Ostrava – Slavia 2:1 (kon.) | Teplice – Jablonec 1:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:1 (2:1)
SK Slavia Praha
Neděle 30.09.2018, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (17:08:24)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:11.
    Střely mimo: 2:8.
    Rohy: 4:7.
     
    Je dobojováno a na stadionu momentálně panuje opravdu velká radost. S Baníkem to totiž od začátku nevypadalo vůbec dobře, jelikož byl po faulu na Součka a konzultaci s videem vyloučen Milan Baroš. Ostrava ale po pár minutách překonala obranu Slavie a dostala se do vedení. Centr Daniela Holzera usměrnil do brány Martin Fillo. Ve 27. minutě však bylo znovu srovnáno. Miroslav Stoch překonal Jana Laštůvku a začínalo se od začátku. Slavia poté tlačila, ale své šance zahazovala. A tak přišel trest ve čtvrté minutě nastavení první půle. Po tristní přihrávce Součka upaloval do brejku Holzer, jež předložil míč Martinu Fillovi, který prostřelil Koláře podruhé.

    Druhý poločas byl převážně ve znamení tlaku Slavie, která pokračovala v zahazování tutovek jako na běžícím páse. Absolutorium se dnes vysloužil Jan Laštůvka, který pochytal nespočet příležitostí Slavie. Baník dnes odehrál dost možná nejlepší utkání v sezóně a za svou bojovnost, nasazení a přístup si tři body jednoznačně zasloužil. Ostravané tak díky výhře 2:1 poskočili na 4. místo a pouhé dva body ztrácejí na vedoucí Slavii.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Už se ale zase hraje. Olayinka dokázal hlavičkovat centr Coufala, ale jen do rukavic Laštůvky. To již vypadá s domácími velmi dobře.
     
    90+6
    Na hrací ploše jsou opět lékaři Baníku a sudí hned ukazuje, že bude nastavený čas prodlužovat.
     
    90+5
    Menší vášně nyní vyvolal střet Procházky s jedním ze Slavistů. Poté hosté zahrávali přímý kop. Do následného centru vletěl neohroženě Jan Laštůvka, jenž nepříjemně přepadl přes klubko hráčů a zůstává ležet na trávníku.
     
    90+5
    Al přetažený centr končí až u vyběhnuvšího Laštůvky, který byl navíc faulován. Ostrava zažívá opravdu euforii.
     
    90+4
    Všichni hráči jsou nyní ve vápně Baníku, i gólman Kolář. Stochův roh ale odvrátil Stronati, ale Ostrava se stále brání.
     
    90+3
    Ostravané strávili další vteřiny rozehráním rohového kopu, ale už se opět stahují do defenzívy, protože se bude odkopávat od brány Koláře.
     
    90+3
    Kúdela trochu dezorientovaný a nikým neatakovaný zahrál zbytečně hlavou na rohový kop. Domácí fanoušci už všichni stojí a ženou své hráče kupředu.
     
    90+2
    Slavii se ale zatím nedaří vypracovat si závěrečný tlak. Mešanović navíc při odkopu dojel Stronatiho a je tady další žlutá karta.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí přidává navíc 6 minut a hra je momentálně na polovině Slavie, odkud bude Baník vhazovat.
     
    90
    A znovu je přerušena po faulu na Martin Filla. Rozehrávat bude Jan Laštůvka a mezitím se nám nachýlila poslední minuta zápasu.
     
    89
    Olayinkův centr byl zastaven na hranici vápna Šindelářem a míč poté odkopl do bezpečí Hrubý. Domácí příznivce ženou mohutně své miláčky za úspěchem.
     
    88
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Ondřej Šašinka.
     
    87
    Ostravané jsou velmi blízko úspěchu. Zbytek utkání sleduje také vyloučený Milan Baroš, který na schodech pod hlavní tribunou vypadá velmi nervózně.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Arťom Mešaninov, přichází Václav Procházka.
     
    85
    Granečný se téměř probil přes čtyři hráče Slavie, ale nakonec míč ztratil. Stocha poté nevybíravě dojel Fleišman, jenž také za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.

    Radomír Fukala

    Branky: 20. Fillo (Holzer), 45+4. Fillo (Holzer) – 27. Stoch (Baluta)

    Karty:   16. Fillo (OVA), 84. Granečný (OVA), 85. Fleišman (OVA) – 36. Bořil (SLA), 37. Traoré (SLA), 60. Hušbauer (SLA), 67. Stoch (SLA), 81. Olayinka (SLA), 90+2. Mešanović (SLA)   15. Baroš (OVA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:7.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (86. Procházka), R. Hrubý, Holzer (79. Granečný) – Baroš (C), Diop (88. O. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, P. Breda, O. Šašinka, J. Šašinka, Procházka.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (75. Frydrych) – Souček, Traoré (46. Mešanović) – Stoch, Hušbauer (C), Zmrhal – Baluta (57. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Zelený, Matoušek, Mešanović, Frydrych, Valenta.

    Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlček

    Diváci: 14 294
    thejrc.org