Hoffenheim – RB Lipsko 1:2 (kon.) | Norimberk – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Schalke – Mohuč 1:0 (kon.)
Stuttgart – W. Brémy 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:4 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 29.09.2018, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:12. (17:26:33)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase uplynuly a zápas mezi Wolfsburgem a Mönchengladbachem končí zaslouženou remízou 2:2.

    Zápas začal v ohromném tempu. Borussia se dostala do vedení po bleskovém protiútoku. Po Neuhausově přihrávce se parádním zakončením předvedl Alassane Pléa. Dlouho ale hosté nevedli. Po ztrátě právě střelce úvodní branky se dostal k míči Renato Steffen, který přízemní ránou k pravé tyči srovnal krok. I nadále hra pokračovala v solidním tempu, ale k další nebezpečné situaci již v prvním půli nedošlo. Také druhý poločas začal lépe hostující tým. Borussii poslal opět do vedení Thorgan Hazard. Poté se ale nadechl k náporu Wolfsburg a po hodině hry srovnal krok Weghorst. Oba týmy poté polevily ze své útočné aktivity a tak si připsaly po bodu do bundesligové tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se hnali po ubráněném rohu už jako dnes několikrát do rychlého brejku. Hazardovi chyběl krok, aby převzal přesnou přihrávku od Herrmanna. Tentokrát to domácí v obraně zvládli.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Yannick Gerhardt.
     
    90
    Oba týmy se dávají velký pozor na chyby. Nyní se skácel k zemi Christoph Kramer, kterého nejspíše chytly křeče v závěru utkání.
     
    89
    Hosté měli k dispozici ještě rozehrávku rohového kopu. Po přetaženém centru se sice dostal ke střele z krkolomné pozice Herrmann, ale jeho pokus už byl zbytečný, protože se pískal faul.
     
    88
    Už už to vypadalo na nadějný útok Wolfsburgu. Ve vápně se ale nepohodl Camacho s Mallim. Balon se tak došoural jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    87
    Hra se teď usadilo na polovině domácího celku. Střídající Traoré držel míč proti Williamovi, ale nakonec se odrazil od něj až za postranní lajnu a vhazovat tak mohli domácí.
     
    86
    Zakaria chtěl překvapit Casteelse ukrytou střelou ze střední vzdálenosti, ale střední záložník Mönchengladbachu napálil jen obránce před sebou.
     
    85
    Hosté se po delší době dostali s míčem pod kontrolou na útočnou polovinu. Do zpevněné obrany Wolfsburgu se ale nedostali ani náhodou.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Ibrahima Traoré.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Daniel Ginczek.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut pro oba týmy. Wolfsburg je v posledních minutách podstatně aktivnější směrem dopředu, za to hosté čekají na svou oblíbenou činnost – rychlé brejky.
     
    82
    Wolfsburg cítí šanci na vítězství. William se odhodlal ke střele z úhlu, ale Sommera nepřekvapil. Domácí se ale rychle dostali zpět k míči.
     
    81
    Josip Brekalo centroval do vápna od rohového praporku. Před Sommerem bylo pořádné horko, ale švýcarského brankáře podržela zhuštěná obrana v prostoru pokutového kopu.
     
    80
    Roussillon skvěle centroval do vápna, ale ani Weghorst ani Steffen se k hlavičce před obránce hostujícího celku neprodrali. Je z toho ale rohový kop pro Wolfsburg.
     
    79
    Yann Sommer dlouho otálel s rozehrávkou ze svého vápna. Nakonec míč nasměroval k Zakariovi. Hosté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a už musí znovu bránit.
     
    78
    Postupem času se tempo utkání snižuje. Týmy jsou si vědomy, že už každé zaváhání, každá ztráta balonu byl mohla znamenat porážku v dnešním utkání.
     
    76
    Po zisku míče to už znovu vypadalo na rychlý přesun do útoku od hostujícího celku. Zakaria však zaváhal při přihrávce na rozběhnutého Pléu.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Mickaël Cuisance.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Michael Lang, přichází Tony Jantschke.
     
    74
    Sommer si teď musel dávat pozor na vysoký pas od Malliho. Hostující brankář se ale skvěle domluvil s Elvedim a došel si pro balon.
     
    73
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    72
    Nadějná akce domácího celku. Weghorst chtěl střílet, ale nakonec z toho byl jen přízemní centr skrz vápno. Tlak Wolfsburgu pokračoval, ale ani Steffen z úhlu nedostal míč do sítě.
     
    71
    Thorgan Hazard už je zpět ve hře. Arnold se pohyboval na levém kraji, dostal míč do běhu, ale proti napadajícímu Wendtovi neuspěl podle představ.
     
