Machačkala – Zenit 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dynamo 3:0 (kon.) | Spartak – Rostov 0:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:1 (0:0)
FK Rostov
Neděle 30.09.2018, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Spartak Moskva a FK Rostov.
     
    FK Spartak Moskva

    Fotbalisté Spartaku Moskva se po osmi odehraných zápasech nacházejí na průběžné páté pozici, což není úplně špatné. Domácí celek se ale v posledních zápasech nenachází v úplně optimální formě, poslední tři zápasy totiž přinesly pouze zisk dvou bodů. Spartak doposud prohrál pouze v jediném utkání, stalo se tomu tak v předminulém kole, ve kterém překvapivě nestačil na Groznyj, který nakonec zvítězil poměrem 2:1. Spartak momentálně patří mezi nejlepší celky ve svém vlastním prostředí, doposud jediná ztráta bodů přišla právě v souboji s Achmatem, mimo jiné Spartak uspěl v dalších třech domácích zápasech.
     
    FK Rostov

    Na opačné straně se nachází Rostov, kterému se start do letošního ročníku celkem vydařil. Tento celek se nyní nachází na čtvrté pozici, tedy o jednu příčku výše, než jeho dnešní protivník. Rostov má na svém kontě šestnáct bodů, k čemuž pomohla zlepšená forma z posledních zápasů. Rostov doposud prohrál pouze v jediném případě, stalo se tomu tak proti Samaře, která naopak zaznamenala vůbec první ligovou výhru v letošním ročníku. Mimo jiné má Rostov na svém kontě tři remízy, všechny tři nerozhodné výsledky se uskutečnily v posledních třech kolech. Nejprve Rostov remizoval s Kazaní (1:1), poté s Uralem (0:0), a aby toho nebylo málo, tak nerozhodný výsledek nabídl také souboj s Ufou (0:0).
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Bocchetti, Džikija (C), D. Kombarov – Samedov, Zobnin, Hanni, Fernando, Melgarejo – L. Adriano.
    Náhradníci: Rebrov – Ignatov, Lomovickij, Mamin, Luís, I. Popov, Timofejev, Tašajev.

    FK Rostov: Abajev – Paršivljuk, Ingason, R. Sigurdsson, Wilusz, Skopincev – Kalačev, Gaţcan (C), Gulijev – Ionov, Šomurodov.
    Náhradníci: Pesjakov – Hadžikadunić, Salétros, Kjartansson, Logašov, Majer, Ščadin, Jusupov, Zujev.

    Rozhodčí: Vološin – Bogach, Bolchovitin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Spartak okamžitě rozjel dlouhou kombinaci na vlastní polovině, u míče se vyměnila kompletní obrana. V tuto chvíli s ním operuje Kombarov.
     
    4
    Kousek od pokutového území si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Kalačev, který poslal k zemi Melgareja. Následovat bude standardka.
     
    5
    K rozehrávce se postavil středopolař Fernando, který kroutil míč směrem do branky. Jeho nabídku nakonec odklidil hostující Sigurdsson.
     
    6
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet hostující Ingason, který byl zřejmě trefen do hlavy. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.
     
    7
    Hanni roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Melgarejo. Ten se ale daleko s míčem nedostal, posléze ho napodobil také Adriano.
     
    8
    Do šestnáctky Rostova připlachtil další nadýchaný balón, po kterém skončil na zemi Sigurdsson. Nakonec je Spartaku pískán útočný faul.
     
    9
    U středového kruhu si náramně čistým skluzem pomohl Fernando, který obral jednoho z protihráčů o balón. Spartak se okamžitě žene kupředu.
     
    10
    Paršivljuk vhazoval od pravé autové čáry, jako adresáta si vybral kolegu Kalačeva, který ale neuspěl se snahou přihrát na Ionova.
     
    11
    Hráči ve žlutých dresech se postarali o další autové vhazování, které tentokráte směřovalo přesně na hlavu Bocchettiho, který míč odvrátil.
     
    12
    Zobnin si počkal na náběh Hanniho, který na prudkou nabídku nakonec nedosáhl. K míči se tak dostal Ingason, jenž okamžitě přenesl hru.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Timofej Kalačev (FK Rostov).
     
    14
    Džikija si nebral servítky a volný míč nekompromisně poslal na druhou stranu hrací plochy, kde si pro něj v poklidu doběhl Abajev.
     
