Tampa – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 1:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:5 (kon.) | Dallas – Winnipeg 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 3:1 (kon.)
St. Louis – Chicago 4:5 (po pr.) | Minnesota – Vegas 1:2 (0:1 po s.n.) | Arizona – Anaheim 0:1 (kon.)
Colorado – Philadelphia 5:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:4 (kon.) | Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Anaheim Ducks
Neděle 07.10.2018, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Arizona Coyotes

    Klub z Glendale vstupuje do sezóny s ještě větší nadějí, než tomu bylo před rokem. Coyotes se chtěli poprvé od jara 2012 probojovat do play-off, jenomže tyto plány dostaly obrovskou trhlinu hned v prvních týdnech základní části, kdy prohráli všech jedenáct úvodních zápasů. Tím se Arizona uvěznila na chvostu celé ligy, ze které se pomalounku prokousávala směrem vzhůru až s nástupem kalendářního roku 2018. Svěřenci Ricka Toccheta se čím dál více mohli spoléhat na skvěle chytajícího Anttiho Raantu a stávali se nebezpečným soupeřem i pro týmy ze špice NHL. Nakonec z toho bylo devětadvacet výher, které však na posun z posledního místa Západní konference nestačily.

    Fanoušci Arizony končili sezónu s pozitivními pocity a nejinak tomu bylo u generálního manažera Johna Chayky. Jeho organizaci opustili pouze obránce Luke Schenn a útočníci Zac Rinaldo s Jordanem Martinookem, za které přišly více než solidní náhrady. Z New Jersey se k pouštním psům přidal Michael Grabner, z Montrealu dorazil Alex Galchenyuk a z Chicaga Vinnie Hinistroza. Obranu pak doplnil Jordan Oesterle. Hodně se mluvilo také o Oliveru Ekmanu-Larssonovi, kterému končila smlouva, ale nakonec se s Arizonou dohodl na novém osmiletém kontraktu, ke kterému dostal i kapitánské céčko.

    Tradičně hodně aktivní byli Kojoti na letním draftu mladých talentů. Loterie jim ale poněkolikáté v řadě nepřála a odsunula je až na páté místo, ze kterého si vybrali kanadského centra Barretta Haytona. Jedním z devíti draftovaných hráčů byl i jeden český zástupce, z 65. místa byl vytažen útočník Jan Jeník, který však bude pokračovat v organizaci Liberce. Mezi evropské posily se zařadil také čtyřiadvacetiletý ruský obránce Ilja Ljubuškin, který doteď hájil barvy ruské Jaroslavle.

    V přípravě si Coyotes střihli celkem sedm zápasů. V tom prvním vyfasovali debakl 2:7 od Vegas, pak už to v jejich podání bylo mnohem lepší a postupně urvali čtyři vítězství. Herně od to Arizony nebylo vůbec špatné ani před dvěma dny, kdy v Texasu tamní Stars přestříleli, ale kvůli jediné zbabrané dvouminutovce a výtečnému výkonu brankáře Bishopa prohráli 0:3.

    Zranění: Jakob Chychrun, Josh Archibald, Alex Galchenyuk, Christian Dvorak.
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři v posledních třinácti letech pouze dvakrát chyběli mezi nejlepší šestnáctkou a nejinak tomu bylo také v předchozí sezóně, ve které patřili mezi největší favority na vítězství v Západní konferenci. V té Anaheim dlouhou dobu neměl na růžích ustláno a jistotu postupu do play-off si zajistil až závěrečných dvanácti utkáních, v nichž zaznamenal hned deset vítězství a posunul se v patnáctičlenné tabulce na konečné páté místo. Ve vyřazovacích bojích se Ducks příliš nezdrželi, hned v prvním kole narazili na kalifornského rivala ze San Jose, se kterým všechny čtyři zápasy prohráli s výrazně negativním skóre 4:18.

    Generální manažer Bob Murray přes tento neúspěch prakticky vůbec nesáhl do soupisky, kterou neopustilo žádné zvučnější jméno. Hned tři hráči se však rozhodli ukončit kariéru, týkalo se to obránce Francoise Beauchemina a útočníků Jareda Bolla s Chrisem Kellym. Jako další odchod byl návrat brankáře Reta Berry do Švýcarska, u Ducks skončili také J.T. Brown s Mikem Liambasem, kteří zamířili do Minnesoty. Derek Grant pak zkusí prorazit v organizaci Penguins.

