Tampa – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 1:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:5 (kon.) | Dallas – Winnipeg 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 3:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:5 (po pr.) | Minnesota – Vegas 1:2 (0:1 po s.n.) | Arizona – Anaheim 0:1 (kon.)
Colorado – Philadelphia 5:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:4 (kon.) | Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
4:5 (2:1, 0:2, 2:1 - 0:1)
Chicago Blackhawks
Neděle 07.10.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:20 Jonathan TOEWS - 4:5
     
    62:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Chicago vítězí, hrdinou večera se stává JONATHAN TOEWS, který zároveň dovršuje svůj hattrick. St. Louis ztratilo v útočném pásmu puk a Toews jel sám na Allena. Kapitán Chicaga zvolil místo kličky střelu a vyplatilo se mu to, od tyčky se puk odrazil za Allenova záda. Asistence: Brandon Saad, Henri Jokiharju.
    46:59 Jonathan TOEWS - 4:4
     
    46:59
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno, přetahovaná pokračuje! Allen sice ještě střelu z mezikruží dokázal špičkou betonu vyrazit, ale na dorážku už neměl nárok. V pravý čas na správném místě byl JONATHAN TOEWS, který si připsal svůj druhý gól v zápase. Asistence: Henri Jokiharju, Alex DeBrincat.
    44:20 Chris BUTLER - 4:3
     
    44:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme tu druhou otočku v tomto zápase, tentokrát v podání domácích, kteří se ujímají vedení 4:3.! Prosadil se CHRIS BUTLER, který dnes střílel hodně často a tentokrát se mu to vyplatilo. Jeho rána od modré byla lehce přizvednuta a zamířila si to nad rameno Warda a poté do horního růžku jeho branky. Asistence: Ivan Barbašev, Jaden Schwartz.
    43:58 Vladimir TARASENKO - 3:3
     
    43:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak vše je nakonec jinak, VLADIMIR TARASENKO se může radovat z gólu, protože kotouč přeci jen o malý kousek překročil brankovou čáru. Zákrok Warda byl sice úžasný, ale přišel o malý kousek později, než by bylo třeba. Takže Blues využívají přesilovku a vyrovnávají na 3:3. Závěr utkání ještě bude mít grády. Asistence: Patrick Maroon, Ryan O'Reilly.
    30:25 Marcus KRÜGER - 2:3
     
    30:25
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se znovu prosazují a dokonávají tím otočku na 3:2! Z levé strany pálil Kane, Ward Allen kotouč vyrazil betonem jen přesně před MARCUSE KRÜGERA, který už neměl problém s uklizením puku do odkryté branky. Asistence: Patrick Kane, Nick Schmaltz.
    21:33 Patrick KANE - 2:2
     
    21:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE dostal na modré čáře až příliš mnoho prostoru a to se domácím hned vymstilo, útočník Chicaga totiž vyrovnal na 2:2. Allen to měl těžké, protože toho moc neviděl a kotouč kolem něm prošel do sítě. Asistence: Nick Schmaltz.
    18:30 Jonathan TOEWS - 2:1
     
    18:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak už je to zase jen o gól, hosté prohrávají 1:2. Od modré čáry vystřelil Gustafsson, Allen kotouč jen vyrazil, a to přesně do jízdy JONATHANU TOEWSOVI. Tomu už nedělalo velký problém z blízka dorazit kotouč kolem betonu Allena do sítě. Asistence: Erik Gustafsson, Alex DeBrincat.
    17:22 Vladimir TARASENKO - 2:0
     
    17:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou při chuti a navyšují na 2:0! Znovu byl u té branky Maroon, který předvedl tvrdý hit u mantinelu v útočném pásmu a tím získal puk. O'Reilly pak posunul puk k VLADIMIRU TARASENKOVI, a ten z levé strany vypálil a na dvakrát nakonec protlačil puk za Warda. Asistence: Ryan O'Reilly.
    14:42 Colton PARAYKO - 1:0
     
    14:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme tu první gól utkání, domácí jdou do vedení! O'Reilly skvěle zabojoval o puk, Maroon zpoza branky našel v prostoru mezi kruhy COLTONA PARAYKA, a ten z první okamžitě vypálil. Polovysokou ránou k tyči dokázal překonat Warda. Domácí využívají přesilovou hru. Asistence: Patrick Maroon, Ryan O'Reilly.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 15. Parayko (Maroon, R. O'Reilly), 18. Tarasenko (R. O'Reilly), 44. Tarasenko (Maroon, R. O'Reilly), 45. Ch. Butler (Barbašev, Schwartz) – 19. J. Toews (E. Gustafsson, DeBrincat), 22. P. Kane (Schmaltz), 31. Krüger (P. Kane, Schmaltz), 47. J. Toews (Jokiharju, DeBrincat), 63. J. Toews (Saad, Jokiharju)


    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Ch. Butler, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), R. O'Reilly, Maroon – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Perron, Bozak, Steen (A) – Blais, Thomas, Barbašev.
    Chicago Blackhawks: C. Ward (A. Forsberg) – Jokiharju, Keith (A), Manning, Seabrook (A), Rutta, E. Gustafsson – Kahun, J. Toews (C), DeBrincat – P. Kane, Schmaltz, Saad – Kämpf, Anisimov, Kunitz – Martinsen, Johnson, Krüger.

    Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Mach, Suchánek
    thejrc.org