Bologna – Udinese 2:1 (kon.) | Fiorentina – Atalanta BC 2:0 (kon.) | Frosinone – Janov 1:2 (kon.)
Chievo – Turín 0:1 (kon.) | Parma – Empoli 1:0 (kon.) | Sassuolo – AC Milán 1:4 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:4 (0:1)
AC Milán
Neděle 30.09.2018, 20:30 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore (Reggio nell'Emilia) • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Vítám vás u dohrávky sedmého kola italské Serie A, v němž se představí US Sassuolo Calcio, které vyzve slavné AC Milán.
     
    AC Milán

    AC je v posledních letech za očekáváním, ovšem nikdy na tom nebylo hůře nežli letos. Vždyť hostující tým po pěti zápasech najdeme až na čtrnáctém místě se šesti body. Milánští musejí hodně přidat a hlavně potřebují zlepšit hru do obrany, vždyť inkasovali už osm gólů. Vstupní střetnutí do Serie A AC prohrálo, ale následně ve čtyřech zápasech získalo šest bodů, když nepoznalo hořkost porážky. Nejlepším střelcem týmu jsou se dvěma góly Giacomo Bonaventura a Gonzálo Higuaín, jenž je ve stavu zraněných.

    Empoli – AC Milán 1:1
    AC Milán – Atalanta 2:2
    Cagliari – AC Milán 1:1
     
    US Sassuolo Calcio

    Pokud budeme hledat hlavní překvapení italské nejvyšší soutěže, bude to určitě Sassuolo. Domácí celek se vyhřívá na třetím místě s třinácti body po šesti zápasech. Pokud by US nad AC zvítězilo, posunulo by se před Neapol. Calcio soupeřům nasázelo už čtrnáct branek, což je po Juventusu druhý nejvyšší počet. Nejlepším střelcem týmu je Kevin-Prince Boateng,jenž balon poslal za brankovou čáru třikrát.

    Spal – Sassuolo 0:2
    Sassuolo – Empoli 3:1
    Juventus – Sassuolo 2:1
     
    Poslední vzájemné utkání skončilo remízou na San Siru, ale předešlé tři zápasy ovládlo AC Milán. Poslední vítězství Sassuola v Serii A se datuje do března 2016, kdy vyhrálo na vlastní půdě 2:0.

    AC Milán – Sassuolo 1:1
    Sassuolo – AC Milán 0:2
    Sassuolo – AC Milán 0:1
    AC Milán – Sassuolo 4:3
    Sassuolo – AC Milán 2:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Bourabia, Locatelli, Sensi – D. Berardi, K-P. Boateng, Di Francesco.
    Náhradníci: Pegolo – Magnanelli, Lemos, Djuričić, Matri, Sernicola, Boga, Magnani, Babacar, Dell'Orco, Adjapong, Brignola.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Castillejo, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Calabria, J. Mauri, Borini, Bakayoko, Bertolacci, C. Zapata, Simič, Cutrone, Halilović, Laxalt.

    Rozhodčí: Giacomelli – Preti, Di Vuolo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Sassuolští fotbalisté začali aktivně a podařilo se jim z toho vytěžit rohový kop, z nějž ovšem žádné nebezpečí pro Gianluigiho Donnarummu nepramenilo.
     
    3
    Ignazio Abate před dotírajícím Di Francescem pro jistotu odhlavičkoval míč do náruče vlastního gólmana, následná protiakce AC ovšem neměla dlouhého trvání.
     
    4
    Ofsajd a v něm Hakan Çalhanoğlu, hráči v zeleno-černých dresech tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    6
    Federico Di Francesco vpadl pod nohy rozehrávajícímu Abatemu a v pádu dopravil balon do autu, krajní zadák Rossoneri si bude moci rozehrávku zopakovat formou vhazování.
     
    7
    Ricardo Rodríguez se skácel k zemi po souboji s dotírajícím Berardim, hra je tak znovu přerušena.
     
    8
    Faulů je v úvodu utkání k vidění jako hub po dešti, nyní sudí Giacomelli přerušil hru po zákroku Lucase Biglii na Domenica Berardiho.
     
    9
    Rogério byl při pokusu o centr z levé strany faulován, z nařízeného přímého kopu se ale Sassuolským nepodařilo ohrozit Donnarummu.
     
    10
    Defenzíva AC zatím působí velmi rozpačitým dojmem, po dalších zmatcích poblíž hostující šestnáctky bude Sassuolo zahrávat další roh.
     
    11
    Centr Domenica Berardiho na bližší tyč ovšem milánští fotbalisté bez potíží odvrátili do bezpečí, míč je nyní až ve středovém kruhu.
     