    70
    Hosté při ošetřování Hazarda za postranní lajnou pokračují v kombinaci na vlastní polovině. Langova pobídka k Zakariovi ale nedoputovala přesně.
     
    69
    Zdá se, že s Hazadrem to je vážnější. Belgický útočník musel snést faul Knocheho a poté musel být ošetřen na hrací ploše.
     
    68
    I domácím se teď hodí mírné snížení tempa zápasu. Sommer byl před vlastním vápnem, ale dokázal se zbavit napadajícího soupeře. Následně fauloval na své polovině Knoche.
     
    67
    Po delší době se dostal na útočnou polovinu také Mönchengladbach. Zakaria ale neměl komu nahrát a tak raději zvolil ústup a kombinaci se Sommerem.
     
    66
    William byl sice v parádní rychlosti na pravé straně, ale pod nohy se mu vrhl Lang, který odpálil míč do bezpečí za postranní čáru. Následně centroval Arnold jen za branku Yanna Sommera.
     
    65
    Mönchengladbach teď zkomplikoval domácí rozehrávku aktivním napadáním. Až od Casteelse se muselo začít.
     
    64
    Po dalším centru Williama se dostal do ofsajdového postavení střelec zatím dnešní poslední branky Wout Weghorst.
     
    63
    Vlci i nadále pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Od Brookse se míč dostal na kopačku Williama. Následně se zapojil do kombinace také Malli, ale hostující obrana je pevně na svých pozicích.
     
    62
    Mönchengladbach najednou znovu ožil směrem dopředu. Nyní už hostům nestačí jen bránit své vedení. Naopak tlak domácího celku lehce opadl po vyrovnávací brance.
    60. Wout WEGHORST - 2:2
     
    60
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Ani tentokrát vedení hostujícímu celku nevydrželo delší dobu! Tentokrát předvedli parádní protiútok domácí. Malli dostal přihrávku do běhu, poté ve vápně posunul míč směrem do středu šestnáctky, kde se zbavil soupeře WOUT WEGHORST. Po předskočení obránce s klidem poslal míč do sítě a srovnal stav utkání.
     
    59
    Mönchengladbach se zatáhl do obrany a spoléhá už jen na smrtící protiútoky. Jeden takový nyní vedl na pravé straně Herrmann. Po jeho centru si ale míč sebral Casteels.
     
    58
    Alassane Pléa nebyl vůbec ve špatné pozici na středu vápna. Přihrávka od Neuhause ale před ním skončila a i proto šla rána ze stoje jen vysoko na tribunu.
     
    57
    Renato Steffen musel hasit po ztrátě balonu nepříjemný zárodek protiútoku. Ve střední části trávníku tak zatáhl soupeře za dres a byl za to odměněn žlutou kartou.
     
    56
    Mönchengladbach nechce přijít o vedení podobně jako v první půli a tak se hostující hráči více stahují do obrany. Na tahu je Wolfsburg.
     
    55
    Malli diriguje hru Wolfsburgu. Steffen si ukázal, kam chce poslat míč, ale právě turecký záložník přihrával pouze za koncovou lajnu a Sommer tak může vykopávat.
     
    54
    I další Williamův centr v řadě neprošel až do vápna. Wolfsburg ale zůstal v držení balonu, ještě navíc na útočné polovině.
     
    53
    William byl v prvním poločase hodně vidět a i nyní se zapojil brzy do kombinace. Jeho prudký centr byl ale snadno sražen za postranní lajnu.
     
    52
    Yunus Malli to vzal znovu na sebe. Po jeho rozehrávce rohového kopu byl v šestnáctce hlídán Brooks, který ale hlavičkoval jen mimo tři tyče
     
    51
    Wolfsburg sice drží balon pod kontrolou, ale až před Sommera se nemůže nastěhovat. Obrana hostů je zatím pořádně pevná.
    49. Thorgan HAZARD - 1:2
     
    49
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Mönchengladbachu vychází vstup i do druhého dějství! Po ubráněném rohu se hra velmi rychle přesunula na polovinu domácího celku. Herrmann výtečně zapracoval na hranici vápna, obešel padajícího Brookse, následně naservíroval míč zcela volného THORGANU HAZARDOVI, který nekompromisně zavěsil střelou ke vzdálenější tyči.
     
    48
    Domácí měli k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Ve vápně Mönchengladbachu bylo pořádné horko, ale po centru Yunuse Malliho se míč dostal jen k Ginterovi.
     