    Vzniklé mezery v sestavě pochopitelně zalepilo několik nováčků. Jedním z nich je také český obránce Andrej Šustr, se kterým vyztužil defenzivu také bývalý hráč Arizony Luke Schenn. Za zmínku stojí také Brian Gibbons z New Jersey či gólman Jared Coreau z Detroitu Red Wings. Nejčerstvější posilou je švédský útočník Pontus Åberg, toho si Anaheim vzal z listiny waivers, kam ho umístil Edmonton. Z draftu si Kačeři vybrali sedm mladíků. V prvním kole ukázali na švédského centra Isaca Lundeströma a později i na česko-slovenské brankáře Lukáše Dostála a Romana Durného.

    Už v přípravě se Ducks museli vypořádat s početnou marodkou, na kterou se kvůli otřesu mozku dostal také český útočník Ondřej Kaše. Na listině zraněných tak doplnil Holzera, Keslera, Perryho a Eavese. První tři testovací zápasy svěřenci trenéra Carlylea prohráli, následně ale zabrali a postupně porazili Arizonu a hned dvakrát i Los Angeles. Vítězstvím skončila i premiéra v základní části, když Ducks překvapili v San Jose a vyhráli 5:2.

    Zranění: Patrick Eaves, Korbinian Holzer, Ondřej Kaše, Ryan Kesler, Kalle Kossila, Corey Perry, Kevin Roy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Goligoski, Hjalmarsson (A), Connauton – Perlini, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Keller, Fischer – Cousins, Richardson, Grabner – Kempe, D. Strome, Crouse.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Šustr, M. Pettersson – Terry, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Henrique, Comtois – Gibbons, Steel, Cogliano – Sherwood, Rowney, Street.

    Rozhodčí: Joannette, L´Ecuyer – Sericolo, Gawryletz.
     
    Ani v Arizoně nemůže chybět slavnostní představení všech členů realizačního týmu a hokejistů, kteří budou každý sobotní domácí zápas nastupovat v retro "Kachina" dresech.
     
    Dalším příjemným zpestřením pro fanoušky Yotes jsou nové obří obrazovky, které v Gila River Areně nahradily už dosluhující multimediální kostku.
     
    Klub z Glendale pyšně hlásil, že dnešní duel bude vyprodán. Během představovačky hráčů k tomu je opravdu hodně daleko...
     
    Od začátku utkání nás dělí už jenom minuta ticha za senátora Johna McCaina a státní hymna USA!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    První střela na hostující branku. Richard Pánik vyslal pořádnou švihu z vrcholku pravého kruhu, ale Gibson rychle máchl lapačkou a připsal si úspěšný zákrok.
     
    01:24
    Strome zkusil štěstí z téměř nulového úhlu. Gibsona ale nemohl překvapit, protože branku minul.
     
    01:55
    Cousins vydoloval puk u pravého mantinelu, z čehož těžil Keller, ale z křídelního prostoru taktéž neměl přesně seřízená mířidla.
     
    01:57
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Christian Fischer – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:10
    I v oslabení se domácí dostali do zajímavé šance. Grabner dostal do mezikruží přihrávku z levého rohu, jenže Gibson opět nemusel zasahovat.
     
    02:32
    Ducks se zatím přesilovka vůbec nedaří. Teď už musel Gibson do práce proti střele Goligoského z levého kruhu.
     
    03:00
    Getzlafova střela od modré byla hodně nepřesná, volný puk si sebrali Kojoti a Kempe ho odvedl až do útočného pásma.
     
    03:33
    Ani teď se Anaheim v útočné třetině příliš dlouho nezdržel. Jeho přesilovka se už dostala do poslední čtvrtiny.
     
    03:49
    Steel měl čas v pravém kruhu a poprvé prověřil Raantu. Tomu předtím pomohl Connauton, jenž zablokoval střelu Montoura.
     
    03:57
    Domácí v plném počtu.
     
