Emmen – Sittard 3:3 (kon.) | Arnhem – Heracles 4:0 (kon.) | Willem II – Feyenoord 1:1 (kon.)
Ajax – Alkmaar 5:0 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
4:0 (2:0)
Heracles Almelo
Neděle 07.10.2018, 14:30 • GelreDome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Eredivisie mezi SBV Vitesse Arnhem a Heracles Almelo. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z horních pater ligové tabulky. O něco lépe je na tom hostující Heracles Almelo, které dosud vybojovalo šestnáct bodů a patří mu čtvrtá pozice ligové tabulky. Naopak Vitesse má na svém kontě bodů devět a je právě na devátém místě Eredivisie. Domácí celek v minulém kole prohrál 2:1 na půdě Feyernoordu, zatímco Heracles se veze na vlně výher. Hosté v posledních čtyřech duelech neztratili ani bod. Naposledy doma porazili Emmen.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, van der Werff, Clarke-Salter, Büttner – Serero, Bero, Foor – Ödegaard, Darfalou, Linssen.
    Náhradníci: Pasveer – Ali, Buitink, Clark, Karami, Beerens.

    Heracles Almelo: Blaswich – Breukers, Rossmann, Van den Buijs, van Hintum – M. Osman, Kuwas, Merkel – L. Duarte, Dalmau, Peterson.
    Náhradníci: Brouwer – Czyborra, dos Santos, J. Drost, Droste, Sama, van Nieff, Vermeij.

    Rozhodčí: Kamphuis – de Nas, Langkamp.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Almelo se ihned vydalo do útoku, ale první dlouhý nákop si pohlídal obránce Maikel van der Werff.
     
    2
    Vitesse se také poprvé v utkání vydalo do útoku. Vjačeslav Karavajev dostal přihrávku na levou stranu, ale v tísni si pomohl přihrávkou na stopery.
     
    3
    Martin Ödegaard sprintoval po pravém křídle za přihrávkou z kopačky Karavajeva. Bývalý hráč pražské Sparty však vyslal hodně prudkou pobídku.
     
    4
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet Alexander Büttner, který neustál souboj s obráncem Rossmannem. Podle všeho však bude nadále pokračovat.
     
    5
    Dario Van den Buijs dohnal dlouhou přihrávku na polovinu Vitesse, vyzval k souboji Buttnera, ale ten se nenechal roztančit a odkopl míč do autu.
     
    6
    První obrovská šance domácího celku v dnešním utkání! Oussama Darfalou zkusil své štěstí hlavičkou zády k brance a jeho pokus orazítkoval břevno!
    6. Darfalou a jeho hlavička do břevna
     
    7
    Vitesse je v úvodních minutách dnešního souboje jasně aktivnějším celkem. Domácí hráči se usadili na polovině Almela a hledají cestičku do šestnáctky.
     
    8
    Do rozehrávky Vitesse se nyní musel zapojit také brankář Eduardo. Domácí gólman nakopl míč na polovinu soupeře, ale balón odevzdal jen hráčům Almela.
     
    9
    Vjačeslav Karavajev se na pravém křídle znovu pokoušel odcentrovat do pokutového území soupeře, ale pozorný obránce Tim Breukers mu nenechal prostor.
     
    10
    Navarone Foor skvěle napadal poněkud statickou rozehrávku soupeře. Foor svedl souboj s Breukersem, ale hostující hráč o něj napálil míč do autu. Vhazuje Heracles.
     
    11
    Vjačeslav Karavajev znovu dostal volný prostor na pravé straně hrací plochy. Místo centru však zvolil kličku, kterou využil obránce Heraclese k zisku míče.
     
    12
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse využívá svůj dobrý vstup do utkání a dostává se do vedení! NAVARONE FOOR obdržel přihrávku, přehodil si míč na levačku a nádhernou střelou zpoza pokutového území vymetl horní roh branky!
    12. Navarone FOOR - 1:0
     
    14
    Hosté se snažili bleskově odpovědět. Almelo zahrávalo rohový kop, jenže prudký centr přiletěl na malé vápno, odkud míč odhlavičkoval Rossmann.
     
    15
    Alexander Büttner si zpracoval krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, posunul si míč po čáře, ale Tim Breukers jej nedovoleným zákrokem zastavil.
     
    16
    Vitesse zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl na značku pokutového kopu, odkud balón obránce přizvedl na rohový kop.
     
    17
    Po rychlém protiútoku hostujícího celku se k zakončení z hranice pokutového území dostal Brandley Kuwas, ale jeho slabou ránu schoval Eduardo do rukavic.
     
    18
    Martin Ödegaard si navedl míč na hranici pokutového území a vypálil levačkou. Naneštěstí pro domácí celek trefil technickou střelou jen záda svého spoluhráče.
     
