Karlovy Vary – Zápy 0:0 (6:7 po pen.) | Benešov – Domažlice 3:1 (kon.) | Brozany – Vyšehrad 0:1 (kon.)
Jirny – Živanice 0:0 (5:4 po pen.) | Štěchovice – Písek 3:2 (kon.)
konec
TJ Štěchovice
3:2 (2:0)
FC Písek
Neděle 07.10.2018, 16:00 • Štěchovice • Česká fotbalová liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi TJ Štěchovice a FC Písek.
     
    TJ Štěchovice

    Fotbalisté Štěchovic neprožívají zrovna povedený vstup do letošního ročníku, po deseti odehraných zápasech se nacházejí až na patnácté pozici, tedy pouhé tři body od poslední Jiren. Štěchovice se v posledních zápasech nenacházejí v ideální formě. Nejprve totiž prohrály z Brozany poměrem 2:1, posléze nestačily ani na Ústí nad Orlicí, které tentokráte zvítězilo 3:0. Štěchovice letos na domácí půdě prohrály pouze v jediném případě, a sice proti Dobrovici, která ale vládne celé soutěži.
     
    FC Písek

    Na opačné straně se nachází Písek, který se nachází v tak trochu lepší herní pohodě. Fotbalisté Písku zatím okupují desátou pozici, na poslední Jirny mají náskok sedmi bodů. Písek v minulém utkání přišel o dvouzápasovou šňůru bez ztráty bodů, po penaltovém rozstřelu totiž nestačil na Brozany. Písek patří v letošní sezóně k nejlepším celkům na hřišti soupeře, v tabulce venkovních zápasů mu patří čtvrtá pozice. Hostující tým dnešního utkání bude spoléhat na střelecké schopnosti dvojice Januška-Voráček, oba jmenovaní mají dohromady na kontě už osm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Štěchovice: Řehák – Švejda (C), Košata, Pavlík, Volešák, Kučera, Batka, Díl, Greš, Těžký
    Náhradníci: Vašák – Milojević, Štědronský, Müller, Kučaba

    FC Písek: Hajdušek – Hanzlík, Holý, Benetka, Vávra, Milec (C), Held, Voráček, Januška, Hrachovec, Presl
    Náhradníci: Varyš – Kulík, Ric, Pinc, Vacovský

    Rozhodčí: Šťastný – Martínek, Mrkáček.
     
    Hráči už jsou na hrací ploše, utkání zanedlouho začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Obrovská šance v samotném úvodu! Jeden z domácích nedokázal odkopnout míč, k němu se tak dostal osamocený Presl, který ale neprostřelil brankáře.
     
    3
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš v praxi! Volešák čistým způsobem obral protihráče o balón, poté si počkal na náběh LUKÁŠE BATKY, který přehodil vyběhuvšího brankáře Hajduška. Hodně rychlá branka v podání domácích borců!
    3. BATKA - 1:0
     
    4
    Hned v úvodu se k autovému vhazování dostal Benetka, který si vybral vedle stojícího Helda, jenž pro změnu otočil hru na levou stranu.
     
    5
    Na druhé straně se k centrovanému balónu dostal Voráček, který ale našel pouze rukavice brankáře. Vzápětí budou domácí vhazovat.
     
    6
    Dalekonosný pas měl směřovat na Helda, který se ale nacházel v jiném prostoru. Rychlý protiútok domácích skončil na nepovedené přihrávce.
     
    7
    Novákovi se podařilo ustát souboj tělo na tělo, následně se pokoušel vysunout Batku, který ale s přihrávkou vůbec nepočítal.
     
    8
    Byl to právě Batka, který zahnal hostujícího Benetku do úzkých, i tak si obránce Písku s touto situací poradil na jedničku.
     
    9
    Kapitán Milec se prohnal kolem protihráče, který vytasil opravdu ostrý zákrok, po kterém bude následovat standardka z levé strany.
     
    10
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Januška, který to zkoušel stříleným centrem. Míč se nakonec dostal do sítě, jenomže jeden z hostů hlavičkoval z ofsajdu.
     
    11
    Obrana Štěchovic nezachytila náběh Hrachovce, který ihned cpal centr před bránu, kde se k slabší ráně dostal naběhnuvší Presl.
     
    12
    Košata měl na levé straně hodně času, jenomže se mu nepovedl hned první kontakt s míčem. Písek se tak dostane k autovému vhazování.
     
    13
    Tak tohle byla hodně sporná situace! Januška totiž vyslal náramnou kolmici na Presl, který sice prostřelil brankáře, avšak opět se jednalo o ofsajd.
     
