Pittsburgh – Washington 7:6 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Buffalo – Boston 0:4 (kon.)
NY Rangers – Nashville 2:3 (kon.) | Ottawa – Chicago 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 2:3 (po pr.)
St. Louis – Winnipeg 1:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:1 (kon.)
Vegas – Philadelphia 2:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Minnesota Wild
Pátek 05.10.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nathan MacKinnon (COL) 1+0
    2. Carl Söderberg (COL) 1+1
    3. Devan Dubnyk (MIN) 36 zák., 1 gól, 94,7% (06:02:21)

     
    Colorado vykročilo do nové sezóny NHL 2018/19 úspěšně, když dokázalo otočit zápas proti rivalovi z Minnesoty a poté své vítězství zpečetilo dvěma góly do prázdné brány. Vítězný gól vstřelil ve druhé třetině domácí miláček Nathan MacKinnon. Konečný výsledek. Colorado Avalanche 4 Minnesota Wild 1.
     
    Konec zápasu.
    59:40 J. T. COMPHER - 4:1
     
    59:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    J. T. COMPHER po pěkné souhře mezi Alexanderem Kerfootem a Carlem Söderbergem z pravého křídla zamířil do prázdné brány a je jasné, že Avalanche úvodní zápas zvládnou! Asistence: Alexander Kerfoot a Carl Söderberg.
     
    59:19
    Minnesota si vyžádala oddechový čas a Devan Dubnyk zůstane před vhazováním v útočném pásmu na střídačce. Wild to ještě jednou zkusí bez brankáře.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:07
    Minnesota neuspěla s trenérskou výzvou a Jordan Greenway odpyká dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    58:07
    Z pohledu Devana Dubnyka na střídačce to vypadalo na ofsajd, nakonec se o něj ale nejednalo! Avalanche vedou v závěru duelu 3:1.
    58:07 Mikko RANTANEN - 3:1
     
    58:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN po diagonální přihrávce Gabriela Landeskoga ze středního pásma na vrcholu pravého kruhu po ledě zamířil do prázdné brány! Asistence: Gabriel Landeskog.
     
    56:56
    Wild se ocitli v další šanci, Semjon Varlamov ale jejich střelu z levého kruhu pro vhazování mířící ke vzdálenější pravé tyči levým betonem vykopl!
     
    55:53
    Také Avalanche vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Nathan MacKinnon na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu, což Devanovi Dubnykovi umožnilo, aby puk vyrazil levým betonem za svou bránu.
     
    55:11
    Wild ujeli do přečíslení dva na jednoho, na jeho konci ovšem stál skvělý Semjon Varlamov! Eric Staal střelou zápěstím z bodu levého kruhu mířil do bližšího levého horního rohu brány, brankář Avalanche ale puk vyrazil pravým ramenem.
    54:43 Tyson Jost mohl rozhodnout o osudu dnešního utkání
     
    54:43
    Tyson Jost si najel před bránu na krásnou přihrávku Colina Wilsona z pravého kruhu pro vhazování, v rychlosti ale těsně minul pravou tyč brány Devana Dubnyka! Komerční přestávka.
     
    53:58
    Patrik Nemeth podržel puk v obranném pásmu a počkal, až všichni jeho spoluhráči vystřídají.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Söderberg (Nieto), 31. MacKinnon (Rantanen, Nemeth), 59. Rantanen (Landeskog), 60. Compher (Kerfoot, Söderberg) – 7. Parise (M. Koivu, Niederreiter)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Zadorov, Barrie, Nemeth, Cole – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Kerfoot, Jost, C. Wilson – Nieto, Söderberg, G. Bourque – Dries, Compher, Calvert. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter (A), Dumba, Brodin, Spurgeon, Seeler, Pateryn – Zucker, E. Staal, Mikael Granlund – Parise (A), M. Koivu (C), Niederreiter – J. Eriksson Ek, Greenway, Coyle – M. Foligno, Hendricks, Fehr. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Kelly Sutherland. Čároví: Derek Amell, Bryan Pancich

    Diváci: 18086
    thejrc.org