    04:47
    Hinostroza zachytil puk ve středním pásmu a zprava ho dával do druhé vlny na Ekmana-Larssona který trefil jenom Streeta.
     
    05:02
    Richardson hodil pod sebe bekhendovou nahrávku určenou pro Hinostrozu, který ihned střílel, nicméně Gibson puk vyrazil.
     
    05:45
    Smolný úvod v novém angažmá pro Andreje Šustra, který je odeslán na trestnou lavici za hákování Brendana Perliniho.
     
    06:07
    Rychlá střela od Hinostrozy z levé strany, kam přišla přihrávka Ekmana-Larssona. Gibson si našel puk přes clonícího Pánika a jistě zasáhl.
     
    06:27
    Ekman-Larsson minul z osy hřiště. Keller mu puk vrátil a s další střely už měl Gibson dost problémů. Při zákroku se dostal do hodně nekomfortní pozice pro golmany.
     
    06:55
    Kellerovu střelu jeden z obránců zablokoval. Kačeři ale nevyhodili a zůstávají pod tlakem.
     
    07:15
    Getzlaf zablokoval další zakončení Ekmana-Larssona, který ho zfauloval, ale i tak následoval rychlý brejk. Bekhendový blafák zkušeného útočníka ale nebyl přesný.
     
    07:18
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., podrážení).
     
    07:35
    Hinostroza vyrazil kupředu po vyhraném vhazování od Stromea. Obrana Anaheimu ho ale zbrzdila a nepustila k ohrožení Gibsonovy klece.
     
    07:45
    Hosté v plném počtu.
     
    08:16
    Grabner hokejkou zablokoval Fowlerovu střelu od modré čáry a Richardson pak úspěšně vyhodil puk pře celé kluziště.
     
    08:46
    Henriqueovi utekl puk do středního pásma, kterým vzápětí projel Pánik, ale střela z levého mantinelu byla sražená do ochranné sítě.
     
    09:18
    Domácí v plném počtu.
     
    09:31
    Ekman-Larsson vyjel z trestné lavice a hned vyslal do rychlého brejku Stepana, který z levého kruhu pálil na vzdálenější tyč, ale do cesty se mu postavila Gibsonova lapačka.
     
    09:55
    Keller přenesl hru zprava k ose hřiště na aktivního Olivera Ekmana-Larssona. Další jeho střela proletěla těsně nad břevnem.
     
    10:16
    Mario Kempe byl na hranici pravidel poslán k zemi, ale faul se nepískal. Proto se z tribun ozvalo hromové bučení.
     
    10:48
    Ducks dostali puk do svého útočného pásma a ojeli střídat. O icing se nejedná, takže novic Ljubuškin musí rozehrávat.
     
    11:22
    Michael Grabner převzal přihrávku od Hinostrozy a přesvědčivě přebruslil Andreje Šustra. Z podobné pozice jako před chvílí Stepan ale rovněž neuspěl.
     
    11:35
    Hra byla přerušena kvůli domácí hře vysokou holí. Po buly ve středním pásmu přišlo Fowlerovo nahození a zachycení kotouče od Raanty, který má na kontě jen dva zákroky.
     
    11:52
    Další blok od Kevina Connautona, který nepustil k Raantovi Fowlerovo zakončení z levého mantinelu.
     
    12:18
    Znovu vysoké nahození Cama Fowlera, které letělo do brankoviště a Antti Raanta ho raději zastavil svou lapačkou.
     
    12:53
    Gibson dobře rozehrál hokejkou, jenže jeho spoluhráči se nedostali ani k červené čáře. Kojoti ale také odevzdali puk nahozením Ljubuškina.
     
    13:17
    Terry také nahazoval a puk se od zadního mantinelu odrazil za branku. Raanta si musel dávat velký pozor u pravé tyče, kde se ho snažil zaskočit Gibbons.
     
    13:50
    Opět finský gólman v domácích službách, který čelil Steelově pokusu z levého mantinelu. Petterssonovo nahození od modré pak postrádalo přesnost.
     
    14:20
    Lawson Crouse se tlačil za obranu Ducks, přitom si dal puk na bekhend, avšak John Gibson předvedl další sebejistý zákrok.
     
