Rennes – Toulouse 1:1 (kon.) | Montpellier – Nîmes 3:0 (kon.) | Lille – Marseille 3:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
Toulouse FC
Neděle 30.09.2018, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již osmým kolem a my se společně zaměříme na utkání Rennes, které před domácím publikem přivítá Toulouse.
     
    Toulouse FC

    Toulouse muselo po mizerné minulé sezoně bojovat o udržení mezi francouzskou elitou až v barážovém dvojutkání proti Ajacciu. Na půdě soupeře se ale podařilo Toulouse vyhrát 3:0 a poté i v domácím prostředí si těsným vítězstvím 1:0 ujistilo Ligue 1.

    V přípravné fázi na novou sezonu se Toulouse příliš nedařilo. Ani proti francouzským celkům z nižších lig se nedařilo Toulouse vyhrávat. V závěru přípravy poté v přestřelce podlehlo 3:4 nováčkovi z Nimes. V generálce poté schytal porážku 1:4 s anglickým Crystal Palace.

    Úvod aktuálního ročníku Ligue 1 ale zastihl Toulouse v solidní formě. V úvodních sedmi zápasech hned třikrát zvítězilo, cenné je především vítězství 2:1 nad Bordeaux. S trápícím se Monakem uhrálo Toulouse remízu 1:1. Ve vloženém utkání si odvezlo všechny tři body z Toulouse Saint-Étienne, které se prosadilo hned třikrát.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes skončilo v minulém ročníku Ligue 1 jen jednu příčku za Marseille, ale oba týmy dělila propast devatenácti bodů! Povedeným závěrem se ale Rennes vyhouplo před konkurenty z Bordeaux, Saint-Étienne i Nice a zahraje si skupinovou fázi Evropské ligy proti Astaně, Jablonci a Dynamu Kyjev.

    Rennes si v přípravě nevedlo zle. Nejprve devíti góly rozstřílelo rakouský Lienz, následně ale přišly dvě porážky Salcburku a Anderlechtu. V domácím prostředí si Rennes připsalo cenné vítězství 4:1 nad anglickým Evertonem.

    V prvním kole se však týmu Tomáše Koubka nevedlo. V Lille musel český reprezentační brankář balon tahat ze sítě hned třikrát. Za Rennes se prosadil pouze Grenier a bylo z toho porážka 1:3. To druhé kolo už přineslo první body. Proti Angers se v celém utkání prosadil pouze Ismaila Sarr. Před týdnem sice Koubkův tým prohrál 1:2 v Nice, ale vše napravilo vítězství z Evropské ligy 2:1 proti Jablonci. O rozhodující branku se postaral z penalty v nastaveném čase druhé půle Ben Arfa. Ve víkendovém kole přivítalo Rennes před domácím publikem lídra Ligue 1, PSG otočilo utkání po vlastní brance Adriena Rabiota a odvezlo si všechny tři body. Ve vloženém sedmém kole se ve středu tým Tomáše Koubka musel spokojit jen s prohrou 1:2 na půdě průměrného Amiens. Červenou kartu navíc vyfasoval Jérémy Gelin.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    29.04. 2018 Rennes – Toulouse 2:1
    10.01. 2018 Rennes – Toulouse 4:2
    26.08. 2017 Toulouse – Rennes 3:2
    18.03. 2017 Toulouse – Rennes 0:0
    25.11. 2016 Rennes – Toulouse 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Diallo – H. Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini – Grenier, André (C), Siliki – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud.
    Náhradníci: Koubek – Zeffane, Guitane, Del Castillo, Poha, Siebatcheu, Niang.

    Toulouse FC: Reynet – Amian, Todibo, Jullien, Moubandje – Sangaré, Bostock – Dossevi, García, Gradel (C) – Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Cahuzac, Durmaz, Jean, Mubele, Mbia.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Boudikian.
     
