Salzburg – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 2:6 (kon.) | Jihlava – Olomouc 6:3 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 3:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 4:1 (kon.) | Třinec – Vsetín 2:5 (kon.)
Vítkovice – Havířov 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 7:4 (kon.)
Přerov – Zlín 6:3 (kon.) | K. Vary – Kladno 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (2:1, 2:1, 2:1 - N 0:0 - 1:0)
HC Olomouc
Sobota 06.10.2018, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Dva dny zpět vyhrála Olomouc za tři body a Dukla na nájezdy, nyní je to v Jihlavě opačně. Jediný nájezd z deseti dal totiž ve druhé sérii DAVID ROSECKÝ.
     
    64:47
    Mohlo být hotovo, ale Mareš ve velké šanci z kruhů minul pravou tyč a vzápětí před brankou těsně nedosáhl na Piglovu přihrávku.
     
    62:14
    Tohle by mohlo hosty mrzet, jelikož Matiaško jel de facto sám na Javůrka, ale prostor u jeho pravé tyče netrefil.
     
    59:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Marek Melenovský tady ve VIP prostorách radí, že MATOUŠ MENŠÍK se zhostí po buly puku a pošle ho do volné klece. A jak "Melis" řekl, tak se i stalo. Dorostenec Dukly vzal ve středním pásmu puk, najel si přes modrou a trefil opuštěnou branku. Bez asistence.
     
    55:56
    Patrik Čermák nyní ujížděl po levé straně do útočného pásma a byl před brankou faulován. Zřejmě. Sudí to viděl jinak, faul nepíská, a naopak jihlavského forvarda vzápětí posílá ven za hrubost.

    Na vyloučení: 10-8.
     
    54:18
    Lukáš Mareš na obranné modré u mantinelu tvrdě srazil Daniela Ministra a je tak dalším vyloučeným hráčem na domácí straně. Tohle není úplně optimální závěr z jihlavské strany a navíc Marešův faul za hrubost byl hodně zbytečný. Na druhou stranu, ven jde i Lukáš Pírek za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 9-8.
     
    54:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pět sekund před návratem vyloučeného Zadražila se hosté prosazují, jelikož od modré pálil JOSHUA MÁCHA a na tuto střelu již Javůrek dosáhnout nemohl. Asistence: Josef Podlaha.
     
    52:51
    Další vyloučený hráč Dukly. Vítězslav Brož jde ven za sekání a jde tak o klasickou přesilovku pět na tři, které bude mít Olomouc nyní více než dostatek.

    Na vyloučení: 8-7.
     
    52:35
    Tak dokonce šest na tři, jelikož Marek Hasala míří z branky. Odvážný, ale asi jediný možný, tak Olomouce.
     
    52:13
    Asi poslední možnost pro hosty na snížení stavu, jelikož budou hrát téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Valentýn Smolko usedá na trestnou lavici za podrážení.

    Na vyloučení: 7-7.
     
    51:29
    Za devět vteřin skončí hra čtyři na čtyři a poté půjde Olomouc do přesilovky, jelikož Martin Zadražil dostává dvě minuty za sekání. Jinak už zastavit Matiaška ani nemohl.

    Na vyloučení: 6-7.
     
    49:38
    Tomáš Pigl si udělal před brankou prostor a už mohl zakončovat, což by byla nebezpečná šance, ale proti němu zasáhl obránce David Vosátko vysokou holí.

    Na vyloučení: 5-7.
     
    46:50
    Následující dvě minuty, pokud nebude žádný další trest, se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Dvougólový střelec Tomáš Pigl se provinil podrážením, na druhé straně jde ven Jakub Horký za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    44:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přece jen se Dukle podařilo docílit branky, a to po velkém tlaku při přesilové hře. Po Marešovi a Menšíkovi se puk dostal k JANU TRÁVNÍKOVI, který z kruhů nekompromisně propálil Hasalu. Asistence: Matouš Menšík, Lukáš Mareš.
     
    43:48
    Jihlava v přesilové hře dává soupeři zabrat. Mareš, Brož i Menšík se snaží puk dostat do sítě všemi možnými způsoby, ale Hasala se zatím překonává.
     
    43:13
    Milan Ministr jde dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    38:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Olomouci opět dotažení na kontaktní gól dlouho nevydrželo, jelikož Jihlava znovu vede o dvě branky. PATRIK ČERMÁK pomalu nachází formu z minulých sezon, když dostal přihrávku do jízdy od Valy a trefil se krásně pod horní tyčku. Asistence: Tomáš Vala.
     
    30:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté využívají první přesilovou hru v utkání. Na osu útočného pásma dostal kotouč LUDVÍK RUTAR, který vystřelil a Javůrek máchl rukou do prázdna. Asistence: Tobiáš Handl.
     
    30:12
    Jako jeden muž nyní vyskočila olomoucká střídačka, jelikož Valentýn Smolko jasně podrazil soupeře a je zde možnost hostí ke snížení.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    28:08
    Čermák po hezké akci střílel z kruhů na levou tyč, kam sáhl Marek Hasala úspěšně lapačkou.
     
