Sparta – Zlín 1:5 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:3 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 07.10.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje osmým kolem, třinecká WERK ARENA uvidí atraktivní a třaskavou bitvu mezi krajskými rivaly. Poprvé v letošní sezoně se proti sobě postaví Oceláři Třinec a Vítkovice Ridera. Největší extraligové derby startuje v 17 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Úřadující vicemistr si určitě vstup do nového ročníku představoval jinak. Oceláři z dosavadních sedmi kol získali jen šest bodů, které jim stačí na jedenácté místo tabulky. Slezané se trápí především v produktivitě, když ještě nedokázali v zápase dát více, než dvě branky. Obě výhry hráčů s drakem na hrudi se zrodily po bezchybném výkonu brankáře Šimona Hrubce, který si na své konto připsal již dvě nuly. Nejproduktivnějším hráčem slezského celku pak je kapitán Lukáš Krajíček, který si na své konto připsal šest kanadských bodů (3+3).

    V posledním utkání Oceláři zavítali na led do té doby neporaženého Litvínova, Verva ale o svou vítěznou šňůru přišla. Slezané zvítězili 2:0.

    Poslední zápas Ocelářů

    5. října 2018: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 0:2 (0:2, 0:0, 0:0).
    Branky a nahrávky:
    9. Adamský (M. Kovařčík), 18. Krajíček (Hrňa).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Mikulík, Rudovský – Hrňa.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovičtí v minulém ročníku postoupili do čtvrtfinále play off, v něm ale nestačili na mistrovskou Kometu. Před letošní sezonou se mnoho změn v kádru Ostravanů neudálo. Tým opustilo šest hráčů, hlavní trenér Jakub Petr již nemůže počítat se službami Karola Slobody, Milana Bartoviče, Petra Koloucha, Marka Kaluse, Vojtěcha Tomiho a Lukáše Kloka. Dres s rytířem Vítkem naopak nově oblékají Jan Schleiss, Erik de la Rose, Petr Šidlík a Tomáš Černý.

    V přípravě klub z moravské části Ostravy sehrál jedenáct duelů s bilancí pěti výher a šesti porážek. Do nové sezóny pak Vítkovice vstoupily dobře, ze sedmi duelů Ostravané vyhráli pět. Se získanými šestnácti body Vítkovičtí drží třetí příčku tabulky, bod za druhým Litvínovem. Naposledy Ridera loupila na ledě chomutovských Pirátů. „Mám rozpolcené pocity. Degradujeme svůj výkon z první poloviny utkání. Dostali jsme Chomutov do hry, což bylo podobné jako v utkání se Zlínem. Jsme spokojeni se třemi body. Jedna strana je ta urputná bojovnost s vynikajícím výkonem gólmana, na čemž chceme stavět. A pak je druhou stranu musím přiznat, že si Chomutov body zasloužil,“ řekl Jakub Petr po posledním duelu.

    Poslední zápas Vítkovic

    5. října 2018: Piráti Chomutov – HC Vítkovice Ridera 2:3 (0:2, 2:1, 0:0).
    Branky a nahrávky:
    33. Huml, 35. J. Stránský – 15. Tybor (O. Roman), 18. P. Zdráhal (Š. Stránský, de la Rose), 29. Schleiss (Szturc, Šidlík).

    Sestava Vítkovic v posledním zápase: Bartošák – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka – Szturc (A), Lev (A), Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se moravskoslezští rivalové utkali v přípravném období, a to celkem dvakrát. V obou případech se radovali Oceláři z Třince, kteří nejprve v Ostravě zvítězili 3:0, doma pak 3:1.

    15. srpna 2018 (příprava): HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    19. M. Kovařčík (Roth, Viedenský), 23. O. Kovařčík (Cienciala, Roth), 59. Hrňa – 37. Olesz (Trška, Dej).
    Patrik Barošák kraluje brankářským statistikám.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Hladonik, Rudovský – Hrňa.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka (A) – Szturc (A), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Tošenovjan, Ganger.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše. Před úvodním vhazováním ještě proběhne slavností ceremoniál, při kterém Martin Adamský převezme cenu za nejrychlejšího bruslaře projektu Extraligová Nej za loňskou sezonu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Úvodní buly sice dopadlo lépe pro hosty z Vítkovic, jako první se do šance ale dostali domácí Oceláři. Marcinko s Martynkem zavezli kotouč k Bartošákově kleci, dojíždějící Chmielewski ale zakončit nedokázal.
     