    14:55
    Rakell překazil domácí brejk tři na dva, když hokejkou přesměroval Stepanův křižný pas mezi diváky.
     
    15:19
    Strome moc dobře viděl v mezikruží úplně volného Crauseho. Toho ale zradilo zpracování a musel si dojet pro puk do místa, odkud už nešlo zakončovat.
     
    15:43
    Manson bekhendem odhodil puk co nejdál od své branky a zavinil zakázané uvolnění Kačeřů, kteří musí zůstat na ledě.
     
    16:16
    Gibbons si dojel volný puk a zprava ho nabízel puk domácí branku, kde ale nebyl vůbec nikdo v bílém dresu, takže Raanta mohl zůstat v klidu.
     
    16:44
    Nepříjemně tečovaná střela Anaheimu od modré čáry proletěla jen kousek vedle Raantovy branky.
     
    17:28
    Marcus Pettersson spíše jenom nahazoval zpoza levého kruhu. Puk nikdo netečoval a doletěl až do rohu útočného pásma Ducks.
     
    18:06
    Perlini objel branku a předal puk Hinostrozovi. Ten udělal to samé a křížem přihrál doprava Ekmanu-Larssonovi, který dobře mířil na bližší tyč, ale Gibson výtečně zasáhl levým betonem!
     
    18:50
    Grabnerova přihrávka z červené čáry propadla až ke Gibsonovi, který si raději stáhl puk a podržel ho až do chvíle, kdy hlavní sudí přerušil hru.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Jedenáctý zákrok pro Gibsona, který dával pozor proti Fischerově střele z nulového úhlu a nepustil Kojoty ani k dorážce.
     
    19:25
    Josh Manson to zkusil krátkým nápřahem od modré čáry, jenže nepřesně letící puk skončil jen na zadním mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nabídla rychlý útočný hokej s větším počtem šancí na straně Arizony. Všech jedenáct střel však pochytal zatím bezchybný John Gibson, a tak se jde do šaten za stavu 0:0.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 11 – 5
    Zablokované střely soupeře: 3 – 6
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 10 – 13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Nahození Alexe Goligoského putovalo až mimo ledovou plochu. Puk se stal cenným suvenýrem pro jednoho z fanoušků.
     
    20:28
    Ekman-Larsson přihrával zleva na osu hřiště Stepanovi, který se opřel do střely zápěstím, jenže Gibson vyrazil puk pravou rukou do ochranné sítě.
     
    21:13
    Puk se zasekl na modré čáře pod střídačkou Anaheimu, odkud ho vydolovali domácí hráči. Po nahození Stepana se k nečekané dorážce z otočky dostal Fischer, ovšem Gibson si s ní poradil.
     
    21:58
    Cousinsova přihrávka do předbrankového prostoru neprošla. Následovalo několik nepřesností a tečovaná střela Getzlafa, proti které Raanta nemusel zasahovat.
     
    22:06
    O chvíli později už ano, protože na domácí branku solidně pálil Pettersson. Do akce musely Raantovy betony.
     
    22:53
    Dosti rozházená pasáž ve středním pásmu končí postavením mimo hru domácích Kojotů.
     
    23:12
    Ekman-Larsson si na levém konci modré čáry počkal, až k němu přijede puk. Střelu golfákem mu Sherwood zvedl až do ochranné sítě.
     
    23:27
    Gibson dával pozor proti prudkému nástřelu ze středního pásma od Jasona Demerse. Ten aspoň získal pro Yotes buly v útočné třetině.
     
    23:39
    Stepan vyhrál buly nad Henriquem. Demers pak poslal puk od modré do rohu kluziště, kde se jako první zjevil obránce Anaheimu.
     
    24:03
    Gibsonovi se trochu zamotal puk mezi nohama. Žádná fatální chyba z toho ale nebyla a Ducks se dostali do bezpečí.
     
    24:17
    Hned dvakrát to z těžkého úhlu zkoušel Connauton. Gibson si v obou případech nebyl zrovna jistý, ale kotouč za sebe ani tentokrát nepustil.
     
    24:58
    Crouse to měl daleko k nahození od Kellera, a tak aspoň přitvrdil u mantinelu, jehož tvrdost na vlastní kůži pocítil Andrej Šustr.
     