    19
    Eduardo vyrazil ven z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář domácího celku našel Darfaloua, který se nechal faulovat.
     
    20
    Vitesse zahrávalo další přímý kop z velké vzdálenosti. Jeho exekuce se ujal ostrostřelec Navarone Foor, jehož pokus skončil na hrudi připraveného hráče ve zdi.
     
    21
    Domácí obrana zatím hraje ve velké pohodě a nepouští Heracles do šancí. Zadáci domácího celku si před dotírajícím Dalmauem raději pomohli malou domů.
     
    22
    Navarone Foor je při chuti! Autor úvodní branky dnešního utkání si navedl míč na levačku a zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů. Jeho pokus prolétl nad břevnem.
     
    23
    Domácí fotbalisté se po pádu Darfaloua v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí měl celý souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    24
    Matúš Bero si převzal přihrávku na levou stranu a odcentroval do pokutového území. Hned na jeho hranici odkopl míč do bezpečí obránce Bart van Hintum.
     
    25
    Kristoffer Peterson se snažil urychlit přechod Almela na polovinu soupeře vysokou přihrávkou na pravou stranu. Osamocený Mo Osman na míč nedosáhl.
     
    26
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    27
    Heracles se poprvé v dnešním utkání na delší dobu usadil na polovině domácího Vitesse. Útočník Adrián Dalmau se po dobré přihrávce tlačil mezi stopery, ale Maikel van der Werff odehrál míč do autu.
     
    28
    Hosté vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Lerin Duarte, jehož centr přiletěl na přední tyč, odkud míč odhlavičkoval pozorný Alexander Büttner.
     
    29
    Navarone Foor vybojoval míč na levém křídle a Lerin Duarte jej zatažením za dres poslal k zemi. Vitesse se tak vymanilo z tlaku hostujícího mužstva.
     
    30
    Vitesse po půlhodině hry zahrávalo rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na bližší tyč, kde hlídkoval pouze připravený Rossmann.
     
    31
    Oussama Darfalou se neohroženě vrhl do souboje s důrazným obráncem Rossmannem. Domácí hráč v něm schytal šrám, ale o faul se nejednalo.
     
    32
    Brankář Vitesse Eduardo si nyní musel dávat dobrý pozor na nebezpečný centr z levé strany. Míč se stáčel přímo do branky, ale Eduardo kontroloval dráhu jeho letu.
     
    33
    Domácí obránci nyní uklidňují hru na vlastní polovině a vyčkávají na skulinku v záložní řadě Almela. Nikdo v modrém dresu rozehrávku Vitesse neatakuje.
     
    34
    Alexander Büttner v souboji s Duartem na levé straně vybojoval míč pro domácí celek. Vitesse se znovu nastěhovalo před pokutové území soupeře.
     
    35
    Obrana Vitesse si poradila s dalším výpadem hostujícího celku po levé straně. Na prudkou přihrávku nedosáhl nikdo v modrém dresu. Eduardo bude rozehrávat.
     
    36
    Lerin Duarte znovu neuspěl v přetlačované na levé straně hrací plochy a nabídl domácímu celku autové vhazování. Hráči Almela jsou dnes v soubojích o krok později.
     
    37
    Maikel van der Werff si v blízkosti pokutového území všiml dotírajícího Kuwase a raději odkopl míč na polovinu Almela. V posledních minutách sledujeme spíše bojovné utkání.
     
    38
    Tim Breukers skvěle napadal poněkud statického Karavajeva. Domácí fotbalista se ale nenechal rozhodit a povedlo se mu vybojovat vhazování pro Vitesse.
     
    39
    Oussama Darfalou se s míčem u nohy tlačil na polovinu soupeře. Pohotově k němu přistoupili dva obránci, kteří jej nenechali projít do vápna.
     
    40
    Rossmann si neporadil s odkopem z vlastní poloviny a trefil jen záda dotírajícího soupeře. Hráči Vitesse však nenechávají soupeře vymanit se z vlastní poloviny.
     
    41
    Almelo se po dlouhé době prokousalo na polovinu Vitesse. Tim Breukers dostal přihrávku do běhu, ale měl problémy s převzetím míče a centrem trefil jen Linssena.
     
    42
    Maximilian Rossmann se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a pohotově zakončil. Jeho technickou střelu srazila obrana Vitesse na další roh.
     