    00:59
    První šanci si na své konto připsali také hosté. Po menším nedorozumění v třinecké defenzívě se k volnému kotouči dostal Mahbod, z levé strany ale nedokázal překonat brankáře Hrubce.
     
    01:11
    Hrubec si připisuje další zákrok, když třinecký brankář zlikvidoval střelu od modré po vítkovickém tlaku.
     
    01:30
    Oceláři zvládli buly ve vlastním pásmu a Michalem Kovařčíkem se dostali na druhou stranu kluziště. Třinecký útočník si nabruslil do mezikruží, odkud zkusil střelu na Bartošákovu lapačku. Hostující gólman zasahuje.
     
    02:11
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, zpětná přihrávka Rudovského zpoza Bartošákovy branky ale číhajícího Hladonika nenašla. Protiakce hostí končí zákrokem Hrubce, který vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    02:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vyhraném vhazování ve vlastním pásmu přesunuli do útočné třetiny, chvíli drželi kotouč na svých holích a nakonec poprvé v utkání udeřili! Aron Chmielewski vybojoval kotouč za hostující brankou, chytrou žabičkou jej poslal do předbrankového prostoru, odkud nekompromisně do horního růžku zavěsil ROSTISLAV MARTYNEK! Asistence: Aron Chmielewski.
    02:46 Rostislav MARTYNEK - 1:0
     
    03:18
    Hosté mohli velice rychle odpovědět! Zprvu nenápadně vyhlížející akce Romana Szturce nadělala brankáři Hrubcovi pořádné problémy, když třinecký brankář nedokázal zachytit bekhendovou střelu do své vyrážečky. Kotouč ale z brankoviště odpálili třinečtí obránci!
     
    03:37
    Icing Vítkovic, vhazovat se bude před Bartošákem.
     
    03:53
    Mahbod se ve vlastním pásmu zmocnil kotouče, nabruslil si až do třinecké zóny, svou následnou střelu ale poslal jen do Hrubcovy vyrážečky.
     
    04:17
    Po další rychlé akci Vítkovic, kterou hlavní sudí ukončil odpískáním faulu Davidu Musilovi, se herní situace kontroluje u videa.
     
    04:17
    Rozhodčí rozpažil, kotouč nepřešel brankovou čáru. Vítkovice nicméně čeká početní výhoda, za krosček je vyloučen David Musil.
     
    04:41
    Oceláři se zmocnili kotouče, několika žabičkami si podrželi kotouč a následně jej Marcinkem odpálili za Bartošákovu branku.
     
    05:08
    Hosté jsou zpátky v útočném pásmu. Od modré chtěl střílet Baranka, trefil ale pouze hůl nejblíže bránícího hráče. Oceláři se následně opět osvobodili.
     
    05:55
    Ostravané znovu drží kotouč v útočném pásmu, Hrubec ale zatím nemusel zasahovat.
     
    06:09
    Nezměnilo se to ani po pokusu Davida Květoně, který trefil jen bránícího Galvinše. Oceláři se opět osvobodili, jejich oslabení se blíží ke konci.
     
    06:35
    Slezané přečkali oslabení bez újmy a v plném počtu se dostali do velké šance! Hrňa s Martynkem jeli v přečíslení dvou proti jednomu, Martynek ale z levé strany nedokázal trefil Bartošákovu branku!
     
    07:25
    Vítkovičtí se chtějí dostat do útočného pásma, zatím se ale nemohou prokousat skrz neutrální zónu.
     
    07:50
    Nepřesné nahození hostujícího Schleisse skončilo u Rudovského, toho ale při přechodu do útočného pásma zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    08:35
    Oceláři se po reklamní pauze dostali do útočného pásma, Rudovský s Hladonikem ale v rohu kluziště proti přesile nedokázali získat kotouč.
     
    09:07
    Nevedlo se ale ani hostům, kteří se dostali jen do středního pásma. Oceláři se opět zmocnili kotouče a po rychlé akci mohl střílet Adamský. Jeho pokus ale byl sražen do rohu kluziště.
     
