Frankfurt – Hannover 4:1 (kon.) | Augsburg – Freiburg 4:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
4:1 (2:0)
SC Freiburg
Neděle 30.09.2018, 18:00 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z německé Bundesligy. Společně se dnes podíváme na souboj mezi Augsburgem a Freiburgem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    SC Freiburg

    Freiburg letos prožívá průměrný vstup do nové sezóny. Dnešní hostující celek vybojoval v pěti kolech sedm bodů a aktuálně mu patří jedenáctá pozice bundesligové tabulky. Na tuto příčku se Freiburg vyšvihl v minulých dvou kolech, kdy se mu podařilo vyhrát ve Wolfsburgu a doma proti Schalke. Jinak se ale Freiburg spíše trápí. Dosud dokázal vstíti jen osm branek.
     
    FC Augsburg

    Domácí celek je na tom o něco hůře. Augsburg v pěti kolech získal jen pět bodů a patří mu třináctá pozice ligové tabulky. Jedinou výhru si připsal hned v prvním kole v Dusseldorfu. Od té doby uhrál jen dvě remízy s Monchengladbachem a v minulém kole proti Bayernu Mnichov. Právě zápas na půdě bavorského giganta může dnešní domácí celek pořádně nakopnout.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Caiuby, R. Khedira, Baier – Finnbogason, Gregoritsch, Richter.
    Náhradníci: Giefer – Götze, Ku Ja-Čeol, Córdova, Hahn, Framberger, Danso.

    SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Gulde, Heintz, Günter – Frantz, Koch, Terrazzino, Höfler, Sallai – Niederlechner.
    Náhradníci: Flekken – Höler, Waldschmidt, Kammerbauer, Gondorf, Kleindienst, Kath.

    Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Bandurski.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Augsburgu obstarali výkop do dnešního utkání. Domácí fotbalisté se ihned vydali do útoku, jenže Schmid nepřesnou přihrávkou odevzdal míč soupeři.
     
    2
    Alfred Finnbogason si naběhl na krásnou přihrávku na hranici pokutového území, jenže vinou špatného zpracování se připravil o možnost zakončit.
     
    3
    Augsburg zahrával první rohový kop v dnešním utkání. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde s přehledem zasáhl obránce Freiburgu Gulde.
     
    4
    Jonathan Schmid mohl odcentrovat z pravé strany hrací plochy, jenže místo přihrávky před branku si míč zasekl a vrátil balón připravenému spoluhráči.
     
    5
    Caiuby obdržel krásnou přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč krásně zpracoval, nicméně z otočky nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    6
    Michael Gregoritsch táhl rychlý útok domácího celku po levé straně hrací plochy. Místo centru si míč zasekl a daroval hráčům Freiburgu čas na návrat.
     
    7
    Snad poprvé v utkání se do útoku vydali také fotbalisté Freiburgu. Frantz si skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Hosté budou pokračovat v kombinaci.
     
    8
    Manuel Gulde byl jako první u odraženého míče a dotírající Alfred Finnbogason jej nedovoleným způsobem poslal k zemi. Hosté budou rozehrávat.
     
    9
    Caiuby znovu dostal prostor ve středu hrací plochy, ale ani tentokrát mu moc nevyšlo převzetí míče a domácí středopolař se nechal vytlačit mimo palebnou pozici.
     
    10
    Caiuby tentokrát hledal rozběhnutého Kocha, který si ale nepotykal s převzetím míče a balón mu uskočil k připraveným zadákům Freiburgu.
     
    11
    Philipp Lienhart táhl akci hostujícího celku po pravé straně hrací plochy, jenže jeho rozehrávku podél postranní čáry srazil Caiuby do zámezí.
     
    12
    Caiuby se krásně otočil ve středu hrací plochy a poslal nádhernou přihrávku na pravé křídlo. Rozběhnutý Marco Richter už míč na hrací ploše nedostihl.
     
    13
    Domácí fotbalisté uklidňují hru na polovině hrací plochy a snaží se najít cestičku do pokutového území. Nikdo v dresu Augsburgu zrovna nehýří aktivitou.
     
    14
    Marco Terrazzino sprintoval za odraženým míčem na polovinu soupeře, nicméně domácí stoper Jeffrey Gouweleeuw dokázal včas zabrat a odehrál míč do bezpečí.
     
    15
    Mike Frantz neuspěl v hlavičkovém souboji na polovině domácího celku a nabídl Augsburgu možnost znovu zaútočit. Zatím sledujeme hodně bojovný duel.
     
