AS Řím – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Neapol 3:1 (kon.) | Inter – Cagliari 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
3:1 (1:1)
SSC Neapol
Sobota 29.09.2018, 18:00 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11. (19:57:45)
     
    Juventus je i po sedmém kole v italské Serii A stoprocentní. V domácím prostředí otočil duel proti Neapoli a i nadále drží první místo v tabulce.

    Neapol vstoupila do zápasu ve velkém stylu. V první desetiminutovce nepůjčila domácím balon a z tlaku se zrodila také úvodní branka. Dries Mertens zužitkoval parádní přihrávky Callejóna a poslal Neapol do vedení. Juventus se ale postupně zvedal a přišla zasloužená odměna, když Ronaldo našel centrem Maria Mandžukiće, který srovnal stav zápasu. Domácím patřil i závěr první půle, ale další branku už před přestávkou nepadla. Ihned po návratu ze šaten se prosadil podruhé Mario Mandžukić a dal Juventusu klid. Navíc po hodině hry viděl druhou žlutou kartu Mário Rui a s Neapolí bylo zle. Vše dokonal po rozehrávce rohového kopu Leonardo Bonucci skluzem u zadní tyče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ronaldo se ještě vydal za prudkou přihrávkou Pjaniće. Následně si to portugalská hvězda namířila z levé strany do vápna, ale nepřešla ani prvního bránícího hráče Neapole.
     
    90+3
    Neapol stále drží balon pod kontrolou, ale sami hostující hráči už nejspíše vědí, že dnes to na zisk bodů nevypadá. Allanova propagační střela nemohla Szczesnému ublížit.
     
    90+2
    Ve střední části trávníku se srazil Bonucci s Ruizem. Míč se od obránce Juventusu odrazil pouze k Callejónovi a akce Neapole může pokračovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Před vápnem Juventusu byl faulován unikající Allan a Neapol bude mít k dispozici ještě jednu možnost na snížení dvoubrankové ztráty a zdramatizování celého zápasu.
    89. Neuznaná Ronaldova branka kvůli ofsajdu
     
    89
    Ronaldovi se sice podařilo vsítit branku, ale při přihrávce Pjaniće byl nachytán Portugalec v ofsajdovém postavení. Ospina by byl zcela bez šance.
     
    88
    Domácím se daří eliminovat útočné výpady Neapole ještě daleko před polským brankářem. Pjanić zkoušel ještě rozběhnout Bernadeschiho, ale míč došel jen k Ospinovi.
     
    87
    Neapol má sice míč pod kontrolou, ale nemůže se s ním dostat do blízkosti domácího vápna. Teď to vypadalo nadějně z pohledu hostujícího týmu, ale Allan přihrávkou zaskočil i Insigneho.
     
    86
    Alex Sandro zcela zbytečně dohrál rozehrávajícího Albiola, šlápl mu zezadu na kotníky a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Juan Cuadrado.
     
    84
    Cristiano Ronaldo šel hladově do šance. Po přihrávce Mandžukiće si to portugalský kanonýr namířil ihned do vápna, ale jeho střela z úhlu skončila jen v boční síti.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. Juventus drží na domácí půdě vedení 3:1, hraje navíc proti oslabené Neapoli, která dohrává poslední půlhodinu v deseti.
     
    81
    Neapolští měli velké potíže s napadající dvojicí domácího celku. Bernadeschi získal sice míč pro Ronalda, ten se ale už dostal do ofsajdového postavení.
     
    80
    José Callejón měl ještě jeden pokus od rohového čtvrtkruhu. V pokutovém území ale vládne zkušená stoperská dvojice Bonucci – Chiellini.
     
    79
    Callejón rozehrával rohový kop na druhé straně trávníku. Ještě před tím ale musel být ošetřen Ospina, který se střetl s Ronaldem. Nakonec ale centr od rohového praporku pohltila domácí obrana.
     
    78
    A Juventus ještě nemá dost. Ronaldo si to namířil za nakopnutým balonem, ale dostal se až příliš blízko Ospinovi a ten jeho pokus dokázal vyrazit.
    77. Leonardo BONUCCI - 3:1
     
    77
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus přidává také pojistku. Po rozehrávce rohového kopu míč zasáhl hlavou Cristiano Ronaldo. Portugalcův pokus by nejspíše šel až za vzdálenější tyč, ale skluzem dopravil balon do sítě LEONARDO BONUCCI. Už to vypadá, že Juventus nepozná hořkost porážky ani v sedmém kole Serie A.
     