    Tomáš Koubek vůbec poprvé v letošním ročníku Ligue 1 usedne jenom na lavičku náhradníků! Po třech porážkách v řadě dává trenér Rennes Sabri Lamouchi přednost šestadvacetiletému Senegalci Abdoulaye Diallovi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas osmého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. Ihned se ale dostali pod tlak napadajících soupeřů. Vše musel řešit až Abdoulaye Diallo dlouhým nákopem.
     
    2
    Znovu až od Mexera začala útočná akce Rennes. Traoré byl nastartován na pravém kraji, ale jeho centr až do šestnáctky neprošel.
     
    3
    Lea Siliki zůstává na trávníku. Po souboji s Grenierem schytal tvrdý úder do pravé nohy, ale po krátkém pohybu na zemi se zvedá a může se pokračovat.
     
    4
    Také Toulouse se poprvé dostalo k míči ve střední části trávníku. Po zaváhání Bostocka mohli jít do protiútoku domácí hráči, ale ještě před vápnem byl zastaven Ben Arfa.
     
    5
    Po faulu na Andrého rozehrával volný přímý kop z nadějné pozice Grenier. Sedmadvacetiletý záložník Rennes to zkusil přímo na branku, ale míč jen prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    6
    Benjamin André byl znovu stažen k zemi, tentokrát u středové čáry. Nyní už Grenier rozehrával jen do kombinace, Rennes zůstává v držení balonu.
     
    7
    Toulouse zatím zastavuje útočné výpady domácího celku jen za cenu faulů. Tentokrát se provinil proti pravidlům Ibrahim Sangaré.
     
    8
    Rennes toho ale nedokáže využít. Po další mizerné rozehrávce k levé straně se zbavil okamžitě míče Hamari Traoré.
     
    9
    Rennes se však usadilo na útočné polovině. Ismaïla Sarr zkoušel pohybem těla obelstít Amiana, ale ten se nedal a balon soupeři od kopačky vypíchl.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci ani u jedné z branek. Rennes sice drží balon více pod kontrolou, ale až před Reyneta se nedostalo.
     
    11
    Naopak na druhé straně šel jeden na jednoho Leya Iseky proti Mexerovi. Obránce Rennes ale dokázal soupeře skvěle zbrzdit a poté už mu pomohli vracející se spoluhráči.
     
    12
    Baptiste Reynet musel poprvé zasahovat. Z pravé straně centroval dokonale Hamari Traoré přesně na hlavu Hatema Ben Arfy. Reynet ale prudkou hlavičku vyrazil mimo tři tyče.
     
    14
    Hostujícímu celku se podařilo soupeře zatlačit agresivním napadáním. Bensebaini musel vracet míč téměř přes polovinu trávníku na Dialla, kterému sice projel balon pod kopačkou, ale jeho poslední se ho dotkl napadající hráč.
     
    15
    Po dlouhém nákopu Dialla bojoval o míč ve středu pole André společně s Bourigeaudem. Nakonec byl faulován Ben Arfa a hra se tak přesune znovu před Reyneta.
     
    16
    Sarr si zaběhl pro balon na pravou stranu až téměř k rohovému praporku. Jeho počínání ale dokázal zlikvidovat teprve osmnáctiletý stoper Toulouse Jean-Clair Todibo.
     
    17
    Zápas zatím postrádá větší tempo. Domácí se sice snaží diktovat hru, ale přes obrannou hradbu hostujícího celku se nemohou dostat.
     
    18
    Zničehonic se rozhodl Bourigeaud dát průnikovou přihrávku mezi dva obránce Toulouse. To ale nečekal ani Ben Arfa a míč tak prošel až k Reynetovi.
     
    19
    Dossevi teď předvedl svou rychlost na pravé straně a po zblokovaném centru vybojoval pro svůj celek rohový kop.
     
    20
    Ani úvodních dvacet minut nenabídlo pořádný střelecký pokus. Siliki společně s Traorém spolupracovali na pravé straně, ale následně byl faulován ve vzdušném souboji Bensebaini.
     
    21
    Nadějná akce Rennes. Siliki se rozběhl po levém kraji, z ideální pozice posílal míč do vápna, ale těsně před nabíhajícím Ben Arfou zakročil Jullien.
     