    43
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí celek chvíli před přestávkou navyšuje své vedení na 2:0! OUSSAA DARFALOU využil krásnou přihrávku za obranu, běžel sám na brankáře a uklidil míč mimo jeho dosah!
    43. Oussama DARFALOU - 2:0
     
    45
    Domácí fotbalisté nyní kombinují s míčem na polovině soupeře a snaží se s klidem na kopačkách dohrát dnešní střetnutí. Po zbytečném faulu obdržel žlutou kartu Mo Osman.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! S jeho průběhem mohou být mnohem spokojenější fotbalisté Vitesse Arnhem! Domácí hráči totiž vlétli do utkání jako velká voda a už ve 12. minutě se prosadil Navarone Foor! Poté se dlouho hrál velmi bojovný fotbal. Almelo se prakticky nedostalo do pokutového území. Krátce před přestávkou navíc chybu v komunikaci hostujících obránců potrestal Oussama Darfalou! Do kabin se proto odchází za stavu 2:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Janis Blaswich, přichází Michael Brouwer.
     
    47
    Vjačeslav Karavajev si v pokutovém území brousil zuby na povedený centr z levé strany hrací plochy. Bývalý hráč Sparty se dostal ke střele, ale trefil jen brankáře.
     
    48
    Lerin Duarte vymyslel pěknou přihrávku na levou stranu, nicméně Dario Van den Buijs míč neudržel na kopačkách a daroval jej hráčům Vitesse.
     
    49
    Duarte vhazoval na levé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si naběhl Kuwas, ale ten byl těsně bráněný a neudržel míč pro hostující Heracles Almelo.
     
    51
    Po změně stran se pokračuje v hodně bojovném tempu. Domácí fotbalisté si jsou vědomi toho, že dnes hrají dobrý zápas a napadají rozehrávku soupeře.
     
    52
    Oussama Darfalou se s míčem u nohy probil do pokutového území, ale předkopl si jej daleko před sebe a obrana Almela tak stačila s přehledem zasáhnout.
     
    53
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    54
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Maximilian Rossmann, přichází Stephen Sama.
     
    55
    Hosté nyní zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde hlídkoval skvěle hrající obránce Maikel van der Werff.
     
    56
    Na světě je další žlutá karta. Za úder loktem do obličeje soupeře ji dostává Adrián Dalmau.
     
    57
    Bryan Linssen si skvěle zpracoval míč na polovině soupeře a Tim Breukers jej nešikovně fauloval. Hlavičkáři Vitesse už míří do pokutového území.
     
    58
    Po dobře zahraném přímém kopu se do zakončení dostal Matúš Bero, který ale hlavičkoval zády k brance a neumístil svůj pokus mezi tři tyče.
     
    59
    Hlavní rozhodčí si teď musí uklidňovat dění na trávníku. Po souboji na polovině hrací plochy vidí další žlutou kartu Jake Clarke-Salter.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Vitesse nadále drží své vedení. Fotbalisté v černožlutých dresech navíc hrají většinu času s míčem na kopačkách.
     
    61
    Vitesse zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Na prudký centr si naskočil Bryan Linssen, ale jeho hlavička zády k brance prolétla nad břevnem.
     
    62
    Oussama Darfalou táhl akci domácího celku po pravé straně, odcentroval na Linssena, ale ten podklouzl a neumístil míč mezi tři tyče.
     
    63
    Maikel van der Werff neodehrál míč zrovna nejlepším způsobem. V pokutovém území jej nadkopl pouze nad sebe. Eduardo si ale pro odražený balón došel.
     
    64
    Oussama Darfalou si naskočil na povedený centr z levé strany hrací plochy. Domácí fotbalista se snažil mířit na zadní tyč, ale netrefil branku.
     
    65
    Brandley Kuwas se prosmýkl do pokutového území, ale ihned se u něj zjevili dva fotbalisté v černožlutém dresu, kteří jeho pokus srazili na aut.
     
    66
    Michael Brouwer nakopl míč na rozběhnutého Petersona, který se prosmýkl do pokutového území, jenže svou střelu placírkou neposlal mezi tři tyče.
     
    67
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse přidává třetí branku a potvrzuje svůj dnešní skvělý výkon! OUSSAMA DARFALOU proběhl s míčem až do pokutového území, kde si jej přehodil na levačku a dělovkou k tyči rozvlnil síť!
    67. Oussama DARFALOU - 3:0
     
    69
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci hlasitě skandují a odměňují své oblíbence za výborný výkon!
     
    70
    Foor vymyslel krásnou přihrávku podél autové čáry na rozběhnutého spoluhráče. Obránce Tim Breukers se skvěle vrátil a včasným skluzem odehrál míč do autu.
     
    71
    Domácí obránci si nechtěli komplikovat práci a raději si pomohli malou domů. Brankář Eduardo poté nikým neatakován odkopl míč na polovinu soupeře.
     
    72
    Vjačeslav Karavajev skvěle napadal rozehrávku hostujících zadáků. Tim Breukers si pod tlakem musel pomoci zakopnutím balónu do autu.
     
