Breda – Eindhoven 0:2 (kon.) | Heerenveen – Den Haag 1:1 (kon.) | Excelsior – Venlo 1:0 (kon.)
Sittard – Ajax 0:2 (kon.)
konec
Fortuna Sittard
0:2 (0:0)
Ajax Amsterdam
Sobota 29.09.2018, 20:45 • Fortuna Sittard Stadion • Nizozemská Eredivisie • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji za pozornost. (22:42:05)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
     
    Ajax si dnes částečně spravil náladu po minulém víkendu, kdy prohrál s Eindhovenem, a uspěl na půdě Sittardu 2:0. Vše podstatné se odehrálo až po přestávce, do vedení dostal hosty střídající Kasper Dolberg, který se trefil teprve po čtyřech minutách na place. Fortuna se mocně hnala za vyrovnáním, dvě velké šance si vypracoval Vidagal, jenže Amsterdamské podržel výborný Onana. Výhru družiny trenéra ten Haga potvrdil v osmasedmdesáté minutě Hakím Zijach. Ajax se tak vítězně naladil na utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, domácí tým se ale za dnešní výkon rozhodně nemusí stydět.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se vrhli do přečíslení čtyř proti třem. Míč směřoval k Zijachovi, kterého kousek před šestnáctkou tvrdě, ovšem dle mého názoru čistě zastavil Ospitalieri.
     
    90+2
    André Onana si připsal další důležitý zákrok, když nadvakrát zkrotil balon po hlavičce od Novakoviche. Brankář Ajaxu dnes podává opravdu povedený výkon.
     
    90+1
    Stokkers se ve vápně dostal k míči přes Blinda, na střelu si ale netroufl, stejně jako o pár vteřinek později Marco Ospitalieri. Tlak Fortuny ještě pokračuje.
     
    90
    Závěr dnešního utkání mezi Sittardem a Ajaxem se protáhne ještě o čtyři minuty.
     
    89
    Na druhé straně si míč na střelu nachystal dnes velmi aktivní Hakím Zijach, zamířil však pouze do míst, kde se pohyboval připravený Alexei Koșelev.
     
    88
    Zničehonic se na hrotu útoku Fortuny ocitl stoper Niňaj, který nabízel míč před branku Novakovichovi, jenže ten se nechal předskočit aktivním de Ligtem.
     
    87
    Lasse Schöne nedovoleně atakoval Lamproua. Dle mého názoru teď sudí udělal chybu, dánského záložníka, který už jednu žlutou kartu má, měl jednoznačně vyloučit.
     
    86
    Novakovich si v souboji s Matthijsem de Ligtem poslal balon až příliš daleko od nohy, načež jej získal Onana, který s rozehrávko už nijak spěchat nehodlá.
     
    85
    Po centru od rohového praporku vznikl před Onanou velký závar, během něhož se míč přes hráz amsterdamských obránců marně pokoušeli dostat Novakovich se Stokkersem.
     
    84
    Akitvní Vidigal se pokoušel prosadit okolo Nicoláse Tagliafica. To se mu sice nepodařilo, domácí budou však aspoň rozehrávat rohový kop.
     
    83
    Lamprou centroval směrem k Novakovichovi, ten ale hrát nemohl, protože se nacházel v jasném ofsajdovém postavení. Následovat bude výkop od branky Ajaxu.
     
    82
    Třetí šance Vidigala, třetí zákrok Andrého Onany. Tentokráte se hostující gólman tolik nenadřel, přízemní ránu doprostřed branky zastavil s lehkostí.
     
    80
    Žlutou kartu dostává José Rodríguez (Fortuna Sittard).
     
    80
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Ahmed El Messaoudi, přichází Finn Stokkers.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Carel Eiting, přichází Dani de Wit.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 49. Dolberg, 78. Zijach

    Karty:   73. Smeets (FST), 80. Rodríguez (FST) – 26. Huntelaar (AJA), 74. Schöne (AJA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:12.
    Fortuna Sittard: Koșelev – Ciranni, Dammers (C), Niňaj, Ospitalieri – Smeets, El Messaoudi (80. Stokkers), Rodríguez – Semedo (64. Lamprou), Novakovich, Diemers (60. Vidigal).
    Náhradníci: Özer, Koot – Lamprou, Essers, Vidigal, Hutten, Breukers, Heerings, Stokkers, Ciss, Mi. Pinto.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Zijach, Schöne, Eiting (79. de Wit) – Neres (56. van de Beek), Huntelaar (46. Dolberg), Tadić.
    Náhradníci: Lamprou – Kristensen, Wöber, van de Beek, Labyad, Dolberg, Schuurs, de Wit, Gravenberch.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Charl Schaap, Johan Balder
    bahis siteleri