Bordeaux – Nantes 3:0 (kon.) | Marseille – Caen 2:0 (kon.) | Monaco – Rennes 1:2 (kon.)
PSG – Lyon 5:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
3:0 (3:0)
FC Nantes
Neděle 07.10.2018, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:15. (16:51:43)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas domácího Bordeaux s Nantes končí vítězstvím celku Jaroslava Plašila 3:0.

    Fotbalisté Bordeaux vstoupili do zápasu neskutečně. V první desetiminutovce se nejprve prosadil nechytatelnou střelou Yann Karamoh, ihned po něm přidal i druhou branku Francois Kamano a Nantes bylo na kolenou. Postupem času se ale hra vyrovnávala a hosté se dostávali do útoku. Těsně před koncem poločasu ale fauloval Miazga unikajícího Kamana, který z následné nařízené penalty ještě navýšil vedení Bordeaux. Ve druhém poločase tempo utkání výrazně kleslo, ale i tak bylo k vidění několik zajímavých střel. Ani jedna se ale až do sítě nepodívala a tak Bordeaux zvítězilo 3:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nantes se snaží alespoň o čestný zásah, ale snažení zatím není úspěšné. Coulibaly si narazil před vápnem s Tourém, ale to bylo vše. Poslední slovo měl totiž bránící Koundé.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Zaydou Youssouf.
     
    90
    Anthony Limbombe posílal míč po trávníku do vápna domácího celku. Tam ale dnes hraje vynikající zápas Vukašin Jovanović, který si postaral i o tento balon.
     
    89
    Fábio se hnal za míčem, ale zradila to stabilita. Před Sabalym pouze spadl na trávníku bez kontaktu s protihráčem. Nantes však pokračuje v kombinaci.
     
    88
    Samuel Kalu posílal míč do pokutového území kam mířil Kamano. Střelec dvou dnešních branek se natáhl skluzem po balonu, ale umístil ho pouze vedle tyče.
     
    87
    Hostující tým je stále natlačen před Costilem. Dlouhý aut si ale brankář domácího celku sebral do rukavic a uklidnil tak celou situaci.
     
    86
    Nantes pokračovalo v tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Další centru Lucase Limy šel ke Krhinovi, který ale nedokázal hlavičkovat.
     
    85
    Lucas Lima rozehrával nařízený volný přímý kop. Brazilcova pobídka našla na zadní tyči Limbombeho, který ale křížnou hlavičkou přestřelil.
     
    84
    Samuel Kalu pálil z nepřipravené pozice z pětadvaceti metrů, ale pořádně protáhl rumunského brankáře v dresu Nantes. Následně ale Kalu fauloval Rongiera a je potrestán žlutou kartou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Bordeaux i nadále kontroluje průběh zápasu. Po postupné kombinaci se protlačil k centru Sabaly.
     
    81
    Na Fábiův centr si naskočil pouze Benoit Costil. Domácí brankář s přehledem sebral balon ze vzduchu a nedal ani nejmenší šanci soupeřům k zakončení.
     
    80
    Valentin Rongier burcuje své spoluhráče. Následný rohový kop ale kapitán Nantes rozehrál mizerně k prvnímu bránícímu hráči.
     
    79
    Lucas Lima byl faulován u středové lajny. Nantes se tak přesunulo až k vápnu domácího celku, ale po dlouhém nákopu Rongiera se nikdo k útočné hlavičce nedostal.
     
    78
    Jimmy Briand se také představil divákům po příchodu na trávník povedenou ránou. Tatarusanu se proletěl vzduchem a míč vyrazil na rohový kop. Ten už ze strany Bordeaux nestál za nic.
     
    77
    Jovanović teď neodkopl míč ideálně a hosté zůstali v blízkosti domácího vápna. Po zblokovaném centru Fábia šel míč do autu, ale ještě před tím ho tečoval sám Fábio.

    Vít Schück

    Branky: 6. Karamoh (Lerager), 7. Kamano, 44. Kamano (pen.)

    Karty:   84. Kalu (BOR) – 43. Miazga (NAT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:15.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Koundé, Jovanović, Sabaly – Lerager, Otávio, Sankharé – Karamoh (68. Kalu), Cornelius (74. Briand), Kamano (90. Youssouf).
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Poundjé, Youssouf, Briand, Kalu, de Préville.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Miazga, Diego Carlos, Lucas Lima – Krhin, Moutoussamy – Boschilia (72. A. Touré), Rongier (C), Waris (32. Limbombe) – Sala (67. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Dupé – Mbodji, Ch. Traoré, Evangelista, A. Touré, Limbombe, K. Coulibaly.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    ocianews.com