TOMÁŠ VAK vyučoval, individuálně prošel až před bránu, svoji akci navíc dotáhl až do gólového konce! Asistence: Jan Kříž.
     
    22:07
    Jiří Kopic zavezl puk do útočného pásma po pravé straně a hned za modrou čarou nahodil puk na bránu. Tomáš Klestil jej vyrazil do rohu kluziště.
     
    21:37
    David Servis odvrátil útok Havlíčkova Brodu a sám se dostal do útoku. Michal Michal střílel od modré čáry, Čeněk Novák jeho přízemní pokus chytil do lapačky.
     
    20:20
    Lukáš Kříž napřáhl na modré čáře po vyhrané buly, jeho dělovka ale těsně minula hostující svatyni.
     
    20:09
    Martin Nepokoj nahazoval puk do útočného pásma po vyhrané buly, hra se ale přestěhuje před bránu Čeňka Nováka kvůli úmyslnému ofsajdu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hosté vstoupili do utkání famózně. Hned v úvodní minutě se po trefě Kryštofa Kulhánka dostali do vedení. Z toho se ale neradovali dlouho, Jiří Bárta v první přesilové hře David Servisu vyrovnal. Mužstvo z Vysočiny bylo vyloučeno ještě třikrát, České Budějovice ale další početní převahy již nezužitkovaly. Při hře v plném počtu byli aktivnější hosté, ani oni se ale víckrát neprosadili. Druhá perioda začne přibližně v 18:46.

    Střely po první třetině: 8:7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Vojtěch Holenda zblízka vyzkoušel pozornost Tomáše Klestila, který kotouč chytil, nebyl si ale zcela jistý, kam se odrazil. Lehl si tak na záda, aby puk zůstal pod jeho tělem.
     
    19:04
    Roman Šulčík mířil do útoku v souboji jeden na jednoho, před Davida Valu ale neprošel, Hostující obránce srazil pokus českobudějovického kapitána za bránu.
     
    18:36
    Před Janem Milfaitem se otevřel prostor na pravém křídle. Hostující forward se protáhl až do pásma soupeře a z prostoru kruhu mířil ke vzdálenější tyči, domácí gólman jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    17:30
    Puk se po nahození mužstva z Vysočiny odrazil od zadního hrazení do blízkosti brány. Filip Beneš byl u něj jako první, jeho rána z úhlu ovšem Tomáše Klestila nezaskočila.
     
    16:46
    Lukáš Kříž vypálil od modré čáry krátce po návratu Matěje Blinky na led, Čeněk Novák na jeho ránu ale dobře viděl a v klidu ji schoval do lapačky.
     
    16:04
    Domácí se již nastěhovali před brankoviště Havlíčkova Brodu a nebyli daleko od vedoucího gólu. Roman Šulčík, dostal pas přes brankoviště k levé tyči, Čeněk Novák se ale hbitě přesunul a soupeřovu ránu lapil.
     
    15:10
    Bruslaři vyvezli puk do středního pásma, kde sice puk odevzdali, Tomáš Chlubna ale dobrým napadáním zabraňuje soupeři v přechodu do útočné fáze.
     
    14:40
    Sudí viděl další nedovolená zákrok Havlíčkova Brodu, Matěj Blinka (HBR) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    13:44
    David Michálek si nabruslil mezi kruhy, Tomáš Klestil jeho střelu jenom vyrazil. Následně od modré čáry pálil Kryštof Kulhánek, jeho pokus se ale na bránu nedostal.
     
    13:02
    Jihočeši v závěru přesilové hry sevřeli svého soupeře, nevytvořili si ale žádnou střeleckou příležitost. Mezitím se Ondřej Procházka vrátil na led.
     
    12:14
    Bruslařům se ale daří bránit úspěšně. Hosté se rychle osvobodili a až do teď nepustili soupeře před vlastního brankáře.
     
    10:47
    Ondřej Procházka (HBR) znovu míří na trestnou lavici, tentokrát za hákování. Havlíčkův Brod je v první třetině potřetí vyloučen.
     
    10:35
    Michal Michal střílel od modré čáry a Čeněk Novák měl zakrytý výhled, na poslední chvíli dokázal zareagovat pravým betonem. Domácí se po dorážce natahovali marně.
     
    09:19
    Havlíčkův Brod vyhrál buly v útočném pásmu a od modré čáry okamžitě vypálil Tomáš Semrád. Tomáš Klestil si našel výhled a kotouč udržel ve výstroji.
     
    08:48
    Bruslaři druhé oslabení už zvládli bez inkasované branky. Dopředu po levé straně mířil Jan Milfait, bez podpory spoluhráčů ale o kotouč přišel.
     
    07:36
    Čeněk Novák si musel dávat pozor na ránu od modré čáry, vykopl puk levým betonem. Následně se hosté osvobodili a dlouho soupeře nepustli do vlastního pásma.
     