    76
    Joajo Cancelo se zbavil napadajícího Milika, poté odevzdal míč Pjanićovi. Střední záložník Juventusu se kolem sebe rozhlížel, ale neměl komu nahrát. Nakonec zkusil vypálit, ale jeho rána byla zblokována na roh.
     
    75
    Juventus proti oslabenému soupeři polevil. Ronaldo už není tak aktivní jako v prvním poločase, ani Mario Mandžukić se nedostává do střeleckých pozic.
     
    74
    Neapol rozhodně neskládá zbraně. Po parádní individuální akce měl přes sebou pouze brankáře Juventusu Arkadiusz Milik, ale jeho středu dokázal jeho krajan v brance domácího týmu vyrazit.
     
    73
    Mandžukić zastavil akci soupeře hned v zárodku. Neapolští ale rychlé rozehrávky nevyužili, naopak museli velmi spěchat do obrany. Spolupráce Ronalda s Bernadeschim byla nepřesná.
     
    72
    Z hodně nadějné pozice zkoušel překonat Szczesného Callejón, ale jeho pokus skončil jen na obranné zdi Juventusu. Hosté ale zůstávají s míčem v blízkosti vápna.
     
    71
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Fabián Ruiz.
     
    70
    Hamšík kouzlil s míčem ve středu pole. Proti němu vystoupil Cancelo, ale zastavil ho jen za cenu žluté karty.
     
    69
    Juventus teď zaváhal při rozehrávce. Pjanić chtěl vzduchem najít Cancela, ten ale už míč ale v krkolomné pozici na hrací ploše neudržel.
     
    68
    Neapol se snaží i v deseti zatlačit soupeře. Hamšík spolupracoval s Insignem, následně se ale do hry vložil Bonucci, který balon rychle odpravil do bezpečí.
     
    67
    Pohledná souhra domácího celku na pravém kraji trávníku končí mizernou přihrávkou Cancela na Mandžukiće. Chorvatský útočník neměl žádnou šanci míč zastihnout.
     
    66
    Tlak Juventusu proti oslabenému soupeře narůstá. Střídající Malcuit sice vhazoval míč na své polovině, ale poté ho vysvobodil až faul Matuidiho.
     
    65
    Po rozkouskovaných předešlých pěti minutách hra pokračuje útokem Juventusu. Ronaldo vracel míč do vápna, ale v něm se k němu už Mandžukić nepropracoval.
     
    64
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Federico Bernardeschi.
     
    63
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Kévin Malcuit.
     
    62
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Rodrigo Bentancur.
     
    62
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Arkadiusz Milik.
     
    61
    za vzájemnou potyčku dostávají ještě po žluté kartě Bonucci a Insigne.
    60. Červená karta po 2. žluté

     
    60
    Neapol to bude mít pořádně těžké. Mário Rui sestřelil šlapákem Paula Dybalu, bleskurychle vyfasoval druhou žlutou kartu a musí pod sprchy!
     
    60
    Po hodině hry vede Juventus nad Neapolí na domácí půdě 2:1. O oba zásahy "staré dámy" se postaral Mario Mandžukić.
     
    58
    Na trávníku se ve druhém poločase pořádně přiostřuje. Nyní ale skvěle centroval do vápna Hamšík, míč sebral do rukavic Szczesny, ale po souboji s Mertensem musel hasit nebezpečí až Bonucci.
     
    57
    Cancelo zaváhal při zpracování dlouhé přihrávky, míč mu odskočil od kopačky a poté musel faulovat napadajícího Callejóna. Tentokrát se to obešlo bez žlutého trestu.
     
    56
    Juventus lehce polevuje v útočném snažení. Nyní to zkoušel na druhé straně trávníku Hysaj, který ale po ztrátě zatáhl za dres Sandrovi a je potrestán žlutou kartou.
     
    55
    Elseid Hysaj příliš dlouho vyčkával s vhozením míče do hry až se jeho spoluhráči nemohli zbavit bránících soupeřů. Nakonec se ale přece jen Neapol dostala z tlaku.
     
    54
    Juventus se po několika odrazech ve středu pole dostal k míči. Pjanić společně s Canem nedokázali přejít přes první obrannou hradbu hostujícího celku.
     
