Huesca – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Valladolid 0:1 (kon.) | Levante – Alavés 2:1 (kon.)
Real Betis – Leganés 1:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (0:0)
CD Leganés
Neděle 30.09.2018, 20:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 83 % : 17 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9. (22:37:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání přeci jenom nabídlo jedinou branku, o tu se postaral domácí Morón, jenž pár minut před koncem poslal svůj celek do vedení. Nutno podotknout, že vítězství Betisu je zasloužené, domácí totiž měli výraznou územní převahu, která se projevovala drtivým držením míče. Leganés toho směrem dopředu moc nepředvedlo, neboť se snažilo vycházet ze zajištěné obrany. Hosté se ale rovněž dostali k několika slibným šancím, své by o tom mohl říct Najsrí, jenž se zjevil hned ve dvou gólovkách, které ale neproměnil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    90+3
    Také brankář Robles se potkal s kulatým nesmyslem. Po chvilkovém váhání ho vykopl na Sanabriu, který ale míč neudržel.
     
    90+2
    Carrillo neodhadl dráhu padajícího míče, vzdušný souboj lépe zvládl domácí Bartra, který odhlavičkoval balón daleko na druhou stranu.
     
    90+1
    Leganés má na případnou odpověď hodně málo času, naopak se hostům nedaří usadit na útočné polovině. Nyní aut vybojoval Juanfran.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. Lorenzo MORÓN - 1:0
     
    89
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Téměř celý stadion je na nohou, jejich miláčci se totiž dostali kýžené branky, která je pár minut před koncem utkání posílá do vedení! Tello si naběhl za obranu soupeře a poté mu zbývalo vyprodukovat přesnou přihrávku na LORENZA MORÓNA. To se podařilo a druhý jmenovaný bez váhání propálil padajícího Cuéllara.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Očekávat se dá dlouhé nastavení, ve druhém poločase se několik minutek nehrálo.
     
    88
    Vypadá to, že se hosté pokoušejí zdržovat. Cuéllar si totiž při rozehrávce zavolal lékaře, kteří zkontrolovali jeho zdravotní stav. O nic vážného se pochopitelně nejedná.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Iván Cuéllar (CD Leganés).
     
    86
    Vracející se Carrillo dokázal Carvalhovi odkopnout míč od kopačky, což ale domácí nepřibrzdilo. Naopak si centr přichystal Joaquín, po jeho nabídce hlavičkoval těsně nad Morón,
     
    84
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio León, přichází Lorenzo Morón.
     
    84
    Betis opět dlouho obléhal pokutové území soupeře, nakonec to ale nevedlo k ničemu nebezpečnému. Hosté brání v kompletním počtu u svého vápna.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Na úvodní branku stále čekáme, domácí jsou stále aktivnější, soupeř ale hrozí z rychlých protiútoků.
     
    82
    Střídající Carrillo se nakonec k míči vůbec nedostal, naopak tvrdě přišlápl Bartru, který reklamoval faul u rozhodčího. Ten ale nechává pokračovat ve hře.
     
    81
    Boudebouz neuspěl s manévrem kolem Silvy, který táhl rychlý protiútok. Druhý jmenovaný to vzal sám na sebe, Robles si připsal další snadný zákrok.
     
    80
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Antonio Barragán, přichází William Carvalho.
     
    79
    Cuéllar si dával s odkopem od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho vzdušná nabídka skončila pouze o Bartry.
     
    78
    Hezký fotbalový moment. León si nejprve hrudí zpracoval míč a poté zkusil štěstí akrobatickým pokusem, kterým trefil záda jednoho z protihráčů.
     
    77
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Guido Carrillo.
     
    77
    Lo Celso se prohnal kolem Péreze, který mu nechal v cestě nohu. Jednoznačný faul, domácí okamžitě rozehráli standardní situaci.
     
    76
    Další špatná přihrávka Betisu. Tentokráte se o ní postaral Tello, který zahnal Boudebouze ven z hrací plochy. Další autové vhazování pro Juanfrana.
     
    75
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Antonio Sanabria.
     
    74
    Hosté se konečně dostali na dostřel a hned z toho byl hlavičkový pokus v podání Péreze. Jeho hlavička směřovala přímo doprostřed branky.
     
    69
    Jeden z domácích přišel o balón, k němu se tak dostal Nasjrí, který málem šokoval celý stadion. Jeho zakončení nakonec skončilo kousek vedle.
     
    69
    Zdá se, že Pérez bude pokračovat ve hře, jeho celek bude hrát chvíli v početní nevýhodě. Mezitím domácí sportovně odevzdali balón.
     
    68
    Na hrací ploše už delší dobu leží hostující Pérez, který se okamžitě chytil za pravé rameno. Na scénu opět přispěchal lékařský personál.
     