    22
    Tentokrát to z pravé straně zkusil Hamari Traoré. Jeho pokus byl zblokován hned první bránícím hráčem Toulouse. Rennes však bude pokračovat rohovým kopem.
     
    23
    Ismaïla Sarr sedí na trávníku a nevypadá to s ním úplně nejlépe. Domácí útočník bude nejspíše muset střídat.
     
    24
    Ben Arfa centroval od rohového praporku, ale jeho rozehrávka na krátko nebyla z nejpřesnějších. Rennes se však bleskově vrátilo k míči.
     
    25
    Clément Grenier přistrčil míč Ben Arfovi, ten si připravil střelu na levou nohu, ale dělovkou zpoza vápna našel pouze připraveného obránce před sebou.
     
    26
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází M'Baye Niang.
     
    27
    Rozehrávka Rennes začala už u Dialla. Domácí brankář oslovil přihrávkou po trávníku Mexera. Ten se stačil otočit, ale poté už posílal míč jen k obsazenému Silikimu.
     
    28
    Po dalším faulu Sangarého rozehrávali domácí hráči volný přímý kop z pětatřiceti metrů. Grenierova pobídka do pokutového území měla najít Ben Arfu, ale nakonec byl u míče první jen Todibo.
     
    29
    M'Baye Niang se předvedl po příchodu na trávník faulem. Po jeho zatáhnutí za dres se poroučel k zemi Bostock. Toulouse ale u balonu příliš dlouho nevydrželo.
     
    29
    Teď už to má Ibrahim Sangaré za žlutou kartu. Zcela zbytečně zezadu podkopl Greniera ve středu pole.
     
    30
    Po půlhodině hry šlo Rennes do rychlého protiútoku. Traorého centru dokázal odvrátit čelem k brance Jullien, balon se ještě odrazil k Bensebainimu, který ale z prvního doteku poslal pas jen nad břevno.
     
    32
    Po Ben Arfovi se zapojil do kombinace také Grenier. Následně ještě centroval do vápna Siliki, ale hostující obrana znovu snadno obstála.
     
    33
    Ani s postupujícím časem se tempo zápasu příliš nezvyšuje. Domácím se nedaří projít až do vápna, hosté naopak ukončují všechny akce Rennes faulem.
     
    34
    Faulem se nyní provinil také domácí Da Silva, který při hlavičkovém souboji zválcoval Gradela. Toulouse může pokračovat v útoku od středové čáry.
     
    35
    Benjamin Bourigeaud šel za míčem až příliš agresivně. Při přechodu do vápna si mohl rukou proti bránícímu Jullienovi.
     
    36
    Na druhé straně trávníku se pokoušel vysunou kolmicí Dossevi Gradela. Nakonec si ale po trávníku dojel pro balon domácí brankář Abdloulaye Diallo.
     
    37
    Také Baptiste Reynet musel být v pozoru. Jullien mu dával až příliš pomalou malou domů a tak brankář Toulouse musel vystartovat proti napadajícímu Niangovi.
     
    39
    Reynet se musel znovu zapojit do rozehrávky Toulouse. Domácí sice napadali až téměř u vápna soupeře, ale k míči se jim nepodařilo dostat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Oba brankáři jsou stále bez práce. Vše podstatné se odehrává od šestnáctky k šestnáctce.
     
    41
    Také Toulouse se po dlouhém centru z volného přímého kopu dostalo na několik sekund do vápna soupeře. Při náběhu si ale pomohl faulem proti bránícímu soupeři Manu García.
     
    42
    Niang si dokázal zpracovat míč na hranici vápna, poté se chtěl uvolnit kolem Moubandjeho, ale při kličce upadl na trávník. Domácí publikum chtělo penaltu, ale hlavní rozhodčí zůstává v klidu.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči Hamari Traoré. Zapracoval na pravém kraji, ale po jeho přechodu více k vápnu Toulouse se mu do cesty postavil Kelvin Amian.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Aaron Leya Iseka (Toulouse FC).
     
