Tampa – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 1:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:5 (kon.) | Dallas – Winnipeg 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 3:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:5 (po pr.) | Minnesota – Vegas 1:2 (0:1 po s.n.) | Arizona – Anaheim 0:1 (kon.)
Colorado – Philadelphia 5:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:4 (kon.) | Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:5 (0:1, 3:2, 0:2)
Ottawa Senators
Neděle 07.10.2018, 01:08 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Mark STONE - 3:5
     
    59:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! MARK STONE se zmocnil puku po střele domácích, přebruslil do středního pásma, a ač byl tísněn soupeřem, ještě z vlastní poloviny poslal puk do prázdné branky.
     
    59:05
    Už ale zase peláší na střídačku a Toronto hraje v šesti.
     
    58:05
    Unavená pětice hostů vyhazuje alespoň za cenu zakázaného uvolnění! Velký tlak Toronta!
     
    56:46
    Zakázané uvolnění Ottawy. Toronto zkouší hru bez brankáře!
     
    54:59
    Ukrytou střelu Marnera z mezikruží viděl Anderson na poslední chvíli, ale dokázal puk vykopnout betonem.
     
    53:02
    Obrovská šance domácích! Anderson se při zákroku dokonce položil na záda a ukryl puk pod svým tělem. Gardiner, ani dorážející spoluhráč, hostujícího gólmana nepřekonali.
     
    48:23
    Bude se vylučovat na straně domácích! Dvě minuty za sekání vyfasoval Lindholm.
     
    42:55
    Domácí měli na hokejce srovnání! Najížděli ve dvou proti jednomu, ale Marner tak dlouho váhal s přihrávkou na levou stranu, až najednou neměl komu přihrát a ani k vlastní střele se nedostal.
    41:42 Thomas CHABOT - 3:4
     
    41:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se vrací do vedení! Fantastickou práci odvedl THOMAS CHABOT, jenž převzal puk na vlastní modré čáře, prosvištěl do útoku, jesličkami obešel obránce a navíc ještě prostřelil přizvednutou střelou Andersena. Nádherný gól po individuální akci. Asistence: Bobby Ryan, Craig Anderson.
    38:20 Mitchell MARNER - 3:3
     
    38:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Chyba v obraně Ottawy, která zaspala na vlastní modré čáře, MITCHELL MARNER si narazil při přechodu do útoku s Austonem Matthewsem a dostal se za obranu Senators. V nájezdu na Andersona se tentokrát nemýlil a srovnal na 3:3! Asistence: Auston Matthews, Morgan Rielly.
     
    38:00
    Toronto si zahraje přesilovku. Držením se provinil Dzingel.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., držení).
     
    30:47
    Andersen teď podržel Toronto! Dvě střely Duchena ani dorážku Dzingela za svá záda nepustil, a to i přes velký shluk těl před sebou. Andersen toho příliš neviděl, ale reflexy měl fantastické.
     
    28:12
    Marleau se zjevil před brankovištěm a z bezprostřední blízkosti ohrozil Andersona! Ten se sklouzl po betonech a výtečně srazil puk do rohu hřiště!
    24:29 Chris TIERNEY - 2:3
     
    24:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Další obrat ve skóre! CHRIS TIERNEY se dostal za obranu Toronta a střelou na bližší tyč z levé strany našel skulinku v Andersenově postavení! Asistence: Ryan Dzingel.
    23:49 Thomas CHABOT - 2:2
     
    23:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Pomalejšího tempa dokonale využil THOMAS CHABOT! Puk přijal na modré čáry, přešel přes dva protihráče a ač Andersen jeho první střelu vyrazil, sám Chabot si sjel pro puk a dorážku už poslal za záda domácího brankáře. Asistence: Mikkel Boedker, Zack Smith.
    21:10 Auston MATTHEWS - 2:1
     
    21:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí otáčí na začátku druhé třetiny skóre! AUSTON MATTHEWS vypálil z hranice levého kruhu a kotouč, trochu smolně, zapadl za Andersonova záda. Nicméně parádní rána domácí hvězdy. Asistence: Patrick Marleau, Tyler Ennis.
    20:29 Morgan RIELLY - 1:1

    via Gfycat

     
    20:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina se teprve rozjíždí a domácí se dotahují ve skóre na své soupeře! Mitch Marner z pravého křídla našel parádní přihrávkou v levém kruhu MORGANA RIELLYHO, před nímž zela otevřená klec. A útočník Toronta se nemýlil. Asistence: Mitchell Marner, Zach Hyman.
     
    14:13
    Anderson si s nájezdem Marnera poradil s ledovým klidem! Marner trefil jen brankářův beton!
     
    14:13
    Tak vylučovat se nebude, bude to trestné střílení! Za sekání Widemana, který nenechal Marnera zakončit s nečistým zákrokem.
    09:42 Dylan DEMELO - 0:1
     
    09:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Po vhazování v útočném pásmu se puk dostal za pravý kruh, kde číhal na svou šanci DYLAN DEMELO! Tomu se podařilo přes clonu poslat přízemní střelu, která proklouzla pod Andersenem. Asistence: Zack Smith, Thomas Chabot.
     
    04:27
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Josh Leivo – 2 min., sekání).
     
    03:08
    Obrovské dvě šance Toronta! Anderson napřed zastavil tečovanou střelu Hymana z mezikruží, kterou srazil do strany. Puk následně doputoval do pravého kruhu k Marnerovi, jenž měl brankáře hostí jen pro sebe a položeného na ledě, ale Anderson i jeho střelu zápěstím chytá!

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 21. Rielly (Marner, Hyman), 22. Matthews (Marleau, Ennis), 39. Marner (Matthews, Rielly) – 10. DeMelo (Z. Smith, Chabot), 24. Chabot (Bødker, Z. Smith), 25. Tierney (Dzingel), 42. Chabot (B. Ryan, C. Anderson), 60. Mark Stone (Duchene)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Hyman – Co. Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, P. Lindholm, A. Johnsson.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ch. Wideman, Borowiecki, Ceci, Lajoie – White, Duchene, Dzingel – Mark Stone, Z. Smith, Bødker – B. Ryan, Tierney, Formenton – Pääjärvi, Pyatt, Carey.

    Rozhodčí: Kozari, St. Pierre – Miller, Nagy
    thejrc.org