    25:10
    Ben Street tečoval spoluhráčovo nahození z levé strany, puk přitom poslal do místa, kam Raanta s přehledem dosáhl.
     
    25:53
    Cousins na konci dlouhého střídání neuspěl v boji za Gibsonovou brankou. Ducks otočili hru, ale puk jim zmizel v ochranné síti.
     
    26:23
    I ve druhé třetině jsou o něco aktivnější Coyotes. Gibson musel zasahovat už pětkrát, zatímco Raanta jenom třikrát.
     
    26:36
    Lindholm přihrával do druhé vlny Terrymu, který pohotově zakončoval a přidělal domácímu brankáři další práci v podobě vyražení kotouče.
     
    26:52
    Ještě jednou ve hře Antti Raanta, který neriskoval rozehrávku a ponechal si Rakellem nahozený puk u sebe. Následuje reklamní přestávka.
     
    27:19
    Connauton jel podpořit útočníky Arizony, kterých bylo před hostujícím brankovištěm dostatek, ale žádný z nich se k plnohodnotnému zakončení nedostal.
     
    27:55
    Ducks zachybovali na vlastní modré čáře. Perlini hned vyrazil proti Gibsonovi a připravil dobrou střelu Stepanovi. Ani on na bezbrankovém stavu ale nic nezměnil.
     
    28:43
    Oliver Ekman-Larsson se blýskl hezkou kličkou před modrou čarou. Henriqueovi prošel puk mezi nohama, nicméně následná střela tahem od švédského kapitána Coyotes zaplula do Gibsonovy lapačky.
     
    29:34
    Gibson musel vyjet daleko před své brankoviště, aby byl u volného kotouče jako první a zamezil hrozícímu úniku jednoho z Kojotů.
     
    30:24
    Po ofsajdu Arizony následuje další komerční brejk, při kterém se narychlo uklidí ledová plocha.
     
    30:43
    Gibbons dal hokejku před Ekmana-Larssona a jeho střelu přesměroval mimo prostor branky. Coyotes se usadili v útočném pásmu, ovšem Gibsonovi práci nepřidělali.
     
    31:28
    Comtois vyjel s pukem po velkém boji v rohu hostujícího útočného pásma. Přihrát přesně ale nedokázal a hra se zase vrátila mezi modré čáry.
     
    31:58
    Grabner přihrál zleva doprava na Hinostrozu, který si udělal výlet kolem celého útočného pásma, jenže nakonec nevystřelil ani nepřihrál.
     
    32:24
    Raanta se vydal za branku a pomohl s rozehrávkou. Ducks se museli vrátit do klidnějších vod, ale už se ženou s dalším útokem.
     
    32:53
    Montour dostal nahrávku k pravému konci modré čáry. Něco mezi nahozením a střelou pak nasměroval přímo do Raantovy lapačky.
     
    33:15
    Richardson nepustil Lindholmovu pobídku k brankovišti a zasloužil se o to, že Yotes dostali puk do bezpečného prostoru.
     
    33:46
    V posledních minutách se hraje více na obranné polovině Arizony. Ta přesto solidně brání, za 34 minut pustila soupeře jen k jedenácti střelám.
     
    34:13
    Fowler z dálky minul a do protiútoku se vydal slovenský forvard Pánik. Gibsonova lapačka byla proti střele zpoza levého kruhu na místě.
     
    34:55
    Lindholm měl starosti se zpracováním Silfverbergovy přihrávky do druhé vlny. S pukem se dostal až k rohu útočného pásma, kde o něj přišel.
     
    35:12
    Comtois z hodně ostrého úhlu Raantu nijak neohrozil. Coyotes vzápětí vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    35:57
    Cam Fowler neměl komu a o mantinel přihrál jen na hokejky hostujících obránců. Jeden z nich v podobě Ekmana-Larssona vyrazil do útoku do levého křídla, ale Gibson předvedl jeden z mnoha jistých zákroků.
     
    36:26
    Fischer zachytil rozehrávku od Montoura. Vznikla z toho situace tři na dva, jenže Keller až příliš dlouho podržel kotouč a vůbec nic nevymyslel.
     