    53
    Teď měli domácí i pořádný kus štěstí. Sandro na zadní tyči zavíral celou akci, ale těsně před dobíhajícím Callejónem si málem srazil míč do vlastní sítě.
     
    52
    Neapol chtěla bleskově odpovědět na inkasovanou branku, ale střela Hamšíka z velké dálky Szczesného nezaskočila.
    50. Mario MANDŽUKIĆ - 2:1
     
    50
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus se krátko po příchodu z šaten dostává do vedení! Ronaldo se rozhodl ke střele zpoza pokutového území, kličkou si udělal prostor a poté razantně poslal míč k bližší tyči. Balon se odrazil od brankové konstrukce přesně do kroku MARIA MANDŽUKIĆE, který přidává pohotovým doklepnutím do prázdné branky druhý dnešní gól.
     
    49
    Ve střední části trávníku se pokoušel Ronaldo společně s Dybalou napadat rozehrávku Neapole, ale k míči se nedostali. Hosté ale nijak zvlášť do útoku nespěchají.
     
    48
    Dries Mertens to zkoušel jeden na jednoho na Bonucciho. Ani rychlostně vybavení Belgičan však na zkušeného stopera nevyzrál. Hosté však pokračují v držení balonu.
     
    47
    Ronaldo z levé strany rozjel útočnou akci. Následně přiletěl před Ospinu nebezpečný centr, ale hostující obrana v čele s Koulibalym obstála na jedničku.
     
    46
    Do druhé půle vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Po Sandrově vhazování se k balonu dral Mandžukić, ale jeho pohyb skvěle zachytil Albiol.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    Jedna nastavená minuta velmi rychle uplynula a tak oba týmy odcházejí do šaten při nerozhodném skóre 1:1.

    Neapol vstoupila do zápasu ve velkém stylu. V první desetiminutovce nepůjčila domácím balon a z tlaku se zrodila také úvodní branka. Dries Mertens zužitkoval parádní přihrávky Callejóna a poslal Neapol do vedení. Juventus se ale postupně zvedal a přišla zasloužená odměna, když Ronaldo našel centrem Maria Mandžukiće, který srovnal stav zápasu. Domácím patřil i závěr první půle, ale další branku už před přestávkou nepadla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Emre Can skvěle vykombinoval společně s Cancelem pravou stranu trávníku. Poté ještě Cancelo přihrával na hranici vápna, kde byl připraven Dybala. Dybalova rána z kroku však zamířila vysoko nad.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Elseid Hysaj. Následně pálil po kličce do středu trávníku Mário Rui, ale jeho dělovka prosvištěla kolem pravého horního roku.
     
    43
    Neapolští už chtějí dohrát v klidu první poločas. Hostující tým kombinuje ve středu pole, do útočení se mu ale příliš nechce.
     
    42
    Navíc Juventusu vznikla slibná pozice pro centr do šestnáctky. Pjanić hledal Chielliniho, který nedokázal po kontaktu s Albiolem zakončovat přesně.
     
    41
    Naopak na druhé straně se dral do střelecké pozice Ronaldo. Koulibaly se mu postavil do cesty a Portugalec se skácel na trávník. Stoper Neapole je potrestán žlutou kartou.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Neapol se dlouho nepodívala do blízkosti branky polského gólmana a ani tentokrát ho Mertens nedokázal ohrozit.
     
    39
    Paulo Dybala schytal pořádnou ránu od Zielenského do kolena. Juventus rychle rozehrál téměř od středového kruhu, ale akce skončila u Cancela.
     
    38
    Po rohu rozehraném jen do kombinace centroval do šestnáctky Cancelo. Míč přeletěl i trojici hráčů čekajících na zadní tyči. Nakonec ale mohou domácí pokračovat v držení balonu.
     
    37
    Chiellini se vydal na útočný výlet. Jako stoper se hnal za nakopnutý balonem, poté centroval do vápna, ale Ospina byl znovu na místě před Mandžukićem.
     
    36
    Po nepříliš přesné přihrávce se k míči přece jen dostal Cristiano Ronaldo. Následně ale zapracoval do obrany také Dries Mertens a Pjanić musel zastavovat protiútok soupeře faulem.
     
    35
    Joao Cancelo byl znovu v prostoru, odkud mohl poslat do vápna vysoký centr. Jeho pokus si ale pohlídal včasným výskokem brankář Neapole David Ospina.
     
