Nacional – Santa Clara 0:3 (kon.) | Guimarães – Setúbal 1:1 (kon.) | Belenenses – Braga 0:3 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
0:3 (0:2)
SC Braga
Neděle 30.09.2018, 21:30 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:30:48)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7.
     
    Je konec! Braga zvládla dnešní duel na půdě Belenenses a po vysoké výhře 3:0 se dostává do čela portugalské ligy! Hosté sice dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu Belenenses, ale těsně před půlhodinou se prosadil Wilson Eduardo! O šest minut později navíc přidal druhou branku Ricardo Horta a s Belenenses to vypadalo hodně špatně. Domácí sice po změně stran začali bojovat, ale jejich snahu ukončil Murielův faul. Následnou penaltu totiž proměnil Wilson Eduardo. V závěru utkání si už Braga své vedení pohlídala!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Početná skupinka hostujících fanoušků si užívá vedení svého celku. Braga se díky dnešnímu vítězství vyšvihne na čelo ligové tabulky.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Braga hraje s míčem na polovině soupeře a snaží se dohrát dnešní duel s čistým kontem. Uvidíme, zda rozhodčí vůbec něco nastaví.
     
    89
    Belenenses zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud míč odhlavičkoval pozorný Bruno Viana.
     
    88
    Pierre Sagna se po pravé straně prosmýkl na hranici pokutového území, jenže jeho prudký centr ve velkém vápně nikdo netečoval.
     
    87
    Domácí se sice dočkali čestného zásahu, ale Reinildo se podle rozhodčího nechal lapit v ofsajdové pasti. Domácím fanouškům se verdikt vůbec nelíbí.
     
    86
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si totiž nepohlídal Claudemir.
     
    85
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Fábio Martins.
     
    84
    Novais si pokryl míč tělem a zaostávající soupeř jej rukou poslal k zemi. Braga může nadále pokračovat v rozehrávce.
     
    83
    Horta našel na levé straně Sequeiru, který mohl odcentrovat do pokutového území. Místo toho raději zasekl a vrátil míč spoluhráčům z obrany.
     
    82
    Stopeři Belenenses si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a nikam se neženou. Nikdo z hráčů Bragy jejich rozehrávku neatakuje.
     
    80
    Marcelo Goiano si brousil zuby na prudký centr z pravé strany, ale obránce Jonatan Lucca se skvěle vrátil a zahrál hrudí malou domů.
     
    79
    Muriel tentokrát s rozehrávkou neriskoval a raději míč nakopl na levou stranu hrací plochy. V posledních minutách se především bojuje ve středu hřiště.
     
    78
    Pierre Sagna ostrým skluzem trefil jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    77
    Obránci Bragy si dali pozor na vysoký nákop z pravé strany hrací plochy. Bruno Viana dostal moře času a hrudí zahrál do rukavic hostujícího brankáře.
     
    76
    Domácí fanoušci ještě ženou své oblíbence do útoku. Hráči v modrém se snaží vsítit alespoň čestnou branku.
     
    75
    Zápas se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté se nemohou dostat na polovinu soupeře. Braga už naopak nikam nespěchá.
     
    74
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Eduardo.
     
    73
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Nuno Coelho, přichází Zakarya Bergdich.
     
    72
    Hostující stoper Pablo Santos poslal vysokou přihrávku na pravé křídlo. Esgaio se poté dostal k odcentrování, ale nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    71
    Braga nadále hraje s míčem na kopačkách a domácí celek nepouští prakticky k ničemu. Početná skupinka příznivců Bragy je zatím hodně hlasitá.
    69. Wilson EDUARDO - 0:3
     
    69
    Braga právě vstřelila branku!
    Braga podle všeho potvrzuje svou výhru! K exekuci pokutového kopu se postavil WILSON EDUARDO, který přízemní střelou nedal gólmanovi šanci!
     