    25:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dneska je to den TOMÁŠE PIGLA, který se mezi kruhy dostal k odraženému puku, napálil jej na kasu a vrací svému týmu dvougólové vedení. Bez asistence.
     
    21:53
    Nastolený trend vyloučených z první třetiny pokračuje. Jihlava si zahraje početní výhodu za vyloučení kapitána Davida Kaláče za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    21:25
    Dobrý tlak Valy a Zadražila do branky. Puk poskakoval na čáře, ale Jihlavští ho za záda Hasaly dostat nedokázali.
     
    19:40
    Olomouc má možnost ke srovnání – ať už v úplném konci třetiny nebo na začátku druhé. Jan Trávník jde na trestnou lavici za podrážení a je tak třetím vyloučeným hráčem Dukly.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    15:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dvoubrankový náskok Dukly se mění na jednobrankový. Podlaha ještě na zadovku Matiaška před branku nedosáhl, byť byl byl sám před Javůrkem. Akce ale pokračovala, Štefka s Matiaškem vrátili kotouč před branku a JOSEF PODLAHA se již napodruhé prosadil, když mířil pod horní tyčku. Asistence: Michal Matiaško, David Štefka.
     
    11:50
    A mohlo být pro Olomouc ještě hůře. Miroslav Juda totiž ujel do samostatného úniku a kdyby se trefil, asi by Hasala puk neměl. Jenže jihlavský útočník mířil vedle levé tyčky.
     
    11:05
    V pěti se tedy moc nehraje, během 11 minut a 5 sekund vidíme již páté vyloučení, tentokrát na Jihlavské straně. Bek Pavel Zvěřina jde ven za podrážení.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    09:59
    Olomouc si vyžádala oddechový čas, což je naprosto pochopitelné.
     
    09:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava opět střílí gól z těsné blízkosti branky. Vala viděl mezi kruhy volného TOMÁŠE PIGLA a útočník, který již trénuje s jihlavským A-týmem, se nekompromisně prosadil. Lehce poklekl, opřel se do jedné nohy a jeho rána se také zastavila až v síti. Asistence: Tomáš Vala.
     
    09:36
    Olomouc hraje nedisciplinovaně a sudí Jaroš její prohřešky trestá. Další přesilová hra pro Jihlavu, jelikož David Vosátko ukázal, jak má vypadat nový trest – pozdní dohrání.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    07:17
    Matiaško nebyl příliš atakován, takže po pravé straně projel od modré až těsně k brance. Odtud předložil puk pro Bahounka, kterého výborně vyčapal Jan Javůrek!
     
    06:48
    Martin Barák totiž dal soupeři ochutnat hrazdičku a jde na dvě minuty ven za krosček.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    05:05
    Valova zblokovaná střela z levé strany těsně minula tyčku olomoucké branky, jenž je nyní posunutá.
     
    04:40
    No že by nyní Josef Podlaha nějak hezky mluvil k rozhodčím, to asi vůbec. Vyloučení za vysokou hůl se mu vůbec nelíbí.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    04:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jak by řekl jihlavský trenér Karel Nekvasil – už bychom taky potřebovali dát více branek nebo se trefit jako první. A to přichází právě nyní. Dukla využívá přesilovou hru, když Juda naservíroval puk na střed levého kruhu pro VÍTĚZSLAVA BROŽE a ten propálil Hasalu tak, že kus černé gumy div neprorval síť. Asistence: Miroslav Juda, Jan Trávník.
     
    02:18
    Domácí si navíc vykoledovali přesilovou hru, jelikož Daniel Ministr se provinil sekáním.

    Na vyloučení: 0-1.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Brož (Juda, Trávník), 10. Pigl (Vala), 26. Pigl, 39. Čermák (Vala), 45. Trávník (Menšík, Mareš), 60. Menšík – 16. Podlaha (Matiaško, Štefka), 31. Rutar (Handl), 55. Mácha (Podlaha), rozh. náj. Rosecký

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mácha (OLO)
    0:0   Mareš (JIH)
    2. série:
    0:1   Rosecký (OLO)
    0:1   Čermák (JIH)
    3. série:
    0:1   Štefka (OLO)
    0:1   Vala (JIH)
    4. série:
    0:1   Matiaško (OLO)
    0:1   Rašín (JIH)
    5. série:
    0:1   Podlaha (OLO)
    0:1   Brož (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Javůrek (Chaloupek) – Mareš, Trávník, Piskač, Rašín, Smolko, Zvěřina – Menšík, Juda, Brož – Pigl, Čermák, Vala – Zadražil, Krajíček, Barák. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Rutar, Hlaváč, Pírek, Vosátko, Bahounek, Klesla – Podlaha, Matiaško, Štefka – Mácha, Handl, Kaláč – Rosecký, Ministr, Kaplan – Tichý, Štědrý, Horký. Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Jaroš – Kučera, Polák

    Diváci: 67
    thejrc.org