    15
    Na zemi se ocitl domácí Fernando, kterého zezadu přistrčil jeden z protihráčů. Jednoznačný faul, domácí budou rozehrávat standardku.
     
    16
    Paršivljuk sice pádil s míčem do šestnáctky, ještě předtím ale bylo pískáno, opět na zemi skončil Fernando, který to opět pořádně schytal.
     
    17
    Tentokráte to Skopincev zkoušel dalekonosným hodem až do velkého vápna, kde si na odražený míč počkala obrana Spartaku.
     
    18
    Nedovolených zákroků přibývá. Tentokráte si faulem pomohl hostující Ionov, který ve snaze zasáhnout míč trefil pouze domácího Bocchettiho.
     
    19
    Snad první zakončení tohoto zápasu. Fernando se za šestnáctkou opřel do míče, který skončil hruba pět metrů vedle vzdálenější konstrukce.
     
    20
    Gulijev uspěl v hlavičkovém souboji, posléze se k volnému míči dostal jeho spoluhráč Gatcan, který se rozhodl uklidnit hru poblíž středového kruhu.
     
    21
    Ionov se pokoušel prodrat do velkého vápna, na samotné hranici ho ale zastavil pohotový Bocchetti, který ale soupeři přichystal rohový kop.
     
    22
    Nadýchaný centr se snášel na přední tyč, kde musel zakročit Džikija. Posléze se ke střele dostal Gatcan, který trefil pouze jednoho z protihráčů.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Sergej Paršivljuk (FK Rostov).
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Hosté výrazně vyrovnali hru, naopak soupeř je v posledních vteřinách hodně pasivní.
     
    24
    Faulem na hranici žluté výstrahy si pomohl hostující Paršivljuk, který poslal k zemi Melgareja. Spartak na nic nečekal a okamžitě volný kop rozehrál.
     
    29
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Nyní se po pravé straně prodíral Paršivljuk, který si nakonec svůj záměr rozmyslel.
     
    30
    Rasskazov nedal Skopincevovi téměř žádný prostor, navíc vybojoval standardku z vlastní poloviny. K rozehrávce se postavil právě prvně jmenovaný.
     
    31
    Zobnin se dostal s míčem do levé strany, odkud zkoušel odcentrovat. Do dráhy letu balónu se ale postavil Ingason, následovat bude rohový kop.
     
    32
    Ten nebyl rozehrán zrovna nejlépe, Fernando našel svým centrem pouze hlavu protihráče, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    33
    Tentokráte Fernando přenášel hru na pravou stranu, kde to polovysokou nabídkou zkoušel Samedov. Jeho přiťuknutí našlo Adriana, který mířil vedle.
     
    34
    Šomurodov se snažil prodloužit míč za sebe, důraznější byl ve vzduchu domácí Kombarov, který se štěstím poslal míč přesně k Fernandovi.
     
    35
    Na pořadu dne byl volný kop pro Rostov. Kalačev poslal míč směrem od branky, jeho nabídku ale dokázal odhlavičkovat domácí Rasskazov.
     
    36
    Hosté měli k dispozici ještě jednu standardku, která byla o poznání nebezpečnější. K hlavičce se málem dostal Gatcan, jenž ale nakonec vůbec nevystřelil.
     
    37
    Džikija vyvezl míč na útočnou polovinu, kde se ale nacházel hlouček protihráčů. Jeho kolega Hanni raději poslal míč do klidnějších vod.
     
    38
    Kombarov se sice protáhl kolem svého strážce, poté se mu ale nepodařilo kloudně odcentrovat. Míč skončil daleko za brankovou čárou.
     
    39
    Tento centr byl o poznání lepší. Kombarov se pokoušel najít naběhnuvšího Semedova, kterému chyběl zhruba krok. Abajev bude znovu vykopávat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Fernando zkoušel rozehrát volný kop cvičeným signálem. Míč plachtil ke vzdálenější tyči, kde byl nejvýše ve vzduchu urostlý obránce Wilusz.
     