    36:42
    Jednoznačně největší šance Ducks! Kiefer Sherwood se zničehonic dostal do samostatného úniku, při kterém si mohl dovolit zpomalit, jenže mezírku mezi betony nenašel.
     
    37:01
    Andrej Šustr dostal od Rowneyho přihrávku do protipohybu. Prudkou střelu z první však Raanta také zastavil.
     
    37:29
    Yotes už startovali do protiútoku, ale zastavil je jeden z rozhodčích, který odpískal přihrávku rukou. Vhazuje se po pravici Raanty.
     
    37:36
    Strome prohrál buly v obranném pásmu a následovat tak mohla další střela od modré. Šustr nicméně trefil jenom betony připraveného gólmana.
     
    38:03
    Ljubuškin neuhlídal Sherwooda, který měl proti sobě poslední překážku v podobě Goligoského, ale ten už mu kotouč čistě vypíchl.
     
    38:23
    Hinostroza přihrál ideálně před rozjetého Grabnera, který pálil ze záklonu bez přípravy do výstroje ideálně postaveného Gibsona.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se do druhé přestávky nepůjde za bezbrankového stavu! Cam Fowler se vrátil s Perlinim a jeho střelu z individuální akce zablokoval. O pár vteřin později chytrou přihrávkou o dlouhý mantinel vyslal do úniku MAXIMEA COMTOISE. Toho nestíhal Connauton a mladičký útočník vyslal přízemní střelu, která prošla pod zaklekávajícím Raantou až do sítě. Asistence: Cam Fowler, Jakob Silfverberg.
    39:28 Maxime COMTOIS - 0:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Kačeři se ve druhé třetině herně zvedli a měli nad domácími lehce navrch. Raanta jejich střelám dlouho odolával, až ve čtyřicáté minutě kapituloval po úniku Comtoise. Coyotes se naopak neprosadili a jejich čekání na první gól v sezóně trvá už rovných sto minut.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 19 – 16 (11:5, 8:11)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 14
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 53% – 47%
    Bodyčky: 22 – 20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Getzlaf nevyužil své pěkné stahovačky. V levém kruhu se musel dlouze rovnat ke střele tahem, která minula z jeho pohledu pravou tyč.
     
    41:12
    Cousins střílel z levého mantinelu a odstartoval menší závar před Gibsonem, kde byl důrazný Pánik. Ani z této situace domácí střelecký půst neukončili.
     
    41:37
    Ljubuškinův pokus z větší dálky přistál na hrudníku Gibsona, který raději zastavil hru.
     
    41:47
    Goligoského nahození od modré čáry se zastavil před brankovištěm, kde pro změnu dorážel Keller, ale ani on úspěšný nebyl.
     
    42:08
    Rychlý přechod Arizony z obrany do útoku. Z pravé strany zakončoval Fischer, ovšem Gibson puk vyrazil do bezpečí.
     
    42:55
    Connauton přihrál přes celé střední pásmo na Richardsona. Ten byl ale těsně bráněn a zatlačen i s pukem k zadnímu hrazení.
     
    43:19
    Getzlafovi utekl puk a hodně volným tempem se vydal na střídačku. Doufejme, že se nejedná o žádní zranění, kterých Kačeři mají v týmu už dost.
     
    43:48
    Richard Pánik si za brankou nabral puk na bekhend a udělal rychlý obrat kolem klece, kterou Gibson uchránil.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Jakob Silfverberg – 2 min., podrážení).
     
    44:25
    Clayton Keller podržel puk v pravém kruhu a přihrál vedle sebe Stepanovi, jehož rychlá střela zápěstím neletěla mezi tři tyče.
     
    44:42
    Zbytečné zakázané uvolnění domácích hokejistů, kteří budou v přesilovce čelit vhazování po levé ruce Anttiho Raanty.
     
    45:00
    Rowney to udělal šikovně a přihrál z útočného pásma mezi modré čáry, aby ušetřil několik vteřinek z běžícího oslabení Ducks.
     
    45:35
    Rychlá kombinace Kojotů vyvrcholila přihrávkou Ekmana-Larssona do levého kruhu, kde napřahoval Vinnie Hinostroza, ale Gibson díky bloku spoluhráče zasahovat nemusel.
     
