Čerepovec – Nižněkamsk 3:4 (po pr.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:3 (2:0 po s.n.) | Dynamo Moskva – Kazaň 1:2 (kon.)
Soči – Petrohrad 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Minsk 4:3 (po pr.)
konec
Dynamo Moskva
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 04.10.2018, 18:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. Na počtenou! (21:01:40)
     
    Na úvodní trefu utkání jsme museli počkat až do druhé třetiny. V pětadvacáté minutě se v přesilovce trefil domácí Koivisto, o necelé tři minuty později pak bylo vyrovnáno po úspěsné individuální akci Danise Zaripova. Ve třetí třetině pak otočil ranou od modré čáry stav Paul Postma a na jeho zásah už Dynamo nezvládlo odpovědět.
     
    V Moskvě je dohráno, Kazaň dnes svému soupeři uštědřila lekci z produktivity a po těsné výhře 2:1 si z hlavního města odváží dva body! Dynamo však nemusí propadat panice – dnes podalo velmi sympatický výkon a v prvním utkání pod novým koučem úřadujícího mistra náležitě potrápilo. Pokud bude takto hrát i nadále, body jej rozhodně neminou.
     
    Československá stopa
    Jiří SEKÁČ (KZN) – 0+0, 4 střely, ice-time 13:11
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 16
    Zblokované střely: 9 – 14
    Vhazování: 29 – 32
    Trestné minuty: 6 – 22
    Využité přesilovky: 1/6 – 0/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Hietanenova prudká rána z mezikruží šla mimo klec, pryž následně hosté vyváží za modrou čáru. O vítězi je velmi pravděpodobně rozhodnuto.
     
    59:28
    Hra se drží před kazaňskou klecí, kombinace moskevských hráčů však stále nenabírá konce. Domácí se snaží propracovat do lepších střeleckých pozic.
     
    58:56
    Moskva už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Bočarov se po vypršení oddechového času nevrací mezi tři tyče.
     
    58:56
    Indrašis se pokusil Garipova překonat z vysokého úhlu, od masky brankáře se pryž odrazila do ochranné sítě. Dynamo si následně bere time-out.
     
    58:26
    Kazaň si zatím v oslabení počíná naprosto ukázkově, svého soupeře snad dosud nepustila ani za modrou čáru. Bočarov tak pochopitelně zůstává v brance.
     
    57:46
    Obrovská šance pro domácí! Alexandr Burmistrov (KZN) v důležitém momentu střetnutí oslabuje svůj celek trestem za nedovolené bránění...
     
    57:27
    Na druhém konci kluziště se uvolnil Danis Zaripov, který chtěl na své konto přidat další branku. Bočarov byl ovšem připraven jeho zakončení pokrýt.
     
    56:37
    Hned po vyhraném buly se pokusil Garipova zaskočit lotyšský forvard Miks Indrašis, jehož projektil se od vyrážečky odrazil daleko od brankoviště.
     
    55:39
    A kazaňský gólman je opět nucen podržet kotouč. Dynamo nic nevzdává a snaží se vyrovnat, na brankáře soupeře se mu však stále nedaří najít recept.
     
    54:57
    Menšikovova rána z první zmizela ve výstroji připraveného Emila Garipova, který tak udržel vedení svého celku při životě. Buly bude před jeho klecí.
     
    53:38
    Michejev se protlačil do útočného pásma, okamžitě se na něj však nalepili dva protihráči a ti mu nehodlají dát pokoj. Kazaňský forvard hledá někoho, komu by mohl nahrát.
    52:52 Paul POSTMA - 1:2

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Koivisto (Hietanen, Kagarlickij) – 28. Zaripov, 53. Postma (Klinkhammer, Burmistrov)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – J. Zajcev, Hietanen (A), I. Nikulin (C), Volkov, Pribylskij, Koivisto, Menšikov – Kagarlickij, Šipačov (A), Tarasov – Indrašis, Zackrisson, Alexejev – V. Kuljomin, Mozer, I. Makarov – Brjukvin, Igumnov, Petunin – Pankratov.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Podjapolskij) – Judin, Postma, Batyršin, Abrosimov, Jarullin, Markov (A), Ljamkin – Sekáč, Lander, Azevedo – Zaripov (C), An. Popov, M. Gluchov – Lukojanov, A. Michejev, A. Potapov (A) – Klinkhammer, Burmistrov, Kara.

    Rozhodčí: Olenin, Fraňo – Kučava, Novikov.

    Diváci: 4 671
    ocianews.com