    42
    Hosté se ale daleko s míčem nedostali, Ionov si ho totiž hodil daleko od kopačky. Spartak to pro změnu zkouší přes pravou stranu.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že žádnou branku neuvidíme, rovněž uvidíme, zda se dočkáme nastavení.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl z hlediska atraktivnosti hodně nezáživný. Sledovali jsme sice vyrovnanou podívanou, avšak ani jedno z mužstev nám nenabídlo žádnou vyloženou šanci. První poločas spíše nabídl velkou řadu nedovolených zákroků, o které se spíše starali hráči hostující hráči. Úvod tohoto zápasu sice vyšel lépe Spartaku, který byl herně lepší, avšak poté soupeř hru vyrovnal, což vydrželo až do poslední vteřiny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si vzali tentokráte na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu se Kombarov rychlostně dostal na útočnou polovinu, kde mu jeho centr do šestnáctky odklidil Ingason. Autové vhazování pro Spartak.
     
    49
    Kombarov si prostřednictví autu vybral Melgareja, který měl na práci s míčem příliš málo času. Nakonec Ingason odpálil balón zpět do zámezí.
     
    50
    Ionov vyvezl míč na druhou stranu, jeho kolega Skopincev ale narazil pouze na Fernanda, jenž si u vlastní šestnáctky počínal hodně zkušeně.
     
    51
    Až nyní byl Maximenko přinucen k vážnějšímu zákroku! Z pravé strany to ránou na vzdálenější tyč zkoušel Ionov, domácí brankář si s tímto pokusem poradil.
    51. Maximenko musel k zemi.
     
    52
    Aktivní Melgarejo se sice zbavil Paršivljuka, druhý jmenovaný mu v cestě nechal nohu. Následovat bude další standardní situace pro Spartak.
     
    53
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Fernando, který rovněž pořádně protáhl Abajeva, který vyrazil míč pouze na rohový kop.
     
    54
    Toho se chopil právě Fernando, kterému se v šestnáctce podařilo najít Bocchettiho, který z velice dobré pozice zamířil vysoko nad branku.
     
    55
    Adriano přiťukl lépe postavenému Zobninovi, který ale na přihrávku nedosáhl. Protiútok domácích je u konce, hrát může soupeř.
     
    56
    Hanni se dožadoval žluté karty pro Gatcana, hlavní sudí je ale jiného názoru. Nakonec bude domácí celek "pouze" rozehrávat standardku.
     
    57
    Abajev se postavil k odkopu od své svatyně, jeho dalekonosný pas našel Gatcana, který prodlužoval míč daleko mimo dosah Ionova.
     
    58
    Gulijev se podíval vpřed, následně se pokoušel najít naběhnuvšího Šomurodova, před kterým zasáhl Bocchetti. Rostov bude alespoň vhazovat.
     
    59
    Na druhé straně se Melgarejo dostal k centrovanému pokusu pravačkou, jeho nadýchaný bochánek se stal snadnou kořistí Wilusze.
     
    60
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Vidar Kjartansson.
     
    61
    Paršivljuk se rychlostně dostal přes Kombarova, jenomže ani on nedokázal dobře odcentrovat. Jeho centr zamířil na kopačku prvního protihráče.
     
    62
    Kjartansson na poslední chvíli přihrával na útočného kolegu Ionova, který na míč nedosáhl. Hlavní sudí ale mohl odpískat faul na prvně jmenovaného.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Stále čekáme na úvodní branku, druhý poločas je ale o poznání záživnější.
     
    64
    Samedov kroutil míč do pokutového území, kde si na něj naskakoval křídelník Melgarejo. Jeho hlavička směřovala hodně daleko od branky.
     
    64
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Samedov, přichází Alexander Lomovickij.
     
    65
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Alexandr Zujev.
     
    66
    Střídající Jusupov se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné akce, jeho celek vybojoval autové vhazování od levé čáry.
     
    67
    Skopcinev to opět zkoušel dalekonosným hodem až do pokutového území, zde se do vzduchu dostával Kalačev, který ale neuspěl.
     
    67
    Rostov právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení díky rychlému protiútoku! Hosté pádili do přečíslení tři na jednoho, akci táhl Kalačev, který přihrával před branku na ALEXANDRA ZUJEVA. Hostující forvard nejprve trefil tyč, posléze se postaral o úspěšnou dorážku.
    67. Alexandr ZUJEV - 0:1
     
    68
    K volnému míči se ještě dokázal dostat Gatcan, jehož technická rána směřovala daleko vedle brány. Maximenko nemusel vůbec zasahovat.
     
    69
    Spartak bude mít nyní hodně práce, bude muset dotahovat jednobrankové manko. K splnění tohoto cíle ještě zbývá dostatek času.
     