    45:57
    Anaheimu se podařilo vyhodit puk až za Raantu, kam se musí vracet Demers. Z této přesilovky už nic nebude.
     
    46:05
    Hosté v plném počtu.
     
    46:35
    Comtois protečoval prudký pas do útočného pásma Kačerů. Tam byli jen domácí, za které nahazoval Hjalmarsson a získal buly u Gibsona.
     
    46:54
    Coyotes vedou ve třetí třetině na střely 8:0. V součtu s prvním zápasem v Dallasu vyslali na brankáře soupeřů už 57 ran, jenže ani jedna z nich nebyla gólová.
     
    47:36
    Connautonův nástřel od modré neprošel až ke Gibsonovi, před kterým zasáhl Fowler a hosté po chvilce vyhodili.
     
    47:57
    Přehazovaná přes střední pásmo končí pukem za Raantovou klecí, odkud rozjíždí novou domácí akci ruský obránce Ljubuškin.
     
    48:28
    Právě Ljubuškinoa zablokoval Pettersson a odrazil puk před Sherwooda, který mazal do protiútoku, ale Raanta střelu vyrazil.
     
    49:18
    Několikrát za sebou Ducks jenom nahodili puk a víceméně jej nechali domácím. Ti teď špatně rozehráli a musí bránit.
     
    49:58
    Nick Cousins táhl puk podél levého mantinelu. Z ostrého úhlu ještě zkusil vystřelit, ale o nic nebezpečného se nejednalo. Comtois zase otočil hru a Raanta musel vyrážet puk do ochranné sítě.
     
    50:23
    Hjalmarsson předal puk za sebou stojícímu Kempemu, který rychle pálil zápěstím, ale přesný nebyl. Totéž platilo na druhé straně při pokusu Rowneyho.
     
    50:59
    Hampus Lindholm se prudkým pasem nespojil se spoluhráčem stojícím na modré čáře a poslal puk až na zakázané uvolnění.
     
    51:27
    První útok Arizony se sám vyhnal z útočného pásma. Perlini navíc přišel o puk v nebezpečném prostoru a Raanta musel řešit Rakellovu střelu zápěstím.
     
    51:46
    Grabner vyrazit na zteč ihned po buly v obranném pásmu. Ke střele se nakonec dostal Hinostroza, ale Gibson ji tradičně zneškodnil.
     
    52:21
    Ekman-Larsson dostal puk na vrcholek levého kruhu. Až moc dlouho ale váhal s vypuštěním střely a Gibson se na ni stihl připravit.
     
    52:32
    Na druhé straně se konal brejk tři na dva. Puk chvíli skákal volný před brankovou čarou, ale jeden z hostů ho kvůli dobrému zákroku Ekmana-Larssona do sítě neuklidil.
     
    53:07
    Když už některý z Kačerů zachybuje v rozehrávce, tak vše napraví Gibson, který tentokrát nekompromisním zákrokem lapačkou zastavil projektil střelecky aktivního Stepana.
     
    53:58
    Cousins přihrál Hinostrozovi do ofsajdu. Kojoti museli vyklidit útočné pásmo, ale hned poté aktivně napadali rozehrávku Anaheimu.
     
    54:24
    Richardson ztratil puk u levého mantinelu. Cogliano rychle přešel do ofenzivy, chytře si obhodil obránce, ale z úhlu si na Raantu nepřišel.
     
    54:55
    Terry předal puk Rakellovi, kterého ustrážil Connauton. Domácí rozehrávka ale nebyla přesná a Pánik musí presovat.
     
    55:34
    Obě obrany teď pracují velmi spolehlivě. Ofenzivní snahy na obou stranách mají pouze jepičí životy.
     
    56:15
    Goligoského přihrávku do středního pásma Hinostroza nezpracoval a je z toho nevynucené zakázané uvolnění Coyotes. Domácí kouč jen kroutí hlavou.
     
    56:33
    Kojotům dochází čas. A také trpělivost. V Dallasu z třiceti střel neskórovali a to samé platí i po šestatřiceti dnešních pokusech.
     