    34
    Po několika odrazech se k míči dostal na pravé straně znovu Cancelo. Po jeho prudkém centru se prezentoval obrannou hlavičkou Raúl Albiol. Domácí však zůstávají u balonu.
     
    33
    Can to zkoušel s Cancelem z pravé straně, ale Cancelova přihrávka na Ronalda skončila jen u Ospiny. Za nepřesnost krajního obránce Juventusu mohlo podklouznutí.
     
    32
    Zdá se, že Neapol zvládla ubránit další mohutný nápor soupeře. Matuidi si sice nabíhal na přesnou přihrávku, ale Hysaj ho skvěle předskočil a míč sebral.
     
    31
    Tempo zápasu s přibývajícím časem výrazně vzrostlo. Bonucci si teď musel s Mertensem vyřizovat tvrdý střed okolo středové čáry.
     
    30
    Po dalších prostojích servíroval míč do vápna od rohového praporku Pjanić. Následná střela Cana šla jen těsně nad hostující břevno. Neapol je teď pod velkým tlakem.
     
    28
    Ronalco byl faulován těsně za vápnem a vytvořil si tak sám pozici k ohrožení branky. Právě Portugalec se postavil k rozehrávce velmi nadějné šance, ale jeho střela zamířila k přední tyči, kde byl Ospina včas. Po zmatcích ve vápně byla střela Mandžukiće sražena nad.
    26. Mario MANDŽUKIĆ - 1:1
     
    26
    Juventus právě vstřelil branku!
    Neapol vedení dlouho neudržela! Po rychlém přechodu z levé strany se dostal míč k Ronaldovi, který dvěma změnami pohybu zmátl bránícího Hysaje, následně nadýchaným centrem našel hlavu MARIA MANDŽUKIĆE, který z blízkosti umístil míč do sítě. David Ospina plachtil vzduchem marně.
     
    25
    Pjanić schytal pořádný šlapák od Ruie. Hlavní rozhodčí byl velmi blízko a krajního obránce Neapole potrestal žlutou kartou. Pjanić musí být ošetřen na hrací ploše.
     
    25
    Mandžukić si řekl o přihrávku do běhu. Chorvatský reprezentant však v souboji s Albiolem ztratil stabilitu a poroučel se k zemi. Hlavní rozhodčí ale nechává hru pokračovat.
     
    24
    Domácí hráči začínají ovládat hru. Emre Can spolupracoval s Cancelem, následně se zapojil také Matuidi, ale to je vše. Sandro navíc ještě po odehrání míče přistrčil Hysaje, který nepříjemně narazil do reklam.
     
    23
    Juventus se dostal k delšímu držení balonu. Na pravém kraji měl vše pod kontrolou Dybala. Argentinec se chtěl prosmýknout kolem dvou obránců, ale nakonec míč skončil v zámezí.
     
    21
    Po ztečovaném balonu se dostal do nadějné pozice před vápnem Neapole Pjanić. Po jeho přihrávce však musel do skluzu Can. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale po dlouhém pobytu Allana na trávníku píská.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry tahá Juventus výrazně za kratší konec. Hráči z Turína se nepohybují, tak jako jejich soupeři a podle toho to také vypadá.
     
    19
    Už se zdálo, že se Juventus zvedá, ale stále je více u balonu neapolský celek. Teď ale Hamšíkovi nesedla na kopačku přihrávka na Mertense.
     
    18
    Ani z rohového kopu se Juventus nedostal do vyložené šance. Na zadní tyči naskakoval na míč Ronaldo, ale před portugalskou hvězdou stačil míč tečovat Ospina.
     
    17
    Matuidi kombinoval na levém kraji se Sandrem. Právě proti francouzskému hráči vystoupil bránící Hysaj a míč zblokoval na rohový kop.
     
    16
    Juventus vyrazil po zisku míče do rychlého protiútoku. Matuidi vyslal do úniku Mandžukiće, který měl sice potřebnou rychlost, ale jeho přihrávka na Dybalu nebyla z nejpřesnějších.
     
    15
    Také Cristiano Ronaldo se pomalu dostává do tempa. Jeho dělovka ze střední vzdálenosti sice před Ospinou skočila, ale brankář Neapole s klidem míč zpacifikoval.
     