    06:16
    Havlíčkův Brod jde znovu do čtyř. Ondřej Procházka (HBR) si za vlastní bránou pomohl faulem a je vyloučen za držení.
     
    06:05
    Kapitán domácích prošel do útočného pásma a snažil se schovat svoji střelu za obránce, David Vala jeho pokus ale zablokoval.
     
    05:25
    Tomáš Klestil teď zabrnkal na nervy domácích příznivců. Vyjel pro puk daleko z brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, moc ale nechybělo, aby na puk dosáhl Vojtěch Holenda.
     
    03:57
    David Servis právě vstřelil branku!
    Šestnáct sekund stačilo hostům k využití přesilové hry! Roman Šulčík přihrál před brankoviště JIŘÍMU BÁRTOVI, jenž v pádu dokázal nasměřovat puk za brankářova záda! Asistence: Roman Šulčík, Tomáš Vak.
     
    03:41
    David Servis se ubránil, nyní si sám zkusí hru v početní převaze. Tomáš Ludvík (HBR) vysekl soupeři hůl z rukou, za což putuje na trestnou lavici.
     
    03:26
    Domácí se ale bránili úspěšně a nepustili svého soupeře do výraznější šance. Až v závrtu přesilové hry vypálil od modré čáry Tomáš Semrád, jeho střela do horní části brány ale skončila v lapačce Tomáše Klestila.
     
    01:31
    Bruslaři navíc získávají výhodu přesilové hry. Jiří Kubeš (DAS) si při bránění pomohl hákováním, za což je potrestán dvěma minutami.
     
    00:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se brzy ujímají vedení! Zmatku před brankovištěm Českých Budějovic využil KRYŠTOF KULHÁNEK, který dorazil puk do sítě po přihrávce Miroslava Třetiny! Asistence: Miroslav Třetina, David Michálek.
     
    00:15
    Na buly byli úspěšnější hosté a Tomáš Klestil musel zasahovat po nahození Martina Nepokoje od modré čáry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Němec) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Káník, Kronus, Vak (A), Jiří Bárta, Sumerauer

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd, M. Kříž – Michálek, Milfait (A), Beneš – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

    Rozhodčí: Michal Jílek – Josef Zimmermann, Pavel Sedláček.
     
     HC David Servis České Budějovice si v útočné fázi také vede slušně, velký podíl na tom má především úvodní vítězství 8:6 z ledu Tábora. Pak ale Jihočeši dvakrát prohráli. Nejprve těsně podlehli Pelhřimovu, následně odevzdali všechny body Písku.

    Útok Servismanů vede čtyřicetiletý Tomáš Vak (3+4), přestože do hry naskočil po roční odmlce, kterou strávil v Kazachstánu coby trenér Pavlodaru. Utkání pro něj bude mít speciální náboj, jelikož se postaví proti svému mateřskému klubu, i když v něm hrál naposledy před dvaceti lety. Do jihočeské metropole se před sezonou z Havlíčkova Brodu přestěhoval Jakub Šuhaj (0+1).

    Poslední zápasy David Servisu:

    12.09.2018 Tábor – David Servis 6:8
    19.09.2018 David Servis – Pelhřimov 4:5
    22.09.2018 Písek – David Servis 4:1
     
     BK Havlíčkův Brod v domácích zápasech své soupeře smetl vysokými výhrami, v prozatím jediném utkání na ledě soupeře však těsně nestačil na Žďár nad Sázavou. Bruslaři vynikají útočnou silou, drží si průměr pěti vstřelených branek na zápas.

    Velkou zásluhu na tom mají posily Ondřej Procházka (4+2) s Matějem Blinkou (0+5). Prvně jmenovaný je nejlepším střelcem týmu a společně s Lubošem Voříškem (3+3) vede týmovou produktivitu, druhý jmenovaný je nejlepším nahrávačem. Útok vydatně podporuje také obránce Kryštof Kulhánek (3+1).

    Poslední zápasy Bruslařů:

    15.09.2018 Havlíčkův Brod – M. Budějovice 6:2
    19.09.2018 Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod 5:4
    22.09.2018 Havlíčkův Brod – Tábor 5:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu pátého kola druhé ligy, ve kterém změří síly HC David Servis České Budějovice a BK Havlíčkův Brod. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Jiří Bárta (Šulčík, Vak), 23. Vak (J. Kříž) – 1. Kulhánek (Třetina, Michálek), 25. Blinka (Třetina, Kopic), 39. Milfait (Michálek, Kulhánek), 42. Voříšek (Nepokoj, Třetina), 59. Blinka (Voříšek, Procházka)


    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Němec) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Káník, Kronus, Vak (A), Jiří Bárta, Sumerauer
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd, M. Kříž – Michálek, Milfait (A), Beneš – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

    Rozhodčí: Michal Jílek – Josef Zimmermann, Pavel Sedláček
    thejrc.org