    68
    Muriel Becker navíc dostává žlutou kartu!
     
    68
    Tak nakonec ne! Sudí se ještě radil s kolegou u videa a odpískal pokutový kop pro Bragu!
     
    67
    Muriel znovu hodně riskoval při rozehrávce. Domácí brankář přišel o míč, ale Hortovi se položil pod nohy a podle všeho mu míč ukopl čistým způsobem.
     
    66
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Paulinho.
     
    65
    Až nyní se fotbalisté Belenenses dostali ke střele. Jedovatá rána zpoza hranice pokutového území však postrádala přesnost.
     
    64
    Exekuce rohového kopu se ujal právě Almeida. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde se přes důrazného Pabla nedostal nikdo v modrém do zakončení.
     
    63
    Henrique Almeida obdržel krásnou přihrávku na levé křídlo, rychlou kličkou se uvolnil, jenže jeho následný centr do vápna odvrátil pozorný obránce.
     
    62
    Muriel si troufl na riskantní rozehrávku. Na domácího brankáře dotírali hned dva fotbalisté Bragy, ale Muriel těžkou situaci ustál s noblesou.
     
    61
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Dálcio, přichází Henrique Almeida.
     
    60
    Ricardo Esgaio poslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, ale Wilson Eduardo nestačil na přihrávku včas zareagovat. Obrana Belenenses tuto akci ustála.
     
    59
    Braga nyní kombinuje na vlastní polovině. Hosté jsou evidentně spokojení se svým náskokem a nepouštějí hráče Belenenses před svou branku.
     
    58
    Pablo Santos uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy, nicméně nikdo v červeném dresu se nedostal k odraženému míči. Po změně stran se na hřišti spíše bojuje.
     
    56
    Joao Novais si na hranici pokutového území přehodil míč na pravačku a pohotově zakončil. Hostující záložník však střílel v záklonu a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    55
    Pierre Sagna chtěl překvapit obranu Bragy krásnou přihrávkou za hostující obranu. Nikdo v modrém dresu jeho úmysl nepochopil. Míč skončil v autu.
     
    54
    Tiago Sá vyslal dlouhý nákop na polovinu domácího celku. Obrana Belenenses si s jeho rozehrávkou dokázala poradit a nepustila soupeře k míči.
     
    53
    Gonçalo Silva se včas vrátil na svou pozici, pohlídal si dlouhý nákop z pravé strany a hlavou zahrál malou domů. Muriel poté rozehrál na pravou stranu.
     
    52
    Pierre Sagna se ujal rozehrávky přímého kopu domácího mužstva. Jeho centr byl však příliš krátký a pozorná defenzíva Bragy míč odvrátila do bezpečí.
     
    51
    Gonçalo Silva při napadání rozehrávky soupeře nedostoupil Novaise, který rozjel další akci Bragy. Hosté chtějí i po změně stran diktovat tempo hry.
     
    50
    Horta napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho ránu však tečoval hned první obránce v modrém dresu. Braga bude zahrávat rohový kop.
     
    49
    Fredy si nabíhal na prudkou přihrávku mezi obránce soupeře. Zadáci Bragy se ale stačili stáhnout a nepustili domácího střelce do zakončení.
     
    48
    Wilson Eduardo v dalším hlavičkovém souboji neuspěl. K odraženému míči se dostali jen zadáci Belenenses, kteří mohou uklidnit hru.
     
    47
    Pablo Santos poslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Eduardo si tentokrát nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    46
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Licá, přichází Matija Ljujić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Hostující Braga v něm jednoznačně potvrdila roli favorita! Hosté sice dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu Belenenses, ale těsně před půlhodinou se prosadil Wilson Eduardo! O šest minut později navíc přidal druhou branku Ricardo Horta a s Belenenses to vypadalo hodně špatně. Domácí se už do přestávky nedokázali zvednout a do kabin se proto odchází za stavu 0:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Tiago Sá vyběhl ven z branky a položil se pod nohy rozběhnutého útočníka. Brankář hostující Bragy gestem uklidňuje hru.
     
    44
    Nuno Sequeira potáhl míč k rohovému praporku, kde si míč skvěle pokryl tělem a nenechal domácím čas na rozehrávku.
     