    13
    Svěřenci Gennara Gattusa převzali iniciativu a podařilo se jim vybojovat roh, po němž se do zakončení z předbrankového prostoru málem dostal Mateo Musacchio, ten ale na prudký pas o fous nedosáhl!
     
    14
    Franck Kessié to přehnal s agresitivou při napadání, po jeho faulu na Marlona si domácí budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    15
    Čtvrthodina hry je za námi a AC Milán zatím rozhodně není lepším týmem, Sassuolští potvrzují, že jejich povedený vstup do sezóny není náhodný.
     
    17
    Lucas Biglia nyní za naprosto zbytečný faul ve středu pole vyfasoval žlutou kartu.
     
    18
    Začíná se přiostřovat, hra je v posledních minutách plná nevybíravých zákroků a sudí Giacomelli ji musí neustále přerušovat.
     
    20
    Nyní jsme byli svědky v pořadí již třetího rohového kopu v podání Sassuolských, domácí fotbalisté ale ani tentokrát ze standardní situace nic nevytěžili.
     
    21
    Protiakce AC neměla dlouhého trvání, obrana Sassuola včas zasáhla a hosté musejí zakládat další útok až z vlastní poloviny hřiště.
     
    22
    V obrovské šanci se zničehonic ocitl Franck Kessié, jehož zakončení do odkryté domácí svatyně ale na poslední chvíli zastavil vracející se Pol Lirola!
    22. Kessiého gólovka
     
    24
    Dalekonosný Abateho nákop na útočnou polovinu doletěl až do náruče brankáře Consigliho, který s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    25
    V posledních minutách jsou svěřenci Gennara Gattusa aktivnějším týmem, do dalších šancí je ale defenzíva Neroverdi zatím nepouští.
     
    26
    Federico Di Francesco po levém křídle zavezl míč hluboko na útočnou polovinu a přenechal ho Sensimu, který ale neměl komu přihrát a radši zařadil zpátečku.
     
    28
    Právě Federico Di Francesco se nyní ocitl v zajímavé palebné pozici, uvnitř pokutového území ale napálil míč jen do vyběhnuvšího Donnarummy!
     
    29
    Ignazio Abate si poradil s přesilou dvou napadajících hráčů Sassuola a zkušeně vybojoval míč pro Musacchia.
     
    30
    Samuel Castillejo si ve středu hřiště došel pro faul, hosté si tak budou moci rozehrávku v poklidu zopakovat.
     
    31
    Centr Hakana Çalhanoğlua z levé strany vracející se Manuel Locatelli nenechal projít do vápna, AC ale bude mít k dispozici roh.
     
    32
    Ze zmiňované standardní situace žádné nebezpečí pro Andreu Consigliho nepramenilo, na opačnou stranu už se navíc může vydat Domenico Berardi.
     
    34
    Dosud neviditelný Kevin-Prince Boateng teď vykouzlil geniální přihrávku na zadní tyč, kam si seběhl Federico Di Francesco, Abate mu ale na poslední chvíli čistým obranným zákrokem zabránil ve vstřelení gólu!
     
    35
    Nařízený roh si Sassuolští budou moci zopakovat, Sensiho centr na bližší tyč totiž Lucas Biglia usměrnil zpět do zámezí.
     
    36
    Ani pátý rohový kop Neroverdi v dosavadním průběhu utkání žádné nebezpečí pro Gianluigiho Donnarummu nezpůsobil, hra je totiž přerušena po útočném faulu Locatelliho.
     
    38
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a po Berardiho ztrátě na útočné polovině se Neroverdi musejí zatáhnout zpět do defenzívy.
     
    39
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Protiútok Rossoneri končí gólem, patnáctý tým tabulky se v Sassuolu ujímá vedení! FRANCK KESSIÉ měl před sebou dálnici volného prostoru, a tak si navedl míč až před hranici pokutového území, odkud přesnou střelou k tyči nedal Consiglimu šanci.
    39. Franck KESSIÉ - 0:1
     
    40
    Kevin-Prince Boateng byl při pokusu o rozehrávku na polovině hřiště faulován, o pár desítek sekund později ale Sassuolští o balon zase přišli.
     
    41
    Po dalších zmatcích před pokutovým územím domácího celku se nakonec nikdo v bílém dresu do zakončení nedostal a Andrea Consigli se teď vehementně snaží uklidnit své spoluhráče.
     
    42
    Hakan Çalhanoğlu si v souboji s Marlonem pomohl nedovolenými prostředky, sassuolský zadák si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    43
    Rogério pro jistotu přizvedl Kessiého nákop do pokutového území do zámezí, milánští fotbalisté tak budou zahrávat další roh.
     
