Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Piráti Chomutov
Neděle 30.09.2018, 15:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Na trestnou lavici ještě usedá Jiří Černoch (SPA) za vysokou hůl.
    58:53 Ivan HUML - 4:1
     
    58:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov však nesložil zbraně a připravuje Machovského o čisté konto. Z rychlého útoku se úspěšným střelcem stává IVAN HUML, který se trefil do poloodkryté klece roztaženého domácího brankáře. Asistence: Bohumil Jank, Lukáš Vantuch.
    55:37 Miroslav FORMAN - 4:0
     
    55:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    jenže domácí odpovídají rychlou protiakcí. MIROSLAV FORMAN ujel s pukem kupředu, ve třetině si kotoučem trochu pohrál, zmátl bránící hráče a z vrchu pravého kruhu přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Asistence: Lukáš Pech.
     
    52:32
    Hosté mají ještě možnost se skóre zamávat, na trestnou usedá Lukáš Klimek (SPA) za nedovolené bránění brankáři.
    51:29 Tomáš PAVELKA - 3:0
     
    51:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do pohodlného náskoku 3:0. TOMÁŠ PAVELKA od modré čáry napálil dělovou ránu, která proletěla mezi betony Stezky a okamžitě se odrazila od spodní zadní tyče ven z brány. Asistence: Andrej Kudrna.
     
    51:29
    Rozhodčí bude přezkoumávat videozáznam, sparťané se začali radovat ve středu kluziště z gólu!
     
    46:32
    Na trestnou lavici usedá Jiří Smejkal (SPA), který se provinil podrážením. Přesilovku si tak zahraje Chomutov a může snížit svou ztrátu.
     
    41:12
    Na trestnou lavici usedá David Štich (CHM) za podrážení a Sparta může navýšit svůj náskok.
     
    40:55
    Sparta má ponechanou výhodu.
     
    37:05
    Lukáš Klimek se ocitl v parádní pozici před brankou, jenže jeho pokus přeletěl hostující klec.
     
    35:33
    Machovský se musel v bráně ohánět po výpadu dvou chomutovských hráčů, nicméně kotouč byl rychlejší, a tak hostující hráč nedosáhl na konečnou dorážku k prostoru k tyči.
     
    33:34
    V pásmu Sparty přišel Pech o helmu i rukavice, s bolestivou grimasou dojel na střídačku a následně do kabiny, hra ale pokračuje bez přerušení.
     
    31:43
    Zazvonila branková konstrukce Machovského svatyně po střele Dietze, hra pokračuje dál.
     
    30:40
    Klidnější druhou třetinu zpestří vyloučení Jérémieho Blaina (SPA), který se provinil držením. Chomutov tak bude hrát přesilovku pět na čtyři.
     
    20:20
    Hned na startu druhé třetiny horké chvíle před Stezkou! Říčka zblízka pálil na bránu, nicméně hostující gólman vyjel proti střele. Puk mu začal skákat mezi nohama a sparťan se ho snažil dorazit. Marně.
    19:35 Petr VRÁNA - 2:0
     
    19:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kudrna na modré čáře zachytil rozehrávku z pásma Sparty, najel do levého kruhu, odkud vystřelil. Puk se odrazil od Stezkových betonů na hůl PETRA VRÁNY, který neměl problém s nasměrováním kotouče do prázdné klece. Asistence: Andrej Kudrna, Robert Říčka.
    13:09 Petr KUMSTÁT - 1:0
     
    13:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Perfektní přesilovkovou souhru předvedli domácí hokejisté. Několikrát si vyměnili svižně kotouč, že to bránící hráči neměli šanci řádně ubránit. Konečnou ránu zasadil PETR KUMSTÁT, který číhal před bránou a nasměroval puk do odkryté klece přesunujícího se Stezky. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kalina.
     
    12:29
    Jan Košťálek šel kupředu pevně s pukem na holi, ale při přechodu modré čáry ho podrazil Jaroslav Mrázek (CHM), který posílá svůj tým do oslabení.
     
    10:08
    Juraj Valach (CHM) s Lukášem Klimkem (SPA) se pošťuchovali u Stezkovi brány a oba dostávají dvě minuty za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    08:38
    Jenže Chomutov si přesilovku dlouho nezahrál, za hákování usedá na trestnou lavici Dávid Skokan (CHM). Hraje se čtyři na čtyři.
     
    08:30
    Máme tu první vyloučení v zápasu, provinilcem je Miroslav Forman (SPA), který svůj tým oslabí na dvě minuty za držení.
     
    07:47
    Pohlednou souhru předvedli sparťanští beci. Košťálek zavezl puk do třetiny, nalevo našel Pavelku, který si kotouč zpracoval a zápěstím ohrozil Stezku, který zasáhl.
    Marken.cz

    Martina Nová

    Branky a nahrávky: 14. Kumstát (Pech, Kalina), 20. P. Vrána (Kudrna, Říčka), 52. T. Pavelka (Kudrna), 56. Forman (Pech) – 59. Huml (Jank, Vantuch)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Gregorc, Delisle – Kudrna, P. Vrána (C), Říčka – Jarůšek, Klimek, Buchtele – Forman, Pech (A), Kumstát – Černoch, Sill, Smejkal – Beran.
    Piráti Chomutov: Stezka (Š. Lukeš) – Jank, Mrázek, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Skokan, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (A), Tomica (C) – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Bejček, Jeřábek – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 971
    thejrc.org