    14
    Domácí se po delší době dostali na útočnou polovinu, tam se ale zbytečně vyhnali zpět na tu obrannou. V tuto chvíli je u balónu Pavlík.
     
    15
    Hrachovec vletěl do souboje s Těžkým nohama napřed, čehož si všiml také hlavní sudí, který okamžitě nařídil volný kop pro domácí mužstvo.
     
    16
    Volešák si zbytečně pohrával s míčem, k němu se tak dostal Held, kterému ale práce s balónem trvala tak dlouho, že nedokázal přihrát Voráčkovi.
     
    17
    Přenesení hry našlo na pravé straně Benetku, který centroval z velké vzdálenosti. Poté se k zakončení dostal Milec, brankář Řehák byl připravený.
     
    18
    Další střelecký pokus obstaral právě Benetka, který vybojoval rohový kop z pravé strany. Písek se bude pokoušet zahrozit ze vzduchu.
     
    18
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Domácí se po delší době dostali k opačné šestnáctky a hned je z toho branka! Centrovaný balón našel JANA DÍLA, který hodně krkolomným způsobem překonal brankáře Hajduška. Studená sprcha pro hostující hráče!
    18. DÍL - 2:0
     
    19
    K míči se postavil Hanzlík, který na hranici malého vápna našel Holého. Jeho hlavička z dobré pozice zamířila pouze do ochranné sítě za bránou.
     
    20
    Hrachovec udělal manévre kolem Kučery a poté přihrál do křídla na Helda, jehož nebezpečný centr do malého vápna musel odklidit Pavlík.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím sledujeme hodně zajímavou podívanou. Více ze hry mají hosté, avšak efektivnější je soupeř.
     
    22
    Vávra při snaze odkopnout míč trefil pouze záda Holého, od kterých se míč balón odrazil zpět na kopačku prvně jmenovaného. Štěstí pro Písek.
     
    23
    Na pořadu dne byl rohový kop hostujícího celku. Voráček tentokráte rozehrával po zemi, následná rána byla zablokována na další roh.
     
    24
    Na ten druhý si už vyběhl brankář Hajdušek, který ho bezpečně sevřel do své náruče. To si vysloužilo ovace domácího stadionu.
     
    29
    V posledních vteřinách jsou aktivnější domácí, kteří před malým momentem zahrávali rohový kop, na který si celkem dobrým způsobem naskakoval Švejda.
     
    30
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil hostující Vávra, který byl z velké blízkosti trefen míčem do hlavy. Hodně nepříjemný moment.
     
    31
    Už se zdá být všechno v pořádku, Písek sportovně odevzdal míč svému soupeři. Odkop zamířil až do území, ve kterém se nacházel Hajdušek.
     
    32
    Jeden z hostů si zkomplikoval situaci ve vlastní šestnáctce, nakonec se mu ale podařilo odkopnout míč do bezpečí. Nyní se k autu dostane Těžký.
     
    33
    Právě Těžký odcentroval napříč šestnáctkou přesně na kopačku Nováka, který to zkoušel z první. Jeho zakončení nakonec směřovalo vedle brány.
     
    34
    Januška přešel s míčem na druhou stranu hrací plochy, kde byl faulován. Písek okamžitě rozehrál, Hrachovec ale na míč vůbec nedosáhl.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Václav Milec (FC Písek).
     
    35
    Nakonec je z toho další faul, tentokráte na hostujícího Voráčka. Poté se k ráně z velké vzdálenosti dostal Milec, který trefil pouze protihráče.
     
    36
    Nyní měl Januška míč ideálně proti noze, jenomže poslední odskok mu zakončení zmařil natolik, že nedokázal kloudně vypálit na Řeháka.
     
    37
    Hodně teatrálním pádem to zkoušel hostující Held, pokutový kop pochopitelně nepřichází. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    38
    Volešák se postavil k volnému kopu z obrovské vzdálenosti. Jeho načechraný centr prodlužoval Batka přímo do rukavic brankáře Řeháka.
     
    39
    Velké štěstí pro Štěchovice! Řehák vyrazil míč pouze před sebe, kam si nabíhal Voráček. Jeho dorážka ale trestuhodně směřovala nad bránu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Z druhé vlny si pro odražený míč seběhl Hrachovec, který z první pořádně protáhl Řeháka. Další slibná šance, následovat bude rohový kop.
     
    43
    Štěchovice zkoušely založit rychlou protiakci, Greš měl k zisku míče ale hodně daleko. Soupeř se ihned dostal s balónem zpět na útočnou polovinu.
     