    44
    Ten se navíc bude z druhé strany opakovat, Andrea Consigli totiž vyškrábl centr směřující na zadní tyč zpět do zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní arbitr Giacomelli nenastavil nad rámec první půle ani minutu, do kabin se tak jde za stavu 1:0 pro hosty. Zatím jsme sledovali poměrně vyrovnané utkání s pár příležitostmi na obou stranách, nebezpečnější ale byli svěřenci Gennara Gattusa: Franck Kessié svou první gólovku sice spálil, tu druhou už ale dokázal proměnit, a AC je tak po první půli blíže ke kýženým třem bodům.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ricardo Rodríguez na polovině hřišě srazil k zemi Domenica Berardiho, domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    48
    Zcela mimo dění se skácel k zemi Samuel Castillejo, načež hlavní rozhodčí přerušil hru a nařídil rozehrávku ve prospěch AC.
     
    49
    Marlon s Lirolou se laxní rozehrávkou dostali do problémů, napadající hráči v bílých dresech se ale k míči nakonec nedostli a kupředu už peláší Manuel Locatelli.
     
    50
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Krátce po změně stran hosté zvyšují svůj náskok. SUSO se na pravém okraji pokutového území parádně zbavil bránícího Ferrariho, navedl si míč na osu hřiště a poté ho poslal nechytatelně pod břevno!
    50. SUSO - 0:2
     
    52
    Giacomo Bonaventura nic nevymýšlel a posunul balon pod sebe na Romagnoliho, svěřenci Gennara Gattusa si nyní v poklidu vyměňují míč na vlastní polovině.
     
    53
    Zpoza hranice pokutového území to teď nenápadně zkusil Mehdi Bourabia, jeho rána placírkou ale zamířila vysoko nad břevno.
     
    54
    Milánští se jako nůž máslem prokousali až do soupeřovy šestnáctky, kde se nakonec do zakončení dostal Giacomo Bonaventura, jeho střelu ale Consigli zkušeně vyrazil!
     
    55
    Z nařízeného rohového kopu žádné nebezpečí pro Consigliho nepramenilo, přetažený centr Hakana Çalhanoğlua nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    57
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Jeremie Boga.
     
    58
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Mehdi Bourabia, přichází Filip Djuričić.
     
    59
    Hakan Çalhanoğlu si z levé strany navedl míč na osu hřiště, odkud se posléze pokusil vypálit, jeho rána ale trefila jen prvního bránícího hráče Sassuola.
     
    60
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Ve druhé půli jako by byl na hřišti jen jeden tým, dominance Milánských pokračuje! Aktivní Hakan Çalhanoğlu si tentokrát na střelu netroufl a místo toho posunul míč k SAMUELU CASTILLEJOVI, který ranou zpoza hranice šestnáctky nedal Consiglimu šanci.
    60. Samuel CASTILLEJO - 0:3
     
    62
    Po hodině hry se zdá, že je o vítězi rozhodnuto, nechme se překvapit, jestli se Neroverdi alespoň pokusí vrátit se do zápasu.
     
    63
    Suso si poblíž pravé postranní čáry došel pro faul Gian Marca Ferrariho, svěřenci Gennara Gattusa si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    64
    Sensiho nákop na útočnou polovinu skončil jen u Kessiého, jemuž se ale následně už nepodařilo rozehrát, a Sassuolští tak mohou pokračovat v akci.
     
    66
    Střídající Filip Djuričić neměl komu přihrát, a tak posunul balon pod sebe na Marlona, domácí se ne a ne usadit hlouběji na soupeřově polovině.
     
    67
    Neroverdi sice už dobré tři minuty v kuse drží míč na svých kopačkách, ohrozit Donnarummu jim ale nejde a nejde.
     
    68
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zakřikl, Sassuolským se prakticky ihned poté podařilo snížit! Rogério nezištně prodloužil Bogovu přihrávku k volnému FILIPU DJURIČIĆOVI, který zaskočil Donnarummu přesnou přízemní střelou k pravé tyči.
    68. Filip DJURIČIĆ - 1:3
     
    70
    Rogério za svůj zbytečný faul ve středu hřiště vyfasoval žlutou kartu.
     
    71
    Zdá se, že vstřelená branka vlila domácím čerstvou krev do žil, po obranném zákroku Alessia Romagnoliho budou Sassuolští vhazovat z místa těsně vedle rohového praporku.
     
    72
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Patrick Cutrone.
     
    73
    Právě střídající Cutrone teď odvrátil Rogériův centr směřující do předbrankového prostoru mimo nebezpečí, akce Sassuola ale stále pokračuje.
     
    75
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Khouma Babacar.
     
    76
    Kevin-Prince Boateng se šikovně obtočil kolem Romagnoliho a poté přenesl hru na volného Lirolu, jehož následný centr z pravé strany ovšem nikoho v zeleno-černém dresu nenašel.
     