    09:56
    Nepřesnosti na obou stranách zhatily snahy jak domácích, tak hostů o přechod do útočného pásma.
     
    10:08
    Další pokus hostujícího Květoně už byl úspěšnější, vítkovický útočník ale své nahození poslal jen do připraveného Hrubce.
     
    10:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté získali kotouč po buly v útočném pásmu a vyrovnávají stav utkání! Daniel Krenželok si u hrazení zastavil kotouč, jeho následná nabídka na teč byla před Hrubcem sražena bránícím Galvinšem. Třinecký brankář na tuto teč dokázal zareagovat, na dorážku PATRIKA ZDRÁHALA už však nedosáhl! Asistence: Daniel Krenželok.
    10:15 Patrik ZDRÁHAL - 1:1
     
    11:01
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď, střela Matyáše ale Bartošáka nijak nepřekvapila. Hosty na druhé straně pak zastavil ofsajd.
     
    11:14
    Ondřej Kovařčík v útočném pásmu dojel vyhozený kotouč, třinecký mladík se nijak nerozpakoval a okamžitě poslal puk na vítkovickou branku. Bartošák byl připraven.
     
    11:58
    Michal Kovařčík získal kotouč u hrazení v útočném pásmu, jeho následný střelecký pokus ale před Bartošákem srazil clonící Martynek.
     
    12:26
    Nahození hostí ze středního pásma končí u Hrubce, který raději přikryl kotouč před dvojicí dojíždějících protihráčů. Komerční přestávka.
     
    12:45
    Martynkův pokus o přechod středního pásma končí vystřelením kotouče do hlediště, buly ve středovém kruhu.
     
    13:17
    Jan Hladonik zachytil kotouč na útočné modré čáře, posunul jej do hloubi vítkovické třetiny a žabičkou hledal najíždějícího Draveckého. Ten ale byl faulován vracejícím se Radoslavem Tyborem. Přesilovka pro Oceláře.
     
    13:30
    Hosté začali oslabení na výbornou, hned po buly odpálili kotouč do třinecké třetiny.
     
    13:51
    Oceláři se ale rychle vrátili před Bartošákovu branku. Po Krajíčkově střele od modré se před hostujícím brankáře šavlovalo o kotouč, ten nakonec získali Ostravané a poslali jej do středního pásma.
     
    14:25
    Oceláři drželi puk v útočném pásmu, pokusy Marcinka, Hrni ani Chmielewského ale Bartošáka nepřekvapily. Hosté se osvobodili.
     
    14:56
    Adamský zavezl kotouč do útočné třetiny, u modré čáry pak namazal Gernátovi. Ten svou ránu poslal jen do nohou bránícího protihráče, který odrazil puk do středního pásma.
     
    15:23
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě mohl z předbrankového prostoru střílet Adamský, jeho pokus ale byl Bartošákem vyražen do ochranné sítě.
     
    15:53
    Nepřesná rozehrávka Vítkovic ve vlastním pásmu umožnila střílet Musilovi, který ale od modré čáry branku netrefil.
     
    16:26
    Stránský vyvezl kotouč k útočné modré čáře, kde jej do jízdy předal Šidlíkovi. Toho ale zastavil bránící Dravecký.
     
    16:57
    Jakub Matyáš zaváhal na útočné modré čáře a umožnil hostům přečíslení dvou proti jednomu! Patrik Zdráhal dostal namazáno před třineckou branku, Hrubec se ale blýskl skvělým zákrokem!
     
    17:32
    Na druhé straně dokonce zvonila horní tyč branky! Marcinko šikovně tečoval Martynkovo nahození, Oceláře od branky dělily centimetry!
     
    17:32
    Tomáš Marcinko ale pak u branky nešetrně atakoval Ivana Baranku, rozhodčí jej posílají na trestnou lavici za krosček.
     
    17:46
    Oceláři zahájili oslabení velmi dobře, Adamský odpálil kotouč za Bartošákovu branku.
     
    18:10
    Vítkovičtí jsou nastěhováni v útočném pásmu, brankáře Hrubce ale zatím nijak nezaměstnali.
     