    44
    Benetka měl u postranní čáry moře prostoru na centr, i přesto svůj pokus nasměřoval do rukavic Řeháka, který raději uklidnil hru.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou. Do úvodní šance se dostal Písek, jenomže do vedení se dostal soupeř. Hosté byli i posléze výrazně aktivnější, nicméně hned dvakrát skórovali z ofsajdového postavení. To, co se Písku nepovedlo, to se podruhé v utkání povedlo domácím, kteří tak navýšili vedení na rozdíl dvou branek. Štěchovice mockrát Hajduška neprověřili, avšak v zakončování jsou mnohem efektivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hanzlík se pokoušel proniknout po levém křídle, jenomže cestičku vpřed mu zastavila dvojice protihráčů. Nakonec se autu zmocni Košata.
     
    49
    Taktickým faulem si pomohl hostující Voráček, který u středového kruhu fauloval Volešáka. Štěchovice budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    50
    Momentálně jsou u míče hostující hráči, kteří ale nepřešli přes mohutný blok protihráčů ve středu hrací plochy. K balónu se tak dostal Pavlík.
     
    51
    Díl se manévrem na pravou nohu zbavil svého strážce, následný centr ale skončil v rukavicích brankáře. Štěchovice se rychle dostaly zpět k míči.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Roman Vávra (FC Písek).
     
    52
    K nedovolenému zákroku sáhl domácí Kučera, který u postranní čáry fauloval protihráče. Na pořadu dne bude další standardní situace.
     
    53
    Do pokutového území se snášel nadýchaný centr, který ale nepřinesl nic vážnějšího. Naopak si domácí vybojovali volný kop.
     
    54
    Také Štěchovice to zkoušely středem hrací plochy, kousek za šestnáctkou se dostal k míči Batka, který ale svůj pokus nasměroval nad branku.
     
    55
    Jenomže akcí Písku jsou čím dál více nepřesnější, nyní nevyšla finální přihrávka na Presla. Soupeř se ale nedokázal vymanit ze sevření.
     
    56
    Oba celky se nyní střídají v držení kulatého nesmyslu, k ničemu nebezpečnějšímu to ale nevede. Januška to nyní zkouší přes levé křídlo.
     
    57
    Štěchovice měly k dispozici autové vhazování z blízkosti rohového praporku. K oné rozehrávce se dostal Pavlík, jenž našel Nováka.
     
    58
    Domácí jsou v posledních vteřinách o něco aktivnější, nyní opět vhazovali z levé strany, tam si ale patřičně důrazně počínal obránce Benetka.
     
    58
    Písek právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka v podání hostujícího celku! MARTIN VORÁČEK se s ničím nemazlil a vypálil, jeho rána zamířila přesně k tyči, kam se Řehák marně natahoval. Písek vycítil šanci na bodový zisk, podaří se mu to?
    58. VORÁČEK - 2:1
     
    59
    Volešák ještě zabojoval o míč, nakonec kulatý nesmysl skončil od jeho kopačky za brankovou čárou. Hajdušek okamžitě rozehrál od své svatyně.
     
    60
    Vávra se podíval směrem k šestnáctce, kde se pokoušel najít Hrachovce, na kterého byla přihrávka příliš prudká. S míčem si zahraje také Řehák.
     
    61
    Held si příliš nevěřil na přihrávku na obsazeného kolegu, proto raději zvolil nahrávku do strany na Janušku, který váhá s rozehrávkou.
     
    62
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Jakub Greš, přichází Matěj Štědronský.
     
    63
    Voráček se zjevil na levém křídle, kde ale za sebou zapomněl balón. Posléze hodně vedle brány pálil hostující Vávra, Řehák bude vykopávat.
     
    64
    Za Štěchovice rozehrál rohový kop Volešák, který ho kroutil ke vzdálenější tyči, kde se nacházel Díl. Před ním ale zasáhl brankář Hajdušek.
     
    65
    Málem bylo vyrovnáno! Held si počkal na centr u penaltového puntíku, následná hlavička skončila několik čísel vedle tyče.
     
    66
    Písek je nyní o poznání aktivnější, na zemi skončil Hanzlík, který si nedovolený zákrok ale nevybojoval. Hra je ale i přesto přerušená.
     
    67
    Už se opět pokračuje ve hře, domácí sportovně odevzdali míč svému soupeři. Ten na nic nečekal a okamžitě přešel na druhou stranu.
     
    68
    Další centrovaný míč tentokráte odvrátil domácí Košata, po jeho odklizení bude soupeř zahrávat další autové vhazování, tentokráte z levé strany.
     