    43
    Hostující stopeři nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu rozehrávku Bragy neatakuje. Braga zcela kontroluje vývoj utkání.
     
    42
    Joao Novais diskutoval s hlavním arbitrem. Sudí mu dal jasným gestem najevo, kdo je na trávníku pánem. Příště už to bude za žlutou kartu.
     
    40
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za obličej. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    39
    Vincent Sasso podpořil ofenzívu Belenenses dlouhým náběhem po pravé straně. Zadáci Bragy si však dali pozor a pustili míč do zámezí.
     
    38
    Joao Novais dostal přihrávku na hranici pokutového území a bez přípravy zakončil. Jeho dělovka však prosvištěla nad břevnem.
     
    37
    Wilson Eduardo si vyžádal přihrávku mezi domácí stopery. Zadáci v modrém dresu se však nerozestoupili a nenechali Eduarda projít do zakončení.
     
    36
    Belenenses se sice snaží útočit, ale hostující obrana zatím pracuje na jedničku. Nyní si bez problémů poradila s vysokým nákopem.
    34. Ricardo HORTA - 0:2
     
    34
    Braga právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají i druhou branku a výrazně vykračují za ziskem důležitých bodů! RICARDO HORTA dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území a prudkou střelou nedal gólmanovi šanci!
     
    33
    Wilson Eduardo obdržel krásnou přihrávku do běhu. Hostující fotbalista si ale nepotykal se zpracováním a zapomněl míč za sebou.
     
    32
    Belenenses zahrávalo rohový kop. Prudký centr přiletěl mezi malé vápno a značku pokutového kopu. Hlavní rozhodčí viděl faul jednoho z domácích hráčů.
     
    31
    Wilson Eduardo se hnal za dalším dlouhým nákopem na polovinu soupeře. Hostující útočník si v souboji se Sassem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně bojovné střetnutí. Braga se sice dostala do vedení, ale domácí hrají velmi aktivně.
     
    28
    Braga právě vstřelila branku!
    Braga se jako blesk z čistého nebe dostává do vedení! Na nádhernou přihrávku vzduchem do pokutového území si naběhl WILSON EDUARDO, který z voleje se štěstím otevřel skóre!
     
    27
    Pablo Santos poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    26
    Marcelo Goiano poslal dlouhý aut na polovinu soupeře. Důrazný Joao Novais udržel dotírajícího soupeře na zádech a Braga může uklidnit hru.
     
    25
    Alhassane Keita přenesl hru na levou stranu, nicméně obranný blok hostujícího celku se dokáže rychle přesouvat.
     
    24
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Příznivci Belenenses ženou své oblíbence do útoku. Braga to tady bude mít nesmírně těžké.
     
    22
    V úvodních minutách dnešního utkání se hraje hodně bojovně. Ani jeden z týmů se nemůže na delší dobu usadit na polovině soupeře.
     
    20
    Belenenses se znovu usadilo před pokutovým územím svého soupeře, jenže nikdo v modrém dresu si zatím netroufl na odcentrování do vápna.
     
    19
    Fredy si krásně zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, ale ihned k němu přistoupil jeden ze soupeřů, jež jej zahnal do těžké pozice.
     
    18
    Dyego Sousa se tlačil za nadýchaným centrem z levé strany hrací plochy, ale dobře se vracející obránce odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    17
    Stopeři Bragy na malou chvíli vybojovali míč a uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu jejich postupnou rozehrávku neatakuje.
     
    16
    Belenenses v posledních minutách převzalo iniciativu. Domácí fotbalisté se tlačí na polovinu soupeře a snaží se dostat do zakončení.
     
    15
    Fredy se v pokutovém území tlačil za pěkným centrem z pravé strany, jenže k zakončení mu scházely dva kroky.
     
    14
    Jonatan Lucca potáhl míč po pravé straně na polovinu hostujícího celku, ale nikdo v modrém dresu se mu nenabídl do volného prostoru.
     
    13
    Belenenses se svého soupeře nezaleklo a snaží se útočit. Dálcio vymyslel prudkou přihrávku podél autové čáry, ale Fredy jeho nabídku nepochopil.
     