    18:29
    Třinecký brankář si poradil s výpadem Deje od levého hrazení, Slezané následně poslali puk do hostujícího pásma.
     
    19:05
    Hosté se nemohou dostat do útočného pásma, Musil od vlastní modré znovu poslal puk za Bartošákovu klec.
     
    19:32
    Po křížné přihrávce skrz brankoviště mohl z levé strany střílet Šidlík, vítkovický obránce však netrefil branku. Oceláři hrají v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina 107. ocelářského derby je u konce, na světelné kostce svítí vyrovnaný stav 1:1. Jako první se ze vstřelené branky radovali domácí Oceláři, WERK ARENU rozradostnil Rostislav Martynek. Hosté se do utkání dostávali o něco pomaleji, v jedenácté minutě ale zásluhou Patrika Zdráhala srovnali. K vidění pak byly i další šance, hosty zastavil Hrubec, domácí dokonce zacinkali na tyč Bartošákovy branky.

    Atraktivní podívaná bude pokračovat zhruba v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Ostravané se po úvodním buly druhé třetiny dostali do útočného pásma, v rohu kluziště ale kotouč nevybojovali. Oceláři následně šli do přečíslení čtyř proti dvěma, Martynek ale celou akci zakončil střelou do Bartošákovy lapačky.
     
    21:03
    Musil s Galvinšem si u své branky museli dávat pozor proti napadajícím Dejovi a Mahbodovi. Třinečtí obránci nakonec vše zvládli a vyslali do protiakce rozjetého Adamského. Ten ale pálil vedle branky.
     
    21:20
    Další akce domácích končí sraženou střelou do ochranné sítě.
     
    21:41
    Vítkovičtí dostali kotouč na druhou stranu třineckého kluziště, Květoňova střela z mezikruží ale byla sražena do rohu domácí třetiny.
     
    22:09
    Nepovedené nahození hostí do útočného pásma končí v hledišti, vhazovat se bude u modré čáry Ocelářů.
     
    22:57
    Hladonik se dvakrát marně pokoušel o přechod do útočného pásma, hostujícího Zdráhala pak zastavil bránící Musil.
     
    23:22
    Dravecký zavezl kotouč do útočného pásma, jeho kombinace s Rudovským ale nic kloudného nenabídla.
     
    23:42
    To přečíslení Martynka s Marcinkem už Bartošákovi pár vrásek na čele nadělalo, druhý jmenovaný ale po Martynkově pasu poslal puk jen do lapačky hostujícího brankáře.
     
    24:09
    Hosté se nahozením o mantinel od vlastní modré dostali do útočného pásma, kde si na Schleissovu nabídku sjížděl Szturc. Hrubec ale nakonec nemusel zasahovat, Szturcovi se nepovedlo tečovat mimo letící kotouč.
     
    24:29
    Hra pokračovala v rohu třineckého pásma, pokus o vyhození třineckého beka byl hosty poslán do ochranné sítě. Buly v neutrální zóně.
     
    25:27
    Několik nepřesností na obou stranách zamezily oběma soupeřům plynulý přechod do útočného pásma. Hosté nejprve vyhodili kotouč na icing, domácím se pak dvakrát nepovedla přihrávka u útočné modré čáry.
     
    26:21
    Brankáři na obou stranách zatím můžou být v klidu. Hráčům v poli se nedaří dostat se do soupeřovy třetiny, natož nějaké střelecké pozice.
     
    26:51
    Teď to změnil třinecký Adamský, který dostal namazáno od Ciencialy. Útočník Ocelářů ale trefil jen Bartošákovu vyrážečku.
     
    27:23
    Tečované nahození hostí skončilo u brankáře Hrubce. Ten se nijak nerozpakoval a okamžitě rozehrál puk na Hrňu, čímž domácím umožnil překvapivý přechod do útočného pásma. V něm ale Třinec nic nevymyslel.
     
    28:01
    Do soupeřova pásma se podívali také vítkovičtí. Schleissova střela šla vedle branky, pokus Baranky od modré pak zastavil bránící Michal Kovařčík.
     
    28:14
    Oceláři si zahrají početní výhodu. Jan Schleiss ve vlastním pásmu tvrdě atakoval rozehrávajícího Michala Kovařčíka, hostující útočník si odsedí dvě minuty za krosček. Komerční přestávka.
     
