Třinec – Jihlava 1:2 (kon.) | Chrudim – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Prostějov – Pardubice 2:2 (kon.)
konec
MFK Chrudim
1:0 (0:0)
FC Hradec Králové
Sobota 29.09.2018, 10:15 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Bojovné utkání, kde bylo v průběhu jasné, že rozhodne jedna branka, nakonec rozhoduje ta z kopaček chrudimského Froňka. Hradec tak dnes prohrává a ztrácí první pozici v tabulce, to domácí získávají důležité tři body! (12:09:34)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ne hostům to dopředu už nevyjde, Chrudim totiž dostala hru až k brance Ottmara, takže by to museli Hradečtí udělat s velkým expresem...
     
    90+3
    Da Silva upadl kousek za hranicí vápna, sudí ale faul neviděl, Hradec to tak musí zkusit jinak.
     
    90+2
    Napínavý závěr utkání sleduje 2350!
     
    90
    Hradecký Kropáček zbytečně udeřil jednoho z Chrudimských loktem do obličeje a hostující útočník tak po chvíli opět opouští hřiště...
     
    89
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    87
    Po faulu na Durdeviće měli hosté výhodu, takže se míč dostal do vápna, kde se klidně mohlo dostat i na radost hostí! Míč se totiž dostal na Kropáčka, který kdyby přepustil do pravé strany na Plašila, musel by už jenom zasahovat Mrázek. Střílel ale prvně jmenovaný, kterému se přes obranu dostat kulatý nesmysl mezi tři tyče nepovedlo!
     
    85
    Froněk už se znovu hnal do vápna, kde se mu i jedna klička povedla, další ale nikoliv a navíc se ještě ocitl na zemi. Faul se ale nepíská a tak dopředu spěchá opět hostující družstvo.
     
    83
    Votroci se snaží směrem dopředu, co jim síly stačí. Chrudim si je ale moc dobře vědoma, že drží v rukou hodně cenní vedení a pustit ho rozhodně nechce!
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází René Kropáček.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Miloš Kopečný, přichází Ladislav Martan.
     
    79
    Chrudim právě vstřelila branku!
    To je tedy střídání! TOMÁŠ FRONĚK si navedl míč z levé strany na hranici pokutového území, odkud střelou na zadní tyč extrémně rozradostnil chrudimský fotbalový stadion. Domácí v deseti vedou proti lídrovy FNL – 1:0!
     
    76
    Chrudim se z nejhoršího už dostala a snaží se také ještě založit útočné akce, proti přesile Hradeckých to má ale hodně složité.
     
    74
    I nadále jsou vpředu vidět jenom hosté, k další příležitosti se ale zatím nedostali.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Tomáš Froněk.
     
    71
    Votroci skutečně vytáhli hru hodně dopředu, vždyť Kvída až na hranici pokutového území sklepl balon pro Zorvana, který si ho nechal jednou skočit a pak parádně zamířil pod břevno! Mrázek ale musel vytasit nejlepší dnešní zákrok, jinak by se Hradec radoval z vedení!
     
    70
    Hradec směrem dopředu výrazně zabral a snaží se, aby se hra už odehrávala jenom na polovině Chrudimi.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Daniel Vašulín.
     
    67
    Teď už hra pokračovala a domácí byli kousek od nečekaného vedení! Na balon do pokutového území si totiž vyskočil Drahoš a v obrovské příležitosti těsně netrefil branku!
     
    66
    Stále se ještě nehraje, sudí ještě řeší situaci s oběma mužstvy.
     
    64
    Na hřiště vběhl jeden z hradeckých fanoušků, který prokázal svoji vysokou inteligenci. Hra se tak přerušuje a pokračovat se asi jen tak nebude.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Petr Drahoš (MFK Chrudim).
     
    59
    Zorvan a Kopečný se hned dostali k velkým příležitostem! Směrem k brance letělo hned několik střel, ani jedna však přes obranný val těl neprošla!
     
    56
    Po delších debatách se začíná hrát, Hradec hned spěchá dopředu využít početní výhodu k vedení.
     
    54
    Chrudimský kapitán Kesner chtěl pro svůj celek vybojovat pokutový kop, jenomže podle sudího pád nafilmoval a po druhé žluté kartě tak přichází červená!
     
    52
    Z této situace nic domácí nevymysleli, dopředu naopak spěchá znovu hradecký celek, vymyslím něco?
     
    51
    Po nepříjemném centru raději zahrál míč do autu hlavou Plašil, pokračovat se bude tedy rohovým kopem.
     
    49
    Domácí kapitán nevybíravě poslal k zemi po kličce jednoho z domácích hráčů a dostává za to žlutou kartu.
     
    47
    Domácí Sixta se dostal k odraženému balonu, když před sebou viděl prostor, zkusil přízemním centrem oslovit nabíhající spoluhráče po levém křídel. Tenhle krok se mu však vůbec nepovedl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta, hra je ale nyní přerušena, takže už se ničeho zásadního zřejmě nedočkáme.
     
    43
    Domácí mohli jít s koncem prvního poločasu do vedení! Rybička však na malém vápně nedokázal být dostatečně rychlý a navíc ještě fauloval, ani tady tak Ottmar nemusel vážněji zasahovat.
     