    12
    Reinildo si musí dávat větší pozor. Krátce po obdržení žluté karty znovu fauloval na vlastní polovině a může být rád, že nešel pod sprchu.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Reinildo (CF OS Belenenses).
     
    10
    Braga už je zpátky u míče a hosté kombinují na polovině Belenenses. Rozehrávku hostujícího celku nyní diriguje Claudemir.
     
    9
    Fredy dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, ale okamžitě k němu přistoupil Marcelo Goiano, který hlavou přizvedl balón do zámezí.
     
    8
    Stopeři domácího celku uklidňují hru Belenenses kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v dresu Bragy domácí akci neatakuje.
     
    7
    Dálcio Gomes potáhl míč až na polovinu Bragu, kde svůj průnik ukončil nevydařenou zasekávačkou. Hráči hostů mohou znovu zaútočit.
     
    6
    Wilson Eduardo se při napadání soupeřovy rozehrávky dopustil nedovoleného zákroku a nabídl hráčům Belenenses možnost rozehrávky.
     
    5
    Domácí trenér musel hned v úvodu utkání vyrazit až na hranici svého koridoru, aby své svěřence pořádně nahecoval. Braga totiž vlétla do utkání jako velká voda.
     
    4
    Do první útočné akce se hnalo také Belenenses. Přihrávka na rozběhnutého Fredyho však směřovala do ofsajdu, což neuniklo ani asistentu rozhodčího.
     
    3
    Další centr před branku domácího celku odvrátil hlavou dobře postavený stoper Silva. Braga vlétla do dnešního utkání velmi aktivně.
     
    2
    Eduardo dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde se zkoušel otočit kolem obránce, ale pozorný Sasso mu nedovolil zakončit.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Braga dnes hraje v roli favorita a okamžitě se vydala do útoku. Z prvního nákopu hosté vytěžili jen vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – Sagna, G. Silva, Sasso, Reinildo – Lucca, Coelho, Dálcio – Fredy, Keita, Licá.
    Náhradníci: Mika – Ljujić, Almeida, Bergdich, Tomás, Santos, Kikas.

    SC Braga: T. Sá – Goiano, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Esgaio, Claudemir, Novais, R. Horta – W. Eduardo, Dyego Sousa.
    Náhradníci: Marafona – Ferrugem, Eduardo, Paulinho, F. Martins, Fransérgio, Palhinha..
     
    Dnes budeme sledovat souboj desátého celku portugalské nejvyšší soutěže se třetím. Favoritem dnešního souboje je Braga, která v pěti duelech vybojovala třináct bodů a v případě výhry se může posunout na první místo před dvojici Porto a Benfica Lisabon. V minulém kole Braga přehrála na domácím stadionu 1:0 Sporting Lisabon. Naopak Belenenses zatím prožívá hodně průměrný vstup do nového ročníku. Dosud vybojovalo jen šest bodů a je desáté. V minulém kole jen remizovalo bez branek na půdě Marítima.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání portugalské ligy mezi Belenenses a Bragou! Výkop je stanoven na 21:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. W. Eduardo, 34. R. Horta, 69. W. Eduardo (pen.)

    Karty:   11. Reinildo (BLN), 68. Muriel (BLN), 78. Sagna (BLN)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7.
    CF OS Belenenses: Muriel – Sagna, G. Silva, Sasso, Reinildo – Lucca, Coelho (73. Bergdich), Dálcio (61. Almeida) – Fredy, Keita, Licá (46. Ljujić).
    Náhradníci: Mika – Ljujić, Almeida, Bergdich, Tomás, Santos, Kikas.

    SC Braga: T. Sá – Goiano, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Esgaio, Claudemir, Novais, R. Horta (85. F. Martins) – W. Eduardo (74. Eduardo), Dyego Sousa (66. Paulinho).
    Náhradníci: Marafona – Ferrugem, Eduardo, Paulinho, F. Martins, Fransérgio, Palhinha.
    thejrc.org