    14
    Miralem Pjanić se zmocnil míče ve středu pole, poté ale pomalou přihrávkou vystavil pod tlak Bonucciho. Tentokrát to ale zkušený italský stoper před Allanem zvládl.
     
    13
    Neapol pokračuje v kvalitním výkonu i po vstřelené brance. To Juventus se nemůže stále oklepat z toho, že v bitvě o první místo ztrácí od úvodní minuty.
    11. Dries MERTENS - 0:1
     
    11
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol jde zaslouženě do vedení! Bonucci se snažil hrát znovu proti napadajícím soupeřům i pod tlakem konstruktivně. Nakonec ale přihrával jen na nohu Allana, který ihned namířil přihrávku na Callejóna, ten následně ideálně poslal míč před prázdnou branku a DRIES MERTENS už měl snadnou úlohu. Wojciech Szczesny byl zcela bez šance.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka je jasně v režii hostujícího celku. Až teď se Juventus dostal s míčem také na útočnou polovinu, ale Ronaldova střela neměla šanci na úspěch.
     
    9
    Před Hamšíkem domácí obrana dlouho couvala. Nakonec se Slovák rozhodl ještě přihrávat k pravé straně na Hysaje, ale ten už se přes Sandra k centru neprosadil.
     
    8
    Tlak hostujícího celku pokračuje rohovým kopem. Na zadní tyči ještě vybojoval míč pro Neapol Callejón, ale jeho pobídka do vápna už našel pouze Alexe Sandra.
    7. Piotr Zielinski napálil tvrdou střelou tyč
     
    7
    Domácím se stále nedaří dostat k míči. Neapol skvěle kombinuje ve středu pole. Teď se dostal dokonce ke střele z pětadvaceti metr Zielinski, ale levačkou našel jen tyč.
     
    6
    Pasivita Juventusu se nelíbí domácím fanouškům a spouští se pískot. Neapol naopak s přehledem kombinuje ze strany na stranu. Hamšíka do vápna nepustil Cancelo.
     
    5
    Postupná kombinace Juventusu zatím bez úspěchu. Emre Can měl proti sobě jen jednoho bránícího hráče na pravé straně, ale ani proti Ruiovi se nedokázal prosadit.
     
    4
    Zápas postrádá v prvním minutách tempo. Domácí se sice dostali k balonu, ale nemohou se s ním dostat ani k půlící lajně.
     
    3
    Neapol začíná náporem. Allan kombinoval s Hamšíkem, poté se slovenský reprezentant snažil oslovit Insigneho, ale ten už byl pokryt trojicí protihráčů.
     
    2
    Domácí se rozhodně neukvapili při kombinaci ve vlastním pokutovém území. Matuidi ale zaváhal na levé straně a toho mohl využít Zielinski. Jeho centr však odhlavičkoval do bezpečí Bonucci.
     
    1
    O rozehrávku prvního poločasu se postarali hostující fotbalisté. Po dlouhém nákopu do prostoru před vápnem měl ale spoustu času Chiellini na zpracování hrudí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Šlágr sedmého kola nejvyšší italské soutěže Serie A tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Can, Pjanić, Matuidi – Mandžukić, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – J. Cuadrado, Benatia, Bernardeschi, Kean, Rugani, Barzagli, Bentancur.

    SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Koulibaly, Albiol, Rui – Callejón, Hamšík (C), Allan, P. Zieliński – L. Insigne, D. Mertens.
    Náhradníci: Karnezis, D'Andrea – Verdi, Malcuit, Luperto, Ruiz, Rog, Ounas, Nikola Maksimović, Diawara, Milik.

    Rozhodčí: Banti – Manganelli, Vuoto.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    22.04. 2018 Juventus – Neapol 0:1
    01.12. 2017 Neapol – Juventus 0:1
    05.04. 2017 Neapol – Juventus 3:2
    02.04. 2017 Neapol – Juventus 1:1
    28.02. 2017 Juventus – Neapol 3:1
     
    Juventus FC

    Juventus dokázal přidat sedmý titul v nejvyšší italské soutěži v řadě. V Serii A se musel jen třikrát sklonit před soupeřem. Před druhou Neapolí si "stará dáma" udržela náskok pouhých čtyř bodů, ale za odskočeným duem už byla bodová propast. Také Italský pohár mířil na Allianz Stadium! Ve finálovém střetnutí Juventus sestřelil čtyřmi góly milánské AC, když hned o dva góly se postaral produktivní Benatia. Jako mistr Itálie si Juventus zajistil postup do Ligy mistrů ve které si zahraje v základní skupině proti Manchesteru United, Valencii a Young Boys.