    16
    Domácí zahrávali další rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde číhal připravený Marco Terrazzino, jež míč vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    17
    První obrovská šance dnešního utkání! Caiuby napřáhl zpoza hranice pokutového území a jeho dělovku mířící pod břevno musel Alexander Schwolow vyrazit!
    17. Caiubyho dělovka pod břevno
     
    18
    Mike Frantz byl faulován v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Sudí nedovolený zákrok dobře viděl a okamžitě odpískal přímý kop pro Freiburg.
     
    19
    Domácí brankář Andreas Luthe se musel zapojit do rozehrávky Augsburgu. Brankář domácího mužstva nakopl míč na levé křídlo, kde si jej převzal Gregoritsch.
     
    20
    Další obrovská šance domácího celku! Marco Richter přetlačil obránce a stanul tváří v tvář hostujícímu brankáři. Alexander Schwolow však vytáhl parádní zákrok!
     
    20
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Napodruhé už to domácím fotbalistům vyšlo! Augsburg se po dvaceti minutách ujímá vedení! Marco Richter vyslal nádherný centr do pokutového území, na který si naskočil CAIUBY, jež přesnou hlavičkou otevřel skóre!
    20. CAIUBY - 1:0
     
    22
    Caiuby si při dalším přechodu na polovinu soupeře pomohl nedovoleným zákrokem a zatahal soupeře za dres. Sudí ihned přerušil hru.
     
    23
    Philipp Lienhart se na polovině hrací plochy srazil v hlavičkovém souboji s Caiubym. Oba fotbalisté zůstávají po srážce ležet na trávníku.
     
    24
    Na stadionu zatím panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi skvělého vstupu Agsburgu do zápasu a ženou své oblíbence do útoku.
     
    25
    Dominique Heintz hodně zariskoval při návratu do pokutového území. Stoper hostů málem nabídl míč rozběhnutému Finnbogasonovi.
     
    26
    Heintz znovu hodně riskoval. Hostující obránce si nyní troufl na riskatní kličku, při které podklouzl a musel faulovat. Domácí celek tak bude rozehrávat.
     
    27
    Po dalším rohovém kopu Augsburgu se do odraženého míče položil dobře postavený Michael Gregoritsch, jehož dělovka nártem prolétla těsně vedle branky.
     
    28
    Sudí si k sobě zavolal Gouweleeuwa, kterému pořádně domluvil. Domácí stoper totiž ostrým šlapákem trefil jednoho ze soupeřů. Příště už to bude za kartu.
     
    29
    Florian Niederlechner se snažil posunout odražený míč na Terrazzina, jenže druhý jmenovaný se k němu přes skvělý obranný skluz Hintereggera nedostal.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí Augsburg zatím s přehledem kontroluje dění na trávníku. Hosté jsou zatím bezzubí.
     
    31
    Domácí fotbalisté navíc skvěle napadají rozehrávku stoperů Freiburgu. Gulde dlouho vyčkával s odkopem a nakonec byl rád za vybojované vhazování.
     
    32
    Marco Richter poslal prudkou přihrávku na rozběhnutého Finnbogassona, ale k tomu skvěle přistoupil důrazný Gulde, který míč odkopl.
     
    33
    Caiuby se stáhl pro přihrávku hluboko do herního pole. Středopolař domácího celku poté hledal Richtera, ale tomu nepomohly ani rychlé nohy.
     
    34
    Caiuby znovu zkusil své štěstí střelou zpoza hranice pokutového území. Jeho přízemní dělovku však zablokoval hned první obránce v červeném dresu.
     
    35
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Tohle byla fotbalová paráda! Domácí navyšují své vedení na 2:0! Na další krásný centr do pokutového území si naběhl ALFRED FINNBOGASON, jež si troufl na patičku a umístil míč k zadní tyči!
    35. Alfred FINNBOGASON - 2:0
     
    37
    Domácí obránci nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Obránci Augsburgu si vyměňují krátké přihrávky a nepouštějí soupeře k míči.
     
    38
    Alfred Finnbogason si znovu naběhl na prudký centr z pravé strany. Domácí střelec se snažil mířit k zadní tyči, ale jeho pokus prolétl nad břevnem.
     
    39
    Caiuby se stačil vrátit s rozběhnutým Frantzem a nenechal jej odcentrovat. Křídelník Freiburgu si navíc špičkou kopačky ukopl míč do autu.
     
    40
    Alexander Schwolow se musel zapojit do rozehrávky Freiburgu. Brankář hostujícího celku se snaží vyhnat své spoluhráče do útoku.
     
    41
    Roland Sallai napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území a jeho dělovka nadělala Luthemu problémy. Brankář domácího celku jeho pokus vyrazil.
     