    67
    Barragán je v posledních minutách hodně aktivní, nyní se mu podařilo najít volného Joaquína, jehož rána z první směřovala do dvacáté řady tribuny.
     
    66
    Mandimu se nepodařilo přenést hru na levou stranu, avšak to nemuselo tolik vadit. Juanfranovi totiž uskočil míč daleko od kopačky.
     
    65
    Barragán si věřil na průnik kolem Silvy, ten si ale poradil velice přesným a navíc čistým skluzem, díky kterému dopravil míč za postranní čáru.
     
    64
    Nyní své štěstí zkoušel Canales, který se pokoušel zaskočit brankáře střelou z dálky. Jeho ránu navíc lehce tečoval jeho kolega León.
     
    63
    Následně Tello motal jednoho z protihráčů, střílenou nabídku ale dokázal odkopnout do bezpečí Pérez. Leganés se už delší dobu nepodívalo na útočnou polovinu.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Domácí se stále nemohou dostat k úvodní brance, obrana soupeře zatím hraje velmi dobře.
    61. Bustinza si málem vstřelil vlastní branku.
     
    61
    Nyní to Barragán zkoušel přízemním centrem před Cuéllara, přičemž si málem vlastní branku vstřelil Bustinza. Míč nakonec skončil vedle brány.
     
    60
    Barragán zřejmě prováhal ideální moment k centru, nakonec přeposlal míč na Boudebouze, který ale rovněž nepropálil dvojici bránících hráčů.
     
    59
    Kolmice sice našla naběhnuvšího Tella, jeho přihrávka na naběhnuvšího Leóna ale nebyla vůbec přesná. Domácí opět nezvládli finální fázi.
     
    58
    Tello se ještě snažil zachyti míč na hrací ploše, což se mu málem podařilo. Míč se skutečně zastavil před čárou, následně ale doklouzal za ní.
     
    57
    Canales nepropálil mohutný blok protihráčů, k odraženému míči se jako první dostal Tello, který pro změnu oslovil vedle stojícího Boudebouze.
     
    56
    Leganés se je v úvodu druhého poločasu hodně pasivní, soupeř nevyužil ani třetí rohový kop. Tentokráte na přední tyči zasahoval Juanfran.
     
    55
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nabil El Zhar, přichází Sabin Merino.
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Mikel Vesga.
     
    54
    Domácí se chopili ještě jednoho rohového kopu, který dopadl takřka stejně. Do vzduchu se sice dostal Barragán, jeho hlavička ale neslavila úspěch.
     
    53
    Domácí se ujali rozehrávky rohového kopu z pravé strany. Do pokutového území se snášel prudký centr, který za sebe prodlužoval Bustinza.
     
    52
    Bustinza doslova smetl Leóna na zem, padající míč se ještě snažil dohrát Lo Celso, který ale neměl v hlavičkovém souboji s Garcíou sebemenší šanci.
     
    51
    Mandi nakonec přenechal autové vhazování Barragánovi, který poslal míč zpět na obrannou polovinu. Jeho celek to raději zkusí po levém křídle.
     
    50
    Barragán si počkal na náběh Lo Celsa, který to zkoušel průnikem mezi dvojicí protihráčů. Tento záměr nevyšel, následně Tarín odklidil balón.
     
    49
    Tello měl na práci s míčem opravdu málo času, včas ho dostoupil hostující Bustinza, který vybojoval autové vhazování z pravé strany.
     
    48
    García musel kombinovat až s brankářem Roblesem, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu, kde ale Barragán přišel o balón.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Betis měl od úvodních vteřin drtivou územní převahu, avšak do žádných vyložených šancí se nedostával. Domácí hodně často naráželi na mohutný blok protihráčů, který bezpečně odráží jeden útok za druhým. Překvapivě to bylo právě Leganés, které si vytvořilo největší šanci uplynulého dějství. Postaral se o ní velice aktivní Nasjrí, který ale nedokázal zasunout míč do opuštěné svatyně. Slibná šance domácích přišla až v samotném nastavení, Joaquín ale hlavičkou neprostřelil brankáře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí se málem dostali do vedení! León se dokázal dostat do šestnáctky, kde ještě hledal Joaquína. Druhý jmenovaný hlavičkoval na bránu, jenomže Cuéllar vytasil skvělý zákrok rukou.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Poté si na rohový kop naskočil obránce Tarín, který nedal Bartrovi sebemenší šanci na reakci. I tak hlavička vyletěla vysoko nad břevno.
    43. El Zhar pořádně protáhl brankáře.
     