    Před novou sezonou se Juventus činil na přestupovém trhu. Portugalská superstar Cristiano Ronaldo odešel po devíti letech z Realu Madrid a zamířil na Apeninský poloostrov. Mezi další velmi drahé akvizice se řadí Joao Cancelo, který přišel z Valencie a také vracející se z AC Milán Leonardo Bonucci. Opačným směrem poté zamířila dvojice Caldara, Higuaín. Po sedmnácti letech opustila Juventus také legenda mezi tyčemi Gianluigi Buffon.

    V přípravných zápasech hrál Juventus ve velmi rozdílných sestavách, ale i tak dokázal porazit v International Champions Cupu Bayern Mnichov i portugalskou Benficu.

    V prvním kole Serie A už ale "stará dáma" nastoupila v základní sestavě i s Cristianem Ronaldem na hrotu. Turínský celek se ale dlouho na půdě Chieva trápil a vítězství 3:2 vystřelil až ve třetí minutě nastavení druhého poločasu Federico Bernadeschi. Druhé kolo už bylo od Allegriho výběru o něco povedenější. Na domácí půdě proti Laziu poslal Juventus po půlhodině hry do vedení Pjanić. Pojišťovací branku přidal ve druhém poločase Mario Mandžukić. Před reprezentační pauzou se Juventus představil na trávníku nováčka z Parmy, ale očekávaný debakl se nekonal. Tři body zařídil turínskému týmu brankou na 2:1 po půlhodině hry Blaise Matuidi. Následně se proti Sassuolu také poprvé v dresu Juventusu prosadil Ronaldo, který dokonce dvěma zápasy zapsal pro mistra další důležité body do tabulky.
     
    SSC Neapol

    Neapol dlouho bojovalo v minulém ročníku Serie A o titul. Pět kol před koncem dokonce porazila svého úhlavního rivala Juventus, ale přišlo zaváhání na trávníku Fiorentiny a bylo téměř po nadějích. Nakonec neapolskému klubu chyběly čtyři body na dorovnání prvního místa.

    V přípravě sice Neapol snadno porážela týmy z nižších italských soutěží, ale s kvalitnějším týme zvítězila jen proti německému Dortmundu 3:1. Od Liverpoolu vyfasovala pět branek a v generálce s Wolfsburgem se překvapivě radoval z vítězství 3:1 tým z Bundesligy.

    Se začátkem nové sezony se ale Neapolským začalo dařit. Proti Laziu i s AC Milán vždy Neapol uhrála tři body o jedinou branku. To až proti Sampdorii poprvé ztratila, když si odvezla výprask 0:3. V posledních dvou kolech už ale Neapol úřadovala i směrem dopředu, Parmě i FC Turín nasázela po třech gólech.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již sedmým kolem a my se společně zaměříme na šlágr, kdy vedoucí celek Juventus změří síly na vlastním trávníku s druhou Neapolí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Schück

    Branky: 26. Mandžukić (Ronaldo), 50. Mandžukić, 77. Bonucci (Ronaldo) – 11. D. Mertens (Callejón)

    Karty:   61. Bonucci (JUV), 70. Cancelo (JUV), 86. Sandro (JUV) – 25. Rui (NEA), 41. Koulibaly (NEA), 56. Hysaj (NEA), 61. L. Insigne (NEA)   60. Rui (NEA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Can (62. Bentancur), Pjanić, Matuidi – Mandžukić (85. J. Cuadrado), Dybala (64. Bernardeschi), Ronaldo.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – J. Cuadrado, Benatia, Bernardeschi, Kean, Rugani, Barzagli, Bentancur.

    SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Koulibaly, Albiol, Rui – Callejón, Hamšík (C) (71. Ruiz), Allan, P. Zieliński (62. Milik) – L. Insigne, D. Mertens (63. Malcuit).
    Náhradníci: Karnezis, D'Andrea – Verdi, Malcuit, Luperto, Ruiz, Rog, Ounas, Nikola Maksimović, Diawara, Milik.

    Rozhodčí: Banti – Manganelli, Vuoto
    thejrc.org