    47
    Další rozehrávku akce si vzal na starost Ignacio Camacho. Na levém kraji sice uvolnil přesnou přihrávkou Arnold, ale tomu po kličce odskočil balon až za brankovou lajnu.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Po Steffenovi se dotkl míče Camacho. Domácím se ale příliš nechtělo do prvního útoku, ale přece jen se Brooks odhodlal k pasu do vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Jedna nastavená minuta je za námi stejně tak i celý první poločas zápasu mezi Wolfsburgem a Mönchengladbachem.

    Zápas začal v ohromném tempu. Borussia se dostala do vedení po bleskovém protiútoku. Po Neuhausově přihrávce se parádním zakončením předvedl Alassane Pléa. Dlouho ale hosté nevedli. Po ztrátě právě střelce úvodní branky se dostal k míči Renato Steffen, který přízemní ránou k pravé tyči srovnal krok. I nadále hra pokračovala v solidním tempu, ale k další nebezpečné situaci již v prvním půli nedošlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Mönchengladbachu patří závěr první půle. William sice musel na trávník skluze, ale perfektně odpálil míč od kopaček nabíhajícího Hazarda.
     
    44
    Minutu před pauzou se hosté pohybují okolo středového kruhu. Kramer společně s Zakariou si několikrát vyměnili míč na několik metrů. Nakonec zkoušel jít do útoku Lang, ale jeho pokus byl rychle ukončen.
     
    43
    Po domácí ztrátě se dostávali fotbalisté Borussie do nebezpečného protiútoku. Hazard ale akci výrazně zbrzdil a toho už dokázali využít obránci Wolfsburgu.
     
    42
    Po několika nečekaných odrazech ve středu pole se zjevil u balonu Yunus Malli. Turecký záložník ale příliš do útoku nespěchal a raději nechal plynout kombinaci.
     
    41
    John Brooks je zpět na trávníku. A ihned se také zapojil do rozehrávky po faulu Michaela Langa na útočné polovině. Nakonec ale poslal míč jen ke Casteelsovi.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Hazard zkoušel spolupracoval s Pléuou. Následně ještě Belgičan vyzval ke kombinaci Langa na úplně opačném kraji trávníku.
     
    39
    Denis Zakaria uhýbal Brooksově skluzu, ale ležícího soupeře zasáhl do obličeje. John Brooks musí být ošetřen na hrací ploše, ale i tak dostává žlutou kartu.
     
    38
    Brekalo se chtěl prosmýknout do vápna mezi dvěma obránci. To se mu sice nepodařilo, ale míč se odrazil přesně proti noze Camachovi. Střední záložník Wolfsburgu však pálil ze střední vzdálenosti vysoko nad.
     
    37
    Mönchengladbach teď dlouhé sekundy nepouští soupeře k míči. Po Wendtovi se dostal k rozehrávce také Neuhaus. Následně zkoušel míč prostrčit do vápna Hazard, ale Pléa už byl obsazený.
     
    36
    Steffen režíroval útočnou akci Wolfsburgu. Střelec vyrovnávací branky chtěl hru roztáhnout na Brekala k levé straně, ale Chorvat se k míči nedostal.
     
    35
    Domácím se dlouho nedařilo získat míč. Nakonec jim ho ale daroval přetaženým centrem jen do rukavic Casteelse Michael Lang.
     
    33
    Neuhaus si to namířil po přihrávce Hazarda individuálně do vápna. Dokázal si obhodit Knocheho, následně ale už z úhlu velké potíže Casteelsovi nenadělal.
     
    32
    Josip Brekalo musel skousnout tvrdý zákrok Langa. Hlavní rozhodčí sice odpískal faul, ale krajní obránce hostů z toho vyvázl bez žlutého trestu.
     
    31
    Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také Yann Sommer. Zkušený švýcarský gólman ukázal, že nohama rozhodně hrát umí. Po jeho spolupráci s Ginterem se přesunul balon až k Arnoldovi.
     
    30
    Po půlhodině hry je stav stále nerozhodný. Dlouhý pas až do vápna směřoval Camacho. Ještě před šestnáctkou byl ale odstaven z ideální pozice pro zakončení Brekalo.
     
    29
    Wolfsburg je stále aktivnějším týmem směrem dopředu. William nyní ale musel zařadit zpátečku po agresivním napadání Wendta.
     
    28
    Roussillon vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Steffen bojoval o pozici ve vápně, ale proti výrazné přesile balon dlouho v nadějném postavení neudržel.
     
    27
    Také Mönchengladbach měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Ani hostům se však nepodařilo zakončovat hlavou a poté musel zastavovat brejk na druhé straně Zakaria.
     