    43
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí El Zhar, který nemířil vůbec špatně. Jeho dělovka směřovala k bližší tyči, kam se vrhl domácí brankář Robles.
     
    42
    Bartra doslova zboural jednoho z protihráčů, čímž věnoval soupeři standardku zhruba z pětadvaceti metrů. Tohle rozhodně je na přímou střelu. U míč se nachází obránce Silva.
     
    41
    Naopak se hosté pokusili založit rychlý protiútok, García měl v roli posledního obránce co dělat, nakonec to před Nasjrím stihl.
     
    40
    Domácí měli k dispozici přímý kop z lukrativní pozice. K míči se postavil zkušený Joaquín, jehož nabídka směřovala na Bartru, který ale ve vzduchu neuspěl.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Unai Bustinza (CD Leganés).
     
    38
    León chtěl roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel Barragán. Ten se po míči natahoval, i tak ho nedokázal zachytit. Autové vhazování pro hosty.
     
    37
    Betis opět převzal otěže zápasu, tentokráte se o rozehrávku postaral Bartra, který oslovil Tello. Jeho bývalý spoluhráč z Barcelony si nevěří na průnik kolem Juanfrana.
    36. Canales zamířil doprostřed branky.
     
    36
    Joaquín se na zadní tyči dostával k míči, zpětnou nabídku ale dokázal odvrátit Bustinza. Posléze se ještě ke střele dostal Canales, který ale mířil doprostřed branky.
     
    35
    Nakonec to byl právě Lo Celso, který se chytrým manévrem dostal až do šestnáctky, načež jeho střílená nabídka pouze prolétla pokutovým územím.
     
    34
    Lo Celso měl jedinečnou příležitost vyslat kolmici na Leóna, přihrávku ale poslal do špatného prostoru, kde se nacházel pozorný Tarín.
     
    33
    Poslední minuty se spíše nehraje. Boudebouz nakonec musel za postranní čáru, kde se podrobil dalšímu ošetření. Domácí budou hrát chvíli v desíti.
     
    32
    Na hrací ploše se pořádně přitvrdilo, tentokráte to odnesl další domácí hráč, kterým byl Boudebouz. Vše se ale obešlo bez nedovoleného zákroku.
     
    31
    Opakovaný záběr ukázal, že Bustinza nekompromisně nakopl Leóna kopačkou do hlavy. Tato situace si žádala poradu s videorozhodčím.
     
    30
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil domácí León, který byl hodně ostře atakován Bustinzou. Na scénu přispěchal lékařský personál.
    29. Nasjrí selhal v šanci.
     
    29
    Obrovská šance hostů! Bartra hodně zariskoval uvnitř pokutového území, k míči se tak dostal El Zhar, který přihrával před prázdnou bránu na Nasjrího. Marocký forvard ale špičkou kopačky přestřelil branku.
     
    24
    Gumbau se gestem ruky omluvil svému kolegovi, že mu nevěnoval lepší přihrávku. Posléze Silva našel Nasjrího, který vybojoval další autové vhazování.
     
    23
    León si tělem pomohl v souboji s Bustinzou, domácí forvard nakonec vybojoval aut. Domácí se opět nastěhovali k blízkosti opačného vápna.
     
    22
    Leganés se konečně dostal k opačné šestnáctce, autového vhazování z pravé strany se chopil Juanfran, který našel Gumbaua. Slabá rána skončila u Joela.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nenabídla. Územní převahu má Betis, který ale většinu času naráží na obranu soupeře.
     
    20
    Mandiho riskantní přihrávka se stala snadnou kořistí Péreze, který sice balón vyvezl, posléze na zemi skončil jeho kolega Nasjrí.
     
    19
    Bartra nezaregistroval větší pohyb spoluhráčů, proto se rozhodl k přihrávce na vedle stojícího Garcíu, který rovněž s rozehrávkou příliš váhá.
     
    18
    Zbytečná ztráta balónu připravila domácí o kulatý nesmysl, Nasjrí toho sám proti přesile moc nezmohl. Betis si tak vzal míč zpět na své kopačky.
     
    17
    Nasjrí se dostal z obležení, posléze se snažil spolupracovat s Gumbauem, který přišel o balón. Leganés se ale hodně rychle dostalo zpět k míči.
     
    16
    Hra se otočila na levou stranu, kde s míčem operoval Tello. Ten přiťukl lépe postavenému Barragánovi, kterému se centr pravačkou vůbec nepovedl.
     
    15
    Po dlouhé době si s míčem pohrál také domácí brankář Joel, jenž rozehrál výhozem do strany na Bartru. Domácí to opět zkouší hodně pomalou kombinací.
     
    14
    Lo Celso vyprodukoval bochánek na Joaquína, který ještě prodlužoval míč do malého vápna. Tam přiskočil Bustinza, jenž odehrál balón do náruče Cuéllara.
     