    41
    Na zajímavé příležitost u obou branek se toho příliš nemění, růžky už zase trochu vystrkuje Hradec, Mrázek byl ale vždy včas a na správné místě.
     
    38
    Další přímý kop hostů, tentokrát z levého křídla, ale opět jen do moci defenzivních hráčů Hradce.
     
    36
    Hra se v posledních minutách začíná hodně přerušovat, na obou stranách totiž zůstávají ležet hráči. Po krátkém přerušení nebo ošetření se ale vždy hned pokračuje.
     
    33
    Po faulu na Zorvana hosté rozehrávali přímý kop, Urma ale posadil míč pouze na prvního bránícího hráče, takže se podstatě nic důležitého před Mrázkem neudálo.
     
    31
    Na kombinační výlet se vydal chrudimský obránce Řezníček, se spoluhráči se sice dostal k brance hostů, tím to ale i tentokrát skončilo. Míč totiž rychle získali do své moci Hradečtí.
     
    29
    Z následné standardní situace také přichází první velká příležitost Chrudimi! Do odraženého míče na hranici pokutového území se opřel Dostálek a těsně netrefil prostor u levé tyčky Ottmara!
     
    28
    Domácím se zdařilo rychle překonat rozhozenou obranu Hradeckých a vybojovat alespoň rohový kop.
     
    26
    Pokračovalo se pro změnu u branky domácích, kde se do dobré příležitosti natlačil Da Silva, Mrázka ale nakonec vůbec neohrozil!
     
    23
    Chrudim obsadila pokutové území hostujícího celku a snaží se jít překvapivě do vedení, jenomže ani teď jsme se ze strany domácích ničeho zásadnějšího nedočkali.
     
    21
    Votroci dostali po faulu na Zorvana výhodu, takže se s míčem po pravém křídle rychle vydal Kopečný, jenž našel na zadní tyči Ďurděviće, jeho hlavička ale mezi tři tyče těsně nezamířila!
     
    19
    Hraje se klidnější část hry, nic zásadního se totiž na hřišti neděje, směrem dopředu je ale stále více vidět Hradec, opravdu ale chybí nějaká vážnější šance.
     
    17
    Vodrážka nebezpečně zajel do Plašila a dostává za to žlutou kartu.
     
    15
    MFK se nevzdává a snaží se teď do trochu rozhozené obrany hostů i nadále podnikat nebezpečné průniky, na druhou stranu, Ottmar ještě nemusel vážněji zasahovat.
     
    13
    Na druhé straně se snažil něco vymyslet Rybička, s kličkou si však na bránícího hráče nepřišel, takže se hra nakonec přesunula až ke středovému kruhu.
     
    11
    Ďurděvić se dostal v pokutovém území Chrudimi dvakrát k nebezpečné střele! Poprvé zakročil Krčál a podruhé balon práskl do rukavic připraveného Mrázka!
     
    9
    Dvakrát po sobě nyní měl dobrou příležitost na založení akce domácí Dostálek, poprvé dostal míč před hradeckou branku a podruhé ho před samostatným únikem na poslední chvíli obral o kulatý nesmysl Kvída.
     
    7
    Hosté jsou i nadále směrem dopředu jednoznačně aktivnější a snaží se už i kombinovat, na pořádnou šanci však stále čekáme.
     
    5
    Da Silva přenechal před vápnem na Zorvana, který se ještě snažil dostat před jednoho z hráčů, jenž momentálně plnil defenzivní úkoly. A právě kvůli němu se nakonec hradecký útočník nedostal do koncovky.
     
    3
    Nyní už musel poprvé ven z branky i Mrázek, před dotírajícími útočníky hostů ale byl včas u míče a bezpečně ho lapil.
     
    2
    Hradec začal o hodně aktivněji a snaží se jít brzy do vedení, k lepší situaci ale zatím nedošlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Situace v tabulce je před východočeským derby nesmírně zajímavá. Chrudim se po dvou porážkách v řadě drží na třinácté pozici se sedmi body, mezi dvanáctým a posledním týmem tabulky je rozdíl pouhého bodu. Hradečtí řeší naopak naprosto jiné problémy. V posledních třech zápasech neztratili ani bod, inkasovali pouze jednou a tato série je vyšvihla na čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Naposledy doma Votroci přejeli Žižkov výsledkem 4:0.
     
    Všichni do pozoru! Blíží se druhé východočeské derby letošní sezony, v rámci kterého dorazí na Městský stadion za Vodojemem tým FC Hradec Králové. Chrudimští budou chtít navázat na utkání proti Mladé Boleslavi a připsat si do tabulky plný počet bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Novotný

    Branky: 79. Froněk

    Karty:   17. Vodrážka (CHR), 49. Kesner (CHR), 62. Drahoš (CHR)   54. Kesner (CHR)   90. Kropáček (HKR)


    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Langr – Kesner (C), Vodrážka, Sixta, Dostálek – Rybička (68. Vašulín).
    Náhradníci: Zíma – Froněk, Stránský, Vašulín, Mastík, Šípek, Kopecký.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Plašil, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, M. Černý, Kopečný (82. Martan), Zorvan (82. Kropáček) – Durdević, W. Da Silva.
    Náhradníci: Stejskal – Finěk, J. Pokorný, Kropáček, Janoušek, Miker, Martan.

    Rozhodčí: Rejžek – Černý, Kožár
    bahis siteleri