    42
    Nicolas Höfler to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky soupeře a za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    43
    Na druhé straně se Marco Richter pokusil odcentrovat do pokutového území. Jeho pobídka hodně rotovala a brankář Freiburgu si musel dávat velký pozor.
     
    44
    Domácí hráči si na polovině pomohli taktickým faulem a zastavili přechod Freiburgu do útoku. Augsburg zatím dnešní duel zvládá s velkým přehledem.
     
    45
    Hosté se znovu vydali do útoku. Na vysoký nákop na hranici pokutového území nedosáhl nikdo v červeném a obránci Augsburgu míč s přehledem odehráli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! S úvodní pětačtyřicetiminutovkou mohou být mnohem spokojenější fotbalisté domácího Augsburgu. Domácí fotbalisté se do vedení dostali po dvaceti minutách, kdy se prosadil Caiuby! Augsburg poté soupeře k ničemu nepustil a deset minut před přestávkou se efektní patičkou prosadil Alfred Finnbogason! Hosté se v závěru první půle k ničemu nedostali, a proto se do kabin odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Marco Terrazzino, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    47
    Domácí si hned v úvodu druhého poločasu vypracovali obrovskou šanci! Michael Gregoritsch si ve vápně naběhl na zpětnou přihrávku, ale Alexander Schwolow jeho oblouček vyškrábl nad břevno!
     
    48
    Domácí celek vlétl do druhého poločasu stejným způsobem, jakým dohrál první půli. Augsburg je mnohem aktivnější a nenechává soupeři prostor.
     
    49
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Neskutečná branka Freiburgu! Hosté snižují jako blesk z čistého nebe! Brankář už byl sice překonán, ale obránce domácích měl míč odkopnout do bezpečí! To se ale nepovedlo a JONATHAN SCHMID si nešťastně vstřelil vlastní gól!
    49. Jonathan SCHMID - 2:1
     
    51
    Hosté jsou hodně aktivní a tlačí se do útoku. Freiburgu se vstřelenou brankou pořádně narostla křídla. Domácí hráči soupeře skvěle napadají.
     
    52
    Florian Niederlechner si na hranici pokutového území přehodil míč na pravačku a vyslal štiplavou střelu. S jeho ránou si však Andreas Luthe poradil.
     
    53
    Gian-Luca Waldschmidt dostal přihrávku na levou stranu a ihned odcentroval do pokutového území. Jeho střílený centr odvrátil hned první obránce.
     
    54
    Michael Gregoritsch se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, nicméně jeho zakončení skončilo na hrudi hned prvního obránce.
     
    55
    Další útok Augsburgu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si totiž nedokázal pohlídat domácí střelec Alfred Finnbogason.
     
    56
    Caiuby spěchal za odkopem na polovinu Freiburgu. Hráči domácího celku se však po inkasované brance nemohou vrátit zpátky do herní pohody.
     
    57
    Caiuby tentokrát přihrávku na levé křídlo dostihl, jenže nikdo z domácích fotbalistů jej nepřišel podpořit a obrana Freiburgu odehrála míč do autu.
     
    58
    Florian Niederlechner utekl domácí obraně po pravém křídle a z hranice pokutového území poslal prudkou přihrávku před branku. Nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    59
    Gian-Luca Waldschmidt si skvěle pokryl míč tělem. Caiuby byl v souboji příliš pozdě a šlapákem poslal soupeře k zemi. Freiburg může pokračovat v útočení.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí fotbalisté nadále drží své těsné vedení. Freiburgu však po změně stran narostla křídla. Ještě nás čeká dramatická podívaná.
     
    61
    Caiuby napadal rozehrávku hostujícího celku, jenže ani rychlonohý fotbalista Augsburgu nepřipravil Lienharta o balón. Freiburg může nadále útočit.
     
    62
    Michael Gregoritsch obdržel přihrávku do skvělé pozice na hranici pokutového území, ale svou technickou střelu nasměroval nad břevno.
     
    63
    Jonathan Schmid dostal přihrávku do pokutového území, ale v souboji s obráncem si pomohl loktem a poslal jednoho z obránců k zemi.
     
    64
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Zejména hráči Augsburgu se snaží o častější přerušování hry.
     
    65
    Roland Sallai napřáhl ke střele z hranice pokutového území. Pod nohy se mu obětavým způsobem položil Rani Khedira, jež jeho dělovku zablokoval.
     
    66
    Koch odcentroval z levé strany před branku Augsburgu, jenže k jeho vysokému centru se neprobil nikdo v červeném dresu. Hosté budou vhazovat.
     