    71
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Sofiane Hanni, přichází Ivelin Popov.
     
    74
    Paršivlujk to nyní neudělal zrovna nejlépe, neboť trefil napadajícího protihráče, který se dostal k centru. Slabá hlavička ale nepřekvapila Abajeva.
     
    75
    Tentokráte se k míči dostal střídající Popov, do jehož střely ještě strčil kopačku protihráč. Spartak se pokusí vyrovnat prostřednictvím rohového kopu.
     
    76
    Centr sice našel na hranici malého vápna Džikiju, jeho hlavička ze záklonu ale nebyla úspěšná. Abajev se postará o odkop do své branky.
     
    77
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Kombarov, přichází Zé Luís.
     
    78
    Gulijev si nechtěl komplikovat život a raději poslal míč až k brankáři Abajevovi, který pro změnu přesně odkopl na kopačku Kalačeva.
     
    79
    Nyní se několik vteřin nehrálo, neboť na zemi skončil jeden z hráčů moskevského celku. Už se ale pokračuje ve hře, Abajev bude vykopávat.
     
    80
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Artur Jusupov.
     
    81
    Melgarejo se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což mu ale nevyšlo dle představ. Rostov se postará o další autové vhazování.
     
    82
    U pokutového území skončil na zemi Adriano, který se marně dožadoval odpískání faulu. Hlavní sudí nakonec nechává pokračovat ve hře.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Rostov zatím pohodlně hájí jednobrankové vedení, domácím už moc času nezbývá.
     
    84
    Sudí nastavil hodně benevolentní metr, tentokráte se na zemi svíjel Melgarejo, nicméně ani on nevybojoval standardní situaci. Pokračuje se ve hře.
     
    87
    Až nyní to Spartaku celkem vyšlo, Ingason musel na poslední chvíli vytasit nedovolený zákrok. I tentokráte se u balónu nachází záložník Fernando.
     
    88
    Opět zoufalá rozehrávka. Střílená nabídka trefila hned prvního protihráče, kterým byl Gatcan. Hostující záložník nakonec poslal míč za postranní čáru.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Spartak se marně pokouší vyrovnat, naopak hosté vycházejí ze zajištěné obrany.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Gatcan se pokoušel individuálním způsobem proniknout až k opačné šestnáctce, tam ho ale čistým zákrokem připravil o balón Bocchetti.
     
    90+2
    Posléze ještě na zemi skončil hostující Zujev, který to zřejmě pořádně schytal. Hostující hráč se záhy ocitl zpět na nohou.
     
    90+3
    Střídající Luís si tak dlouho hledal pozici pro centr, až nakonec trefil padajícího Wilusze. Spartak má k dispozici šestý rohový kop, uvidíme vyrovnání?
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postaral hostující Zujev. Rostov sváděl s favoritem tohoto zápasu velice vyrovnanou podívanou, naopak byl v některých pasážích mnohem aktivnější. Spartak toho směrem dopředu moc nepředvedl, za celý zápas si nevypracoval žádnou stoprocentní šanci. Utkání bylo bohaté na nedovolené zákroky, navíc sudí hodně hraničních zákroků pouštěl. Spartak tak domácí publikum absolutně nepřesvědčil, naopak Rostov se postaral o jedno z největších překvapeních tohoto kola.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:15. (19:54:31)

    David Suchý

    Branky: 67. Zujev

    Karty:   13. Kalačev (RTV), 23. Paršivljuk (RTV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:15.
    FK Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Bocchetti, Džikija (C), D. Kombarov (77. Luís) – Samedov (64. Lomovickij), Zobnin, Hanni (71. I. Popov), Fernando, Melgarejo – L. Adriano.
    Náhradníci: Rebrov – Ignatov, Lomovickij, Mamin, Luís, I. Popov, Timofejev, Tašajev, Maslov, Gaponov.

    FK Rostov: Abajev – Paršivljuk, Ingason, R. Sigurdsson, Wilusz, Skopincev – Kalačev (80. Jusupov), Gaţcan (C), Gulijev – Ionov (65. Zujev), Šomurodov (60. Kjartansson).
    Náhradníci: Pesjakov – Hadžikadunić, Salétros, Kjartansson, Logašov, Majer, Ščadin, Jusupov, Zujev.

    Rozhodčí: Vološin – Bogach, Bolchovitin
    thejrc.org