    77
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Diego Laxalt.
     
    79
    Čas na zdramatizování zápasu se domácím fotbalistům začíná rychle krátit, v posledních minutách navíc tempo hry výrazně upadlo, což pochopitelně vyhovuje spíše hostům.
     
    80
    Střídající Khouma Babacar poslal z levé strany zajímavý centr do pokutového území, kde čekal na přihrávku Jeremie Boga, který se ale k hlavičce nakonec nedostal.
     
    81
    Marlon si v souboji s Bigliou pomohl nedovolenými prostředky, argentinský legionář v dresu AC se pochopitelně příliš nemá k tomu, aby se postavil zpět na nohy...
     
    82
    Bonaventurův nákop do pokutového území nikoho v bílém dresu nenašel, míč doletěl až do náruče Andrey Consigliho.
     
    84
    Cutrone našel ve středu hřiště úplně volného Bonaventuru, po jehož následné kolmici se až do pokutového území prokousal střídající Laxalt, mladý Uruguayec už se ale do zakončení nedostal.
     
    85
    Domácí už se pochopitelně soustředí jen na ofenzívu, a tak v jejich obraně vznikají mezery. Hosté toho ještě nevyužili, zároveň se ale bez problémů brání a nepouští Sassuolské blíže k Donnarummovi.
     
    86
    Sensiho nákop adresovaný Bogovi srazil Abate do zámezí, domácí tak budou mít k dispozici rohový kop.
     
    87
    Z něj ovšem nakonec žádné nebezpečí pro Gianluigiho Donnarummu nepramenilo, po Sensiho centru z pravé strany se nikdo v zeleno-černém k míči nedostal.
     
    89
    Sassuolští sympaticky nic nebalí, čas ale není na jejich straně a Lirolův dalekonosný nákop do pokutového území navíc skončil přímo v Donnarummově náruči.
     
    90
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ignazio Abate, přichází Davide Calabria.
     
    90+1
    Už známe i délku nastavení, které bude tříminutové.
     
    90+2
    Exekuce nařízeného přímého kopu z pravé strany hřiště se ujal Manuel Locatelli, po jehož centru se ale žádný z domácích hráčů nedostal ke střele a Suso poté zakopl balon do bezpečí.
     
    90+3
    Domácí si teď nerozuměli při rozehrávce a na opačnou stranu se okamžitě vyřítil Suso, který si v poslední minutě nastavení vynutil faul nedaleko soupeřovy šestnáctky. Zdá se, že je rozhodnuto...
     
    90+4
    Suso už se radoval ze svého druhého gólu v utkání, branka ale kvůli ofsajdu neplatí!
     
    90+5
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak nakonec ano, rozhodčí Giacomelli si celou situaci nechal zkontrolovat u videa a branka platí! Hlavní arbitr si nejprve myslel, že ránu SUSA protečoval do sítě v ofsajdu stojící Cutrone, nakonec tomu ale nebylo tak.
    90+5. SUSO - 1:4
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Trápící se AC Milán po třech remízách v řadě zabral a jasně zvítězil na hřišti rozjetého Sassuola. Zatímco první poločas nabídl vyrovnanou podívanou, na začátku druhé půle měli svěřenci Gennara Gattusa jasně navrch a po trefách Kessiého, Susa a Castilleja zaslouženě vedli 3:0. Jiskřičku naděje sice domácím Neroverdi vykřesal necelou půlhodinu před koncem střídající Djuričić, na víc už se ale domácí nezmohli a v samotném závěru navíc Suso upravil na konečných 1:4.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:11.
     
    To je z mé strany již vše, dobrou noc a příště na počtenou! (22:28:36)

    Vojtěch Balon

    Branky: 68. Djuričić (Rogério) – 39. Kessié, 50. Suso (Bonaventura), 60. Castillejo (Çalhanoğlu), 90+5. Suso

    Karty:   70. Rogério (SAS) – 17. Biglia (ACM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:11.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Bourabia (58. Djuričić), Locatelli, Sensi – D. Berardi (75. Babacar), K-P. Boateng, Di Francesco (57. Boga).
    Náhradníci: Pegolo – Magnanelli, Lemos, Djuričić, Matri, Sernicola, Boga, Magnani, Babacar, Dell'Orco, Adjapong, Brignola.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate (90. Calabria), Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Castillejo (72. Cutrone), Çalhanoğlu (77. Laxalt).
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Calabria, J. Mauri, Borini, Bakayoko, Bertolacci, C. Zapata, Simič, Cutrone, Halilović, Laxalt.

    Rozhodčí: Giacomelli – Preti, Di Vuolo
    thejrc.org