AS Řím – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Neapol 3:1 (kon.) | Inter – Cagliari 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
3:1 (1:1)
SSC Neapol
Sobota 29.09.2018, 18:00 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11. (19:57:45)
     
    Juventus je i po sedmém kole v italské Serii A stoprocentní. V domácím prostředí otočil duel proti Neapoli a i nadále drží první místo v tabulce.

    Neapol vstoupila do zápasu ve velkém stylu. V první desetiminutovce nepůjčila domácím balon a z tlaku se zrodila také úvodní branka. Dries Mertens zužitkoval parádní přihrávky Callejóna a poslal Neapol do vedení. Juventus se ale postupně zvedal a přišla zasloužená odměna, když Ronaldo našel centrem Maria Mandžukiće, který srovnal stav zápasu. Domácím patřil i závěr první půle, ale další branku už před přestávkou nepadla. Ihned po návratu ze šaten se prosadil podruhé Mario Mandžukić a dal Juventusu klid. Navíc po hodině hry viděl druhou žlutou kartu Mário Rui a s Neapolí bylo zle. Vše dokonal po rozehrávce rohového kopu Leonardo Bonucci skluzem u zadní tyče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ronaldo se ještě vydal za prudkou přihrávkou Pjaniće. Následně si to portugalská hvězda namířila z levé strany do vápna, ale nepřešla ani prvního bránícího hráče Neapole.
     
    90+3
    Neapol stále drží balon pod kontrolou, ale sami hostující hráči už nejspíše vědí, že dnes to na zisk bodů nevypadá. Allanova propagační střela nemohla Szczesnému ublížit.
     
    90+2
    Ve střední části trávníku se srazil Bonucci s Ruizem. Míč se od obránce Juventusu odrazil pouze k Callejónovi a akce Neapole může pokračovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Před vápnem Juventusu byl faulován unikající Allan a Neapol bude mít k dispozici ještě jednu možnost na snížení dvoubrankové ztráty a zdramatizování celého zápasu.
    89. Neuznaná Ronaldova branka kvůli ofsajdu
     
    89
    Ronaldovi se sice podařilo vsítit branku, ale při přihrávce Pjaniće byl nachytán Portugalec v ofsajdovém postavení. Ospina by byl zcela bez šance.
     
    88
    Domácím se daří eliminovat útočné výpady Neapole ještě daleko před polským brankářem. Pjanić zkoušel ještě rozběhnout Bernadeschiho, ale míč došel jen k Ospinovi.
     
    87
    Neapol má sice míč pod kontrolou, ale nemůže se s ním dostat do blízkosti domácího vápna. Teď to vypadalo nadějně z pohledu hostujícího týmu, ale Allan přihrávkou zaskočil i Insigneho.
     
    86
    Alex Sandro zcela zbytečně dohrál rozehrávajícího Albiola, šlápl mu zezadu na kotníky a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Juan Cuadrado.
     
    84
    Cristiano Ronaldo šel hladově do šance. Po přihrávce Mandžukiće si to portugalský kanonýr namířil ihned do vápna, ale jeho střela z úhlu skončila jen v boční síti.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. Juventus drží na domácí půdě vedení 3:1, hraje navíc proti oslabené Neapoli, která dohrává poslední půlhodinu v deseti.
     
    81
    Neapolští měli velké potíže s napadající dvojicí domácího celku. Bernadeschi získal sice míč pro Ronalda, ten se ale už dostal do ofsajdového postavení.
     
    80
    José Callejón měl ještě jeden pokus od rohového čtvrtkruhu. V pokutovém území ale vládne zkušená stoperská dvojice Bonucci – Chiellini.
     
    79
    Callejón rozehrával rohový kop na druhé straně trávníku. Ještě před tím ale musel být ošetřen Ospina, který se střetl s Ronaldem. Nakonec ale centr od rohového praporku pohltila domácí obrana.

    Vít Schück

    Branky: 26. Mandžukić (Ronaldo), 50. Mandžukić, 77. Bonucci (Ronaldo) – 11. D. Mertens (Callejón)

    Karty:   61. Bonucci (JUV), 70. Cancelo (JUV), 86. Sandro (JUV) – 25. Rui (NEA), 41. Koulibaly (NEA), 56. Hysaj (NEA), 61. L. Insigne (NEA)   60. Rui (NEA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Can (62. Bentancur), Pjanić, Matuidi – Mandžukić (85. J. Cuadrado), Dybala (64. Bernardeschi), Ronaldo.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – J. Cuadrado, Benatia, Bernardeschi, Kean, Rugani, Barzagli, Bentancur.

    SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Koulibaly, Albiol, Rui – Callejón, Hamšík (C) (71. Ruiz), Allan, P. Zieliński (62. Milik) – L. Insigne, D. Mertens (63. Malcuit).
    Náhradníci: Karnezis, D'Andrea – Verdi, Malcuit, Luperto, Ruiz, Rog, Ounas, Nikola Maksimović, Diawara, Milik.

    Rozhodčí: Banti – Manganelli, Vuoto
    thejrc.org