    45
    Dvacetiletý Aaron Leya Iseka udělal pořádnou klukovinu před koncem poločasu. Po odpískaném faulu odpálil míč daleko od místa přestupku, poté se rozčílil na rozhodčího a velmi zblízka mu sděloval svůj názor na věc. Nakonec je potrestán červenou kartou a musí předčasně do sprch.
    45. Červená karta
    45. Červená karta
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Rennes se pokouší nabídnutou výhodu zúročit ještě před odchodem do šaten. Ben Arfova rána zpoza vápna ale neměla potřebné gólové parametry.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí, stejně tak i celý první poločas zápasu mezi Rennes a Toulouse.

    Rennes sice bylo v první pětačtyřicetiminutovce výrazně aktivnějším týmem, ale Baptiste Reynet v brance Toulouse se musel nudit. Domácím se nedařilo přecházet až do vápna, navíc hosté hráli hodně tvrdě a výrazně komplikovali soupeřům rozehrávku. Těsně před koncem poločasu vyfasoval zcela zbytečnou červenou kartu Aaron Leya Iseka, kterému se nelíbil výrok sudího. Ještě před půlhodinou hry musel trávník opustit pro zranění Ismaïla Sarr, kterého nahradil v útoku Rennes MBaye Niang.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Toulouse se natlačilo s míčem před vápno, ale dále to už nešlo. Na druhou stranu pádil s míčem Siliki, ale jeho centr byl až příliš nepřesný.
     
    47
    Rennes se usadilo s míčem na útočné polovině. Siliki společně s Andrém kombinovali u levé strany, následně se zapojil také Grenier, který ale zvolil jen přihrávku na Da Silvu.
     
    48
    Velká šance domácího celku! James Lea Siliki prošel kolem obránce do velkého úhlu, ale i tak dokázal propálit Reyneta. Míč se ale od břevna odrazil jen na brankovou lajnu a poté mimo tři tyče!
    48. Siliki pálil do břevna, od kterého se míč odrazil jen do brankové lajny
     
    50
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře proti oslabenému soupeři. Bourigeaud si to namířil s míčem do vápna, ale skvěle dokázal zapracovat Amian.
     
    51
    Toulouse se musí stále bránit. Nyní ale dal oddechnout hostující obraně dlouhým odkopem na útočenou část trávníku Reynet.
     
    52
    Druhá část zápasu začala v o poznání vyšším tempu. Domácí cítí šanci na zisk třech bodů po třech prohrách v řadě.
     
    53
    Moubandje zblokoval centr jen na rohový kop. Domácí tak pokračovali tlakem do vápna, ale těsně před Reynetem se dostal k hlavičce jen obránce Todibo.
     
    54
    Da Silva se ještě zdržel v pokutovém území po rozehrávce rohu. Míč k němu přiletěl od Greniera, ale stoper Rennes se nemohl otočit a následně vypálit.
     
    55
    Traoré měl na pravém kraji spoustu prostoru k průniku do vápna. Vybral si ale centr na přední tyč, kde byl ale jen Jullien. Tlak Rennes se zvyšuje.
     
    56
    Rennes hrálo znovu přes pravou stranu. Bourigeaud společně s Traorém se hnali do útoku, ale do cesty se jim postavil Moubandje.
     
    57
    Už už to vypadalo, že by se domácí mohli usadit ve vápně Toulouse. Nakonec je ale pískán ofsajd Silikiho, který byl při přihrávce Greniera za posledním obráncem.
     
    58
    Baptiste Reynet podržel svůj tým. Bensebaini centroval ideálně do vápna, přesně do kroku Nianga, ale ten z blízkosti poslal míč jen do připraveného brankáře.
     
    59
    Domácí jsou stále v tlaku. Bourigeaud sice vybojoval míč na útočné polovině, ale poté přihrával Andréu jen do souboje, který domácí kapitán prohrál.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Ve druhém poločase se na branku hostující celku žene jeden útok za druhým, ale ani jeden ještě neskončil vstřeleným gólem.
     