    28:39
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, následná Hrňova pobídka z pravé strany pásma byla Martynkem tečována do ochranné sítě. Buly ve střední třetině.
     
    29:00
    Hosté dostali hru do třineckého pásma, u hrazení v rohu kluziště pak puk dlouho držel Lev, čímž ušetřil spoustu cenných vteřin.
     
    29:29
    Ocelářům se dvakrát nepovedlo dostat do útočného pásma, hosté se v oslabení zatím v pohodě brání.
     
    29:45
    Pokus o vyhození jednoho z hostujících obránců skončil mezi diváky, kotouč byl však tečován o tvrzené sklo. Buly před Bartošákem.
     
    30:00
    Hosté budou hrát čtrnáct vteřin ve třech. Patrik Bartošák se přesouval proti střílejícímu Svačinovi, dle názoru hlavního sudího přitom úmyslně vykopl branku. Trest za zdržování hry odpyká David Květoň.
     
    30:06
    Po vyhraném vhazování se ke střele dostal Lukáš Krajíček, jeho rána ale trefila jen připravenou Bartošákovu lapačku.
     
    30:16
    Schleiss je na ledě, hosté pokračují se čtyřmi hráči.
     
    30:40
    Hrňa pálil z levé strany, o chvíli později pak Krajíček ze středu kluziště. Oba pokusy ale skončily vedle hostující branky. Vítkovice se osvobodily.
     
    30:57
    Oceláři hráli v šesti, poměr sil na ledě se tak vyrovná. Trest pro hráčskou lavici odpyká Michal Kovařčík.
     
    31:12
    Milan Doudera si ve vlastním pásmu narazil s Gernátem, načež se vydal do útočného pásma. Třinecký obránce svůj výpad zakončil střelou od modré čáry, Bartošák vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    31:39
    Doudera se po vyhraném vhazování dostal k další střele, úspěšnější ale znovu byl Patrik Bartošák. Oceláři pak drželi kotouč v rohu hostujícího pásma, k další střele se ale nepropracovali.
     
    32:10
    Hosté jsou kompletní a hrají v početní výhodě. Vítkovičtí ale musí začít z vlastního pásma.
     
    32:31
    Ostravané sice dostali kotouč do útočného pásma, v rohu kluziště ale o něj přišli a musí se opět vrátit k Bartošákově brance.
     
    33:01
    Oceláři jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě jeden útočný výpad zkoušel Lev, proti Hrubcovi ale neuspěl.
     
    33:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Radují se tak Oceláři! Domácí hokejisté se velice rychle dostali do útočné třetiny, po akci Michala Kovařčíka, který zatáhl kotouč do hloubi hostujícího pásma, se k volnému puku dostal ERIK HRŇA, který jej nekompromisní ranou poslal do levého horního růžku Bartošákovy branky! Asistence: Michal Kovařčík, David Musil.
    33:21 Erik HRŇA - 2:1
     
    33:32
    Pokus hostí o rychlý přechod do útočného pásma zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    34:34
    Dravecký s Hladonikem se pokusili vydolovat kotouč v rohu hostujícího pásma, proti trojici bránících hráčů Vítkovic ale neuspěli.
     
    34:58
    Další akce Vladimíra Draveckého už byla nebezpečnější, slovenský forvard ale v rychlé protiakci nedokázal trefit branku.
     
    35:27
    Adamský chtěl u modré čáry zachytit hostující rozehrávku, kotouč se ale od jeho hole odrazil na třineckou střídačku. Buly ve středním pásmu.
     
    35:33
    Oceláři se velmi rychle dostali před Bartošákovu branku, Svačina ale hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    35:55
    Tečovaná střela Musila od modré čáry pořádně vylekala skupinu hostujících fanoušků, když kotouč skákal jen těsně vedle levé tyče Bartošákovy branky. O chvíli později se svým pokusem neuspěl ani Hrňa.
     
    36:16
    Další akci domácích zastavil ofsajd.
     
    36:31
    Hosté se nemohou dostat do tempa, jejich nepřesná rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    37:14
    Marcinko s Chmielewskim kombinovali u hrazení, první jmenovaný pak křižným pasem ke střele vyzval Galvinše. Lotyšský obránce si nabruslil blíže
    k Bartošákově brance, svou střelu ale poslal nad horní tyč.
     
