Rennes – Toulouse 1:1 (kon.) | Montpellier – Nîmes 3:0 (kon.) | Lille – Marseille 3:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
Toulouse FC
Neděle 30.09.2018, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:14. (16:56:59)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou za námi a zápas tak končí nerozhodným výsledkem 1:1. Toulouse si odváží Roazhon Parku cennou remízu.

    Rennes sice bylo v první pětačtyřicetiminutovce výrazně aktivnějším týmem, ale Baptiste Reynet v brance Toulouse se musel nudit. Domácím se nedařilo přecházet až do vápna, navíc hosté hráli hodně tvrdě a výrazně komplikovali soupeřům rozehrávku. Těsně před koncem poločasu vyfasoval zcela zbytečnou červenou kartu Aaron Leya Iseka, kterému se nelíbil výrok sudího. Ještě před půlhodinou hry musel trávník opustit pro zranění Ismaïla Sarr, kterého nahradil v útoku Rennes MBaye Niang. Ve druhé půli Rennes bušilo do obrany hostujícího celku. Až přišla dvacet minut před koncem sporná situace ve vápně Toulouse, kdy se po čistém zákroku Todiba skácel k zemi Niang. Nařízenou penaltu proměnil právě MBaye Niang. Když už to vypadalo, že si Rennes připíše důležitou výhru za tři body, tak přišla těsně před koncem odpověď. Právě Jean-Clair Todibo dokázal hlavou dostat míč do sítě a srovnat stav.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po faulu na Durmaze se přesunula hra až před pokutové území Rennes. Gradel centroval do šestnáctky domácího celku, ale v něm vládl Da Silva. Po odraženém balonu ještě těsně netrefil levou tyč Jean.
     
    90+2
    Rennes proti oslabenému soupeři mohlo přidat druhou branku. Silikiho střela z úhlu však skončila jen u Reyneta.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Hosté jsou najednou plní energie a pokukují ještě i po druhé brance. Gradel vyslal přihrávku na Durmaze, který padl na trávník po souboji s Mexerem, ale ještě před tím je pískán ofsajd.
    89. Jean-Clair TODIBO - 1:1
     
    89
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Toulouse se téměř v celém druhém poločase nedostalo do pokutového území Rennes, ale v samém závěru srovnává stav. Po ubráněném rohovém kopu se dostal ještě k jednomu centru Gradel, který našel nadýchaným pasem JEAN-CLAIRA TODIBA a ten už z blízkosti poslal míč k pravé tyči.
     
    88
    Po několika soubojích ve střední části trávníku se procpal k balonu Sangaré. Míči se ale příliš dlouho neužil, protože André ho poslal faulem k zemi.
    87. Hamari Traoré ve stoprocentní šanci selhal
     
    87
    Hamari Traoré měl na noze druhou branku! Po vynikající Grenierově přihrávce se dostal Traoré do jasné pozice, ještě mohl přihrávat před prázdnou branku De Castillovi, ale zakončením trefil jen Reyneta.
     
    85
    Méně než deset minut i s nastavením zbývá hostujícího celku na srovnání stavu zápasu. Po Reynetově výhozu se dostal k míči Durmaz, ale jeho přihrávka už nebyla z nejpřesnějších.
     
    84
    Také na druhé straně musel být Abdoulaye Diallo ve střehu. Gradel zničehonic pálil po odraženém balonu, ale domácí brankář stačil míč vyrazit nad břevno.
     
    83
    Domácí nebyli daleko od pojišťovací branky. Del Castillo dostal přihrávku přesně proti pravé noze, ale jeho střela skončila jen metr nad břevnem hostující branky.
     
    82
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    81
    I další akci Toulouse založil Jimmy Durmaz. Moubandje vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny, následně ještě kouzlil s míčem u nohy Gradel, ale k ničemu to nebylo.
     
    80
    Rennes uklidňuje hru postupnou kombinací na útočné polovině. Traoré ale centroval hodně nepřesně a poté se musel vracet do obrany. Naštěstí pro Rennes ještě dostihl Durmaze a sebral mu míč.
     
    79
    Znovu se pískalo v pokutovém území Toulouse. Nyní ale útočný faul Andrého, který při hlavičkovém souboji zválcoval naskakujícího Julliena.

    Vít Schück

    Branky: 71. Niang (pen.) – 89. Todibo (Gradel)

    Karty:   60. André (REN) – 29. Sangaré (TOU), 44. Leya Iseka (TOU), 70. Todibo (TOU)   45. Leya Iseka (TOU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:14.
    Stade Rennes: Diallo – H. Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini – Grenier, André (C), Siliki – Sarr (26. Niang, 82. Siebatcheu), Ben Arfa (65. Del Castillo), Bourigeaud.
    Náhradníci: Koubek – Zeffane, Guitane, Del Castillo, Poha, Siebatcheu, Niang.

    Toulouse FC: Reynet – Amian, Todibo, Jullien, Moubandje – Sangaré, Bostock (78. Jean) – Dossevi (66. Durmaz), García (61. Mubele), Gradel (C) – Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Cahuzac, Durmaz, Jean, Mubele, Mbia.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Boudikian
    thejrc.org