    13
    García to nyní zvládl na jedničku, z těžké pozice nakonec vykouzlil odkop do zámezí. Autového vhazování se okamžitě ujal domácí Barragán.
     
    12
    Stále sledujeme tentýž obrázek hry. Domácí se snaží najít cestičku k opačné svatyni, před šestnáctkou ale číhá doslova lavina protihráčů.
     
    11
    Teatrálním pádem na zem to zkoušel Silvy, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Posléze se na trávníku ocitl Boudebouz, který ale přímý kop nevybojoval.
     
    10
    Rychlá akce domácích nakonec přinesla zakončení od Tella. Tento bývalý hráč katalánské Barcelony zamířil pouze do rukavic brankáře Cuéllara.
     
    9
    Canales se snažil vymanit ze sevření, což se mu ale nepodařilo. Na druhé straně sváděl Nasjrí rychlostní souboj s Garcíou, který byl ale úspěšnější.
     
    8
    Canales dlouho nevěděl, kudy nahrát. Nakonec si vybral vedle stojícího Mandiho, který mu ihned míč vrátil. Betis marně hledá cestičku vpřed.
     
    7
    Tello si to namířil po levé straně, kde ale narazil na hlouček protihráčů. Odražený míč ale sebral Boudebouz, který přenesl hru na pravou stranu.
     
    6
    Dalekonosná kolmice směřovala na Leóna, který si raději počkal na podporu svých kolegů. Následně se míč dostal až na domácí polovinu.
     
    5
    Canales se snažil kouzlit s míčem u hranice šestnáctky, tam ho ale čistým způsobem odzbrojila hned trojice protihráčů. Poprvé si s balónem zahrál Cuéllar.
     
    4
    Tentokráte měl Rodríguez spoustu času kolem sebe, nakonec si ale nedovoleným zákrokem pomohl Gumbau, který poslal k zemi Canalese.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Júsuf Nasjrí (CD Leganés).
     
    3
    Hned v úvodu se do zakončení dostal hostující Nasjrí, který to zkoušel velice pohotově. Nakonec jeho rána vystoupala nad břevno.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    CD Leganés

    Na opačné straně se nachází Leganés, který se v loňské sezóně dostal až na první nesestupovou pozici, na sestupové pásmo měl ale náskok čtrnácti bodů. Leganés by v letošním ročníku chtěl zavítat do horní poloviny tabulky, což se zatím nedaří plnit. Tento celek se po šesti odehraných zápasech nachází na osmnácté pozici, tedy v sestupovém pásmu. Leganés má na svém kontě jedinou výhru, která se uskutečnila v posledním ligovém zápase, ve kterém si hostující tým dnešního utkání vyšlápl na Barcelonu, která prohrála poměrem 1:2. Leganés by určitě chtěl uspět i v dnešním zápase, jednat se bude o těžký oříšek, což hráči určitě vědí.
     
    Real Betis

    Fotbalisté Betisu zaznamenali velice povedenou sezónu, neboť se ocitli až na šestém místě, které znamenalo účast v základní skupině Evropské ligy. Betis by podobný cíl chtěl splnit také v letošním ročníku, vstup do něj nebyl zrovna optimální, poslední zápasy ale nabídly zlepšenou formu, díky které se Betis vyškrábal až na osmou pozici. Sevillský celek letos prohrál pouze v jediném případě, a sice hned v úvodním kole. Od té doby následuje pětizápasová šňůra bez porážky, přičemž Betis neprohrál například proti Valencii, Bilbau a ani FC Seville. Domácí celek dnešního utkání ale trápí mizerná ofenziva, která doposud nastřílela pouze čtyři branky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a CD Leganés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 89. Morón (Tello)

    Karty:   3. Nasjrí (LGS), 38. Bustinza (LGS), 87. Cuéllar (LGS), 90+4. R. Pérez (LGS)


    Držení míče: 83 % : 17 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9.
    Real Betis: Robles – Mandi, Javi García, Bartra – Barragán (80. W. Carvalho), Lo Celso, Canales (75. A. Sanabria), Boudebouz, Tello – Joaquín, León (84. Morón).
    Náhradníci: Pau López – Inuj, A. Sanabria, Sidnei, W. Carvalho, Firpo, Morón.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Tarín, Bustinza, Carnero García, J. Silva – El Zhar (55. Merino), Gumbau, R. Pérez, Óscar Rodríguez (55. Vesga) – Nasjrí (77. Carrillo).
    Náhradníci: Lunin – Merino, Nyom, Carrillo, Vesga, Santos, Omeruo.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego

    Diváci: 48115
    thejrc.org