    57:00
    Connauton se zmohl jen na bekhendové nahození z pravého mantinelu. Gibson puk vyrazil a Yotes ještě udrželi útočné pásmo.
     
    57:15
    Pánik dal na modrou Demersovi, jehož nahození se od zadního mantinelu odrazilo ke Stepanovi. Ten měl před sebou poloprázdnou branku, jenže Gibson se stihl přesunout k levé tyči!
     
    57:56
    Dva obětavé zákroky hostujících hráčů. Keller nevystřelil přes Petterssona a Stepanova rána skončila na Henriqueovi.
     
    57:59
    Velké pozdvižení na tribunách Gila River Arény! Silfverberg vyhodil puk z obranného pásma do hlediště a dostává menší trest za zdržování hry.
     
    57:59
    Coyotes si pochopitelně vybírají time-out a je velmi pravděpodobné, že to velmi záhy zkusí v šesti proti čtyřem!
     
    58:08
    Nejhorší možný začátek klíčové přesilovky Arizony. Hosté po vyhraném buly ihned vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    58:29
    Keller fungoval jako režisér na pravém křídle, jenže se pro nic nerozhodl a zbytečně přišel o dobrých deset vteřin.
     
    58:48
    Až nyní Raanta odjel na střídačku a následuje hra v šesti proti čtyřem!
     
    59:00
    To bude obrovské drama! Carter Rowney trefil vysokou holí obličej Stromea a Ducks jdou do tří! Bude se hrát v šesti proti třem, nebo se Raanta vrátí? Zatím to vypadá na druhou variantu.
     
    59:00
    Po dalším oddechovém času se chystá vhazování po pravici Gibsona. Arizona má pochopitelně na ledě to nejlepší, co má k dispozici. Raanta zůstává v brance.
     
    59:12
    Stepan znovu prohrál důležité vhazování, ale Coyotes se rychle vrátili do útočného pásma. Keller roztáhl hru do levého kruhu. Tvrdá střela golfákem ale opět končí na výstroji Gibsona!
     
    59:36
    Hinostroza nezpracoval těžkou přihrávku a Yotes opět přišli o pásmo, do kterého se vrátil Stepan, jenomže střelu zápěstím Gibson lapil. Neskutečný výkon hostujícího gólmana, který pochytal už na čtyři desítky střel!
     
    59:53
    Hinostrozova křižná přihrávka do levého kruhu neprošla. Kačeři vyhazují a mohou slavit vydřené vítězství!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V zápase mezi Arizonou a Anaheimem padl jediný gól, ale v žádném případě se nedá mluvit o tom, že by jsme sledovali nudné utkání. Arizona svého soupeře většinu doby přehrávala. Na začátku sezóny se ale nesmírně trápí v koncovce a už podruhé za sebou nevstřelila ani gól. Kačerům tak stačila k druhé výhře jediná trefa, kterou pár vteřin před druhou přestávkou vstřelil Maxime Comtois. První hvězda zápasu je ale někdo jiný. John Gibson přiváděl domácí střelce k šílenství, celkem má na kontě jednačtyřicet úspěšných zákroků! Hlavně ve třetí třetině Coyotes dominovali, na střely v ní vyhráli 22:4, spoustu dalších navíc zablokovali obětavě hrající Kačeři.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 41 – 20 (11:5, 8:11, 22:4)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 21
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 26 – 25.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. John Gibson (ANA) 41 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Antti Raanta (ARI) 19 zák., 1 gól, 95,0%
    3. Max Comtois (ANA) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 6 střel, čas na ledě 21:47
    Andrej Šustr (ANA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:12.
    Utkání sledovalo 17 125 diváků

     
    Z tohoto zápasu už je to všechno, užijte si zbytek víkendu. (05:52:08)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 40. Comtois (Fowler, Silfverberg)


    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Goligoski, Hjalmarsson (A), Connauton – Perlini, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Keller, Fischer – Cousins, Richardson, Grabner – Kempe, D. Strome, Crouse.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Šustr, M. Pettersson – Terry, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Henrique, Comtois – Gibbons, Steel, Cogliano – Sherwood, Rowney, Street.

    Rozhodčí: Joannette, L´Ecuyer – Sericolo, Gawryletz

    Diváci: 17 125
    thejrc.org