    37:38
    V útočném pásmu Ocelářů to marně zkoušel Tybor, Oceláře pak zastavil hvizd čárového sudího pro ofsajd.
     
    37:59
    Vítkovičtí poslali kotouč za Hrubcovu branku, třinecký brankář si pro něj dojel a rychle rozehrál. V tom ale do branky Ocelářů vletěl Dej, který posunul klec z jejího obvyklého postavení. Buly ve středním pásmu.
     
    38:18
    Dravecký s Hladonikem marně dojížděli nepřesný pas, kotouč nakonec skončil na zakázaném uvolnění.
     
    38:43
    Hrbasův pokus od modré čáry nadělal Hrubcovi starosti, když třineckému brankáři vypadl puk z lapačky. Hrubec ale po něm bleskurychle skočil a zamezil jakékoliv šanci Vítkovic.
     
    39:12
    Zdráhal se mezi kruhy dostal k volně poskakujícímu kotouči, svou rychlou střelu ze zápěstí ale poslal těsně vedle Hrubcovy branky.
     
    39:34
    Oceláři dostali kotouč do hostujícího pásma, zdá se, že domácí chtějí do druhé sirény udržet jednobrankové vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka je u konce, do kabiny jdou spokojenější domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou byli ve druhé třetině aktivnější, odměnou jim za to byla vedoucí branka z hole Erika Hrni, který se trefil ve třicáté čtvrté minutě. Slezané nevyužili krátkou přesilovku pěti proti třem, ani hosté ale nedokázali skórovat při klasické výhodě.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Marcinko s Chmielewskim dostali kotouč do útočného pásma, v rohu vítkovické třetiny ale neuspěli proti dvěma obráncům hostí.
     
    40:55
    Nevedlo se ani o chvíli později Svačinovi, který svou střelu poslal jen do bránícího Krenželoka.
     
    41:27
    Oceláři jsou v úvodu poslední třetiny aktivnější. Gernát s Adamským drželi kotouč u modré čáry, první jmenovaný pak vyprášil Bartošákovi betony.
     
    41:35
    Hosté se dostali na druhou stranu kluziště, Tyborovo nahození ale Hrubec vyrazil do ochranné sítě.
     
    42:05
    Vítkovičtí se pokusili o překvapivý přechod do útočného pásma přes střed hřiště, Hrbasova rozehrávka ale nebyla přesná a puk skončil u Hrubce. Ten jej rozehrál ke spoluhráčům.
     
    42:41
    Ani Ocelářům se ale nepovedl dostat do útočného pásma. Další možnost tak měli hosté, Tybor ale v bruslařském souboji nestačil na Gernáta. Oceláři následně rozehráli na icing.
     
    43:05
    Chmielewski posílal vysoký kotouč na rozjetého Ondřeje Kovařčíka, ten ale na puk nedosáhl a Ocelářům je pískáno další zakázané uvolnění.
     
    43:39
    Martynek u vlastní modré čáry zachytil Stránského rozehrávku a spolu s Chmielewskim se vydal do protiakce. Střelec první branky dnešního utkání posílal polskému útočníkovi nabídku na teč, Chmielewski ale na ni nedosáhl.
     
    44:21
    Po další rychlé akci domácích se mohla rozvlnit síť za Bartošákem, Vladimír Svačina ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit Ciencialovu nahrávku mezi tři tyče!
     
    44:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích už končí v síti, Oceláři odskakují na rozdíl dvou branek! MARTIN GERNÁT získal kotouč u půlící čáry, třinecký obránce si najel do útočného pásma a bombou od modré nedal Bartošákovi žádnou šanci! Bez asistence.
    44:37 Martin GERNÁT - 3:1
     
    45:08
    Dravecký s Hladonikem mohli jít do rychlé akce, prvnímu jmenovanému se ale puk zasekl mezi bruslemi, a tak jej slovenský forvard raději jen nahodil do rohu hostujícího pásma.
     
    45:43
    Vítkovice mají možnost ke korekci stavu. Milan Doudera ve vlastním pásmu svou holí zasáhl obličej jednoho z protihráčů, třinecký bek si odsedí menší trest za vysokou hůl.
     