    26
    Po ubráněném rohovém kopu se hosté hnali do nebezpečného protiútoku. Pléa si našel míč na levé straně, snadno obešel Williama, ale prudkou střelou napálil jen obránce před sebou.
     
    25
    Weghorst nyní v pokutovém území ještě hledal Steffena, který byl ale u balonu o něco později. Po Wendtově skluzu se ale rozehrával rohový kop. Sommer však s klidem míč odklidil z vápna.
     
    24
    Po divokém úvodu se nyní snaží Wolfsburg trochu oddechnout. Brooks se vydal více do středu trávníku, poté chtěl najít Williama, který ale míč na hřišti už nezachytil.
     
    22
    Ihned od začátku se hraje s pořádným nasazením. Mönchengladbach chce odpovědět na aktivitu domácího celku. Pléova pobídka do vápna ale skončila jen u Arnolda.
     
    21
    Po faulu Michaela Langa rozehrávali domácí volný přímý kop z velmi nadějné pozice. Už už to vypadalo na další branku, ale hlavní rozhodčí po Werghorstově zásahu pískal faul.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry je stav vyrovnaný. Wolfsburg tlačí na obranu hostujícího celku, ale k ohrožení Sommerovy branky se od vyrovávacího gólu nedostal.
     
    19
    Tempo hry zůstává na vysoké úrovni. Maximilian Arnold držel míč pod kontrolou na levé straně trávníku, poté zapojil do akce také střelce vyrovnávací branky. Nakonec vše ukončuje až faul Christopha Kramera za žlutou kartu.
     
    18
    William se nyní předvedl také směrem dopředu. Brazilci se sice nevydařil prudký centr z pravé strany, ale alespoň pro Wolfsburg vydřel rohový kop.
     
    17
    Thorgan Hazard se zjevil snad vůbec poprvé dnes u balonu. Belgičan si to namířil z levého kraje blíže k vápnu, ale ještě před šestnáctkou ho čistě odzbrojil William.
     
    16
    John Brooks měl před sebou mraky prostoru pro rozehrávku, ale míč raději jen posunul Knochemu. Stoperská dvojice se nakonec odhodlala k delší rozehrávce, ale míč skončil jen u Elvediho.
     
    15
    Vyrovnání přišlo zničehonic. Nyní ale Wolfsburg pokračuje v nastaveném tlaku. Arnold sice prohrál souboj o balon s Langem, ale dokázal se znovu vrátit k soupeři a ještě získal míč zpět do svého držení.
    13. Renato STEFFEN - 1:1
     
    13
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vedení Mönchengladbachu příliš dlouho nevydrželo! Střelec úvodní branky teď předvedl hrubici, namazal RENATU STEFFENOVI, který měl před sebou dostatečný prostor ke střele. Levou nohou umístil míč k pravé tyči a Sommer se po pokusu natahoval marně.
     
    12
    Koen Casteels si došel pro nepřesnou přihrávku Neuhause až na hranici pokutového území. Po rozehrávce domácího brankáře se ale Camacho ani následně Arnold do útoku příliš nehnali.
     
    11
    Hostující celek se po vstřelené brance pokouší hru uklidnit kombinací ve středu pole. Kramerova přihrávka našla přesně kopačku Herrmanna. Následně se zapojil do útoku také Pléa, ale ten jen vracel míč na obránce.
     
    10
    Wolfsburg chce rychle odpovědět. Malli spolupracoval na pravém kraji s Williamem. Právě tato dvojice ale před malou chvíli ztratila míč a vznikl z toho smrtící protiútok.
    8. Alassane PLÉA - 0:1
     
    8
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Fantastický kontr v podání hostujícího celku! Mönchengladbach jde po zásluze do vedení! ALASSANE PLÉA převzal míč těsně za polovinou trávníku, poté si balon přehodil na pravou nohu a parádní umístěnou střelou k zadní tyči překonal Koena Casteelse.
     
    7
    Vlci zůstali natlačeni u šestnáctky Yanna Sommera. Arnoldův pokud do vápna se ale neujal, tak jak by si záložník domácích přál. Sommer s klidem sebral míč do rukavic.
     
    6
    Hosté vytáhli napadání až téměř k vápnu soupeře. Domácím se ale podařilo Mönchengladbach vykombinovat a celou akci tak musel hasit až za cenu žluté karty Elvedi.
     
    5
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Yunus Malli. Domácí sice naskakovali ve vápně po balonu v dobrém počtu, ale k zakončení nedošlo
     
    4
    Steffen se tentokrát už k míči dostal. Následně se probojoval až do vápna William, který ale proti přesile třech obránců neuspěl. Pro Wolfsburg získal alespoň rohový kop.
     
