Táborsko – Prostějov 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 3:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FK Třinec
Neděle 07.10.2018, 16:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Obrovská šance v poslední vteřině a při domácích stojí všichni svatí! Na zadní tyč přišel centr pro Omastu, kde nebýt Urmy a Ottmara, tak by hostující hráč bezpečně zakončoval do branky, takhle ale rozhozeně o centimetry přestřeluje!
     
    90+1
    Hradecký Da Silva zbytečně fauloval v útoku a po druhé žluté kartě musí pochopitelně přijít i červená!
     
    90
    Ale obrovská šance přeci jenom přichází! Šumbera vypálil z vápna tvrdou střelu, Ottmar ale skvěle chytá!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Jan Kvída.
     
    86
    Velká šance na ukončení nadějí hostů! Hynek středem hřiště nahrál na pravou stranu pro Martana, který napříč vápnem našel u zadní tyče Vorobeva. Míč ale netrefil a bude to pouze odkop od branky!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Wesley Da Silva (FC Hradec Králové).
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází Tomáš Hynek.
     
    75
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Karel Hejný, přichází René Dedič.
     
    73
    Třinecký Hejný fauloval před hradeckým vápnem, k situaci, kdy sudí už udělal žlutou kartu ale ještě doběhl domácí brankář a za svá slova si také jednu vysloužil.
     
    62
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Míč na penaltový puntík si postavil MILAN ČERNÝ, jenž zvolil hodně razantní střelu k pravé tyči. Brankář Jiří Adamuška sice vystihl směr, nárok na chycení ale v tomhle případě neměl – 1:0!
     
    61
    Žlutou kartu dostává Imrich Bedecs (FK Fotbal Třinec).
     
    60
    Faul zřejmě mírně za hranicí pokutového území Třince, kde se provinil Bedecs a bude to pokutový kop pro Votroky!
     
    58
    Hradecký Kopečný zakopl míč a na světě je další žlutá karta, diváci se sice nudí, hlavní sudí se ale nyní musí otáčet a korigovat mírně vyhrocené emoce na hřišti.
     
    57
    Hosté se hodně dlouho domlouvali, až nakonec přišla přízemní prudká střela přímo mna branku, která měla gólové parametry! Ottmar ale jistě míč lapil do rukavic.
     
    56
    Hosté se rychle ujali míče a postupně se dostali nedaleko vápna Východočechů, hra se ovšem opět přerušuje, jelikož fauloval Martinec. A sudí Mikyska neváhal a opět vytáhl žlutý kartónek.
     
    55
    Vzápětí další velká příležitost pro Votroky! Odražený míč se dostal na penaltu pro Da Silvu, hradecký útočník by branku svojí střelou ovšem hodně přestřelil, pro Hradecké se naštěstí míče dotkl jeden z hráčů Třince a bude to roh.
     
    54
    Obrovská šance Hradce! Miker napříč vápnem nahrál míč na Vorobeva, který ale úplně osamocený netrefuje poloprázdnou branku!
     
    52
    Na druhé straně zastavil protiakci za cenu faulu a žluté karty Jukl.
     
    50
    Třinecký Šumbera poslal na zem Mikera a vidí za to žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Dmitrij Vorobjev.
     
    43
    Urma tak dlouho otálel s autem, až nakonec dostává žlutou kartu za zdržování! Takový prohřešek pro hráče v poli se ve fotbale jen tak nevidí...
     
    29
    A přichází další velká příležitost! Třinec na tyto statistiky vede, bohužel pro něho ale i v těch příležitostech neproměněných, jelikož z další dobré pozice tentokrát Hejný poslal míče hlavou těsně vedle levé tyčky!
     
    26
    Obrovská hrubka třineckého brankáře! Ten si vyběhl před vápno, kde se mu ale nepovedlo zpracovat míč, takže se ho ujal Martan, jenž ještě přenechal na Da Silvu. Než to ale domácí sehráli, tak se Adamuška stihl vrátit mezi tři tyče a druhý jmenovaný hradecký ofenzivní hráč stejně ještě patičkou kulatý nesmysl usměrňoval do prostoru, kde nikdo nebyl. Pro Votroky se ale jednalo asi o největší příležitost, kterou si prakticky nevybojovali vůbec sami.
     
    24
    Dobrá příležitost pro Hradec z ničeho! Kopečný centroval na přední tyč, jenomže z toho nakonec byla střela a Adamuška musel rychle na zem, aby Černý nemohl dorážet!
     
    23
    Tohle je pro hosty velká nepříjemnost! Kapitán Kušnír totiž kvůli zranění musí opustit hrací plochu, nahrazuje ho Schwendt.
     
    20
    Faul je k vidění tentokrát zase od hostů, ovšem Čelůstka poslal k zemi domácího plejera už nedaleko vápna. Sudí to oceňuje žlutým kartónkem a nařizuje pochopitelně i přímý kop.
     
    18
    Nebezpečný míč od Webra! Před Ottmarem si na hlavičku naběhla trojice hráčů, s velkým štěstím pro Hradec ale nikdo nezakončil a kulatý nesmysl tak skončil pouze v rukavicích hradeckého brankáře.
     
    17
    Miker zbytečně a tvrdě zajel do hostujícího hráče, navíc na vlastní polovině, i Třinec bude mít standardní situace ve stejné vzdálenosti, jako to měli před chvílí Hradečtí.

    Ondřej Novotný

    Branky: 62. M. Černý

    Karty:   17. Miker (HKR), 43. Urma (HKR), 52. Jukl (HKR), 56. Martinec (HKR), 58. Kopečný (HKR), 73. Ottmar (HKR), 81. W. Da Silva (HKR) – 20. M. Čelůstka (TRI), 50. Šumbera (TRI), 61. Bedecs (TRI), 73. Hejný (TRI)   90+1. W. Da Silva (HKR)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Urma – Janoušek (46. Vorobjev), Jukl – Miker (77. Hynek), M. Černý, Martan (87. Kvída) – W. Da Silva.
    Náhradníci: Stejskal – Plašil, Finěk, Vorobjev, Kvída, Hynek, Soukeník.

    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C) (23. Schwendt), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Omasta – Hejný (75. Dedič).
    Náhradníci: Bárta – Samiec, Klec, Mravec, Schwendt, Dedič, Reintam.

    Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík.

    Diváci: 912
    ocianews.com