    60
    André je po dohrání Bostocka potrestán žlutou kartou. Domácí kapitán rozhodně nebyl z rozhodnutí sudího nadšený.
     
    61
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Manu García, přichází Firmin Ndombe Mubele.
     
    62
    Ben Arfa skvěle obešel hned dva protihráče, namířil si to do vápna, ale jeho střela z úhlu prosvištěla jen kolem vzdálenější tyče.
     
    64
    John Bostock byl znovu po zisku míče faulovat. Tentokrát ho poslal k zemi vracející se Bourigeaud. Hosté ale příliš dlouho míč neudrželi a musí se znovu bránit.
     
    65
    I nadále je Rennes nastěhováno před brankou soupeře. Silikimu se centr příliš nevyvedl, ale míč se odrazil znovu jen k domácím. Tlak stále stoupá.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Romain Del Castillo.
     
    66
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Jimmy Durmaz.
     
    67
    Domácí jsou stále častěji u balonu, ale finální fáze týmu Tomáše Koubka neklape. Niang si nabíhal na nakopnutý balon, ale ještě před ním ho stačil vzít do rukavic Reynet.
     
    68
    Po rozehrávce rohového kopu se dostal k míči Traoré. Jeho centru odrazil jen na další pokus od rohového praporku Moubandje. Rennes teď svírá svého soupeře ve vápně.
     
    69
    Po třetím rohovém kopu v řadě skončil balon u Greniera. Následně pálil ze střední vzdálenosti Hamari Traoré, ale jeho dělovka doletěla jen do dvacáté řady.
     
    70
    Pokutový kop pro Rennes! Niang se hnal za balonem po přihrávce Greniera. Následně ho zastavil čistým způsobem Todibo, ale je pískána penalta! Todibo ještě dostává žlutou kartu.
    70. Penaltový zákrok
     
    71
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na penaltový bod sám faulovaný MBAYE NIANG. Pomalým rozběhem se dostal k míči, počkal si kam padne Baptiste Reynet a poté umístil balon k opačné tyči.
    71. M'Baye NIANG - 1:0
     
    73
    Jimmy Durmaz šel hodně agresivně do soupeře na útočné polovině. Hlavní rozhodčí odpískal další faul hostujícímu celku.
     
    74
    Rennes pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Také Toulouse se ale pokouší o srovnání stavu. Po tom co se hosté ve druhém poločase téměř nedostali na útočnou polovinu.
     
    76
    Da Silva přihrával na levou stranu, kde už byl připravený Bensebaini. Následně se zapojil do domácí kombinace také Siliki. Bourigeaudův centr však stačil srazit Jullien.
     
    77
    Po zisku míče se hnal do protiútoku Durmaz, ale tentokrát byl faulován právě střídající útočník Toulouse. Hosté pokračují rozehrávkou ze středového kruhu.
     
    78
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází John Bostock, přichází Corentin Jean.
     
    79
    Znovu se pískalo v pokutovém území Toulouse. Nyní ale útočný faul Andrého, který při hlavičkovém souboji zválcoval naskakujícího Julliena.
     
    80
    Rennes uklidňuje hru postupnou kombinací na útočné polovině. Traoré ale centroval hodně nepřesně a poté se musel vracet do obrany. Naštěstí pro Rennes ještě dostihl Durmaze a sebral mu míč.
     
    81
    I další akci Toulouse založil Jimmy Durmaz. Moubandje vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny, následně ještě kouzlil s míčem u nohy Gradel, ale k ničemu to nebylo.
     
    82
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    83
    Domácí nebyli daleko od pojišťovací branky. Del Castillo dostal přihrávku přesně proti pravé noze, ale jeho střela skončila jen metr nad břevnem hostující branky.
     
    84
    Také na druhé straně musel být Abdoulaye Diallo ve střehu. Gradel zničehonic pálil po odraženém balonu, ale domácí brankář stačil míč vyrazit nad břevno.
     