    69
    Nyní se do zakončení pokoušel dostat Hrachovec, jenomže na poslední chvíli mu míč ukopl protihráč. Štěchovice jsou čím dál více pasivnější.
     
    69
    Písek právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací trefa! Tlak Písku natolik sílil, že domácí prostě nestačili odolávat. Střelcem branky je MICHAL ŠVEJDA.
     
    74
    Najednou je hráčů Písku plné hřiště, domácí to budou mít ještě hodně složité. Nyní se ke kontru dostal Štědronský, daleko s míčem se ale nedostal.
     
    75
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Antonín Presl, přichází Lukáš Ric.
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Jakub Held, přichází Dušan Pinc.
     
    76
    Posléze to nevyšlo ani jeho kolegovi Novákovi, který neprošel přes mohutný blok protihráčů. Nakonec z toho bude další rohový kop.
     
    77
    Volešák tentokráte zakroutil míč do malého vápna, kde i tentokráte zasáhl brankář Hajdušek. Písek se pokouší zahrozit z protiútoku.
     
    78
    Přihrávka se přeci jenom dostala na levou stranu, kde číhal Hanzlík. Velice pohotový centr měl ideální výšku, brankář Řehák si s ním ale poradil.
     
    79
    Voráček si počkal na náběh lépe postaveného Janušky, který z první mířil kousek vedle levé tyče. Řehák si na míč nakonec vůbec nesáhl.
     
    80
    Štěchovice by rovněž chtěly zápas rozhodnout, jenomže směrem dopředu to není vůbec přesné. Navíc Písek hrozí z velice rychlých protiútoků.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Lukáš Batka (TJ Štěchovice).
     
    81
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Poslední utkání nám nabízí velkou řadu nepřesností, nyní si domácí Batka došel pro faul.
     
    82
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Volešák, který to opět zkoušel centrem. Hajdušek neudržel míč v náruči, domácí ale nedotlačili míč do sítě.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Tomáš Benetka (FC Písek).
     
    83
    Domácí ještě zahrávali rohový kop, po něm se do zakončení dostal Volešák, který ale nechal vyniknout brankáře Hajduška.
     
    83
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Štěchovice rozehrály rohový kop nakrátko, následně měl Košata spoustu času na centr, který si na malém vápně našel LADISLAV VOLEŠÁK, jehož hlavička směřovala mimo dosah Hajduška.
     
    85
    Hosté to budou mít nyní hodně složité, na případné vyrovnání už nemají moc času. Nyní se ale Januškovi podařilo vybojovat rohový kop.
     
    86
    Januška centroval na přední tyč, kde se ale nenacházel nikdo se spoluhráčů. Další centr, tentokráte z pravé strany, skončil u Řeháka.
     
    87
    Písek se dostal k autovému vhazování, po kterém rozjel zdlouhavou kombinaci v oblasti středového kruhu. Domácí se zatím brání na jedničku.
     
    88
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Martin Novák, přichází Michal Kučaba.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Michal Švejda (TJ Štěchovice).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Písku se evidentně krátí čas, uvidíme, zda se rozhodčí přidá nějakou tu minutku.
     
    90
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Jan Díl, přichází David Müller.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Štěchovic, který se svým soupeřem poradily poměrem 3:2. Domácí šli do kabin za dvoubrankového vedení, ve druhém poločase ale Písek pořádně zavral a výsledkem bylo vyrovnání. Štěchovice ale po druhé inkasované brance opět začaly hrát, odměnou byla rozhodující branka, o kterou se postaral velezkušený Volešák. Dnešní utkání bylo velice atraktivní, nezaujatý fanoušek byl určitě spokojený. (17:47:24)

    David Suchý

    Branky: 3. Batka, 18. Díl, 83. Volešák – 58. Voráček, 69. Švejda

    Karty:   80. Batka (STE), 88. Švejda (STE) – 34. Milec (PIS), 51. Vávra (PIS), 82. Benetka (PIS)


    TJ Štěchovice: Řehák – Švejda (C), Košata, Pavlík, Volešák, Kučera, Batka, Díl (90. Müller), Novák (88. Kučaba), Greš (62. Štědronský), Těžký
    Náhradníci: Vašák – Milojević, Štědronský, Müller, Kučaba

    FC Písek: Hajdušek – Hanzlík, Holý, Benetka, Vávra, Milec (C), Held (75. Pinc), Voráček, Januška, Hrachovec, Presl (75. Ric)
    Náhradníci: Varyš – Kulík, Ric, Pinc, Vacovský

    Rozhodčí: Šťastný – Martínek, Mrkáček

    Diváci: 200
    thejrc.org