    73
    Pokutový kop pro Vitesse! Lerin Duarte zboural rozběhnutého soupeře a sudí neváhal!
     
    74
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Kanonáda pokračuje! K exekuci pokutového kopu se postavil ALEXANDER BUTTNER, který dělovkou do horního rohu přidal čtvrtou branku domácích!
    74. Alexander BÜTTNER - 4:0
     
    76
    Heracles se tlačí do útoku se snahou vsítit alespoň korigující branku. Domácí defenzíva dnes ale pracuje na jedničku. Skvělou práci odvedl Maikel van der Werff.
     
    77
    Domácí hráči se už znovu nastěhovali na polovinu Almela a přenášejí míč z jedné strany hrací plochy na druhou. Nikdo v modrém jejich kombinaci neatakuje.
     
    78
    Fotbalisté Vitesse se dožadovali odpískání dalšího pokutového kopu. Ve vápně tentokrát upadl Karavajev, ale sudí ukázal jen autové vhazování.
     
    79
    Oussama Darfalou postupoval s míčem u nohy na polovinu hostujícího celku, jenže neustál souboj s Duartem. Hostující hráč dostává žlutou kartu.
     
    80
    Oussama Darfalou navíc zůstává po souboji ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    81
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Lerin Duarte, přichází Jesper Drost.
     
    82
    Eduardo se znovu musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Brankář Vitesse nakopl míč na polovinu hrací plochy, kde byl faulován Thulani Serero.
     
    83
    Oussama Darfalou si na levé straně ukopl míč tak nešťastně, že mu balón utekl do zámezí. Hosté tak budou rozehrávat od vlastní branky.
     
    84
    Bart van Hintum si zpracoval míč na levé straně hrací plochy, ale už jej nedokázal poslat před branku Vitesse. Obránce Maikel van der Werff stačil zasáhnout.
     
    85
    Dnešní zápas se už pouze dohrává. Fotbalisté Vitesse si jsou vědomi svého vysokého náskoku a soupeře prakticky nepouštějí do šancí.
     
    86
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Matúš Bero, přichází Thomas Buitink.
     
    87
    Buitink se ihned po svém příchodu na hrací plochu vydal napadat rozehrávku Almela. Čerstvý hráč svedl souboj s Breukersem, ale pomohl si v něm faulem.
     
    88
    Vjačeslav Karavajev si dal do souboje u postranní čáry tělo a nechal se chytře faulovat. Domácí fotbalista tak vybojoval přímý kop pro Vitesse.
     
    89
    Domácí fotbalisté si opět vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině hřiště a svého soupeře prakticky nepouštějí k míči. Uvidíme, zda se vůbec bude nastavovat.
     
    90
    Vitesse ještě v závěru utkání zahrávalo rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, odkud jej odklidil hned první obránce v modrém.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Oussama Darfalou, přichází Mukhtar Ali.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Max Clark.
     
    90+3
    Ještě jedna penalta pro Vitesse! Stephen Sama zatáhl soupeře za dres v pokutovém území a sudí neváhal!
     
    90+3
    Druhý pokutový kop už domácímu celku nevyšel! Alexander Büttner tentokrát napálil míč nad břevno!
    90+3. Penalta
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vitesse Arnhem zvládlo dnešní domácí vystoupení ve velkém stylu a poráží Heracles Almelo vysoko 4:0! Domácí hráči totiž vlétli do utkání jako velká voda a už ve 12. minutě se prosadil Navarone Foor! Poté se dlouho hrál velmi bojovný fotbal. Almelo se prakticky nedostalo do pokutového území. Krátce před přestávkou navíc chybu v komunikaci hostujících obránců potrestal Oussama Darfalou! Po změně stran se pokračovalo v bojovném tempu. Až v 67. minutě se podruhé v utkání prosadil Darfalou. O pár minut později navíc nařízenou penaltu proměnil Alexander Büttner. Stejný hráč se k pokutovému kopu postavil ještě v nastavení, ale překopl branku!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:23:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Foor, 43. Darfalou, 67. Darfalou, 74. Büttner (pen.)

    Karty:   59. Clarke-Salter (ARN) – 45. M. Osman (HRC), 56. Dalmau (HRC), 79. L. Duarte (HRC)

    Neproměněná penalta: 90+3. Büttner (ARN), mimo


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:15.
    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, van der Werff, Clarke-Salter, Büttner – Serero, Bero (86. Buitink), Foor – Ödegaard, Darfalou (90+2. Ali), Linssen (90+2. Clark).
    Náhradníci: Pasveer – Ali, Buitink, Clark, Karami, Beerens.

    Heracles Almelo: Blaswich (46. Brouwer) – Breukers, Rossmann (54. Sama), Van den Buijs, van Hintum – M. Osman, Kuwas, Merkel – L. Duarte (81. J. Drost), Dalmau, Peterson.
    Náhradníci: Brouwer – Czyborra, dos Santos, J. Drost, Droste, Sama, van Nieff, Vermeij.

    Rozhodčí: Kamphuis – de Nas, Langkamp
    thejrc.org