    3
    Brekalo se výtečně obtočil ve střední části trávníku kolem Kramera, poté ale zpackal přihrávku na volného Steffena. Útočník Wolfsburgu už by měl cestu do otevřené obrany.
     
    2
    Další akcí hostů se prezentoval na pravé straně Denis Zakaria. Jednadvacetiletý Švýcar chtěl jít sám přes Roussillona, ale míč mu odskočil od kopačky do autu.
     
    1
    Rozehrávku prvního poločasu obstarali ze středového kruhu hostující hráči. Mönchengladbach se rychle přesunul do útoku, ale až do vápna Koena Casteelse se nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Malli, Camacho, Arnold – Steffen, Weghorst, Brekalo.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Gerhardt, Błaszczykowski, Uduokhai, Ginczek, Rexhbecaj.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Kramer, Neuhaus – Herrmann, Pléa, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Stindl, Traoré, Johnson, Jantschke, Cuisance.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    20.04. 2018 Mönchengladbach – Wolfsburg 3:0
    03.12. 2017 Wolfsburg – Mönchengladbach 3:0
    13.05. 2017 Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1
    20.12. 2016 Mönchengladbach – Wolfsburg 1:2
    05.03. 2016 Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg musel o zachování bundesligové příslušnosti bojovat po mizerné sezoně až v baráži. V minulém ročníku nejvyšší německé soutěže Wolfsburg bral tři body jen v šesti případech a ani vítězství v posledním kole 4:1 nad Kolínem už nic nezměnilo na faktu, že bude musel do dvojzápasu o všechno. Proti Kielu se ale podařilo v obou zápasech vyhrát a i nadále tak pokračuje mezi elitou.

    V přípravě před novým ročníkem si Wolfsburg poradil s Ajaxem nebo Neapolí, cennou remízu 1:1 poté uhrál s anglickým Norwichem a jen těsně podlehl 1:2 silnému Lyonu.

    V prvních dvou kolech Bundesligy se ale Wolfsburg vytáhl na favorizované celky. Nejprve na domácí půdě přehrál díky brance Ginczeka z čtvrté nastavené minuty 2:1 Schalke. Poté senzačně porazil 3:1 také Leverkusen. Od té doby ale na další tříbodový zisk čeká. Alespoň bod za remízu vydřel s Herthou a naposledy také v Mohuči.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach se v minulém ročníku Bundesligy pohyboval v klidném středu tabulky. Nakonec sezonu zakončil na deváté pozice jen šest bodů za šestým Lipskem, které si vybojovalo účast v předkole Evropské ligy.

    V přípravě se ale Borussii vedlo nad očekávání. S lehkostí přehrávala slabší německé týmy. Cenné jsou pro Mönchengladbach výsledky proti Augsburgu a anglickému Southamptonu. Bundesligový celek si odvezl z Möchengladbachu porážku 2:1, Angličané schytali branky rovnou tři a žádný se jim nepodařilo vstřelit.

    Skvěle vstoupila Borussia Mönchengladbach i do nového ročníku Bundesligy. Na úvod zaskočilo 2:0 ambiciózní Leverkusen, když se o branky postarala Hofmann, Johnson. Následně přišla jen remíza 1:1 s Augsburgem. Před dvěma týdny už ale Mönchengladbach znovu vyhrál, když obral o body výsledkem 2:1 Schalke. Poslední dvě kola ukázal Mönchengladbach svou nevyzpytatelnost, když nejprve vyfasoval čtyři branky od berlínské Herthy, ale ve vloženém kole v týdnu přehrál jasně 3:1 Frankfurt.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již šestým kolem a my se společně zaměříme na utkání Wolfsburgu, který před domácím publikem přivítá Borussii Mönchengladbach.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 13. Steffen, 60. Weghorst (Malli) – 8. Pléa (Neuhaus), 49. T. Hazard (Herrmann)

    Karty:   39. Brooks (WOF), 57. Steffen (WOF) – 6. Elvedi (MNC), 19. Kramer (MNC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:12.
    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Malli, Camacho, Arnold (73. Rexhbecaj) – Steffen (90+1. Gerhardt), Weghorst (84. Ginczek), Brekalo.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Gerhardt, Błaszczykowski, Uduokhai, Ginczek, Rexhbecaj.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lang (75. Jantschke), Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Kramer, Neuhaus (75. Cuisance) – Herrmann, Pléa (84. Traoré), T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Stindl, Traoré, Johnson, Jantschke, Cuisance.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    thejrc.org