Karviná – Dukla Praha 0:2 (kon.) | Opava – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Plzeň – Teplice 1:0 (kon.) | Slavia – Příbram 4:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:0 (2:0)
1.FC Slovácko
Neděle 07.10.2018, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne z Jablonce vše. Přeji příjemný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (16:59:48)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:3.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým FK Jablonec! Nutno podotknout, že jsme byli svědky spíše podprůměrného souboje. Ve druhém poločase, do kterého si favorit přenesl bezpečný náskok, už toho moc zajímavého k vidění nebylo. Domácí jen nezužitkovali několik nadějných brejků, zatímco za Slovácko zakončil v poslední minutě Kubala pouze do tyčky. Severočeši tak pokračují ve vítězné sérii, zatímco svěřencům trenéra Korduly je ve spodku tabulky čím dál větší horko.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po faulu Davida Lischky těsně za pokutovým územím zkusilo Slovácko zajímavý signál. Dominik Janošek načechral míč přes zeď a o střelu se pokusil Josef Divíšek! Ze všeho je pouze roh.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává David Lischka (FK Jablonec).
     
    90
    Ale přesto mohli v závěru Moravané snížit. Po pěkném centru Josefa Divíška se dostal k hlavičce Filip Kubala, jehož hlavičku Vlastimil Hrubý neměl šanci zlikvidovat. Pomohla mu ovšem tyčka!
     
    89
    Vojtěch Kubista ve spolupráci s Matějem Hanouskem oddělil od míče nejaktivnějšího hráče Slovácka, Jana Navrátila. Hosté už působí rezignovaným dojmem, zřejmě tuší, že dnes to na body nebude.
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    87
    Jan Chramosta dnes neprožívá vůbec povedené utkání. Nyní sice skvěle obral o balon nedůrazného Jiřího Krejčího, nicméně v téměř hokejovém přečíslení dvou proti jednomu místo přihrávky na Kubistu volil jen pumelici do středu brány, s čímž si Daněk poradil!
     
    86
    Jablonečtí otáčejí hru na své obranné půlce. Matěj Hanousek nakonec rozehrál přes střed, kde operoval Jakub Považanec. Po jeho práci se dostal k míči Holeš, jenž se stal obětí faulu.
     
    85
    David Lischka rázně přerušil kombinaci Moravanů a vysokým obloukem kopl míč do zámezí. To byla výzva pro Petra Radu, který jej přilepil na nárt, a také dnes si tak odbyl obvyklou ukázku techniky.
     
    84
    Jan Navrátil měl příležitost k centr z pravé strany. Proti jeho pokusu vystoupil tandem David Lischka – Matěj Hanousek, a právě ti společnými silami balon zastavili.
     
    82
    Rafael Acosta skvěle oloupil o míč evidentně frustrovaného Navrátila a vybídl ke sprintu Jakuba Považance. Ten zvolil zasekávačku na střed, a po pádu k zemi se píská nedovolený zákrok.
     
    81
    Jakub Považanec předal nabíhajícímu Matěji Hanouskovi. Právě ten po pokračující kombinaci centroval z levého křídla, nicméně našel pouze hlavu Hofmanna, který ve druhé půli přitahuje míče jako hromosvod.
     
    80
    Jan Navrátil předvedl narážečku s Daníčkem a naběhl si do pokutového území. Tam se prodíral k míči přes Hanoska, jenž si ho dobře pokryl a donutil záložníka Slovácka k útočnému faulu.
     
    79
    Zelenobílí nyní příliš nepůjčují Slovácku míč. Užívají si kombinaci na vlastní obranné polovině a absolutně nikam se neženou. Až později dobře zabojoval Vlastimil Daníček a hrát mohou také Moravané.
     
    78
    Jan Chramosta si v rozporu s pravidly vyšlápl na Stanislava Hofmanna. Hosté tak budou rozehrávat z hloubi jejich vlastní obranné poloviny.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Vojtěch Kubista.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 7. Jovović (Masopust), 38. Masopust (Považanec)

    Karty:   90+1. Lischka (JAB) – 26. Kuchta (SLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:3.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Hovorka, Matěj Hanousek – Hübschman (C), Považanec – Masopust (77. V. Kubista), Trávník, Jovović (65. R. Acosta) – Chramosta (88. D. Ikaunieks).
    Náhradníci: Hanuš – Břečka, Janković, Sobol, V. Kubista, D. Ikaunieks, R. Acosta.

    1.FC Slovácko: Daněk – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Divíšek – Navrátil, Jakub Rezek (39. Kalabiška), Janošek, V. Daníček (C), Havlík (55. Sadílek) – Kuchta (65. Kubala).
    Náhradníci: Trmal – Šimko, Sadílek, Reinberk, Kubala, Kalabiška, Machalík.

    Rozhodčí: Lerch – Nádvorník, Fišer.

    Diváci: 2 225
    ocianews.com