AS Řím – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Neapol 3:1 (kon.) | Inter – Cagliari 2:0 (kon.)
konec
AS Řím
3:1 (1:0)
S. S. Lazio
Sobota 29.09.2018, 15:00 • Stadio Olimpico • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:9. (16:55:37)
     
    Je konec! Římské derby nakonec ovládlo AS, které bylo směrem dopředu mnohem nebezpečnější. Úvod utkání sice vyšel lépe Laziu, postupně se ale do hry začalo zapojovat také domácí mužstvo, které se ke konci poločasu dostalo do vedení. Po necelé hodině hry se dostalo Lazio k vyrovnávací trefě, avšak soupeř nakonec vstřelil další dvě branky. Domácí mužstvo sice nebylo herně lepší, avšak narozdíl od svého soupeře využívalo vyložené šance. Dnešní derby tedy patří AS, Lazio se jistě na druhý ligový zápas proti dnešnímu soupeři připraví lépe.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Badelj se kličkou zbavil svého strážce, svojí slabší nohou ale poslal míč přímo do rukavic Olsena. Vypadá to, že nám dnešní zápas už nic nenabídne.
     
    90+2
    Střed hrací plochy byl příliš přehuštěný, k míči se tak dostalo domácí mužstvo, které poslalo míč až k brankáři Olsenovi.
     
    90+1
    Kolarov si nebral servítky míč okamžitě poslal za středový kruh, kde se ho zmocnil jeden z protihráčů. Lazio se snaží zkorigovat nepříznivý výsledek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    88
    Střídající Caicedo si naběhl do volného prostoru, odkud parádní dělovkou málem vsítil branku. Jeho rána nakonec prosvištěla kousek vedle tyče.
     
    87
    Faulem na hranici žluté karty si pomohl Immobile, který byl v souboji s Cristnantem pozdě. Nakonec z toho bude "pouze" standardní situace.
    86. Federico FAZIO - 3:1
     
    86
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Je tu rozhodující branka tohoto zápasu! Na luxusní centr si naskočil FEDERICO FAZIO, který důraznou hlavičkou nedal Strakošovi sebemenší šanci na reakci. Domácí obránce tak trochu odčinil svojí chybu před vyrovnávací brankou, římské derby zřejmě poznalo vítězné mužstvo.
     
    86
    Nakonec to přímo na bránu zkoušel Kolarov, který opět vystrašil brankáře Strakošu. Technická rána nakonec skončila na rukavici albánského brankáře.
     
    85
    Brankář Olsen měl po standardní situaci soupeře snadnou práci, míč se mu podařilo stáhnout ze vzduchu. Na druhé straně si faulem pomohl Felipe.
     
    84
    Hráči ve světlých dresech měli k dispozici další rohový kop. Correa posílal do vápna nadýchaný bochánek, který dokázal odhlavičkovat Džeko.
     
    83
    Milinković-Savić udělal dva rychlý kroky, díky kterým se dostal do lepší pozice pro střelu. Jeho přízemní rána nakonec skončila na rukavici Olsena.
     
    82
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Juan Jesus.
     
    82
    I tentokráte si za obranu soupeře nabíhal Immobile, který přiťukl lépe postavenému Lucasovi, jehož rána z první byla tak trochu komická.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Felipe Caicedo.
     
    80
    Jenomže Lazio podniklo velice rychlý protiútok, který vypadal hodně nadějně. Nakonec se Immobile dostal mimo palebnou pozici, posléze o mí přišel Milinković-Savić.

    David Suchý

    Branky: 45. Lorenzo Pellegrini, 71. Kolarov, 86. Fazio (Lorenzo Pellegrini) – 67. Immobile

    Karty:   55. Olsen (ASR), 62. Džeko (ASR), 66. Lorenzo Pellegrini (ASR) – 70. Badelj (LAZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:9.
    AS Řím: Olsen – Santon, Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi (74. Cristante), N´Zonzi (C) – Florenzi (82. Juan Jesus), Pastore (37. Lorenzo Pellegrini), El Shaarawy – Džeko.
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Luca Pellegrini, Lorenzo Pellegrini, Schick, Ünder, Zaniolo, Kluivert, Karsdorp, Juan Jesus, Cristante, Marcano.

    S. S. Lazio: Strakoša – Cáceres, Acerbi, Luiz Felipe – Marušić, Parolo (53. Badelj), Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, Lulić (C) (81. F. Caicedo) – Immobile, Alberto (53. Correa).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Patric, Valon Beriša, Correa, Wallace, Durmisi, Bastos, F. Caicedo, Badelj, Murgia, Cataldi.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini
    thejrc.org