    67
    Augsburg se nyní snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Domácí zadáci si vyměňují krátké přihrávky a soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    68
    Alfred Finnbogason byl faulován v pokutovém území a sudí nařídil pokutový kop pro domácí celek!
    68. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    69
    Augsburg právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil právě faulovaný ALFRED FINNBOGASON, který svou střelu umístil přímo k tyči a navyšuje domácí vedení na 3:1!
    69. Alfred FINNBOGASON - 3:1
     
    71
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Ku Ja-Čeol.
     
    72
    Caiuby se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným zákrokem obral soupeře o míč. Domácí fotbalista dnes bojuje a hraje velmi povedené klání.
     
    73
    Koch si řekl o přihrávku do pokutového území. Jeho náběh si však skvěle pohlídal aktivní Rani Khedira, který balón odpálil na tribunu mezi diváky.
     
    74
    Před branku domácího celku směřuje jeden centr ze strany za druhým. Domácí obrana zatím hraje velmi dobře a střílené pobídky bez problémů odvrací.
     
    75
    Jonathan Schmid si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území a vypálil z voleje! Jeho skákavá dělovka jen těsně minula branku Freiburgu!
     
    76
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází André Hahn.
     
    77
    Domácí fanoušci si dnešní duel užívají. Příznivci Augsburgu vědí, že jejich oblíbenci jsou hodně blízko k důležitému vítězství.
     
    78
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Tim Kleindienst.
     
    79
    Hosté po delší době vybojovali rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, odkud míč bez problémů odvrátil skvěle hrající stoper Jeffrey Gouweleeuw.
     
    81
    Finnbogason se v pokutovém území tlačil za stříleným centrem z levé strany, ale špičkou kopačky nedokázal zakončit.
     
    82
    Další útočnou snahu Freiburgu zastavuje útočný faul. Roland Sallai si v souboji s obráncem pomohl rukou, což neuniklo očím hlavního arbitra.
     
    83
    Hosté už působí hodně frustrovaným dojmem. Fotbalisté Freiburgu nemohou najít recept na obranu Augsburgu a na jejich straně přibývá počet faulů.
     
    84
    Caiuby se už napřahoval ke střele, jenže těsně před jeho zakončením se stačil vrátit Manuel Gulde, který hlavou přizvedl míč ven ze šestnáctky.
     
    85
    Augsburg právě vstřelil branku!
    ALFRED FINNBOGASON se dočkal! Domácí střelec dovršil hattrick! První prudký centr sice obrana Freiburgu odvrátila, ale na druhý už si islandský centr naběhl na malé vápno a doklepl míč do sítě!
    85. Alfred FINNBOGASON - 4:1
     
    87
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Baier, přichází Felix Götze.
     
    88
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté s přehledem kontrolují své vedení a nepouštějí soupeře k míči.
     
    89
    Finnbogason znovu dostal krásnou přihrávku mezi obránce, jenže přehození míče na pravačku mu vůbec nevyšlo. Celou akci navíc zastavuje ofsajd!
     
    90
    Obránci Augsburgu vybojovali míč na vlastní polovině a mají dostatek času na jeho vyvezení do bezpečí. Uvidíme, zda sudí vůbec něco nastaví.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sudí nakonec nemusel nic nastavovat! Augsburg totiž přejel Freiburg vysoko 4:1! Domácí fotbalisté se do vedení dostali po dvaceti minutách, kdy se prosadil Caiuby! Augsburg poté soupeře k ničemu nepustil a deset minut před přestávkou se efektní patičkou prosadil Alfred Finnbogason! Hosté se v závěru první půle k ničemu nedostali. Po změně stran se ale Freiburg vrátil do hry díky vlastní brance Schmida. Domácí se ale nepoložili a důrazný Finnbogason vybojoval penaltu, kterou sám s přehledem proměnil. Stejný hráč navíc pár minut před koncem dovršil hattrick a skvěle oslavil svůj návrat po zranění.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (19:51:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 20. Caiuby (Richter), 35. Finnbogason (Gouweleeuw), 69. Finnbogason (pen.), 85. Finnbogason (Hahn) – 49. Schmid (vla.)

    Karty:   42. Höfler (FRE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Caiuby, R. Khedira, Baier (87. Götze) – Finnbogason, Gregoritsch (71. Ku Ja-Čeol), Richter (76. Hahn).
    Náhradníci: Giefer – Götze, Ku Ja-Čeol, Córdova, Hahn, Framberger, Danso.

    SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Gulde, Heintz, Günter – Frantz, Koch, Terrazzino (46. Waldschmidt), Höfler, Sallai – Niederlechner (78. Kleindienst).
    Náhradníci: Flekken – Höler, Waldschmidt, Kammerbauer, Gondorf, Kleindienst, Kath.

    Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Bandurski
    thejrc.org