    45:54
    Baranka od modré rychle rozehrál na volného Stránského, ten ale svou střelu poslal jen do připravené Hrubcovy lapačky.
     
    46:08
    Krajíček v rohu kluziště sebral kotouč Kucserovi a umožnil Gernátovi odpálit kotouč do středního pásma.
     
    46:37
    Výhoda hostí bude dvojnásobná! Rostislav Martynek na poslední chvíli zastavoval střílejícího Stránského, který byl v dobré pozici v předbrankovém prostoru. Martynek je potrestán za podražení, hosté mají k dispozici šedesát šest vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    46:50
    Výhodu ale hosté nezačali nejlépe. Domácí se zmocnili kotouče a odpálili jej za Bartošákovu branku.
     
    47:10
    Vítkovice jsou zpět v útočném pásmu. Na Hrubce postupně stříleli Lev, Schleiss a Hrbas, ani jeden ale třineckého brankáře nepřekonal.
     
    47:44
    Obrovská šance Romana Szturce! Hostující útočník dostal kotouč na levou stranu kluziště, Szturc ale z první trefil jen přesunujícího se Hrubce! Kotouč však poskakoval kolem ležícího brankáře Ocelářů, Hrubec dokázal zastavit i následnou dorážku Jakuba Lva!
     
    47:52
    Oceláři již hrají ve čtyřech, Hrubec likviduje další střelecký pokus Lva.
     
    48:02
    Dravecký u hrazení sebral kotouč Romanovi a poslal jej za hostující branku.
     
    48:34
    Hrbas kombinoval se Lvem, po zpětné přihrávce ale nedokázal trefit třineckou branku.
     
    48:50
    Oceláři již hrají v pěti, jejich další vyhození tak rozhodčí odpískali jako zakázané uvolnění.
     
    49:12
    Kucsera s Tyborem předvedli dosti kostrbatý přechod do útočného pásma, jejich snahu nakonec zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    49:48
    Hosté se dostali do útočného pásma, tečovaná střela Daniela Krenželoka od modré ale doskákala vedle Hrubcovy branky.
     
    50:35
    Rudovský si ve středním pásmu stáhl vysoký pas a protlačil se do útočného pásma. Z jeho akce mohl těžit Hladonik, třinecký mladík ale netrefil branku.
     
    50:44
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu, střelu Výtiska od modré zastavil Hrubec svou lapačkou.
     
    51:10
    Oceláři se po vyhraném buly ve vlastním pásmu dostali do útočného pásma, Matyášovo zavázání na útočné modré ale do protiakce poslalo Kucseru. Hostující útočník si nabruslil za modrou čáru, svou následnou střelu ale poslal jen do Hrubcovy vyrážečky.
     
    51:37
    Galvinš z vlastního pásma posílal těžkou přihrávku na Svačinu, třinecký útočník nakonec puk nedokázal zastavit. Hra se po icingu domácích stěhuje k Hrubcovi.
     
    51:54
    Oceláři znovu vyhráli buly před svou brankou a poslali kotouč do neutrální zóny. Hosté se pokusili o rychlý návrat do blízkosti Hrubcovy branky, Szturcova teč Hrbasovy přihrávky ale skončila v ochranné síti.
     
    52:34
    Michal Kovařčík s Erikem Hrňou zavezli puk do útočné třetiny, akce domácích ale skončila u chybujícího Krajíčka, který neudržel puk před modrou čárou. Slezané tak musí zpět do vlastní třetiny.
     
    53:37
    Marcinko s Martynkem zavezli kotouč do útočné třetiny, útok domácích pak jednoduchou bekhendovou střelou zakončil Chmielewski. Bartošák má puk v lapačce. Komerční přestávka.
     
    54:02
    Galvinš na jedné straně neobstřelil bránícího hráče, na druhé pak Dej neobešel bránícího Marcinka. Ten ale pak odrazem o tvrzené sklo poslal kotouč mimo hrací plochu.
     
    54:02
    Dnešní utkání sleduje 4 844 diváků.
     
    54:47
    Szturc ani Kucsera se svými útočnými výpady neuspěli, na druhé straně pak bránícího Hrbase neobešel Ondřej Kovařčík.
     