    85
    Méně než deset minut i s nastavením zbývá hostujícího celku na srovnání stavu zápasu. Po Reynetově výhozu se dostal k míči Durmaz, ale jeho přihrávka už nebyla z nejpřesnějších.
     
    87
    Hamari Traoré měl na noze druhou branku! Po vynikající Grenierově přihrávce se dostal Traoré do jasné pozice, ještě mohl přihrávat před prázdnou branku De Castillovi, ale zakončením trefil jen Reyneta.
    87. Hamari Traoré ve stoprocentní šanci selhal
     
    88
    Po několika soubojích ve střední části trávníku se procpal k balonu Sangaré. Míči se ale příliš dlouho neužil, protože André ho poslal faulem k zemi.
     
    89
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Toulouse se téměř v celém druhém poločase nedostalo do pokutového území Rennes, ale v samém závěru srovnává stav. Po ubráněném rohovém kopu se dostal ještě k jednomu centru Gradel, který našel nadýchaným pasem JEAN-CLAIRA TODIBA a ten už z blízkosti poslal míč k pravé tyči.
    89. Jean-Clair TODIBO - 1:1
     
    90
    Hosté jsou najednou plní energie a pokukují ještě i po druhé brance. Gradel vyslal přihrávku na Durmaze, který padl na trávník po souboji s Mexerem, ale ještě před tím je pískán ofsajd.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Rennes proti oslabenému soupeři mohlo přidat druhou branku. Silikiho střela z úhlu však skončila jen u Reyneta.
     
    90+3
    Po faulu na Durmaze se přesunula hra až před pokutové území Rennes. Gradel centroval do šestnáctky domácího celku, ale v něm vládl Da Silva. Po odraženém balonu ještě těsně netrefil levou tyč Jean.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou za námi a zápas tak končí nerozhodným výsledkem 1:1. Toulouse si odváží Roazhon Parku cennou remízu.

    Rennes sice bylo v první pětačtyřicetiminutovce výrazně aktivnějším týmem, ale Baptiste Reynet v brance Toulouse se musel nudit. Domácím se nedařilo přecházet až do vápna, navíc hosté hráli hodně tvrdě a výrazně komplikovali soupeřům rozehrávku. Těsně před koncem poločasu vyfasoval zcela zbytečnou červenou kartu Aaron Leya Iseka, kterému se nelíbil výrok sudího. Ještě před půlhodinou hry musel trávník opustit pro zranění Ismaïla Sarr, kterého nahradil v útoku Rennes MBaye Niang. Ve druhé půli Rennes bušilo do obrany hostujícího celku. Až přišla dvacet minut před koncem sporná situace ve vápně Toulouse, kdy se po čistém zákroku Todiba skácel k zemi Niang. Nařízenou penaltu proměnil právě MBaye Niang. Když už to vypadalo, že si Rennes připíše důležitou výhru za tři body, tak přišla těsně před koncem odpověď. Právě Jean-Clair Todibo dokázal hlavou dostat míč do sítě a srovnat stav.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:14. (16:56:59)

    Vít Schück

    Branky: 71. Niang (pen.) – 89. Todibo (Gradel)

    Karty:   60. André (REN) – 29. Sangaré (TOU), 44. Leya Iseka (TOU), 70. Todibo (TOU)   45. Leya Iseka (TOU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:14.
    Stade Rennes: Diallo – H. Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini – Grenier, André (C), Siliki – Sarr (26. Niang, 82. Siebatcheu), Ben Arfa (65. Del Castillo), Bourigeaud.
    Náhradníci: Koubek – Zeffane, Guitane, Del Castillo, Poha, Siebatcheu, Niang.

    Toulouse FC: Reynet – Amian, Todibo, Jullien, Moubandje – Sangaré, Bostock (78. Jean) – Dossevi (66. Durmaz), García (61. Mubele), Gradel (C) – Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Cahuzac, Durmaz, Jean, Mubele, Mbia.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Boudikian
    thejrc.org