    55:02
    Pět minut do konce třetí dvacetiminutovky. Patrik Zdráhal dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, Zdráhal ale tváří v tvář brankáři Hrubcovi trefil jen levý beton třineckého gólmana.
     
    55:02
    Trenér Ocelářů Václav Varaďa si bere oddechový čas, chce tak reagovat na nepříliš povedenou pasáž hry.
     
    55:46
    Krajíček vyslal lob na najíždějícího Rudovského, ten se ale v útočném pásmu k zakončení nedostal. Na druhé straně pak se svou akcí neuspěl de la Rose.
     
    56:27
    Oceláři se nastěhovali do útočného pásma, pokusy bratří Kovařčíkových ani Hrni ale úspěch nepřinesly.
     
    57:00
    Gernát se stejně, jako u své branky, znovu natlačil do útočného pásma, Bartošák ale tentokráte byl úspěšnější.
     
    57:30
    David Cienciala v rohu hostujícího pásma elegantně obešel bránícího Baranku a vydal se do předbrankového prostoru. Cienciala chtěl najít mezírku mezi Bartošákovými betony, hostující gólman je ale včas srazil k sobě.
     
    57:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:43
    První útok domácích v útočném pásmu připravil střeleckou pozici pro Musila, ten ale přestřelil. Hosté se následně velmi rychle dostali do útočného pásma, Hrubec ale ukryl puk ve své lapačce.
     
    57:50
    Patrik Bartošák zajel na střídačku, hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:00
    Adamský se zmocnil kotouče a poslal jej do středního pásma. Hostům zbývají už jen dvě minuty.
     
    58:26
    Vítkovickým je pískána hra vysokou holí, vhazovat se bude ve středním pásmu. Bartošák míří zpět do branky.
     
    58:49
    Marcinko vyhrál buly a s Draveckým zavezl puk do útočného pásma. Hosté se ale velmi rychle dostali ke kotouči a nahodili jej na Hrubce. Třinecký gólman pro změnu odpálil puk přes všechny čáry. Hosté hrají v šesti.
     
    59:00
    Adamský zvládl buly ve vlastním pásmu a okamžitě poslal kotouč do soupeřovy třetiny.
     
    59:22
    Musil s Adamským zlikvidovali také další útok Vítkovic, kotouč je ve středním pásmu.
     
    59:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Závěr utkání bude pořádně dramatický! Ostravané předvedli bleskurychlý přechod středního pásma, kotouč se se štěstím odrazil k PATRIKU ZDRÁHALOVI, který jej z bezprostřední blízkosti uklidil pod horní tyč Hrubcovy branky! Asistence: Petr Šidlík, David Květoň.
    59:34 Patrik ZDRÁHAL - 3:2
     
    59:48
    Hosté tak zapálili svůj plamínek naděje, ten ale trochu zhasl po ofsajdu hostujícího celku.
     
    59:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního duelu je rozhodnuto, MARTIN ADAMSKÝ pečetí třineckou výhru trefou do odkryté branky! Tomáš Marcinko ve středním pásmu postrčil kotouč k hrazení, kde u něj nejrychleji byl právě třinecký rychlík, jemuž už nic nezabránilo dovézt kotouč do prázdné branky! Asistence: Tomáš Marcinko.
    59:58 Martin ADAMSKÝ - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Sto sedmé ocelářské derby je u konce, z vítězství 4:2 se radují domácí Oceláři! Hráči s drakem na prsou si v závěrečné periodě vypracovali dvoubrankový náskok, když Martin Gernát od modré propálil Patrika Bartošáka. Hosté se ale nehodlali vzdát a v samotném závěru dokázali zdramatizovat utkání druhou trefou Patrika Zdráhala. Martin Adamský ale trefou do prázdné branky pečetil výhru Třince.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Erik Hrňa (1+0) – Patrik Zdráhal (2+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost. Přeji hezký zbytek neděle, na shledanou! (19:34:53)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Marcinko) – 11. P. Zdráhal (D. Krenželok), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Hladonik, Rudovský – Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka (A) – Szturc (A), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Tošenovjan, Ganger

    Diváci: 4 844
    bahis siteleri